wat moet ik nou nog!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik weet het even niet meer!! Boedha was al vanaf het begin een onzekere hond maar als hij los liep ging het prima..Alleen zn gedrag aan de riem werd steeds erger en ik maar druk positief belonen als hij goed gedrag liet zien..Eerst deed hij het allen bij honden en nu doet hij het tegen mensen op de fiets voorbijgangers kinderwagens..Word er zo gek van.. van de week is er een gt geweest en we gaan clicker beginnen en dat deed ik al eerder en daar reageerd hij op maar als hij uitvalt heb ik beide handen nodig en kan ik niet blijven clickeren dus of dit zo goed gaat! Nu van de week ook bij de dd geweest en een DAP band mee genomen. In huis is hij wat mellower als er mensen binnen komen maar buiten merk ik geen verschil.. Heb ook nog contact gehad met een gt die veel met bb werkt en die zei dat het ook een extreem geval is omdat hij nog zo jong is en altijd sucses heeft en durft te bijten wat de situatie er niet beter op maakt..Ik zit er even helemaal door heen..Gelukkig denken veel mensen met me mee hoe we de situatie onder controle kunnen krijgen maar Ik!! ik weet het even niet meer.. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat moet ik nou nog!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Wat heb je allemaal geprobeerd? (buiten dan de positieve beloning)
Hoe reageert hij zonder leiband?

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

We hebben geprobeerd om om te draaien dat wij van de hond weglopen ipv de hond bij ons en laten zitten op veilige afstand tot de hond fiets of voetgangers voorbij zijn. Zonder leiband kan hij niet meer omdat ik niet weet hoe hij op mensen die erbij lopen reageerd dus kan ik geen risico nemen..

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Vanaf het moment dat je hond reageert, ben je dus eigenlijk al te laat weggegaan.
Je moet gaan op het moment waarop je hond nog niet reageert op die andere hond en nog steeds aandacht heeft voor jou.
Pak dus dat hij reageert op 10 meter afstand. Dan zoek je zijn aandacht op 11 meter afstand en draai je om en beloon je. Hou dit vol tot hij zelf de aandacht komt zoeken bij je en bouw die afstand af.
Verder moet je hem leren dat niets voor niets is in het leven. Wil hij een knuffel, moet hij werken voor die knuffel (dat kan gewono kijken zijn naar je of eens zitten of iets anders). Enkel als hij iets voor jou doet, krijgt hij van jou iets (dus ook snoepjes, spelletjes,.....). Dit moet wel heel het gezin volhouden, maar je moet hem echt leren dat niets voor niets is. voor de rest moet je hem dus heel wat negeren en das zeker niet makkelijk.
Verder zou ik hem ook een slipketting of iets aandoen zodat je moest he nodig zijn toch kan reageren en ik zou de gehoorzaamheid echt opdrijven.
Mijn teef was niet de makkelijkste (niet bij mensen en niet bij honden), maar ze staat zo erg onder appél dat ze gewoon niet reageert. Als ik zeg dat ze moet volgen, bedoel ik ook volgen en heeft ze niet uit te vallen of weet ik veel wat te gaan doen. Dit vraagt natuurlijk veel tijd en geduld allemaal en is niet iets wat je op enkele weken tijd kan bereiken.
Wat ik voor de onzekerheid zou doen, is hem een heel duidelijk schema geven zodat hij weet wat er gaat komen. Ook een 'straf' zou ik altijd op dezelfde manier doen zodat hij duidelijk weet van kijk....hier zat ik dus duidelijk mis. Heel consequent omgaan met hem gaat al heel veel verbeteren.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

mmmm ik zou hem ten eerste ga ik weer een u-lead kopen dan heb je meer over wicht op hem. ten tweede zou ik het blijven proberen om toch om te draaien en weg lopen moment dat hij weer rustig is belonen. als hij als een gek loopt om te kijken en uit te vallen niet op reageren gewoon door lopen. tot hij weer rustig is en dan belonen. je zal zien dat hij de rust langzaam krijgt als dat zo is kan je het opbouwen. maar het heeft tijd nodig :-D wat je geprobeert heb moet je je weer doen alleen probeer wel de rust bij je zelf te houden. dus rustig om draaien en door lopen moment dat de hond op jou gericht is dan wat lekkers geven. het is het moment dat je eht doet en wat je uit straal wat het hem doet.

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Ieder zijn mening, maar een ulead is het laatste wat ik hem om zou doen. Als hij dan uitvalt, gaat ie enkel zichzelf maar verwonden.
En elke keer als hij de kans krijgt van uit te vallen, heb je hem laten winnen dus ik zou dat écht proberen te vermijden. Je zal hem na een tijd wel kalm krijgen, maar dan is heel de situatie anders....Je hond moet gewoon echt leren van te negeren en te werken voor zijn beloning.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Wat je net opnoemt hebben we ook al gedaan zeker in huis met spelen eten In huis naar ons toe gaat het goed en luisterd hij prima en geen probleem.. Maar we wonen aan het bos dus op elke hoek loopt wel een hond dus soms gewoon lastig om om te draaien... wel al geprobeerd hoor zeker vandaar dat we ook een gt hebben laten komen en een slipketting was ze niet kapot van....Maar hij weegt nu al ruim 50 kilo en er is geen houwen aan met gewone halsband..Een ander gt die veel met bb doet zei dat ik hem wel moest straffen als hij uitvalt..Soms zo tegenstrijdig dat ik niet meer weet wat wijsheid is..

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

wat is volgens jou een u-lead?
http://www.hondenspul.nl/N_frame.html?http://www.hondenspul.nl/U-Lead-anti-trektuig--N_art_171.html
dit is precies voor grote honden. het doet geen pijn het is gewoon een teug alleen klip je de riem niet van achteren aan maar van voren. dus als hij trekt dan trekt hij zich zelf uit evenwicht.

ik zou me hond nooit straffen als hij uit valt hij doet het omdat hij stress heeft.
juist rust en afstand maakt je hond tot rust komen. tja wel moeilijk elke hoek dan proberen om hem de comando zit te geven dit hielp bij mijn hond heel goed.
wachten tot de andere voor bij is en dan belonen. altijd proberen heel veel ruimte tussen jou en de andere hond te hebben zodat ze neit in elkaar zone komt. elke hond heeft een andere zone jij moet uit vinden hoe groot de zone is van je hond nu. en als hij zit omdat er genoeg ruimte is en hij geen spannig voelt goed belonnen :-D dan kan je de zone na een tijdje kleiner maken

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ps ik gebruik die van mij al meer dan een jaar en heb hem van waar ik trainde gekregen en die trainde allemaal op de positiefe manier zonder pijn en die van ons komt van de website van martingaus

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

deze is van martin gaus.
lead
• Gaat het trekken aan de lijn van uw hond tegen
• Voorwaartse controle bij het uitlaten, trainen van honden
• Geschikt voor alle rassen
• Comfortabel, opgevuld ontwerp
De U-Lead is een tuig waarbij je controle neemt en houdt met een kleine moeite of inspanning. Het stuurt de borst van de hond: een efficiënt punt van controle. Het voordeel van een U-Lead is dat het totale controle over de schouders van de hond geeft en zo de hond in de richting plaatst waarin hij zich moet bewegen.
De U-Lead is verkrijgbaar in zes maten: Extra Small, Small, Medium, Large, Large Bull en Extra Large


http://www.martingauswebshop.nl/productenbestellen/productenbestellen.html#

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

En wat denk je dat dat met de nek van een hond doet? ;-)
Tuurlijk geef je je hond zelf geen correctie, maar je hond wordt wel verplicht van zijn kop te draaien.
Nu das compleet off topic...

Boedha, dan zou ik het verder doortrekken.
Enkel voor aandacht krijgt ie iets (en aandacht wilt zeggen naar je kijken en blijven kijken. Ook dit bouw je op in tijd). Zelfs die snelle aai over zijn hoofd...daar moet ie aandacht voor geven anders krijgt ie er geen.
Tja dan is het natuurlijk moeilijk als je aan een bos woont (maar wel lekker makkelijk hé), maar zou ik het een beetje uitkijken. Niet vertrekken als er net een hond aankomt enzo en ik zou dan ook vooral in de tuin oefenen op die aandacht (ik veronderstel dat ie daar ook de andere honden kan zien?) en met afleiding.
Hier thuis train ik de honden bvb op aandacht en op blijven met de kinderen die aan het spelen zijn, ik die tegen een bal aan het stampen is,....om de afleiding zo groot te maken en ze toch te leren dat ze aandacht moeten houden en dat ze toch op hun plaats moeten blijven,....

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe 3 doggies

honden foto van debbie & zoe

@ gwenda het doet niks met de nek van de hond omdat hier helemaal niks zit. een u lead is een gewoon tuig, het enige verschil is dat je de riem niet op de rug vast maakt maar op de borst.

Anoniem (Gast)

Of je de U lead kan gebruiken, hangt een beetje van hond tot hond af. Ik gebruikte het ooit voor Vulcan in het asiel en toen heb ik gezegd nooit meer, hij wer er heel ongelukkig van en durfde zijn vrolijke zelf niet meer te zijn.

Sommige honden worden ook gekwets aan hun poten. Maar lang niet allemaal, het is even te bekijken.

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.



Kijk ook eventjes bij dit topic...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/42378/ben-blij-met-de-wacky-walk'r.php

Misschien is dit wel de beste oplossing voor jou en je hond.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Als je het even niet meer aankan met een hond, en zeker zo'n grote sterke is er niks mis mee om even een u-lead te gebruiken. Ik gebruik zelf nu een halti, omdat Fedor ook uitvalt naar andere honden, en sindsdien heeft hij niet één keer meer geprobeerd, dus echt geen gedoe met de nek of zo. Hij had zelfs met een gewone halsband op een gegevn moment problemen omdat hij steeds die klap op zijn keel kreeg, dus dat vond ik ook niet meer kunnen.

Het grote voordeel van zoiets is denkk ik zlefs psychologisch. Je weet nu zeker dat je de hond bij je kunt houden mocht er iets gebeuren, dus wordt jij niet meer zenuwachtig, dus valt je hond niet meer uit.

Na eentijdje kun je weer terug naar de gewone halsband.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

precies tyson heeft nooit pijn er van gehad het is een gewone tuig allen het klipje van voren. ik zeg niet dat al je problemen weg zijn hoor want je zal met hem moeten trainen maar je hebt meer over wicht.
ik zelf weeg 50 kilp tyson 47 hij 1 en al spier. dus als hij gaat ga ik mee. nu niet nu als hij gaat dan trekt hij zich uit balans waar door hij op zijn kont valt. echt hij heeft nog nooit een schammetje gehad of zo. het is van zacht matriaal. je hebt gewoon wat meer controle :-D

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Onze nieuwe hond Mambo liet dit uitvalgedrag ook af en toe zien, maar ik werd er wel veel zenuwachtiger door tijdens de wandelingen. Echt heel erg vervelend omdat je bang bent dat hij anderen pijn doet...
Als er een hond of "vreemd" persoon ons tegemoed kwam pakte ik de lijn al kort en zette ik me schrap (30 kg hond). Maar dit hebben ze ook door denk ik. Nu heb ik een handvat gemaakt aan de lijn heel dicht bij de halsband. Ik kan hem dan heel kort en stevig vasthouden zonder dat mijn hand word afgeknepen en hij dat doorheeft, want de lijn staat verder niet strak. Als we door de wijk lopen heb ik hem hieraan dan loopt hij heel netjes naast en in het park mag hij een wat langere lijn. Als we iemand zien, kat/hond/mens/ zeg ik: "kijk is" en dan houd ik met mijn vrije hand een stuk kaas voor zijn neus. Hier blijft hij op gefocust tot we voorbij zijn en dan krijgt hij de kaas. Zo heb ik al behoorlijk wat situaties kunnen redden denk ik. Eerst op een langere afstand oefenen hoor! En natuurlijk eerst "kijk is" oefenen of wat mij betreft gewoon "kaas", dat hij weet dat er kaas volgt als hij op jouw let.
Zorg er zowiezo voor dat je een hulpmiddel hebt om hem te houden (halti, ulead) maar belangrijk is dat het steeds minder vaak mis gaat en dat hij op jouw gefocust blijft. Elke keer dat het goed gaat is weer een stap naar voren.

Veel succes!

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Ik zei dat hij dit gedrag liet zien, maar dat is ook pas sinds een paar dagen dat het een stuk minder is door de kaas, dus nog niet te vroeg juichen maar dit werkte tot nu toe wel al super!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Als je hond uitvalt moet je de clicker ook niet gebruiken, want dan is er niets positiefs om voor te klikken ;-)

Ik zou ook een U-lead/Gentle leader harness aanschaffen.
Het controlepunt zit inderdaad op de borstkas, dus niet aan de snuit of aan de nek.
Overigens gebruik ik voor heel agressieve en sterke honden toch een gewone GL omdat me dan nog meer controle geeft doordat je meteen de kop wegdraait. Je kunt niet oefenen met die honden zonder ze heel goed onder controle te hebben, je kunt je natuurlijk geen 1 foutje permiteren, want betekend gaten in honden of mensen en dat is niet acceptabel.

Groetjes, Margje

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Persoonlijk zou ik eraan gaan werken dat wandelingen leuk en ontspannend zijn, eerst eens rust in zn koppie creeeren.

Dit door eerst zonder afleidingen gewoon samen leuke korte wandelingetjes maken, oefeningetjes, spelletjes, zodat hij geestelijk ook wat te doen heeft, alles kort en positief.

Of lekker samen door de bossen lopen, zonder commando's, lekker relaxt snuffelen..eens lekker samen ergens naar kijken, een riviertje, een waterkant onderzoeken, zulke dingetjes,dan kan een wandeling ook best wat langer duren.

Ik zou zeggen eerst een paar weken of desnoods maanden lekker ontspannen, ondertussen thuis en buiten aandachtsoefeningetjes doen. Dan pas weer met afleiding gaan oefenen, eerst op afstand, een grote boog maken, stapje voor stapje dichterbij....

zo zou ik het doen...

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik heb hem ookde U-lead, ik kon Diesel ook niet meer houden als er een andere hond aan kwam.

Sinds ik de U-lead gebruik is hij een paar keer flink onder uit gegaan toen hij een andere hond zach, vond het bijna zielig, maar je moet wat, beter hij dan ik onder uit.

Nou, na die paar keer weet hij wat er gebeurd als hij uitvalt, dus het is vele malen beter onder controle te houden, afleiden werkt bij Diesel niet op dat moment, niet met kaas of worst, nergens mee, en het gaat nu stukken beter, kan zonder problemen een andere hond passeren.

Je moet wel de goeie hebben, degene zonder touwtjes onder de oksels, en de ring waarmee je vastklikt aan de riem moet aan de voorkant onder de kin zitten.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Bedankt voor de reacties..Veelal dezelfde dingen geprobeerd en doe ik ook nog steeds.. ik moet ook meer vertrouwen krijgen want we zitten denk even in een cirkeltje.. ik twijfel ook een beetje aan de gt aan het advies...Ze heeft ook nog niet gezien hoe hij doet als die echt uitvalt helaas..Maar ik laat hem nu ook op een veilige afstand zitten tot diegene met hond of fiets voorbij is en beloon hem dan en dat gaat redelijk..Heb in goed overleg met de da afgesproken dat we g.castratie ook kunnen proberen.. hij draagt zn staart de laatste tijd eigenlijk buiten altijd hoog en neus in de lucht.. Net of die zeggen wil kom maar op... ik ben het mannetje!!

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik wist eigenlijk niet goed wat een U-lead was maar heb nu een slipketting en heb ook een gentle walker wat dus ook niet echt goed is en niet echt werkt maaaar dit zou het wel eens kunnen zijn.. moeten ze ook wat achter je blijven lopen zeker anders zit de riem niet goed toch??

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja vertrouwen is heel belangrijk, in de hond maar ook in jezelf. Ik denk dat het uitstralen dat jij bepaald wat er gebeurd heel belangrijk is. Ik ben zelf ook niet altijd zo zeker, als ik in een onzekere bui ben neem ik het zekere voor het onzeker (als je het nog snapt) O-) en ga alles uit de weg.

Als ik zeker van mezelf ben, gaat de riem kort en in twee handen, zodat opspringen zowiezo niet gaat, dus de hond loopt naast me en niet voorme,(heeeel belangrijk bij ons), dan stappen wij met een zelfverzekerde tred langs het gevaar. (man met pet, fietser, vrouw met kinderwagen of wat dan ook). Ik natuurlijk altijd tussen "het gevaar" en de hond.

In het geval van honden ga ik ALTIJD uit de weg, zodat we nooit recht op een andere hond aflopen, we maken een boog, ondertussen vrolijk kletsend, en eventueel wat lekkers voor haar neus houdend. Dit werkt voor ons heel goed. En op deze manier kan er ook niet uitgevallen worden.

Ik schrijf het nu zoals het in het begin was, inmiddels kunnen wij in de meeste gevallen gewoon normaal langs alles heen lopen. Maar honden liever als het kan in een boog, dat blijft voor iedereen het prettigst.

honden page profiel boedhaboedha

honden foto van boedha

Ik ben zoo blij dat er meer zijn..Ik doe het eigenlijk precies zoo de gt zei met positief belonen met clicker maar ik doe het ook liever op de manier hoe jij het doet.. met clicker ben je soms gewoon net te laat omdat je op de hond moet letten maar ook op de omgeving... en vertrouwen.. het ligt zeker ook een deel bij mij.. dat weet ik daar moet ik ook aan werken.. het is ook niet dat ik er tegen op zie om met hem te lopen maar meer de omgeving ik schaam me soms dood dat boedha zo reageerd..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk dat een clicker ook heel goed kan werken, maar je moet natuurlijk wel precies timen en weten wat je doet. (Lola is er bang voor dus kan bij haar niet), maar zo heeft het ook gewerkt.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

je moet even op martin gaus zijn site kijken die heeft hele goeie u-lead die stevig is. ze kunnen gewoon alles wat je met een gewone riem kunnen alleen heb je wat meer controle omdat de kracht van deze honden van uit de borst. dus als ze trekken hebben ze geen kracht want je trekt ze opzij.

bij mij hielp zitten ook heel goed en dan flink belonen als de hond voor bij is. even vol houden maar je zult merken dat je hond de rust terug krijgt. want dat is het de rust, wat dorby hier ook zo mooi verwoord :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat moet ik nou nog!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: oud duitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^