Half juli ben ik met Jacko naar de da geweest want hij zat heel de tijd achter zijn staart te vangen en Ike ging aan Jacko's billen likken.
Wist al hoe laat het was hoor anaalklieren!
DA heeft ze leeggemaakt en er zat wat bloed bij
Dus onze kerel aan de antibiotica. Afgelopen zaterdag op controle. 1 kant was proper en leeg maar de andere kant kwam nog steeds wat bloed mee. Dus weer antibiotica voor 2 weken.
Als dit niet helpt, gaan ze de klieren moeten spoelen met een sonde. Ze gaan eerst proberen om dit zonder verdoving te doen want een dog onder verdoving brengen is niet zonder risico en ook nog peperduur.
Wou nu weten of er hier mensen zijn die hier ervaring mee hebben?
Gaat dit niet enorm veel pijn doen?
Groetjes Anne
*POOT* Ike en Jacko
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jacko, abces in anaalklier." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
geen ervaring mee maar wil jacko veel beterschap toewensen.........
mijn hond dazye zijn anaalklieren zijn er uit zij heeft er veel last van gehad die van haar zat iedermaant vol en dat is niet leuk en het was ook nog onstoken
Wat ontzettend vervelend voor Jacko!!
Ik heb geen ervaring ermee, maar weet wel dat anaalklieren erg gevoelig zijn voor de hond.
Het zal geen pretje zijn voor hem, zeker niet als er een abces zit.
Maar goed, je probeert het voor een goede reden eerst zonder verdoving.
Veel sterkte en beterschap!
De da zegt ook dat ie er echt wel pijn van heeft waarschijnlijk, maar dat hij er niets van laat merken.
Wel raar is dat Ike er ook mee heeft gesukkeld tot ie een half jaar was en daarna was het plots over.
waar om halje er niet uit die anaalklier heeft de hond geen last meer ik ben blij voor dazey en ik ook
Tineke, anaalklieren verwijderen is niet zonder risico voor de hond. Ze kunnen een verkeerd spiertje raken en de hond kan incontinent worden. Dat is helemaal geen pretje meer. Plus dat je een natuurlijk communicatiemiddel van de hond wegneemt. Dus zomaar even zeggen, de anaalklieren eruit ben ik helemaal geen voorstander van.
@ Tineke: ze er uit halen is echt het allerlaatste wat we willen doen.
Als hij er na de spoeling nog last van zou blijven hebben, en ik bedoel opnieuw ontstekingen e.d. overwegen we het mss maar voorlopig nog niet!
Hopen dat het niet meer gaat terugkomen natuurlijk.
Maar hij heeft hiervoor een zware darminfectie gehad en te hoge gisting in de darmen en een maand lang diarree gehad en waarschijnlijk is dit alles de oorzaak van zijn problemen met zijn anaalklieren.
Anaalklierabcessen komen het meest voor bij honden die een te zachte ontlasting hebben of teveel antibiotica hebben moeten slikken. Door de zachte ontlasting worden de anaalklieren niet regelmatig zelf door de hond geleegd en gaat de inhoud vaak verharden waardoor ontstekingen ontstaan. Je zou het voer kunnen veranderen zodat je hond mooie harde drollen gaat poepen. Daardoor drukt hij ook ieder keer een beetje anaalvocht mee naar buiten en blijven de klieren gezond. Om anaalklieren te spoelen met een sonde hoeft een hond normaalgesproken niet onder narcose of een roesje. Tenminste onze honden laten zich zonder een kik te geven gewoon behandelen. Is een fluitje van een cent! Honden kunnen wel pijn ondervinden bij het poepen als de anaalklieren ontstoken zijn!
Ik ben ook niet voorstander van het verwijderen van de anaalklieren, er onstaan nogal eens complicaties nadien.
Ik sluit me helemaal bij Annelies aan: problemen met de anaalklieren komen meestal voort uit te zachte ontlasting. Gezonde ontlasting bij honden is echt hard. Onsmakelijk... maar als je erin knijpt hoort het niet van vorm te veranderen
De harde ontlasting krijgen ze door het eten van vers vlees, zoals een goede kvv of bij het zelf samenstellen van vleesmaaltijden. Dus maaltijden zonder graan of rijst. Bij brokken blijven de drollen wat smeuig waardoor de klieren tijdens het poepen vaak niet helemaal leeggedrukt worden.
mijn hondje musha had heel veel last van zijn anaalklieren
en dat was vaak op het weekend
mijn D A
heeft me toen geleerd hoe ze leeg temaken
later had hij een tumor in zijn ballentjes
en toen heben ze zijn ballen verwijdert
van af dat moment heb ik nooit meer ze moeten leegmaken
en echt het was om de 2 dagen nodig
helaas heb ik die lieve schat 12 juli moeten laten inslapen
Jacko krijgt op dit moment nog junior brokken van de fokker uit i.v.m de groei.
Maar zodra hij op volwassen mag, gaat ie hetzelfde krijgen als Ike en dit is 3 dagen brokken en 4 dagen duck.
Even terug op het probleem zelf: Jacko blijft toch nog wat geurtjes achterlaten dus vermoed dat het volgende week spoelen zal worden
Ze gaan dit eerst zonder verdoving proberen want hij is een vrij rustige pup.
Ik geloof dat het bij grote rassen juist beter is niet Junior-voer te geven? Het is toch juist belangrijk dat de hond rustig en evenwichtig groeit? Of heb ik het nu fout?
Pim eet al kvv als pup.
Hij krijgt al iets meer dan een maand junior en normaal wordt dit vanaf 8 maanden aangeraden.
Ze zeggen ook steeds dat je zo snel mogelijk volwassen voer moet geven,maar Jacko doet het goed op zijn brokken tot nu toe. En blijkbaar zouden in de junior toch dingen zitten die niet in de volwassen zit en zou hij weer last krijgen van te hoge gisting in zijn darmen als we hem nu al overzetten.
Wel gaan we hem op ProPlan gaan overzetten vanaf september want ben toch niet zo een voorstander van wat hij nu krijgt
Anne, even iets om over na te denken. Het is vaak commercieel ge*** van in pup en junior zitten dingen die een hond in de groei nodig heeft. Juist grote honden moeten niet te snel groeien.
Rowan is ook geen kleintje en ik heb hem eerlijk waar maar drie maanden op pup voer gehad, daarna gelijk volwassen voer want hij groeide veel te hard en zou last krijgen van groeipijnen en dingen als ik dat was blijven geven. Dat wil je een hond niet aandoen.
Hij heeft dus heel snel gewone brok gekregen en nu alweer een hele tijd kvv want van brokken bleef hij toch die zachte kleverige drollen houden. En hij poepte veel meer ... Kijk eens naar een brok als Farmfood, daar maken ze geen onderscheid tussen pup en volwassen. Een pup geef je gewoon iets meer!
Heel simpel gekeken, wolvenpups in de natuur krijgen ook geen speciaal puppenvoer omdat het beter zou zijn, dat is er niet! Dus ik denk dat het geen kwaad kan om een pup gewoon op volwassen brok te zetten. Ze groeien er evenwichtiger door en vaak is het speciale puppyvoer voorzien van onnodige dingen ... het is behoorlijk commercieel eigenlijk maar niet meer zo zeer natuurlijk. Dat is wat mij verteld is toen ik Rowan had als pup.
Onze Sam sukkelt ook al sinds hij pup is met zijn anaalklieren. Als pup heeft hij ook een aantal keer aan de antibiotica hiervoor gezeten. Ons hadden ze ook aangeraden ze eens uit te laten spoelen. We hebben dat uiteindelijk niet gedaan, maar geopteerd om eens te experimenteren met homeopathie. Ik heb toen homeopathische druppeltjes Glandulacur besteld(te bestellen op simicur.nl en nadien merkten we een verbetering. Ook krijgt hij sindsien versvlees en zijn ontlasting is mooi hard. Maar toch heeft hij er nog wel eens last van. Ik heb de indruk dat hij ze wel leegmaakt maar nooit niet helemaal. Als hij er weer eens last van heeft krijgt hij de druppeltjes Glandulacur. Ik zorg steeds dat ik ze in huis heb.
Ik heb het probleem onlangs nog eens met onze dierenarts besproken, en hij zegt dat we er ons niet te veel zorgen over moeten maken. Uitduwen is hij geen voorstander van, want dit verergert volgens hem eerder het probleem dan het te verbeteren. Maar in sommige gevallen kan je natuurlijk niet anders...
Hopelijk gaat het snel beter met je schat.
jacye hat het ook maar die is geholpen zijn pallen er zijn er af die heeft er niet last van zijn anaalklier maar daezy is ook gehopen maar die hat wel met de anaalklier idermaand moeste zij edemaand 22 euro soms wel twee keer indemaand en toen zij ik ze moet er uit
Onze Ike krijgt ook 3 à 4 dagen per week Duck en hij is er zot van.
Gaan dit bij Jacko ook gaan toepassen.
Maar om volledig om te schakelen, weet ik nog niet... als ze ergens mee naar toe gaan is het makkelijk om ze ook brokken te kunnen geven. Voor Jacko is ook de grootte van de brokken belangrijk. Hij is een echte schrokkop en heeft al een special anti-schrok voederbak.En de prijs natuurlijk...
Heb nu wel via een site een proefpakket aangevraagd van Naturis voor de 2 bengels
@Jeske: mss wel het overwegen waard Zullen over 2 weken zien hoe het geevolueerd is...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jacko, abces in anaalklier." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?