Een vriendin van mij heeft sinds 3 dagen een hond uit het asiel. Het is een border collie mix van bijna 4 jaar en is geholpen.
Hij lijkt echter helemaal niet gewoon te zijn om met andere honden om te gaan. Elk teefje dat hij ziet wil hij berijden, elk reutje dat hij ziet begint hij te grommen en als het hem even lukt valt hij ook aan.
Bij de eerste kennismaking met andere honden is hij echter wel heel rustig en eerder onderdanig. Dan zakt hij door zijn poten (ligt bijna op zijn buik) en gaat dan de lippen van de andere hond likken (echt net een puppy dan.
Maar als hij even kennis heeft gemaakt met de honden begint het.
Over zijn verleden is niet veel bekend. Ook het andere ras is niet bekend. Hij heeft alle kenmerken van een bc alleen zijn snuit is korter en stomper.
Hoe kan je het het beste aanpakken om deze hond sociaal te maken? Met mensen is hij echter wel heel goed. Maar natuurlijk is het niet leuk voor de overige honden in huis (reu en teef).
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet sociale reu uit het asiel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Had ze hem eerst niet kennis laten maken met de andere honden dan?
en hoe reageert de hond tegenover teven??
ik hoor wel vaker dat reuen dominant zijn tegenover andere reuen.
@ Ilse:
Jawel hoor en de eerste kennismaking ging goed zoals hierboven beschreven. Pas nadat ze even thuis waren en de honden elkaar wat beter kenden ging hij dit gedrag vertonen. Ze hebben hem 2 weken "op proef" (noem je dit zo) dus als het echt niet lukt mag hij worden teruggebracht. Maar ze is er nu al zo erg aan gehecht dat zomaar terugbrengen geen optie meer is.
@ Uma:
Op teefjes reageert hij heel opdringerig. Eerst lijkt het alsof hij wil spelen, maar na een tijd begint hij er dan constant op te rijden.
Begin met een portie geduld, heel veel geduld . Ik heb zelf ook een dominante hond uit t asiel, ook gehopen, maar dan de dag voordat hij net mij meemocht. Vind uit waar de hond "eenmoord" voor doet.. Kay is bijv helemaal weg van kaas. Ga daar mee trainen. Ik zou een clicker aanraden. En daarmee aan de slag gaan, je weet niet wat de hond heeft meegemaakt,zal je nooit weten ook.... En hij is nog maar 3 dagen daar....
Een bench heeft hij reeds vanaf het begin. Ze staat wel constant open. Maar hij is er niet echt happig naar. Hij gaat er wel even in om een snoepje eruit te halen, maar hij is er net zo snel terug uit. Wat hij wel constant doet is tegen de bench aan plassen. Ook de kast en de zetel zijn al enkele keren gedoopt geweest
proberen af te leiden van de andere honden inderdaad.
Met iets SUPERLKKRS!!
Hopelijk gaat het snel beter!
Lekker figuur ben stiekum wel blij dat kay niet zo is, gewoon blijven oefenen hebben de andere honden daar ook een bench?
Oei oei, zo te lezen is het toch wel een hond met een gebruiksaanwijzing. Jammer dat er niet veel bekend is over zijn geschiedenis. Dat op de grond gaan liggen voor honden, geeft aan dat de hond toch wat onzeker is en zich daarom onderdanig opstelt naar andere honden. Pas als hij ziet wat hij met de hond kan, zal hij zijn ware ego laten zien... Het plassen in huis is dominant gedrag. Dus in huis voelt hij zich al groot en sterk. Van de ene kant kan hij onderdanig zijn, maar van de andere kant ook dominant. Zoek in google maar eens naar ambivalent gedrag, misschien dat je daar iets mee kan. Misschien kan een goede hondenschool je verder helpen. Ik weet niet of het asiel ook zo iets aanbiedt?? Vaak hebben zij wel adresjes waar je met de hond een cursus kunt gaan volgen.
De hond eerst even tot rust laten komen. Asiel, herplaatsing, nieuwe omgeving, allemaal stressfactoren.
Daar moet je niet nog allemaal stress bovenop gooien.
Eerst rust en kalmte. (een hond in opperste stress is ook niet te trainen)
Rust, reinheid, regelmaat. Korte overzichtelijke rondes lopen, veel rust en structuur, niet teveel 'tutten'.
De ene hond heeft meer tijd nodig dan de andere om weer balans en rust te vinden.
Na verloop van tijd als er meer rust en 'vertrouwen'ontstaat, je vriendin de hond beter leert 'lezen' kan ze een plan van aanpak maken, al dan niet met behulp van een goede hondenschool of GT.
Waarmee ik dus ook bedoel dat het voor nu eerst slim is om even allerlei prikkels en confrontaties met andere honden te vermijden. Risico is ook dat de hond en je vriendin hierdoor dingen ongewenst conditioneren.
Tja, hij is er natuurlijk ook nog niet lang. En wat je daar zegt over het "dopen" van de bench, kast etc. Dat herken ik maar al te goed, mijn eerste herplaatser heeft dat ongeveer een week volgehouden, hij was zijn territorium aan het afbakenen omdat hij totaal vreemd was bij ons, daarna was het over. Zou er dus niet onmiddellijk de term "dominant" gedrag op kleven....
Je mag ook niet vergeten dat de hond de stress van het asiel lang meedraagt en de ene al wat langer dan de andere.
Ik zou er ook mee naar een hondenschool gaan, maar wel een goede, hij moet gewoon leren hoe met andere honden om te gaan. Zeker niet te snel opgeven !
Idee van Monique is ook goed, misschien heeft het asiel wel een adresje van een hondenschool waar je kan gaan, vaak zijn die gewend om dit soort problemen op de juiste manier aan te pakken.
En nogmaals, ze heeft hem maar 3 dagen....volgens mij is de hond eerder onzeker en uit hij dit op de verkeerde manier. Geduld en informeren wat de juiste aanpak is !
Liefs,
Marie-Rose
@ Shamilla:
Alle 3 de honden hebben een eigen bench. Hij gaat wel steeds bij het teefje in de bench, maar omdat dit "haar plaatsje" is jaagt ze hem meteen weg door te grommen en te snauwen. Maar de hond begrijpt deze signalen blijkbaar niet echt en begint dan op haar te rijden als een gek. Het teefje probeert dan op alle mogelijke manieren aan hem te ontsnappen maar hij blijft haar achterna zitten.
@ Monique:
Hij is idd wel onzeker. Ook naar vreemde mensen toe. Toen ik hem gisteren ging bezoeken gooide hij zich gewoon op zijn rug en als ik hem wou aaien schrok hij telkens heel erg.
@ Petra:
Kan ze de hond dan voorlopig beter even gescheiden houden van haar andere 2 honden tot hij zich wat rustiger voelt?
@ Marie-rose
Er zijn hier wel 2 goede hondenscholen in de buurt dus dat ga ik haar zeker aanraden.
Hij heeft maar 1 nacht in het asiel doorgebracht, ze hadden hem 's avonds binnen gekregen en 's morgens heeft Ilse hem mee naar huis genomen.
Deze hond is extreem gestressed..
Plassen is ook een vorm van stress verlichting, dit doen ze dus om rustig te worden, niet om af te bakenen.
Het is ajmmer dat je altijd maar 2 weken krijgt als proef want meestal begint alles daarna pas.
De hond moet eerst wennen, met heel heel veel rust.
Een border collie is heel gevoelig en kan dus snel stressen.
maak dus een dagelijks vast patroon voor de hond, wandelen eten, spelen en vooral slapen.
Daarna kan je het stapje voor stapje uitbreiden als hij gewent is.
succes
Ik dacht ook aan echt stress in hoge mate. Ik had haar al aangeraden om bachbloesem te gebruiken.
Want ik dacht dat het sowiezo wel goed zou zijn daar een nieuwe omgeving altijd wel wat sress met zich meebrengt.
Maar heb ik daarmee echt het goede advies gegeven?
wacht even,
Hij is maar 1 dag in het asiel geweest?
Werkt ze daar dan? Want dat kunnen ze niet maken.
De hond hoort daar een tijdje te zitten zodat ze kunnen kijken hoe hij is zodat ze een goed huis kunnen vinden.
Of eventueel zijn baasjes kunnen vinden als hij gevonden is..
Ik zou nooit een hond nemen die er maar 1 dag zit, tenzij ik in het asiel werk..
ja ik denk ook dat hij heel erg opgewonden is en best onzeker. waardoor hij bij de teefjes begint te rijden en bij de reuen begint te grommen. hij is in een vreemde huis met vreemde honden. en het kan zijn dat hij vroeger niet zo met honden mocht spelen. en nu word hij in de diepe gegooid zeg maar.
tja hij is eigenelijks gewoon heel onzeker.
hij zal langzaam moeten leren zeker te worden en te zien dat hondjes niet zo eng zijn.
dat is best wel werk en zal denk ik in twee weken niet zo maar klaar zijn.
met hoe veel honden zitten jullie nu dan met hem mee gerekend?
@ Gerdine:
Nee ze werkt daar niet. Ze had hem gevonden op een website en had meteen gebeld en mocht gaan kijken. En zonder verdere problemen heeft ze de hond meteen mogen meenemen.
@ Asha:
Ze hebben met hem erbij gerekent 3 honden. 2 reutjes en 1 teefje.
Ik vind het heel raar als een asiel zo werkt..
maar goed het is al gebeurd
Hier in Belgiƫ gebeurt dat denk ik wel meer. Wij hebben ook een hondje uit het asiel en die was daar ook amper 2 daagjes.
Gelukkig is dat allemaal wel erg goed gegaan, maar het zou idd beter zijn mocht het asiel al even kunnen kijken naar het gedrag en karakter zodat ze de perfecte thuis zouden kunnen zoeken i.p.v. de hond naar 5 verschillende adressen te sturen waar de baasjes er dan moeten achter komen dat de honde eigenlijk niet met andere honden kan en dergelijke.
Maar ik ben er zeker van dat Ilse alles zal doen om de hond toch te kunnen houden. Zelfs al heeft hij rare trekjes, ze heeft hem al helemaal in haar hart gesloten.
ik vraag me af of dit wel rare ttrekjes zijn. ik bedoel het lijkt mij heel normaal dat als hij in een vreemd huis zit met twee vreemde reuen en een teefje. dat dat toch wel heel erg eng is. stel je voor dat je oppeens in een huis komt die totaal vreemd is met vreemde mannen en een vrouw. tja dat is niet zo 123 gemakelijk. en zoals je zegt hij is al heel onzeker van zich zelf. ik zou ook me tanden laten zien.
ik denk rustig op bouwen. mischien de reuwen eerst buiten allen samen laten en thuis eerst even apart. en dan als dat super gaat dan binnen op bouwen. is maar een ideei
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet sociale reu uit het asiel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?