hoi hoi ,
Me moeder was ff aan 't zoeken op internet en kwam toen verschillende sites tegen moeten jullie dit maar eens lezen : http://jackrusselltje.tripod.com/id9.html
Ik vind dit erg raar wat vinden jullie hiervan. & weten jullie hier misschien meer over.?
& zo zijn er veel meer sites hierover typ maar eens in op google,
Ik wou graag jullie reacties weten Alvast bedankt
Groetjes Laura & poot van Scott,
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "inentingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
hier een stukje tekst van de site want het is een beetje een langdradige site : Wanneer een jaarlijkse boostervaccinatie met een gemodificeerd levend virusvaccin (bijvoorbeeld hondenziekte, parvo of kattenziekte) wordt verstrekt aan een al eerder gevaccineerd volwassen dier, leidt dit niet tot aanvullende bescherming. Gemodificeerde levende virusvaccins zijn afhankelijk van replicatie (voortplanting door celdeling) van het virus voor een reactie. Antistoffen van eerdere vaccins laten het nieuwe virus niet repliceren. Antistoffentiters worden niet aanzienlijk geboosted, populaties geheugencellen worden niet uitgebreid. Er wordt geen aanvullende bescherming gegeven.
De bijsluiters en verpakkingen van vaccins, alsmede de beweringen van de fabrikanten, moeten worden onderschreven door wetenschappelijke data. Er bestaan geen wetenschappelijke data die de adviezen ten aanzien van het jaarlijks verstrekken van gemodificeerde levende virusvaccins onderschrijven.
Vaccins zijn niet onschadelijk. Onnodige bijverschijnselen en tegengestelde effecten kunnen worden beperkt door onnodige vaccinaties te vermijden.
Gewone huisdieren hebben genoeg vergelijkbare reacties op blootstelling aan besmettelijke ziekten en op vaccins om een standaard vaccinatieprotocol te kunnen adviseren.
Dierenartsen hebben een standaardprocedure nodig voor het rapporteren van tegengestelde effecten van vaccinaties.
Om nog eens extra de nadruk te leggen op wat er hier door een aantal zwaargewichten van de Amerikaanse veterinaire autoriteiten wordt gezegd: jaarlijkse vaccinatie is onnodig. Dat komt omdat vaccins de vorming van antistoffen tegen besmettelijke ziekten stimuleren, en deze antistoffen blijven jaren in het systeem, waarschijnlijk het hele leven. Alles wat jaarlijkse boosters doen is het inbrengen van virussen die worden uitgeschakeld door de bestaande antistoffen; er vindt geen aanvullende bescherming plaats. En bovendien: vaccins zijn niet onschadelijk.
Nadat hij had vastgesteld dat mensen levenslang immuun zijn voor ziekten waartegen zij in hun kindertijd zijn gevaccineerd, paste professor Ronald D Schultz, hoofd van de afdeling pathobiologie van de Wisconsin University, dezelfde logica toe op honden. Hij vaccineerde ze tegen rabiës, parvo, kennelhoest en hondenziekte en stelde ze na drie, vijf en zeven jaar bloot aan ziekteveroorzakende organismen. De dieren bleven gezond, waardoor zijn vermoeden werd bevestigd. Hij zette zijn experiment voort door de hoeveelheden antistoffen in het bloed van de honden te meten, negen en vijftien jaar na vaccinatie. Hij concludeerde dat de hoeveelheden voldoende waren om ziekte te voorkomen.
Ja dat is helemaal waar... Daarom zijn de jaarlijkste cockails ook niet meer nodig. Nu wordt geadviseerd om de 3 jaar te enten en alleen de ziekte van Weil ieder jaar... Maar ondanks al die entingen kan je hond nog steeds die ziekten krijgen en je hond kan ziek worden van de enting zelf. Gevoelige honden kunnen er zelfs chronisch ziek van worden of eraan sterven, op korte of lange termijn. Dat is bij kinderen ook zo.
Dank zij de informatie op dit forum heeft pippi dit jaar ook geen cocktail inenting gehad, alleen de weil
hoi Laura
ik ken dat stukje wel. dierenartsen vaccineren idd veel teveel.
ieder jaar is echt niet nodig. ik dacht dat parvo zelfs 7 jaar bescherming geeft, hondenziekte 5 jaar en ziekte van weil is discutabel. er zijn namelijk veel honden die toch ziekte van weil krijgen ondanks dat ze ingeent zijn. voor rabies heb je 2 soorten, eentje is voor 3 jaar en eentje voor 5 jaar. dus waarom zou je ieder jaar enten? en kennelhoest is alleen belangrijk als ze bv naar een pension gaan.
en niet te vergeten dat er ook kwik in vaccinaties zitten en dat is hartstikke giftig. er worden heel veel honden ziek nadat ze ingeent zijn. zieke dieren worden ook gewoon ingeent, terwijl dat helemaal niet mag.
als ik je nog niet overtuigd heb, zou je de onderstaande link maar eens moeten bekijken, daar wordt duidelijk in uitgelegd wat de risico's zijn van overvaccineren
http://www.youtube.com/watch?v=5s4s33Spdfw&feature=related
even ter vergelijking: kinderen worden ook niet jaarlijks ingeent en zieke kinderen mogen pas ingeent worden als ze weer beter zijn.
Daarom heb ik ze dit jaar laten titeren. Ondanks dat bij de ene de cocktail 3 jaar geleden was, hoefde hij nog niet de enting te hebben. Voor weil heb ik ze wel laten enten±
http://www.holistischedierenartsen.nl/gezelschapsdieren_vaccinaties.asp
Enten of niet enten……………………….
Wij worden steeds vaker geconfronteerd met de vraag of een hond of kat nu elk jaar geënt moet worden of niet.
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de situatie waarin het dier leeft en hoe het verzorgd wordt. Een huisdier dat gezonde voeding krijgt, er gezond uitziet en zich duidelijk fit voelt, zal een goede weerstand hebben tegen allerlei ziekten. En zal ook minder gauw een entingsreactie vertonen.
Een huisdier dat niet optimaal gezond is kan beter niet geënt worden omdat een enting een flinke aanslag op het lichaam is en waardoor sluimerende problemen verergerd kunnen worden.
Voor pups en kitten geldt dat er beter niet geënt kan worden op te jonge leeftijd. Voor 12 weken leeftijd enten kan alleen maar schadelijk zijn omdat het immuunsysteem nog niet voldoende ontwikkeld is en daardoor een grotere kans is dat de enting schade veroorzaakt en een kleinere kans dat de enting goed aanslaat. Eigenlijk is het immuunsysteem van onze huisdieren pas echt volledig ontwikkeld op ongeveer een jaar leeftijd, maar gezien het feit dat de meeste honden en katten al voor die tijd in aanraking komen met allerlei infecties, met name als ze uit het nest weggaan en in een vreemde omgeving terechtkomen, kan het onverstandig zijn om tot die tijd te wachten.
Voor eigenaren die hun huisdier wel willen laten enten is het verstandig dat op de leeftijd van 12 weken en op 1 jaar leeftijd te doen. De meeste entingen werken minimaal 5 jaar en mogelijk zelfs levenslang. Met name kattenziekte werkt na twee entingen levenslang. Uitzonderingen hierop zijn de leptospirose enting bij de hond, de niesziekte enting bij de kat. En voor black-and-tan kleurige rassen parvo.
In een omgeving waar nog leptospirose voorkomt kan het verstandig zijn om wel tegen leptospirose te enten. Het is echter ook een enting die nog wel eens voor entreacties zorgt. Dus dat is een lastige afweging.
Niesziekte bij de kat hoeft voor een gezonde kat geen onoverkomelijk probleem te zijn, alleen in gevallen dat er sprake is van veel stress is het een lastig te behandelen ziekte. Voor catteries kan het een probleem zijn in verband met het optreden van dragers, die de ziekte blijven verspreiden. Opvallend is dat bij katten die wel geënt zijn tegen niesziekte en toch niesziekte krijgen, deze nogal een chronisch wordt.
Het geven van entingen tegen meerdere ziektes tegelijk, de zogenaamde cocktails, is meer belastend voor het lichaam dan ze om de beurt te geven met enkele weken er tussen.
De hondsdolheidenting is verplicht voor dieren die naar het buitenland gaan.
De nadelen
Ondanks dat er in het verleden vaak geroepen is dat het geven van entingen onschuldig is, blijkt nu steeds vaker dat entingen toch meer problemen veroorzaken dan ons lief is. Er is nog niet zoveel onderzoek naar gedaan maar langzamerhand beginnen er dingen duidelijk te worden.
Het gebeurt geregeld dat er ogenschijnlijk kerngezonde dieren geënt worden die ineens binnen drie weken na de enting terugkomen met de meest uiteenlopende klachten. Soms bloederige diarree, soms autoimmuun-ziektes, spierpijnlijkheid, koorts of andere vaak vage klachten. Dat zijn dan de zichtbare problemen. Er treden echter ook onzichtbare processen in werking die op de lange termijn problemen kunnen geven.
Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat er tot 40 dagen na een enting een verhoogde hoeveelheid antilichamen tegen schildklierweefsel kunnen voorkomen in het bloed. Dat hoeft niet bij alle dieren het geval te zijn, maar als dat vaker en langer gebeurt kan het tot een verminderde schildklierwerking leiden of zelfs de hele schildklier buiten werking stellen.
En als dat bij een schildklier kan, kan dat waarschijnlijk ook bij andere organen. Hier komt het vermoeden vandaan dat autoimmuunziektes waarschijnlijk door entingen veroorzaakt kunnen worden.
Met name de hondsdolheidenting en leucose-enting kunnen bij katten zeer agressieve tumoren geven op de plek van de enting. Dit gebeurt bij ongeveer 1 op de 1000 katten. Dit wordt veroorzaakt door een van de hulpstoffen in de entstof. Bij honden komt deze tumor ook wel voor na de hondsdolheidenting maar bij deze dieren is de tumor veel minder agressief.
Een alternatief
Een alternatief voor enten is het gebruik van nosodes. Dan wordt er een homeopathische verdunning van de ziekte gemaakt en dat kan dan worden gegeven volgens een vastgesteld voorschrift. Dit geeft ook bescherming tegen ziektes. Bij een onderzoek in Brazilië bleek onlangs dat de meningococcennosode bij mensen ongeveer 90% bescherming gaf. Dat is een vergelijkbare bescherming als de enting geeft.
Zelf hebben we niet zoveel ervaring met het gebruik van ziektenosodes en durven we er nog niet zoveel over te zeggen.
Wat ook kan is een nosode van de entstof geven na de enting. Dat is dus gepotentieerde entstof. Dat zou de nadelige effecten van de enting tegen moeten gaan. Ook hiermee hebben we nog niet veel ervaring maar het kan in elk geval geen kwaad.
Een mogelijkheid is om pups en kittens nosodes van de ziektes te geven tot ze de leeftijd hebben gekregen dat ze een enting goed kunnen verwerken (12 weken) en ze dan met enkele weken tussentijd de verschillende entingen apart van elkaar te geven. Na elke enting kan dan de entingsnosode gegeven worden om de nadelige effecten van de entingen op te heffen.
Titers
Het is bij ons nu mogelijk om de hoeveelheid antilichamen (titer) tegen parvo en hondenziekte te bepalen. Dat kan gebeuren op het tijdstip dat de hond eigenlijk geënt zou moeten worden. Als de titer hoog genoeg is, dan is een enting niet nodig. Als de titer te laag is zou een enting mogelijk nodig zijn.
Het vervelende is echter dat de bescherming tegen ziektes niet alleen door antilichamen plaatsvindt. Er worden ook geheugencellen aangemaakt en opgeslagen. Op het moment dat het lichaam in contact komt met een ziekte kunnen deze geheugencellen geactiveerd worden en kunnen ze bescherming geven. Er is geen methode om te ontdekken of deze geheugencellen ook daadwerkelijk aanwezig zijn.
Zo kan het dus gebeuren dat een dier lage antilichamentiter heeft en toch beschermd is.
Een ander nadeel van deze methode is dat sommige dieren die geen hoge titer ontwikkelen op een enting, dat ook niet doen als ze vaker geënt worden. Op de een of andere manier is het lichaam niet in staat om voldoende antilichamen te maken. Vaker enten geeft dan wel de nadelige bijwerkingen maar geen titer, zodat je nog steeds niet weet of hij nu beschermd is of niet.
Al met al veel onzekerheden. We weten veel nog niet, dat maakt het moeilijker om beslissingen te nemen. Mocht u vragen hebben dan kunnen we altijd eens bekijken wat het beste is voor uw huisdier.
heel erg bedankt voor jullie reacties
De dierenartsen zeggen gewoon dat het moet. Omdat ze 't meeste geld verdienen met het vaccineren , echt schandalig. het moet NIET ten kosten van de dieren gaan!
Angela : Bedankt voor het filmpje ik ga hem gelijk ff bekijken
je dubbel allemaal en dan mag de hond alleen met de uitlaatservice mee als hij jaarlijks geent wordt...ook weer zo n .......
ja dat is wel raar ja, Heel veel mensen denken , omdat 'de dierenarts' het zegt. Dat je hond en kat wel elk jaar ingeent moeten worden maar de dierenartsen verdienen er zoveel mee , dat ze gewoon liegen. & dat vind ik wel iets te ver gaan eigenlijk.
hier schrik ik dus van
ik laat ze allemaal elk jaar inenten omdat dat volgens de dieren arts moet
heb al weer een afspraak voor 1 van de hondjes
omdat het 1 jaar geleden was
nou ik dit lees weet ik het niet meer
ga er toch over praten met hem
je ziet het ook in de inenting boekjes staan
elk jaar 1 prik
bedankt ik ga maandag even naar de dierenarts ik wil uitleg
bedankt oplettende dieren vrienden
Amy moet in december weer ingeent worden ze is dan 15 maanden,maar ga het zeker even vragen,vind onze da wel heel betrouwbaar en eerlijk en echt geen da die alleen maar snel geld wil verdienen.Weet dit uit ervaring met onze vorige hond.Maar onze vorige hond is 14 geworden en heb ik zeker 10 jaar lang niet laten inenten en ze is nooit ziek geweest.Tenminste geen vervelende ziektes...
@ Amy
Ik heb het er met mijn dierenarts overgehad. Zij vertelde ook dat de entingen 2/3 j geldig zijn. Hierdoor heb ik geen titer bepaling gedaan, mede omdat ze er geen ervaring meehad en het lab hierover moest vragen...wat en hoe. Omdat de inenting voor alleen weil duurder is dan de gehele cocktail hebben ze besloten elke hond de cocktail te geven.
Pippi heeft verleden week alleen de inenting van weil gehad. Volgend jaar laat ik dan wel een titer bepalen (bij een da die dat wel doet)
Gr Irene
Ik heb het er ook met mijn dierenarts over gehad, maar ze beginnen met allemaal smoesjes (in mijn ogen dan ). Als de zin en onzin over enten bij een breed hondenpubliek bekent is missen ze enorm veel inkomsten! Dit willen ze natuurlijk niet!
Renske : Helemaal gelijk er komen dagelijks mensen die hun honden in komen enten ze verdienen er wel miljoenen mee. & als meerder dierenartsen dat toegeven ja dan is een heel groot deel van hun inkomsten weg. & ook die mensen die die vaccinaties maken verdienen er veel mee , dus de meeste dierenartsen zullen ontkennen , terwijl je er juist vanuit gaat dat je advies aan je dierenarts kunt vragen erg raaar.
@ renske
Gelukkig was mijn da wel eerlijk, maar ja de enting is ook duurder...ip winst voor hun. Goed zo wil ik niet denken over hun want ze zijn erg aardig en kan altijd bij ze terrecht voor advies (zonder consult kosten). Ze ging ook geen discussie aan over de inenting om toch voor de cocktail te gaan....
gr Irene
Ik waarschuw al jaren voor overvaccineren..!!
Het maakt je hond juist kwetsbaar..
Een gezonde hond is een hond in balans..!!
Ik vaccineer mijn hond al 25 jaar niet meer...
Sterre komt zelfs uit een niet gevaccineerde moeder..
Ze is nog nooit ziek geweest nog een diaree nog geen vies oogje noch een kennelhoestje..
Speelt met al de honden die ze op straat ontmoet..
Dus ook degene met oormijt en de kennelhoest besmette honden..
Geen vlooien en teken ...
Ik houd Sterre wil in een goed balans met klass. homeopathie..
En met goede verse voeding..
En barfen..
Niet ontwormen..
http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/
Lees eens over klass. homeopathie en over wat voor troep er in vaccins zitten..
Als Sterre iets zou mankeren dan laat ik dit door mijn homeopaat behandelen..
Dit doe ik met al mijn dieren al 25 jaar..
http://iljasterre.come2me.nl/1120252/Homeopathie
Groet, Ilja
Deze informatie heb ik ook dank zij jou Ilja
Thanks
Toppie...
Het is goed eens de andere kant van de medaille te leren zien/lezen..
Vaccinaties zijn beslist niet onschuldig en zaligmakend.. wel denken...]
Altijd ZELF logisch blijven denken en je niks aan laten aankletsen door mensen die er financiël gewin bij hebben..
Blijf ZELF kritisch nadenken en info. zoeken en lezen..
Er zijn altijd voor'sen tegen's..
En trek je 'eigen' plan..
Groet, Ilja
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "inentingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?