6 jaar zonder hond is lang maar ik ga er vanuit dat je in die 6 jaren toch regelmatig Zino zal zien. Denk niet alleen aan jouw gemis maar ook aan de hond. Het is al eerder geschreven, kies nu voor je studie inclusief stage zonder hond en dan heb je 6 jaar lang geen belemmering in je studie, afspraakjes met andere studenten, je kunt zelfs een bijbaantje zoeken waarin je ervaring opdoet voor je studie als je geen hond hebt. Erger is het als je nu toch een pup koopt en dat het toch niet blijkt te gaan en dat de hond eigenlijk niet gelukkig is en dat je je ouders met een tweede hond laat zitten of dat de BC naar een andere huisje moet!
Wat is 6 jaar op een mensenleven? Het is wel bijna de helft van een gezond hondenleven en dat zit de hond dan wel de meeste tijd binnen. Heb je daar al aangedacht?
Ik raad het je ten sterkste af.
Succes hoor met nadenken!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raad gevraagd.. hond en gaan studeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
jah daar heb je gelijk in daarom denk ik er nu al over na
die border komt er zowiezo dan waarschijnlijk na men studies ..
zino heeft een slechte start gehad en is daardoor een stuk onzekerder als de meeste honden (shelties) maar ik werk er heel veel aan en hij gaat super goed vooruit..
daarom dat ik er bij zino wat zwaarder aan til
Hey,
Je bent meestal rond een uur of 3 wel weer thuis hoor. En het is niet elke dag natuurlijk. Daarbij, colleges zijn niet verplicht, dus je knt ervoor kiezen om thuis te blijven.
Opdrachten die je samen moet doen zijn er (bijna) niet. Daarbij zijn de mensen hier echt wel bereid om rekening te houden met een dier, gezien het allemaal toekomstige dierenartsen zijn.
In de eerste 3 jaar hoef je geen klinieken(stages) te lopen. In het 4 en 5 de jaar zijn de klinieken alleen 's ochtends. Alleen het laatste jaar zal je veel op school moeten zijn en soms ook intern moeten zitten. Nu bij grote huisdieren, mag je evt. je hond meenemen, mits hij alleen in de studentenvertrekken kan zijn. Het is echter dan wel handig om wat mensen achter de hand te hebben, die evt. kunnen oppassen. Bij jou zullen dat je ouders zijn, neem ik aan.
Ik dacht bij het zoeken naar een hond ook dat een border colli te veel beweging nodig zou hebben. Echter de hond die ik nu heb is waarschijnlijk een herder x border colli en heeft net zoveel beweging(ed) nodig. Het is een kwestie van plannen en keuzes maken. Op zich als je een dagje wat minder tijd hebt, kun je ook wat andere spelletjes doen of een stukje fietsen. Dat doe ik tijdens de examens ook. Je kunt sowieso niet de hele dag leren, dus dan ga ik tussendoor gewoon een lekker stuk fietsen. Hij eruit, ik eruit.
Ik heb wel bewust gezocht naar een volwassen hond. Echter als het zo uit komt dat je de puppie aan het begin van de vakantie komt, dan is hij/zij al 5 maanden als je begint. Als je vanaf het begin veel traint mat het alleen blijven, moet hij na 5 maanden echt wel even alleen kunnen blijven.
Koten zijn in Merelbeke een stuk goedkoper dan in Gent zelf. Ik zelf betaal €240,-. Dat houdt in dat ik een appartement deel met 4 andere studenten. Dit appartement heeft een grote woonkamer, keuken en een kleine (helaas niet afgesloten) tuin. Ik heb hier een hond en mijn huisgenoot ook. Het kan dus wel, maar misschien moet je wat langer zoeken.
Jessica,
Advies kan ik je niet geven, ik wil alleen zeggen dat ik het enorm bewonder dat je nu al bezig bent met wat je over twee jaar gaat doen en of daar al dan niet een hond bij past. Dat alleen pleit al enorm voor je. En of je nu wel of niet een hond mee neemt op kot, ik denk dat elke hond die jou verzorgt wordt, een gouden mandje heeft gevonden. Je kan alleen zoveel mogelijk info inwinnen over zowel de studie, en wat die met zich meebrengt, en in hoeverre dat het met een hond te combineren valt, en dat doe je.
Je komt er vast wel uit.
Groetjes, Sara.
Ik ben juist thuis blijven wonen/ studeren omdat we een hond hadden. Ook vooral omdat deze hond al oud was en ik het niet over mijn hart kon verkrijgen de hond zijn laatste jaren niet mee te maken.
Het is een keuze.
Ik heb hier meerdere studentenhuizen in de buurt en een aantal daarvan hebben ook een hond. Het probleem met die dieren is dat ze compleet verziekt zijn. Je kunt je mede huisgenoten niet vertrouwen met een dier wat niet van hun is.
En je zegt interesse te hebben in een kamer met tuin? Je mede huisgenoten kunnen ook wel gebruik willen maken van de tuin. Wat als daar bijvoorbeeld ook fietsen staan en iemand het hek open laat staan? Of als de deur naar de gang open staan en de hond in het huis gaat zwerven. De hond kan zich dan helemaal volvreten met ongezonde etensresten, of zelfs de voordeur uitglippen! Studenten zijn niet de meest verantwoordelijke mensen.
Nou sorrie, maar ik vind dat dat nogal ligt aan de studie, de mensen en de plek. Ze wil diergeneeskunde gaan studeren, wat ik zelf ook doe in Gent en over het algemeen zijn dat toch wel mensen die het beste met een beest voor hebben.
Daarbij, je moet sowieso duidelijke afspraken maken of het nou over een hond gaat of over wie er de keuken schoonmaakt. En als het haar hond is, dan voed zij hem op neem ik aan.
Natuurlijk kan het zijn dat in bepaalde studentenhuizen er bepaalde dingen gebeuren, maar dat zie je meteen als je daar komt, dus kun je gewoon die kamer niet nemen.
Ik vind het een beetje cru, om zomaar te zeggen dat studenten niet verantwoordelijk zijn, want daar doe je mij en eigenlijk al mijn vrienden wel degelijk mee te kort. Diergeneeskunde is een zware lange studie en mensen die dat gaan studeren zijn echt wel volwassen genoeg om voor een hond te kunnen zorgen. Natuurlijk houden ze wel eens van een feestje, maar als je daarom geen hond kunt hebben, vind ik een beetje belachelijk.
@ sara bedankt wat een lieve reactie
en ik heb het gisteren er nog over gehad met mijn mama.. ze vindt het helemaal geen probleem om de hond tijdens mijn examens op te vangen.. in de weekends zouden we gewoon thuis komen enzo..
nu ik vind ook niet dat je zomaar kan zeggen dat studenten onverantwoordelijk zijn.. natuurlijk zijn er wel een heleboel die dat wel zijn (vooral nonchalant dan) maar ik denk ook wel dat de diergeneeskunde studenten genoeg verantwoordelijkheid hebben om zich aan de regels te honden ivm iemand anders hond
ik wil helemaal niet alleen denken aan mijn eigen geluk of gemis ofzo en ik wil mijn studies echt serieus nemen ..
nu heb ik het gisteren erover gehad om zino mee te nemen maar dat zag men mama echt niet zitten en niet alleen omdat ze hem zou missen.. ze vindt gewoon dat we zino zijn vertrouwde omgeving enzo niet kunnen afnemen en daar kan ik wel begrip voor tonen..
maar neem nu dat ik wel een hond mee op kot neem valt dan een pup aan te raden die ik voor de vakantie 3 maanden opvoed of beter een jaar eerder zodat hij al beginnend volwassen is?? ook hierover zou ik graag meerdere meningen hebben
alvast bedankt voor jullie reacties
Bij het studeren ben je ook veel bezig met leren, Je gaat ook veel stappen en andere dingen doen met studiegenoten...
Vind je het dan zelf verstandig om een hond te nemen?
Je moet die namelijk veel aandacht geven..
Het lijkt mij verstandig om geen hond te nemen.. Neem dan een kat, veel zelfstandiger en hoef je niet uit te laten..
Tijdens je studie is dit denk ik een verstandigere keuze dan een hond!
Pendel dan op en neer als je echt per se een hond wilt!
Dan neem je de pup/hond ook zijn vertrouwde omgeving af, als je voordat je op kamers gaat de hond neemt. Ik zou het dus pas doen als je op kamers bent en je studie gaat goed.
Ik zat ook nog te denken.... In NL kun je in een huis wonen met mensen die verschillende studies volgen, dus niet alleen serieuze diergeneeskunde-studenten. Maar misschien zitten studenten van dezelfde studie in Belgie in 1 huis? Ik kan me goed voorstellen dat diergeneeskunde-studenten verantwoordelijk met een hond omgaan, maar andere studenten?!
@ corrina pendelen tussen gent en bilzen is echt bijna niet te doen en tussen antwerpen en bilzen zou eventueel gaan maar dan ben ik meer dan 2u per dag onderweg en dan moet ik na 3 jaar weer overschakelen dus dat houdt me wat tegen
en een kat.. heb er thuis ook een en die wordt gek als ze steeds binnen moet blijven en wat als bv iemand anders in je kot een hond heeft en dat niet klikt tussen die hond en kat,, vind ik ook maar zielig
hou ook echt niet van uitgaan.. en bios kan wel eens maar filmpje thuis met vrienden is ook gezellig,, drinken bv terrasje tof en hond kan mee
zo kies je maar hoe je wilt 'uitgaan' en wat voor kotleven je wilt he
@ angela in merelbeke is het de dierenkliniek dus zowiezo alleen maar diergeneeskundestudenten
en tijdens het jaar een pup zie ik niet zitten.. zindelijk maken als je langer als 2u weg bent.. ik weet het niet..
Je moet het geheel zelf weten.
Studie in belgië is misschien niet zoals wij nederlanders gewend zijn..
Maar ik ken mijn studie leven..
Ik was helemaal niet van het stappen end, maar weet wel dat alles om een hond draait.
Ookal heeft iemand anders een hond en jij ook en dit klikt niet..
wat ga je dan doen? Wie moet dat zijn hond weg doen?
Nogmaals een hond tijdens een studie lijkt mij niet slim.
Maar gezien jouw antwoorden op anderen heb jij je mening al klaar en neem jij een hond.
Leuk hoor! begrijp me niet verkeerd.
Laat het af en toe wel weten hoe dit gaat.
Misschien zijn er anderen met dezelfde vraag als jij !
Succes met je studie in ieder geval.
@corrina nee mijn antwoord staat echt nog niet vast,, wil dit super graag en probeer daarom ook erg goed weer te geven hoe ik het leven op kot zie met hond
maar ik sta open voor elke raad want ik wil niet minimum 6 jaar een hond ongelukkig op een kot houden..
kon ik maar gewoon van thuis uit studeren,, helemaal geen problemen dan =(
@ Jessica, ik zou het in Nederland niet kunnen. Mexx op een kamer en de fulltime studie. Hier is de studie anders dan in Belgie, maar je hebt vaak al 1 pr +hc's en wc's op 1 dag, een pr is al 4 uur minimaal. En dan nog extra lessen erbij en je bent al 6 uur op de uni.
De studielast is ook enorm, ook buiten de tentamens en er wordt ook veel groepswerk verwacht.
Als je alleen bent en niemand hebt om op terug te vallen, bv een partner thuis, dan kan het in NL echt niet.
Nu is belgie wel anders zo te horen, maar ik zou eerst een jaar de studie volgen en dan pas kijken of het wel of niet kan.
Kan je het eerste jaar niet vanuit huis doen?? Of wonen je ouders ver van de uni? Thuiswonen en studeren is het meest ideaal namelijk
Ik zit ook op kamers en ik ben heel blij dat Dobber bij mijn ouders in Friesland zit. Ik had haar niet mee kunnen nemen... Hele dagen op een kamertje zitten want ik ga om half 9 weg en kom half 6 weer terug... Een pup kan dat al helemaal niet volhouden!
Ik zou het dus niet doen. Ik studeer in Nederland, maar een vriendin in Belgie. Die is dus met de opleiding gestopt omdat het zo zwaar was....
@ mexx als ik een mogelijkheid vindt om van thuis uit te studeren zal ik die kans zeker grijpen,, een kot is duur en ik wil eigenlijk echt niet op kot.. dan zou ik wel een hond kunnen aanschaffen en zou die lekker veel plaats hebben
maar de afstand bilzen gent is wel groot dan ben ik uren onderweg.. lijkt me amper haalbaar en hier is maar 1 dierenkliniek..
Hey,
Ik heb 2 honden terwijl ik studeer. Nu ben ik ook al getrouwd en heb een koophuis. Ik werk niet naast mijn studie en ga ook bijna niet uit. Onze honden hebben een grote tuin en ook binnen beschikbaar. Nu heb ik gelukkig niet veel hoorcollege's en ben ook redelijk vaak thuis. Alleen op een kamer had ik het niet gedaan!
@ Jessica, ik reis elke dag 2 uur heen en 2 uur terug. Als de aansluiting qua trein of bus goed is kan je daar leren.
@ mexx vind je dan niet dat je veel tijd verliest? of leer je onderweg of hoe doe je dat? is dat niet zwaar?
Ik heb tijdens mijn studies ook wel gereisd op bepaalde momenten. Ook lange reistijd. In de trein kun je prima leren... In het begin is het even wennen met mensen om je heen, maar op een gegeven moment wen je daar aan.
Hoe lang is het reizen dan?
Je zit niet alleen met je studie, maar ook je studentenleven en als je daarna gaat werken. Meestal zijn het full-time banen en wat wil je dan met je hondje doen? Ik zou het voorlopig laten bij de hond(jes) bij je ouders.
Ik zou het ook niet doen.
Toen ik ging studeren bleef mijn hondje destijds bij mijn moeder. Elke dag meerdere uren op 10m2 alleen zijn, dat is geen doen. Daarnaast maakt ik regelmatig weken van 60 uur, er moest ook nog brood op de plank komen.
We hebben wel aan het laatste jaar van onze studie een hondje genomen. Maar toen woonden we op een appartement in mijn geboortestad mijn ouders konden oppassen.
de studie in gent is inderdaad wel anders dan die in utrecht, ik ben toen ik gekozen had om diergeneeskunde te gaan studeren namelijk in gent en utrecht gaan kijken, en heb uiteindelijk voor utrecht gekozen. ik ga ook pendelen van nijmegen naar utrecht, en daar ben ik ook wel zo'n 1,5-2 uur mee kwijt, maar in de trein kan je mooi je studieboek doorlezen, en zo heb je mooi een gestructureerd studieuurtje.
wat betreft studielast hang het er vanaf of je een gemiddelde student bent, of over het algemeen sneller of langzamer bent, en of je hoge cijfers wil halen of niet...... ik heb net een jaar psychologie gedaan, daarvoor stond 40 uur in de week, en ik haalde misschien net 10 uur in de week, nu ging ik ook niet voor de allerhoogste cijfers, ik haalde meestal een 7 voor mijn vakken.
als je een hond neemt, zou ik hem inderdaad pas nemen als je op kot bent, want anders moet je hem ook weer weghalen uit zijn vertrouwde omgeving. ik zou dan ook een volwassen hond nemen.
ik zou geen nieuw hondje aanschaffen tot je je studie hebt afgerond, ookal zijn je ouders gek op Zino, als het jouw hondje is heb je er voldoende lijkt mij, ga in het weekend leuke dingen met hem doen en geniet er van..
Leren in de trein is heel goed te doen. Voor mij de verplichte studie uurtjes eigenlijk, ik ben een erg lakse student en heb de 6jes mentaliteit en ik lees mijn voorbereiding voor werkcolleges altijd in de trein. Ik ga in ene stilte-coupe zitten of zet een koptelefoon op
Het reizen is in het begin even zwaar, ik sta bv om 5 uur op als ik om 8:30 les heb (ik kom namelijk 5 over half of heel bij de uni aan dan).
Maar je wordt erg handig in het verschuiven van lessen, ik volg lessen met andere groepen mee zodat ik geen tussenuren heb of dat ik extra vrije dagen heb. Daarnaast volg ik hoorcolleges nooit, maar lees ze via onze webct na of beluister ze al ze opgenomen zijn.
Op die manier ben ik 3 a 4 dagen op de uni en sta ik vaak tegen half 8 op en ben tegen half 6 thuis. Heel goed vol te houden.
Oei Mexx, dat ligt dan echt aan de studie.
Ik heb Engels gestudeerd ook aan de UU en daar had je een aanwezigheidsplicht.
Ik heb een keer een extra opdracht moeten maken omdat ik, door ziekte, minder dan 80% van de hoorcolleges had bijgewoond.
Ik heb ook veel cursussen bij Mediëvistiek (Middeleeuwen Studies) gevolgd, en daar moest je ook verplicht aanwezig zijn.
Wij hebben 3 jaar in Utrecht gewoond en 2 jaar in Haarlem tijdens ons studeren in Utrecht. Mijn voorkeur ging uit naar Haarlem. Het was een uur reizen, maar ik vond het ook goed te doen. Je kan idd. even lekker in de trein lezen.
kan je je eigen uren kiezen? dat heb ik nog nooit gehoord..
waar studeer jij mexx?
en ik ben een gemiddelde student.. ik leer gewoon nu voor toetsen maar nooit de dingen die niet moeten op voorhand..
leer dus niet overdreven veel maar wel genoeg
Angela schreef:
Ik zat ook nog te denken.... In NL kun je in een huis wonen met mensen die verschillende studies volgen, dus niet alleen serieuze diergeneeskunde-studenten. Maar misschien zitten studenten van dezelfde studie in Belgie in 1 huis? Ik kan me goed voorstellen dat diergeneeskunde-studenten verantwoordelijk met een hond omgaan, maar andere studenten?!
Kun je? Het is vaker zo dat je niet dezelfde studie volgt als wel. Ik woon in Rotterdam, en daar zit het Erasmus MC, dus geneeskunde studie, en een flink aantal economische studies. Maar dan zijn er ook nog de HBO studenten, van lerarenopleidingen, tot communicatie. Echt alles.
Ik heb kennissen in Groningen en Delft en daar is het niet anders.
In Nederland is het heel normaal dat je met mensen uit verschillende studies of werkgebieden in een pand zit. En zeg nou zelf, een student die een andere richting 'studeert' (lees: voornamelijk feest) zal een heel ander verantwoordelijkheids gevoel hebben tegenover een hond dan een diergeneeskunde student.
tja dat wou ik ook een border collie maar ik zat ook met studeren ook al het met mij nog 5 jaar duurt voor dat ik ga studeren.
Het is alleen zo een border collie heeft echt heel veel beweging nodig. en om hem alleen op dat kleine kamertje te laten zitten
Als ik jou was zal ik eerst gewoon gaan studeren en als je dan zeker weten weet of het kan neem je er toch een
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raad gevraagd.. hond en gaan studeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?