wie is er bekend met een pension voor een hond die dus niet met andere honden kan omgaan en erg snel bang en van slag is ? ik woon in gelderland misschien weet iemand een goeie tip voor me. dit jaar is hij lekker mee geweest in nederland maar echt ver rijden naar heet land vindt ik voor de hond geen goed idee. hij was nu al wagenziek...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pension voor niet sociale honden kan dat ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
in conclaaf gaan met het hondenpension, dat er rekening gehouden wordt met je hond, of een gastgezin zoeken die geen honden heeft, waar de hond alle aandacht krijgt, ga je met vakantie ? ruim van te voren zo iets opzoeken.
inderdaad informeer bij verschillende pensions leg je verhaal uit en hoor wat ze erop te zeggen hebben succes
http://www.dogsparadisebiezenmortel.nl
Hier staat nameliijk in de prijslijst een aparte prijs bij (gevaarlijk...)
Gewoon contact op nemen met de pensions.
er zijn genoeg pensions met binnen en buiten verblijven aan elkaar.
Dan zit je hond rustig en veilig en kan er niets gebeuren.
Vooral als hij snel angstig is kan hij misschien wel aan het einde van de gang waar geen honden voorbij komen...
Succes!
Ik denk dat een goed pension er zowiezo rekening mee houd hoe de hond zich gedraagd. Mits deze niet agressief is vreemde mensen nemen de meeste pensions alle honden aan.
Je beschrijft dat je hond bang is en snel van slag. Is het dan wel een goed idee om je hond naar een pension te doen. Kan de hond dan niet beter bij familie of iemand die bij jou in huis kan komen. Voor je hond veel minder frustrerend en voor jezelf ook een lekkerder gevoel.
Als je toch voor een pension kiest zou ik er wel een dagje proef laten draaien. De goede pensionhouder zal je dan zeggen of je hond wel of niet geschikt is.
Zou gewoon de dichtsbijzijnde uitzoeken en daar zelf polshoogte gaan nemen. En als die niet bevalt of niet goed voelt een andere zoeken die dichtbij zit.
nou weet ook niet zeker of ik het doe maar wilde eens wat info van ander hebben vandaar. het is pas voor volgend jaar zomer dus ben zeker op tijd hoor.
iemand in huis of fam. gaat niet echt lukken als ik zo bedenk. altijd lastig zoiets. hond is niet aggresief hoor ook niet voor mensen. alleen niet sociaal tegen honden helaas
Dan kun je dit gewoon aangeven, er zijn genoeg pensions waar jou hond alleen in een verblijf mag.
Er zijn zeker pensions die dit aanbieden (ook oppas aan huis). Maar het is wel een stuk duurder, dat wel...
hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis ? enig idee
Ik denk als de hond al gauw van slag is een pension na mij idee niet geschikt voor hem.heb je geen familie die voor hem willen zorgen?Of iemand bij je in huis dan is hij inde vertouwde ongeving.
Ik heb dat een keer bij een hondenopvang gezien. Daar boden ze ook thuisoppas aan. Wel heel prijzig hoor, iets van 20/25 euro per dag. Maar dan heb je wel een geschoolde oppas die verstand heeft van honden met probleemgedrag.
Waar woon je precies?
Ik rij anderhalf uur om mijn reu weg te brengen, heb het er ook voor over. Zeer bekwame mensen, die doen wat ik wil dat ze doen. (namelijk op eten en drinken geven na, hem helemaal gerust laten, hij komt ook de kennel niet uid dus) + hij blijft verse voeding eten (eten geef ik mee).
Kost me 7 euro per nacht overigens, onderscheid in honden/rassen/karakters wordt er niet gemaakt.
Maar misschien dat je hond ook gewoon training kan krijgen (resocialisatie), zodat ze wel met honden overweg kan.
Het ligt er ook of je in het hoofdseizoen opvang wil. Toen wij alleen de reu nog hadden die dus geen leuke ervaringen heeft met andere honden zijn wij ook op zoek gegaan. In het pension kon hij buiten de drukste periode alleen in een kennel geplaatst worden waar hij de beschikking had over een binnenverblijf en dan om en om met 1 buurkennel een buitenverblijf ter grootte van 2 binnenkennels. Dus als de buurtjes binnen zaten of op de grote speelweide (hebben er daar maar 1)dan zou hij het buitneverblijf alleen hebben. Dat vond ik voor een week vakantie een goede oplossing. Hij is echter nooit geweest omdat ik toen onverwachts niet op vakantie ging doordat we er een overspannen teef bij kregen als gastopvang alvorens ze herplaatst zou worden. Ze niet meer weggegaan dus nu gaan ze samen naar een pension waar ze hun eigen speelweide hebben.
Maar het kan wel om een hondje alleen ergens in pension te brengen. Goed doorvragen en gaan kijken. Desnoods het hondje meenemen en ze de ernst van je verhaal laten begrijpen. Vertel er bij dat je liever hebt dat ze eerlijk zeggen dat ze niet alleen geplaatst kan worden dan dat je een hondje terug krijgt waar je mee naar de gedragsbegeleiding kan gaan. Kan de hond wel bij andere kleine soortgenoten? Dan is het misschien een oplossing om ze daar bij te plaatsen.
woon in nijkerk gld dus als jullie iemand kennen hou ik me aanbevolen hoor.
en resocialiseren ??? kan dit dacht dat als je hond de eerste maanden niet gesocialiseerd is dit zo blijft. dat is mij altijd verteld op de puppy cursus...
Ja hoor, de hondenpension waar ik Lucky af en toe heen breng houdt echt rekening met honden. Zij (eigenaresse) bekijkt elke hond apart.
Ook traint zij met honden, en wil dit ook wel doen als jij op vakantie bent.
Vanuit Gederland zal dit voor jouw ongeveer 1 uur à 1,5 uur rijden zijn.
Maar wat bedoel je met niet gesocialiseerd???
Mijn hond was ook niet gesocialiseerd en kan nu bij ELKE hond.
Dus.... ga niet te snel uit van oordelen van anderen, echt je kunt nog heel veel bereiken!
hier heb ik ze meerdere malen gebracht
http://www.dierenpensiondebuitenhof.nl/
en
http://www.vanleeuwen-hollandseherders.nl/
nieuwe site in opbouw
http://www.interneteffectief.info/vanleeuwen-hollandseherders/
en ik heb totaal geen hond sociale honden
Oke en welk pension is dat precies ? wat verder rijden vindt ik geen probleem als hij er goed behandeld wordt hoor.
nou hij valt elke hond blaffend en springend en hijgend aan. en eigenlijk bang en weer niet wat hij moet doen. hij bijt ze niet alleen een hoop kabaal en stoer doen. ook al kijken de honden niet eens naar hem om hij blijft het doen tot ze weg zijn of ik weg ben met hem.
bedankt carmen, en hoe ga jij dan om met niet sociale honden ik vind lastig uitlaten om steeds op te letten of er geen hond aankomt in verte
Hey Til,
als ik lees hoe ie de andere honden aanvalt moet ik gelijk aan Lucky denken
Ook hij viel de honden zo aan, enigszins uit onzekerheid, enigszins uit angst.
Ik heb destijds 1,5 uur prive les bij dit pension/hondenschool gehad, wat bleek.... ik was het grootste probleem
Ik breng Lucky naar Dinkelblick Gronau, Gronau ligt bij de grens van Enschede en is zo´n 1,5 uur rijden van jouw uit.
Mocht je meer willen weten kun je me altijd een PBtje sturen.
Gr. Esther
ik ga je een prive mailtje sturen ben reuze benieuwd. maar dat doe ik morgen even. bedankt alvast hoop doet leven
De onzekerheid is waarschijnlijk een socialisatie probleem, het uitvallen is aangeleerd gedrag (vanuit de onzekerheid/angst). Dit aangeleerde gedrag ontstaat door succes, de andere hond afschrikken.
Dit gedrag kun je wel weer proberen om te buigen.
De angst/onzekerheid is ook bij sommige honden op te lossen door langzame gewenning en positieve conracten, maar niet bij elke hond met socialisatie problemen.
Mijn eigen ervaring om het uitvallen om te buigen MET succes:
De juiste Afstand is heel belangrijk om te trainen.
Als ik een hond/mens zie aankomen neem ik direct afstand (dit kan in het begin wel 50/75 mtr zijn) , waarbij degene nog wel in zicht is of komt, maar ik Jip z'n aandacht nog wel kan vangen omdat hij nog niet in z'n volledige angst zit.
Ik neem dus direct de afstand waarop hij er niet te gefixeert inzit, en ik dus in staat ben om zijn aandacht te vangen.
Is de afstand te dichtbij zit de hond in de fixatie en staat niet open voor iets anders om hem heen, is de afstand te groot is er geen angst, dus geen gedrag om te resocialiseren.
Op de juiste afstand ga ik zitten met een doosje lekkers (denk aan gekookt vlees, garnaal, kaas).
Ik vraag Jip z'n aandacht (wat dan mogelijk is omdat hij wel iets stress ervaart maar niet volledig in de stres zit) en dit wordt beloond met lekkers. Niet 1 stukje , maar iedere keer als hij naar me kijkt.
Gaat dit goed kun je proberen de afstand de volgende keer wat te verkleinen. Neem kleine stapjes en kijk goed naar je hond. Te gefixeert betekent dat de afstand te klein is.
Op deze manier kun je proberen om de hond relaxter te krijgen, zich meer op jou te laten richten en uiteindelijk ook op kleinere (maar acceptabele)afstanden rustig te passeren.
Blijf nog geruime tijd belonen, pas als je hond stressloss op een aantal meters een andere hond kan passeren begin je met intervalbeloning.
Voorkom dat je hond de kans krijgt om als een tarzan op een andere hond/mens af te sprinten.
Behalve dat je moet zien te voorkomen dat deze zelfdefensieve houding (schijnveiligheid) conditioneert loop je ook het risico op een reactie van de tegenpartij waar je niet op zit te wachten (een hond of mens die dit gedrag niet pikt en in de aanval gaat).
Dus hond niet los zolang je je hond hierin niet kunt vertrouwen.
Leer ondertussen je hond (dmv lekkers) meteen te komen wanneer jij roept.
Houdt er rekening mee dat dit een traject van maanden is, afhankelijk van het tempo van je hond.
Dit zeg ik er nog even bij, omdat veel mensen na een week al resultaat verwachten en gedesillusioneerd weer afhaken.
Zijn er momenten waarin bovenstaande trainingmogelijkheid niet lukt, negeer dan het blaffen van de hond het liefst. Geen sussende woordjes, geen corrigerende woorden, geen getrek aan de lijn.
Neem afstand en Zie het als een helaas gemist trainingmomentje. Geen nood volgende keer beter.
Als je trouwens op de grond zit bij je hond en de hond is in redelijk rustige staat en op jou gericht, kun je best op neutrale toon wat dingen zeggen. Het maakt niet uit wat, want de hond verstaat je toch niet. Maar met jou stem laten merken dat er rust en controle is.
Dit heeft overigens wel zijn uitvallen grotendeels opgelost, maar niet zijn snel bedreigd voelen en angsten. Het is en blijft voor mij dus altijd zaak confrontaties te voorkomen.
nou petra zoals jij dit typt ben ik ook al aan het doen vanaf pup maar gaat niet echt beter. hij zit altijd aan de lijn want anders te gevaarlijk omdat je ook een verkeerde lodgenoot kan tegenkomen vind ik. zolang toby zijn grens niet begrijpt doe ik hem niet los met uitlaten. afstand moet vrij groot zijn maar dan is hij wel stil maar blijft turen of hij toch nog iets kan zien. Hij luistert goed naar commando hier komen en zit dus dat is wel allemaal gelukt. Ook laat hij al bijna de langskomende fietsers met rust.
Wij zelf passen op honden Kijk maar op mijn profiel, en we nemen maar 1 hond tegelijk dus bij ons kan het wel. Maar als bijbaantje werk ik bij 't Kempisch Dierenpension' in Reusel. Daar komen de honden niet in contact met andere honden en gaan ze 1 voor 1 naar buiten in een aparte ren. Hier is de site: http://www.kempischdierenpension.nl/
@Jammer dat het niet gelukt is Til.
hij zit altijd aan de lijn want anders te gevaarlijk omdat je ook een verkeerde lodgenoot kan tegenkomen vind ik.
Ja dat is ook wat ik schreef.
Voorkom dat je hond de kans krijgt om als een tarzan op een andere hond/mens af te sprinten.
Behalve dat je moet zien te voorkomen dat deze zelfdefensieve houding (schijnveiligheid) conditioneert loop je ook het risico op een reactie van de tegenpartij waar je niet op zit te wachten (een hond of mens die dit gedrag niet pikt en in de aanval gaat).
Dus hond niet los zolang je je hond hierin niet kunt vertrouwen.
Leer ondertussen je hond (dmv lekkers) meteen te komen wanneer jij roept.
Ik heb gelukkig wel mogelijkheden om Jip op hele rustige plekken velig los te laten lopen.
Het is zo heerlijk als ze in vrijheid kunnen scharrelen.
Ik hoop dat je nog een methode tegenkomt die wel aanslaat. De angst/onzekerheid zit in de hond, maar het uitvalgedrag is geconditioneert gedrag en dus vaak ook weer om te buigen (maar niet vanzelf). Je moet net even de juiste 'sleutel' zien te vinden.
Succes
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pension voor niet sociale honden kan dat ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?