Brummen, heb ik even moeten googlen. kom zelf uit rotterdam
http://www.kcbrummen.nl/cursussen.php
In bovenstaande link staan wat honden scholen. Een betere hondenschool werkt ook met signalen e.d. Als je het echt wil gaan doen voor je eigen en je eigen hond zou ik gewoon samen met je hond op cursus gaan. Hoef je in mijn ogen niet een hele opleiding voor te volgen. Een beetje goede hondenschool zal er wel al me werken. Zie Esther bijv.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor wie het intresseert: Kalmerende Signalen, de taal van honden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
het boekje is vandaag gekomen
heb er al in zitten lezen en ja nu herken ik wat dingen
echt leuk hartelijk bedankt voor de tip
ik was enorm kritisch toen ik het boekje had besteld (dankzij tips van hier),ik ben toch wel een beetje van nuchter zijn, stevig aanpakken, luisteren, opvoeden, etc etc
En ik heb al heel wat uren op het trainingsveld gestaan, met eigen honden, maar ook met die van anderen in heropvoeing, maar Gorby zetten ons voor nieuwe en soms wel heel grote problemen.
Dit boekje was voor ons een echte eye-opener, juist omdat Gorby duidelijk vele malen is "doorgestraft" dwars door zijn signalen en hondspreken heen.
En wij waren daar nu ook weer mee bezig, en kregen dat dus met veel geweld van Gorby terug "betaald".
Hoewel voor een riesenschnauzer een strakke leiding en opvoeding van levensbelang is (zijn potentieel is enorm) hebben we van dit boekje veel geleerd, we hebben nl leren kijken naar Gorby's taal, hoe wil hij omgaan met een conflict situatie, hoe lost hij dat op, en geven we hem daar een kans voor.
En we hebben met hem leren "praten", zo grappig, hij kon de eerste malen zijn ogen gewoon niet geloven
Nu maanden later, als ik Gorby spanning zie opbouwen, geeuw ik naar hem, en draai me ontspannen weg........ en hij geeuwt altijd terug en kijkt ook weg, gaat rustig zitten, en de spanning is dan weg, je ziet je zijn blik oplichten, zijn lijf ontspannen.
en langzaam heel langzaam komt hier zo'n schittende hond te voorschijn, die weer durft te zijn en mag zijn wat hij is: een zware waker en werkhond, met een intense trouw voor zijn baas, wel onder appel, dat altijd, maar zo heerlijk ontspannen. Maar ook vrolijk en steeds vrijer bestaand, zonder dat ......... angstige, terughoudende, gespannen wezen.
Ik vind het boekje echt een aanrader, zeker als je een hond hebt, die veel heeft meegemaakt, of uit zichzelf veel spanning opbouwt.
vind het boekje echt leuk en leer er van
ga nu boekje blaffen bestellen
want dat doen ze heel erg in de tuin blafblafff
buren zeggen al wat blaffen ze (kan ze moeilijk miauwenleren)
maar sinds onze musha is overleden snik
is het vreselijk op straat elke hond gaan ze blaffen
niets helpt
laat het weten als het helpt
@ Anita fij dat je er wat aan hebt
@Gorby
Ach ik had die uitdrukking van Gorby weleens willen zien die eerste keren dat hij zich begrepen voelde, dat er mensen met hem willen communiceren.....
hoe triest dat er zoveel onbegrepen honden op de wereld rondlopen.
Heel interessant om te lezen....er gaat een wereld voor je open.
Ze leren we onze honden beter kennen en begrijpen.
Hoi Hope and Dreams,
Ik ben van plan om de lezing in oktober te doen. Ik kondig dit hier dan ook wel aan en op mijn website ook.
Groetjes van Esther
@ Liz,
Zoals ik kan lezen constateer ik dat ze niet zomaar voer krijgt. Ze moet er eerst iets voor doen. De kop wegdraaien is een symptoon wat vaak voorkomt bij kalmerende signalen en bij de NEE oefening op hondenscholen. Hier bij mij trouwens niet.
De hond moet eerst de kop wegdraaien en daarna mag hij pas het brokje pakken en vaak is dit met een commando in de trent van oké of pak het maar. Wij, als mens, willen graag boven een hond staan en oefenen dit zo.
Groetjes van Esther
Hey,
Ja dat is wel het mooie van het boekje en het leren 'werken' met kalmerende signalen.
Ik noem het nooit zo bij naam als 'kalmerende signalen' (soms ook wel) maar het is gewoon het leren lezen van je hond. Met hem communiceren op zijn niveau. Een hond kan geen nederlands leren spreken, maar wij wel 'honds'. Door begrip te hebben voor die andere taal en hem ook te gaan spreken, maar vooral begrijpen zie je je hond voor je ogen veranderen.
Ik vind een hond onder andere zo'n geweldig dier omdat hij ons mensen zoveel vergeeft. We straffen voor dingen die voor een hond dood normaal zijn. We komen moeiteloos in zijn persoonlijke zone en als hij met zijn taal laat weten het niet zo fijn te vinden krijgt ie nog op zn kop ook. We roepen en schreeuwen tegen ze, doen een lijn om en rukken aan de nek, terwijl wij hen niet begrijpen.
En nog zijn er maar zo weinig honden die het zo zat zijn dat ze echt bijten. Terwijl wij in hondenogen toch maar rare wezens moeten zijn
Petje af voor de tollerantie van honden.
Daar kunnen wij mensen nog een hoooooop van leren.
Margje, daar heb je een heel groot punt. Dat is mijn missie ook. Leren van de hond. Sommige cursisten ook. Komen gestresst binnen, rukken aan de lijn, zijn boos op hun hond en gaan weer weg met een fijne blik in hun ogen, rustiger in lijf en leden en veel tolleranter.
Daar krijg ik energie van, heerlijk!!!!
Gorby zien we er door opbloeien, hij durft meer, is veel meer open en lijkt ook eindelijk volwassen te worden (en dat voor een hond van 6 jaar)
Gorby kan veel spanning opbouwen als je iets van hem vraagt wat hij nog niet kent (en hij kent door zijn zeer armoedige start wat betreft socialisatie) echt heel erg weinig, hij kan dan zijn spanning niet kwijt en gaat bv keihard rondjes draaien.
Nu kunnen we hem eruit halen, door zelf kalmerende signalen te geven en het gedrag te negeren.
in onze vakantie heeft hij (gevonden) appeltjes geapporteerd, dat lijkt iets doms, maar Gorby kent het apporteren (behalve het apporteerblok heel dwangmatig) niet, het loslaten van zon appeltje is mega moeilijk voor hem, maar het lukte wel, met het boekje in gedachte. We moesten doseren om hem niet te laten doorslaan, maar we hebben er veel plezier in gehad.
die lezing, die wil ik misschien wel meemaken, lijkt me razend interessant, er is zoveel te leren nog .
@ Esther,
Oke ik heb dr nooit zelf nee geleerd door dr hoofd weg te laten draaien maar hand dicht houden.
Maar wellicht dr vorige eigenaars. Zal vanavond even kijken wat ze doen als ik zeg "pak maar"of iets in die trend.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor wie het intresseert: Kalmerende Signalen, de taal van honden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?