puppy wordt druk van farmfood HE ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sarah 63Sarah 63

honden foto van Sarah 63

Nu onze pup 2 dagen op de minibrok van farmfood zit begint hij druk te worden. Echt extreem druk want dat hij lekker ronddraaft is normaal maar nu breekt hij de tent af en plast steeds in de kamer. Ook is hij buiten alleen nog maar aan het stofzuigen en vreet alles op wat voor zijn voeten ligt. En hij boert veel. Hij krijgt 4 x per dag 75 gram wat overeenkomt met zijn gewicht. Hij schrokt het als een bezetene naar binnen en slobbert heel wat water in de loop van de dag.
Toen hij van de fokker kwam kreeg hij vers vlees, ook van FF (pens en hart compleet) en hoewel hij dat ook zo op had deed hij het er verder goed op en was niet overdreven druk.
Hebben meer mensen deze ervaringen met FF minibrok?
Ik geef hem morgen weer vers om te kijken of het dan beter gaat.
Naast de brokjes krijgt hij in de bench regelmatig een kauwstaafje en hij heeft een kauwstaaf van buffelhuid, zo'n witte.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy wordt druk van farmfood HE ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb FF gegeven maar ik vond het niet zo goed voor de honden.Ik geef nu Energique vlees en dat gaat super :-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik gebruik FF weleens als beloningsbrok of in de voerbal. Maar als ik alleen brok zou geven, dan zou ik zeker niet voor FF kiezen.

Vorige week was onze vriezer kapot dus kreeg het hondje echt FF ipv FF als tussendoortje. Grote drollen en vieze ogen.

FF is best voor er bij maar als hoofvoer zijn er betere brokken verkrijgbaar.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Logisch dat je de link legt tussen het voer en zijn gedrag, maar het hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Mijn pup (15 weken) had afgelopen week ook 2 doldwaze dagen zonder dat er iets aan zijn voer was veranderd. En vandaag was het opeens weer over. Ik zou het dus even aankijken.

honden page profiel Sarah 63Sarah 63

honden foto van Sarah 63

Ik heb FF gekozen omdat er geen kip in is verwerkt en omdat het een geperste brok is, daarnaast is het volgens de site van FF vrij van conseerveringsmiddelen en kleurstoffen.
Zo staat er o.a dit:
"Farm Food HE is een zeer hoogwaardige natuurlijke hondenvoeding voor élke hond, ongeacht leeftijd, prestaties of ras. Aan alle grondstoffen die in Farm Food HE worden verwerkt worden dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan produkten bestemd voor menselijke consumptie. Zogenaamde "bijprodukten" (zoals slachtafval van kippen) worden in Farm Food HE niet verwerkt. Farm Food HE is op basis van Nederlands Rundvlees.

Farm Food HE is niet een geexpandeerd maar een geperste hondenbrok waardoor de voeding normaal verteerbaar is. Door de zuiverheid van de grondstoffen is Farm Food HE licht verteerbaar, wat ten goede komt aan de gezondheidstoestand van uw hond en wat zichtbaar wordt in de conditie van de vacht en levenslust.

Bij het produceren van al onze hondenvoeding worden geen schadelijke of kunstmatige stoffen gebruikt. Farm Food HE bevat dus geen chemische stoffen zoals: chemische antioxydanten, kleurstof, geurstof, smaakstof, bindmiddel en conserveringsmiddelen.

Farm Food HE onderscheidt zich van andere merken door de hoge zuiverheidsgraad van de gebruikte grondstoffen, de daaruit voortvloeiende hoge kalorische waarde (4145 kcal/kg) en hoge verteerbaarheid (86,8%). De samenstelling is overeenkomstig de richtlijnen van de Nutrient Requirements of Dogs van het Committee on Animal Nutrition. "

Het leek me allemaal erg goed om mee te beginnen voor onze pup maar ga nu ook twijfelen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Farm Food HE is een zeer hoogwaardige natuurlijke hondenvoeding voor élke hond met 45% graan

enige ding is een hond is van nature geen graan eter....

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

Hoi Sarah,

het kan ook zijn dat je pup even moet wennen aan FF, omdat het een geperste brok is ipv geexpandeerd. het wordt anders verteerd.
een geexpandeerde brok zuigt zich vol met vocht en duurt langer voor het verteerd wordt. FF valt, zodra het met vocht in aanraking komt uitelkaar. het is kwalitatief een goede brok, maar het duurt ong 2 weken voor je hond eraan gewend is, dus dat boeren is normaal. maar het kan geen invloed hebben op het gedrag. misschien had hij gewoon ff een gekke bui?

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

hoi zinno,

ja dat klopt, maar iedere brok bestaat uit granen, daarom kan je ook beter vers geven

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

nee niet iedere brok bestaat uit granen oa orijen en taste of the wild niet
maja dan zeggen de specialisten en sommige die een winkel uitbaten maar in orijen en taste of the wild zit aardappel is ook graan...tja maar ze zien dan wel niet dat het om zoete aardaappel gaat wat een plant is en geen aardappel zoals de nachtschade-achtigen

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

hoi Zinno,

die merken ken ik niet, maar aardappel is geen graansoort, maar in ieder geval wel beter dan mais of tarwe. het gaat er meer om dat een hond geen koolydraten nodig heeft, omdat het een vleeseter is. maar die zijn nou eenmaal nodig om er een brok van te kunnen maken. maar als je geen vers vlees wilt geven dan zijn die merken die jij noemt en farmfood de minst slechte brokken die je je hond kunt geven

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Vulling zit iig in elke brok, of het nu graan of (zoete) aardappel is...

Waarom niet op FF Fresh blijven? Ik denk dat als je de hond van vers op brok zet, dat je hond dan wel even kan uitschieten. Maar het kan aan van alles liggen hoor, pups zijn af en toe gewoon druk ;-)

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik zou hem gewoon lekker op vers houden. Is veel beter voor hm.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy wordt druk van farmfood HE ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 2de keer diaree in bench:-(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^