Wat doe ik toch verkeerd?
Ik heb een maltezerreutje die in januari 2jaar word. Echt een heel lieve hond maar door een klein kronkeltje is zijn hersentjes heeft hij wel een handleiding.
We hebben al meerdere problemen gehad met hem, maar met bijsturen en blijven proberen is dit allemaal goed gekomen.
Maar nu heb ik een volgend probleem dat maar niet opgelost geraakt.
Hij word 's nachts maar niet zindelijk. Dus wij dachten "we schaffen een bench aan en herbeginnen zo met de zindelijkheidstraining". Maar hier zijn we ook gefaald.
Hij blijft 's nachts maar plassen en lijkt echt geen moeite te doen om zich in te houden.
Hij word voor het laatst om 23u nog even uitgelaten. Dan kijk ik er ook op toe dat hij zich volledig leegplast. Om 3u laten we hem dan nog eens uit in de tuin maar vaak heeft hij dan alweer uit de bench geplast (hij heft zijn pootje en plast door de tralies heen). Om 7u is dan de volgende uitlaat beurt, maar dan heeft hij ook weere geplast.
Zo gaat het dag na dag door. Ook als ik hem tijdens de dag even in de bench zet om vlug een brood te gaan halen heeft hij alweer geplast. En da is hij net even uitgelaten voor ik vertrek en ben ik hooguit een kwartiertje weg.
Hem gewoon loslaten heeft ook geen zin, want dan plast hij ook tegen alles aan. En we hebben een stoffen zetel dus het is heel moeilijk om schoon te maken.
Ik heb al vanalles geprobeerd maar ik kan hem nooit op heterdaad betrappen. Hij plast alleen uit de bench als er echt niemand in de buurt is. Zo gaat het dus al anderhalf jaar en ik weet echt niet meer wat te doen. En onze dominante chihuahuareu die plast dan telkens over onze maltezer zijn plasje heen want hij mag natuurlijk niet onderdoen.
SOms word ik er echt moedeloos van, zoals nu dus. Elke nacht, elke morgen, elke keer ik thuis kom is mijn eerste werk zijn plas opruimen. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar het blijft maar aanhouden. Wat kan ik doen om hem dit af te leren?
Hygienisch vind ik het ook niet echt want hoe goed ik de plasjes ook opruim ik krijg de urine lucht niet helemaal meer weg. Het behang, de zetel, de stoffen stoelen,... Elke dag ben ik aan het schuren om de vlekken schoon te maken, maar 5 minuten later kan ik alweer herbeginnen. Ik durf zelfs momenteel moeilijk bezoek ontvangen met die urinelucht in huis. Een stuk van de muur is echt al helemaal rot geplast en de enige mogelijkheid is om terug opnieuw te bahangen, maar dat zie ik niet echt zitten als er de dag nadien terug al geplast word tegen het nieuwe behang.
Wie kan ons helpen met goede raad?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maar niet zindelijk te krijgen :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Jeetje wat vervelend. Heeft het niet met verlatingsangst te maken??
ik kan je angst goed voorstellen dat je bijna geen bezoek meer durft te ontvangen omdat je bang bent dat ze het vinden stinken of weet ik wat.
Kan je de avonden het water niet eerder weg halen zodat hij bij de laatse ronde echt leeg moet zijn?
Dus tegen 7 uur a 8 uur het water weg halen.
Wat voor eten krijgt hij in sommige dingen zit namelijk veel water?
Misschien nog een tip maar ik weet niet of het echt aardig is maar plak iets van plakband in of om de bench heen? Zodra hij zijn pootje optrekt om te plassen word hij zelf nat! Ik vind hem hard maar misschien werkt het. vraag anders eens een gedragsdeskundige erbij.
Ik denk dat het bij hem namelijk aangeleerd gedrag is? Hoe moeilijk ook maar hij doet het nooit waar jijbij bent?
Het lijkt er op dat je hondje wel weet dat hij buiten moet plassen, maar dat hij het gewoon niet doet. Kan verveling zijn, verlatingsangst, maar het kan ook een medische achtergrond hebben. Wat je als eerste moet doen is alles goed schoonmaken met dettol of schoonmaakazijn en pak dan maar eens een grote bus deoderant en spuit dit over de plasplekken van je hond. Die geur zal je hond echt vreselijk vinden en dan niet snel meer gebruiken als plasplek. Ik denk zelf dat je hond een beetje schreeuwt om aandacht. Als hij plast zul jij hoogstwaarschijnlijk wel boos worden. Ook dan krijgt hij aandacht. Negatieve aandacht is voor de hond ook aandacht! Als hij geplast heeft, moet je hem gewoon oppakken en zonder wat te zeggen buiten zetten. Daarna maak je de boel op bovenstaande manier schoon. Laat niet aan je hond zien dat je het schoonmaakt. Dat is ook aandacht, want jij bent met zijn rommeltje bezig. Schenk hem totaal geen aandacht en negeer hem totaal. Verder doe je de gehele zindelijkheidstraining weer even opnieuw. Beloon hem super goed als hij buiten wat doet en negeer hem als hij binnen wat doet. Op deze manier zal het plassen in huis niet meer leuk zijn, want jij geeft hem geen aandacht....Het kan een gewoonte geworden zijn van je hond. Dit moet je gewoon even doorbreken! Ook al zal daar best wel wat tijd overheen gaan.
Verder zou ik wel adviseren om een keer urine bij je DA in te leveren.Het zou natuurlijk ook kunnen dat je hond wat mankeert en niets kan doen aan zijn plasgedrag. Succes met je maatje.
Vaak zit er idd achter de probleem het daadwerkelijke probleem.
Om dit te weten te komen hebben we meer informatie nodig. Zoals wat je doet op een dag. Hoeveel rust krijgt hij? En nog veel meer.
Groetjes van esther
Ik zou maar eens een camera neer zetten als je weggaat. Ik denk dat jou hond wel eens heel veel moeite kan hebben met alleen zijn. Daarom doet hij het ook nooit als je er bij bent. Door het op te nemen kun je zien wat er gebeurt.
Ik denk even mee... Zou het niet kunnen dat hij op die manier markeert om boven de Chi proberen te staan? Of dat je misschien zijn dekentje of kussentje in de bench zo vaak wast, of dat er ook andere honden in de bench zitten waardoor hij zijn geur steeds opnieuw uitzet? (hierover heb ik laatst iets gelezen en schoot me nu dus te binnen) misschien kun je hier iets mee?
In ieder geval veel succes. Het lijkt me een lastig probleem. Ik heb dit op mijn net aangelegde gras. We hebben de laatste tijd aardig wat vreemde honden over de vloer en in de opvang gehad, die door angst etc. niet tijdens het wandelen plassen en het dan in de tuin doen, en onze Djobey daar natuurlijk weer overheen... Daar wordt ik al moedeloos van, laat staan als het binnen gebeurd...
Groetjes, Kim
heel erg stiekem moest ik wel een beetje lachen.
Omdat je vertelde dat ie een kronkeltje in zn hersenen had.. m aar toen las ik verder en toen bleek hij wel zo slim zijn om zijn poot op te tillen en buiten de bench te plassen.
Ik ga even met esther mee. ik wil ook wat meer weten en anders heb ik betreft de bench misschien nog wel een idee.
Maar eerst wil ook ik meer weten
ps ik lach je niet uit hoor.. maar je blijkt iig geen dom hondje te hebben.
Groet marieke
Respect dat je dat al zo lang volhoudt!
Volgens mij plassen de reutjes gewoon tegen elkaar op.
Of zijn ze gecastreerd?
Ik snap dat het heel vervelend is om steeds zijn plasjes op te ruimen, is natuurlijk niet leuk om zo steeds thuis te komen. Ik heb geen idee waarom hij het zou doen, ik zou hem in ieder geval even na laten kijken bij de dierenarts. En zoals iemand hiervoor al zei, zou het ook te maken kunnen hebben met verlatingsangst, maar dat is maar een gok vanuit mij.
Ik heb wel eens gehoord dat je het met azijn moet schoonmaken en daarna op de plekken dat hij plast, aluminium-folie moet plakken. Als hij er dan tegen plast, klettert zijn plasje op de folie en dit zouden honden niet prettig vinden en hierdoor niet meer overal zomaar plassen..Heb het zelf nooit hoeven te proberen, maar wellicht helpt het!
Heel veel succes in ieder geval!
Ik ga proberen om op alles te antwoorden (sorry als het een beetje lang word )
Zijn urine is al meermaals gecontroleerd (tot ergernis van de dierenarts aan toe ). Steeds weer ga ik naar de DA en vraag om aub nog eens de urine te onderzoeken omdat ik steeds denk aan een blaasontsteking.
Maar er is nooit iets gevonden. Ook is hij nagekeken op suikerziekte en ook hier is niets te vinden.
Er is een echo gemaakt van de blaas omdat de dierenarts dacht aan blaastumor ofzo, maar de blaaswand is mooi glad en ook niets te vinden. Verder bloedonderzoek was ook allemaal normaal dus een medisch probleem kan volgens mij wel worden uitgesloten.
Hij weet idd wel dat hij buiten moet plassen, als hij mooi op zijn plekje in de tuin heeft geplast (een hoekje waar we kiezeltjes hebben gelegd) komt hij meteen naar mij toe gerend om zijn knuffel en kaasje te komen halen.
Geen van de reutjes zijn gecastreerd. Dit omdat ik persoonlijk vind dat castratie alleen dient te gebeuren als er iets medisch aan de hand is. En ik ben ervan overtuigd dat de meeste problemen zonder castratie kunnen worden opgelost, ook als de gedragsproblemen van hormonale aard zijn.
Hij is zeker niet dom, in tegendeel zelfs. Hij is echt gewoon TE slim.
Soms heb ik zelfs het gevoel dat hij het doet om mij te plagen, maar ik weet dat ik zeker zo niet mag denken.
Als voer krijgen ze 3dagen orijen brokken en 4 dagen haaksbarf (verschillende vleessoorten).
Ik ga even hieronder verder want mijn tekst gaat op en neer.....
Ik zal proberen om zo goed mogelijk te omschrijven wat we zoal op een dag ondernemen.
's morgens om 7u gaan we de eerste ronde doen. DIe duurt meestal 3 kwartier tot een uur. Behalve als het te hard regent gaan we na een half uurtje terug naar huis.
Als we thuis komen krijgen ze ieder hun voer in de bench (anders draait het gegarandeerd uit op een vechtpartij). Na het voer krijgen ze een half uur verplichte rust om minder kans te lopen op een maagtorsie.
Na de rust kunnen ze vrij rondlopen binnen en in de tuin. Rond de middag gaan we naar het parkje waar ze een uur tot anderhalfuur volledig los mogen. Als het slecht weer is gaan we in de tuin of binnen een zoekspelletje spelen met een dummy gevuld met snoepjes. Als we thuis komen gaan de hondjes ongeveer een uurtje in de bench om te rusten en na de rust kunnen ze terug gaan en staan waar ze willen.
's avonds na het avondeten ga ik met de hondjes even in de tuin spelen. Balletje gooien, zoekspelletje, commando's oefenen,...
Nadien krijgen ze de 2de maal voer. Na het eten opnieuw een half uurtje rust en nadien kijken we allemaal gezellig tv. Om 23u gaan we dan een laatste keer wandelen en dit is dan een kortere wandeling van 20minuten. Dan gaan we allemaal slapen en om 3u laat ik hen er even uit in de tuin.
oh ja, ik maak de plasjes schoon met warm water met een scheut dettol erin en nadien met een vochtige doek met azijn ga ik erover. Dan spray ik nog even "febreze" over de vlek.
Maar toch gaat hij steed weer over de vlek heen plassen als ik even mijn rug draai.
Ik zit hier elke dag echt als een agent in mijn zetel. Goed in het oog houden zodat hij zeker niet plast en als hij dan aanstalte maakt zeg ik "nee" en doet hij ook niets.
Maar ik hoef nog maar 5 minuten naar het toilet te gaan of even iets in de keuken gaan halen en als ik dan terug kom is er al geplast.
Ik maak mij niet boos, maar zet hem dan gewoon in de tuin en maak het plasje binnen intussen schoon.
Hoi...
Ja, wat lastig dat geplas..
Ik heb het vermoeden dat het puur vlaggen uitzetten is..
Hoe vervelend je het ook vind..
Je zou toch kunnen overwegen ze te castreren..
Grote kans dat het klaar is..
Ik heb alleen maar positieve ervaring met een reuen castereren,eerlijk gezegd.....
Niet alleen mijn eigen reu maar ook reuen om mij heen waarmee gewacht en getraind is totdat men er knettergek van werdt..
Maar iedereen zal het hier niet mee eens zijn...
Groet, Ilja
Ik kan er wel inkomen dat sommige mensen tegen castratie zijn. Ik heb het wel laten doen, dat beslist ieder voor zich.
In dit geval zou ik het wel overwegen. Je kan castratie zielig vinden, maar een hond die hormonaal wat in de knoop zit kan je ook als zielig beschouwen. Ze zitten met oerdriften die ze niet kwijt kunnen.
Ik vind het knap dat je al anderhalf jaar lang naar oplossingen zoekt maar misschien wordt het toch tijd om castratie te overwegen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de innerlijke rust van je honden.
Als ik het zo lees hierboven hebben je honden een prinsheerlijk leventje en je hebt veel voor ze over.
Want wie wil nu 's nachts om drie uur opstaan om z'n honden nog even uit te laten?
Ik vind het in dit geval echt niet zielig voor ze om ze te laten helpen. Zou er toch nog eens goed over nadenken
Ik denk dat ie het als een spelletje ziet,het levert 'm extra aandacht op,hij zet je aan het werk.Net als met dat eten,daar hoor jij gewoon de baas over te zijn,niet je honden.(als er gevochten word geef je geen eten,dat is iets anders dan ze ervoor te belonen met ieder zijn eigen plekje)Ze hebben jou al goed door,nu jij hun nog.wees slim en geduldig,succes!
De dierenarts heeft ook al vaker gezegd dat het het beste is om te castreren. Zij zei ook al dat ze door het plassen proberen uitmaken wie de baas is maar er niet uit raken.
Ik vind een castratie niet echt zielig ofzo, maar gewoon het idee om hun mannelijkheid weg te nemen schrikt mij af
Zou een castratie niet te laat zijn? Onze chihuahuareu word in februari 4jaar en onze maltezer word 2jaar in januari.
Dat hebben mij al meerdere mensen gevraagd, waarom ik zo gek ben om mijn honden om 3u nog even uit te laten.
Ik denk gewoon altijd weer dat ze hun anders te lang zouden moeten ophouden en als ze tijdens de nacht nog even kunnen plassen dat ze dan rustiger kunnen slapen.
Dat schrikt je af? En je hele leven lang 's nachts opstaan en pis ruimen niet?
Hahaha
Nee, castratie is echt niet het einde van hun mannelijkheid hoor. Bas denkt nog steeds dat hij baas van het bos is als we gaan wandelen
Je honden zijn nu nog jong genoeg om te laten castreren. Langer zou ik ook niet wachten.
Het gaat wel een paar maanden duren eer je het merkt. Hun hormonen zijn nog een tijdje in hun lijfje aanwezig.
Maar daarna hoef je nooit meer 's nachts uit je bed. Ze kunnen prima doorslapen.
Ik heb een collie teefje gehad wat niet ergens anders wilde plassen dan rond onze huis
Als we dan een dagje naar Den Haag gingen voor familie bezoek dan deed zij 's morgens een plas en een poep..
Pas 's avonds-laat, als we weer thuiskwamen deed ze weer een plas..
En dan had ze nog niet eens hoge nood..
Dus dat ophouden is geen probleem hoor..
Je hond blijft echt wel een manneke hoor..
Ik zou het normaals met de DA bespreken..
Tip; Bij een langhaartje//ruwhaartje veranderd wel de vacht...
Snachts in de bench doen en plasbandje om doen ,.grote kans dat hij het niet weer doet
Wat een drama zeg....Respect voor je geduld.
Ik heb zelf twee Cockers Reu, van 5 en 6 mnd. Mag hopen dat ik dit niet voor mijn kiezen krijg!
Catreren bij Cocker geeft een minder fraaie hond qua vacht...Maar wil ook dit niet wat jij mee maakt. Succes!
Absoluut castreren!
Lux hebben we pas gecastreerd op 5-jarige leeftijd. Het vlaggen in de tuin bij loopse teefjes is over en hij gedraagt zich tenminste niet zo dominant naar buiten toe! Nooit spijt van gehad! In huis is hij overigens ook een stuk rustiger geworden na de castratie.
Onze maltezer word altijd kort geknipt, dus het is niet zo dat hij een showvacht moet hebben ofzo. Dus wat verandering in de vacht kan niet echt kwaad. Hij heeft sowiezo al niet echt een mooie stijle vacht?
Ik zal het er zeker nog een keer met de dierenarts over hebben.
Wie kan ik dan het beste castreren? Onze maltezer (de jongste) onze chihuahua (de oudste) of gewoon beide?
ten eerste zou ik als ik jou was de bench ergens anders gaan zetten waar je geen behang hebt .
gaat dit niet dan zou ik tegen het behang doorzichtig plakplastic plakken , dat kan je goed afsoppen .
ken je probleem maar al te goed hoor
onze spikey kon het ook niet ophouden
de hele nacht
ging vaak snachts naar beneden om in de gang bij de voordeur te plassen en of poepen
we hebben hier op den duur geen aandacht meer aan gegeven
en smorgens als hij buiten was ruimde we het dan maar weer op ...
we zijn toen helemaal opnieuw begonnen of hij weer een pup was
hij is nu bijna 3 en sinds 3 weken zindelijk
dus geef niet op het komt wel goed
Ik zou het bij allebei laten doen. Je Chi is blijkbaar toch ook dominant genoeg om over het plasje van z'n voorganger heen te gaan.
Onze chi is idd wel een dominant ventje. Zoals vele van zijn rasgenootjes denk ik. Een echte grote vent in een klein lijfje
Waarom verplicht jij een hond van twee jaar tot bepaalde dingen??
Hij/zij is geen kind en zoals jij bezig bent met jou hondjes (niet aanvallend bedoeld) lijken jou hondjes meer op kinderen!
Laat de honden los en overdag tussen de wandelingen hun eigen ding doen, laat hun hond zijn!
Mocht er eens een beetje ruzie zijn tussen de honden kan niet altijd dierct kwaad, wij mensen maken ook wel eens ruzie!
Ik heb hier vier reuen rondlopen, van tot jong, er wordt gespeeld tijdens de wandelingen en als er eens een bal voor mijn voeten ligt dan geef ik die eens een schop, als één van mijn honden mij komt uitnodigen voor een spelletje, oké kan er niet altijd op ingaan, want dan zou ik geen roedel leider meer zijn, maar af en toe laat ik mij eens verleiden!
Heb nooit ergens problemen mee!
Ook het eten in de bench, waarom in de bench??
Het nog steeds verplicht opsluiten vanwege het voorkomen van een maag torsie (wat meestal alleen voorkomt bij grotere honden) riekt bij naar dat jij je rust wilt hebben en is voor de hond misschien gestraft voelen!
Mijn advies, laat de honden hond zijn en niet opsluiten en verplichten tot.......... een hond van twee weet heel goed wat wel en niet goed voor hem/haar is!!
@ Rita Wat verplicht zij haar honden dan??
ik kan er niet goed uithalen wat je bedoeld.. ?
Verder ga ik mee met Ilja, castreren en dan gewoon alle twee en ik geloof heilig dat je dan van een hoop 'gezeik' ( ) afbent!
Groet Marieke
En neem dat "gezeik" maar letterlijk
@ Rita:
Ik begrijp je ook niet helemaal. Die verplichte rust in de bench?
Dat heb ik als tip gekregen van een GT omdat onze maltezer nogal snel is overprikkeld. Als we thuis kwamen van een wandeling was hij zo overprikkeld dat hij achter zijn staart begon te lopen, dit hield hij echt uren vol als er niet werd ingegrepen. Sinds de verplichte rust na de wandeling is hij veel rustiger en loopt hij niet meer achter zijn staart aan.
En mijn honden mogen zeker hond zijn. Het zijn mijn kindjes, maar ik behandel hen wel als hond en ze mogen zich ook gedragen als hond.
En een spelletje spelen zoals een balletje gooien of een zoekspel vinden zij echt geen verplichting hoor, ze doen het met een kwispelende staart en een heel gelukkig snuitje.
En een maagtorsie is jammer genoeg ook zeker mogelijk bij een kleine hond, een kennis haar yorkshire terrier teefje is vorig jaar spijtig genoeg overleden door een maagtorsie.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maar niet zindelijk te krijgen :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?