Ik ben van nature redelijk geduldig. Okee, ik zou wel sneller wíllen soms, maar ben realistisch genoeg om te zien dat niet kan. Maar nu begin ik mijn geduld toch echt te verliezen.
Ik heb Dobby nu bijna 1 jaar, en nog steeds loopt hij nog niet netjes (genoeg) naast me aan de lijn. Ja, op de terugweg. Op de heenweg kan ik nog steeds om de paar meter stil gaan staan. Nu heb ik dat de laatste weken niet consequent gedaan, want als het na 10 maanden nog geen effect heeft, heeft het na 12 maanden ook geen effect. Er is gewoon letterlijk al maanden geen vooruitgang.
Ik heb in 5 maanden het jagen eruit getraind, dus dan verwacht je vooruitgang te zien. W.b.t. het netjes naast lopen: nee dus. Ook niet na 3 maanden, niet na 6 maanden, niet na 9 maanden en dus ook niet na een jaar.
Kort gezegd is Dobby niet super slim. Hij heeft sinds kort zijn momenten van slimheid, maar hij is bot gezegd gewoon écht blond. Hij heeft dus ook totaal niet door dat trekken = niet snel op je bestemming.
Als ik stil ga staan, oh hij loopt snel genoeg naar 'zijn plaats', maar voor ik twee stappen gezet heb loopt hij alweer te ver naar voren.
Om de stap stil gaan staan (bij wijze van spreken) heb ik geprobeerd.
Omkeren en teruglopen heb ik geprobeerd.
Met de clicker heb ik geprobeerd.
Belonen als hij het goed doet heb ik geprobeerd.
Domweg naar huis gaan als hij het fout doet heb ik geprobeerd.
Dit alles voor langere perioden. Geen van allen geven effect.
Belonen met eten heeft hij geen interesse in. De enige manier waarop het goed ging was op cursus, met een Follow Me om, en dan alléén op het cursus terrein. Mét Follow Me op straat had ook geen effect, ook niet met wachten, of omkeren, of direct terug naar huis lopen.
Nu trekt Dobby niet hard, maar hij loopt te ver naar voren naar mijn smaak, en zet nét wat teveel spanning op de lijn. Het is dus ook meer spanning dan trekken.
Ik handhaaf alle roedelregels, behalve bij het doorgaan van de buitendeur. Liever hij eerst naar binnen, dan ik, dit wegens slechte ervaringen met mijn vorige hond die aangevlogen is terwijl ik naar binnen stapte. Ook mag Dobby soms even op bed, wakker worden, maar hij maakt er geen probleem van als ik hem zeg dat hij eraf moet. De afgelopen weken is hij wegens de hitte amper op bed geweest, en hierbij merk ik geen verschil. Hij is ook niet echt het dominante type, eerder een watje.
Iemand nog ideeën?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang volhouden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Heb je de methode van Turid Rugaas al geprobeerd,beschreven in het boekje Help mijn hond trekt?
Probeer het is met een lekker snoepje in je rechterhand,die hou je voor je borst en Dobby laat je links lopen. En dan proberen zo zijn aandacht vast te houden.Zodat hij wel naast gaat lopen.
Nee, wat is die methode dan Dobry?
En eten, daar heeft Dobby geen interesse in. Als ik een bal neem, dan gaat Dobby voor me lopen met zijn kop naar me toe en springt dan achteruit. Geen gezicht haha!
Mijn hond doet precies hetzelfde,hij weet wel hoe het moet maar is zo blij en ziet zoveel buiten dat hij zodra hij buiten is alles vergeet,en of je nu een kwartier of drie uur met hetm wandeld dat maakt niets uit,hij blijft heel blij en vergeetachtig buiten,en net als mijn voorgangster als ik stil blijf staan dan komt die ook terug en blijft netjes naast me staan en als je dan weer een stap doet dan vergeet hij alles weer,koekjes snoepjes klikker,wij hebben van alles geprobeerd maar niets helpt zijn aandacht houd je echt niet vast,ik heb nog een andere hond en die blijft perfect naast me lopen,heb ze allebei hetzelfde opgevoerd maar ik denk dat deze zwarte vent toch echt blond is binnen is het een schatje wat heel goed luisterd
Het gaat in dit boekje niet alleen over het trekken aan de lijn, je leert er:
Hoe je de aandacht van je hond krijgt
Hoe je de stress van een hond reduceert als de druk van de hals weg is.
Hoe je het trekken aan de lijn voorkomt
Hoe je het commando hier traint zodat de hond vrolijk en altijd naar je toekomt
Hoe je het denkvermogen van de hond aktiveert
Hoe je de hond de kans geeft kalmerende signalen te geven
Hoe je het probleem van springende, blaffende of agressieve honden aan de lijn kan oplossen
Hoe je het stresslevel van het baasje kan verminderen
Hoi,
Je kunt ook de bal laag in je hand houden aan de kant waar Doby loopt..
En zo hem motiveren - naast je - te lopen..
En je zou je route eens kunnen wijzigen..??
Een hond weet de weg wel als je elke dag de zelfde route loopt...
Je bent voorspelbaar; "Volg mij wilma ik "Dobby" weet waar we heen gaan..
En steeds van richting veranderen werkt ook perfect als Dobby vooruit loopt..
Net zolang blijven wisselen van richting tot hij contact gaat maken om je te vragen wáár je nu eindelijk eens naar toe wilt wandelen...
Dan wandel je maar eens nergens naar toe..
En train je dit...
Genoeg tricks om weer uit te proberen wat je het beste lijkt..
wilma en dobby,
vraagje...wat is ongeveer jullie dag indeling bijv hoe lang lopen jullie en hoe vaak, hoe voer je dobby? ik bedoel je zet de bak neer en hij mag eten? in t kort wat zijn de regels....krijgt dobby voor het wandelen eten of erna? Je moet niet vergeten dobby is een jaar en is nu een pubber en opeens weten ze niets meer maar je zegt al dat het vanaf het begin al niet goed is maar dat neemt niet weg dat het nu een pubber is. wat is de reden dat je gekozen hebt voor een golden retriever? en is het een retriever met een stamboom of zit er meer in?
Ja dat ken ik. Mijn vorige hond heb ik precies hetzelfde gedaan: stilstaan. Lopen. Stilstaan. Die had het binnen de kortste keren door, een beetje lastig herinneren van 11 jaar geleden, maar dat heeft echt geen maanden geduurd. Nu al een jaar verder en niets.
Daarom zeg ik: deze is écht blond.
Okee, als je zag hoe Dobby mij het asiel uit sleurde, ja dan is hij verbeterd. De eerste 2 dagen had ik moeite om hem te houden, maar toen had ik hem binnen een week waar ik hem nu had. En dat nu dus al maar dan 11 maanden.
Ha, nee, Dobby word over 10 dagen 2. Ik heb hem met 1 jaar uit het asiel gehaald. Geen idee dus waar hij vandaan komt. Misschien van een broodfokker uit het Brabantse, als ik kijk naar de dierenartspraktijk waar hij zijn eerste entingen heeft gehad en welke fokkers daar in de buurt zitten.
Hij kreeg eerst kvv, maar nu Taste of the Wild visbrokken en Nature Diet/Renske omdat ik aan het elimineren ben. Hij is óf voor kip óf voor rund overgevoelig. Hij krijgt direct na ons te eten, dus ongeveer midden tussen zijn middag en avond ronde in. Als ik weet waarvoor hij overgevoelig is (en hopen dat dat niet én kip én rund zijn) dan gaan we hop weer terug naar kvv.
Ik loop zo'n 80 minuten per dag met Dobby, en daarbij komt dan nog spelen in huis, en taakjes doen als de deur openen. Ik wissel constant met wanneer we hoe lang lopen. Soms 4x 20 minuten, soms 2x 30 en 1x 20, soms 1x 40 en 2x 20 enzovoorts. Bij uitzondering lopen we wel eens een uur, maar Dobby heeft een geschiedenis van overprikkeld zijn, en dat wil nog wel eens de kop op steken als ik langer loop dan 45 minuten.
Ik heb gekozen voor een Golden Retriever omdat mijn vorige hond een Golden Retriever was. Ook uit het asiel. 14 jaar geworden en een perfect beest.
Wat Ilja zegt: En steeds van richting veranderen werkt ook perfect als Dobby vooruit loopt..
Heb ik ook tig tig tijd gedaan, maar zonder succes. Hoe vaak ik de straat/wandelroute niet op en neer ben gelopen zonder ergens te komen... ik ben de tel kwijt.
Heel veel ruimte voor variatie is er niet, ik woon aan de rand van het centrum en daar is geen groen te bekennen, behalve waar ik woon. Dicht langs drukke wegen lopen is ook niet echt bevorderlijk voor zijn concentratie, want hij is af en toe redelijk schrikachtig van auto's.
Misschien is het een idee om hem te laten werken voor zijn eten. Dus de enige manier waarop hij zijn eten kan verdienen is uit jou hand ipv de bak.
Er was een keertje iemand op de hondenschool met een hond die ook zo'n soort gelijk "probleem" had. Toen de hond eenmaal door had wat de bedoeling was, was hij binnen een paar dagen om.
Ik moet er nog even bij zeggen dat ik een keer zo vaak omgedraaid ben en terug gelopen dat ik er duizelig van werd en zowat ter aarde stortte.
Joyce: bedoel je thuis of tijdens het wandelen? Want ik schat de kans in dat het lukt bij het wandelen ongeveer op nul. Zelfs biefstuk, gekookte kip en rauwe pens kijkt Dobby niet voor op of om buiten.
juist werken voor zijn eten maar dat kan ook na de wandeling in het wild gaan ze met z'n allen op jacht vangen wat en eten het op....dit kunnen wij nabootsen met eerst wndelen en daarna eten voor honden vooral de grotere rassen vinden wij het wel belangrijk dat ze even rusten na de wandeling voordat ze eten krijgen (i.v.m. maagtorsie) maar dan kan je water delen met je hond dan even rust dan eten.
ik bedoelde met de vraag over eten zodra je begint met het eten klaar te maken moet de hond rustig blijven veel honden worden hyper zodra je daar mee begint. Dan heb je het eten klaar dan zet je de bak neer de hond zit op zijn gat, en blijft rustig zitten, als jij tevreden bent met zijn gedrag mag hij eten van jou.
het wandelen precies hetzelfde jij bent leider niet hij/zij dus jij loopt voorop niet de hond, dat is heel gemakkelijk gezegd van mij haha maar het is wel belangrijk dit gaat niet als jou hond zo hyper en overenthousiast is. al twee jaar? dan mag de hond wel aan de fiets ga dan eerst met m fietsen laat m maar een beetje trekken net zolang dat ie netjes naast loopt. Dan ga je naar huis terug en dan begin je met wandelen. en alles rustig doen de hond naast je voordat je de deur open doet dan de deur open hond blijft zitten jij gaat lopen de hond volgd de hond blijft naast loopt ie iets naar voren een kleine correctie (mag ik niet zeggen zeker) aan de riem de hond weer naar achteren...let op wanneer de hond netjes naast loopt geen spanning op de riem. en voor jou is het heel belangrijk dat je recht op loopt heel zelfverzekerd en weten waar je naar toe wilt.
www.hopeanddreams.nl
Ik bedoel thuis, tijdens het wandelen, tijdens oefeningetjes...
Eigenlijk gewoon even helemaal geen eten meer geven in zijn bak alleen vanuit je hand.
Verder zou het misschien een idee zijn (als je dat nog niet doet) allerlei oefeningetjes en opdrachtjes te geven tijdens het wandelen.
Om een voorbeeld te geven:
Een van mijn meiden mag ook graag wat trekken aan de riem maar bij haar komt dit voort uit een soort van verveling. Het rechtuit wandelen zit geen uitdaging in voor haar (zeer werklustig) dus gaat ze maar lekker voorop lopen en snel naar het leuke gedeelte (waardoor ze dus ook nog beloont wordt voor haar gedrag omdat trekken haar tot de leuke plekjes lijd). Daarom heb ik allerlei opdrachtjes voor haar bedacht die ze onderweg moet uitvoeren. Zo gaat ze goed op mij letten omdat ze niet weet wat er gaat komen.
Zo laat ik haar bijv wel eens waven tussen de paaltjes van de stoep door of we gaan er juist slalommen door heen. Ook moet ze wel eens af tijdens wandelen en dan weer volgen, of ik laat haar ergens opklimmen (een steen of bankje oid). commando, links en dan weer rechts, piroet draaien linkerkant / rechterkant (weet niet precies hoe je dat schrijft). Kortom... ik zet haar lekker aan het werk en doordat ik zo met haar bezig ben heeft ze veel meer aandacht voor me ook als we een stukje rechtuit wandelen zonder dat ze wat hoeft te doen
Je hond is slim zat omdat je zegt dat hij op de terug weg wel netjes naast je loopt.
En het lijkt of je het nu bij de hond neerlegt.
Maar wie heeft er hier de meeste hersencellen.??
Jij toch.??
Dus als hij het nog steeds niet snapt volgens jou ,doe jij toch wat verkeerd.
Een hond doet niet zomaar iets wat hem geen voordeel oplevert.
Zul je toch iets anders moeten verzinnen of een andere trainings methode.
Als ik dit zo hoor denk ik dat je wat elementairs fout doet!!Het ligt niet aan je hond! Het feit dat hij de leiding neemt als er gewandeld wordt zegt eigenlijk genoeg. Ik wil je niet afkraken en ben er ook van overtuigd dat je je best doet en hebt gedaan, maar als een hond de klik niet krijgt over zo lange tijd is er iets mis! Misschien een verkeerde timing!! Een hond vraagt er namelijk niet om om nr 1 te zijn of worden maar wordt in zo'n positie gedwongen omdat hij niet de juiste leiding krijgt. Zou naar een erkende hondenschool gaan die verder traint dan alleen een pupiecursus en wat vervolgcursussen en die zich ook verdiepen in elementaire trainingsfouten!! Hiervoor zijn gediplomeerde instructeurs en gedragsdeskundigen aangewezen! Advies op "papier" schiet je niks mee op. Het zien van jouw in combinatie met je hond uit en thuis is belangrijk en zou de oplossing kunnen brengen! Wens je veel succes en hoop dat jullie er samen uitkomen!
dat probleem heb ik dus ook! en wat ik er op heb gevonden is heel simpel
zo`n halti om zijn snuit doen.. werkt perfect. ik doe het nu ong twee weken en een keer per dag ga ik wandelen zonder dat ding om en heb ik het bij. en als hij het alleen al ziet loopt ie al netjes naast me.
Ik ben dan ook op zoek naar een andere trainingsmethode. Degenen die hier het meeste aangeraden worden helpen niet afdoende. Oh ja, om hem van trekkend als een sledehond te veranderen tot nu, dat ging. Maar vérder kom ik er niet mee.
Op de terugweg is hij moe, want zelfs als ik dan de wandeling verleng zit er geen vaart meer in, en dan trekt hij ook niet.
Als ik hem eten geef, of daarmee bezig ben, ligt hij plat op de grond, met zijn kin ook op de grond. Dan is hij dus absoluut niet hyper. Hij komt pas in beweging als ik zijn bak van het aanrecht pak, en dan loopt hij rustig naar zijn bak.
Oefeningen doe ik al tijdens het lopen, daarin zal het hem ook niet zitten. Zitten, liggen, weer zitten, wachten, blijf. Om hem heen lopen terwijl hij zit. Poot, highfive. We doen het allemaal. Zodra ik weer een stap zet, loopt hij weer voorop.
Fietsen? Nee, begin ik niet aan. Ik woon in het centrum en er rijden hier teveel idioten. Zeker in de zomer stikt het hier van het type VROEMMMM kijk mij eens in mijn Ferrari, Maserati, of ander type scheurijzer van (te rijke) kantoormannetjes. (P.s. een Ferrari op hoge toeren klinkt verdacht veel als een grasmaaier.) Ik word al bijna dagelijks van de sokken gereden terwijl ik op het zebrapad loop. Fietsen met de hond is mij te gevaarlijk. Opvallend genoeg word het hier ook amper gedaan, dus ik zal niet de enige zijn die liever zijn hond in leven houdt.
Het enige alternatief is op de stoep rijden met de fiets, maar dan heb je zo tig bekeuringen aan je broek, en dat is ook niet de bedoeling haha!
bono doet het al redelijk maar bij mij op de hondenschool zit een teckel en die kan het echt niet! ze hebben de eigenaar als raad gegeven super super super traag te stappen zo dat hij bijna gaat zitten en wanneer hij bijna zit net iets sneller gaan zo leer je hem dicht wandelen (bij de teckel toch) :p
Ah, maar Annelies, we zijn op cursus geweest, de basiscursus en de vervolg 1 bij MG hier. Dáár deed hij het perfect, met de Follow Me om. Elders, nee dus. Ook niet met de Follow Me om (die had ik omdat hij zich destijds vol in het tuig gooide om naar andere honden te gaan, terwijl ik met een gewonde hand en gekneusde vingers zat). Terwijl ik het thuis op exact dezelfde manier trainde als op het cursus terrein. Op cursus was hij de eerste die los mocht volgen, eerst met slepende lijn en toen echt los. Thuis volgt hij aan de lijn nog niet eens goed. Toen ik dat aankaartte werd er gezegd "oh, dat gebeurd zo vaak, op cursus gaat het altijd beter dan thuis". Herhaaldelijk aangekaart natuurlijk, maar geen afdoende antwoord. Ja, dáár heb ik niets aan. Het moet naar mijn mening thuis óók naar tevredenheid gaan.
Daarbij vind Dobby cursus echt enorm vervelend. Ik ben daarom ook gestopt. Een hond die lekker naast je gaat liggen met zijn kin op zijn poten, of op zijn rug gaat liggen is een teken dat hij relaxt was, maar ook dat het hem niet zo veel kon interesseren. Dat is een van de redenen dat we gestopt zijn. Als hij het niet leuk vind, is het nutteloos om verder te gaan. Zeker als gedrag thuis en gedrag op cursus steeds verder uit elkaar gaan liggen. Dan moet er thuis eerst verbetering in zitten, en dat gebeurt dus niet.
Toen kreeg Dobby epilepsie en werd het helemaal zinloos, de enige reden waarom ik door wilde was om jacht training te gaan doen. Doen we niet meer, los het water in gaat gewoon niet meer gebeuren. Dus is jacht training ook kansloos. Hij had al geen motivatie, en ik nu dus ook niet meer.
Het lijkt me vreselijk moeilijk! Echt hoor, en ik kan me voorstellen dat je geduld begint te verliezen. Ik denk dat Annelies gelijk heeft en dat er iets elementair fout zit, en de sleutel ernaar zou best thuis kunnen liggen. Ik heb geen idee. Heb je wel het gevoel dat Dobby jou als leider ziet?
Dit ga ik even volgen, want Mieke is precies zo! Ze is gek op gras en laat nou net naast ons huis gras zijn. Dan hoort en ziet ze niks meer, behalve gras.
Kent hij het bevel 'volg'? (lijkt me wel)
Als hij daar ook gehoor aan geeft, laat je hem toch volgen tijdens de wandeling?
Dit kan je uitbreiden zodra het volgen goed gaat met 'wandel' (= rustig wandelen zonder getrek)
Uiteraard steeds belonen als het goed gaat.
Nu komt Dobby niet echt over als een hond die snel ingaat op een beloning, maar er zal vast wel iets zijn waar die helemaal gek op is.
En ook ik wil je de tip geven van het voeren als beloning; laat 'm maar eens flink moeten werken voor het eten.
Z'n eten niet in z'n bak geven, maar alleen als beloning.
Heb ik ook een tijdje gedaan met Stef op advies van een GT, hierdoor ging hij steeds beter reageren op de beloning waardoor het trainen ook makkelijker ging.
Oh, wat een bekend probleem! Tjibbe komt ook uit het asiel en heeft totdat wij hem haalden (hij was toen 5 of 6 maanden) nooit aan een riem gelopen. En tsja...tot voor kort werd ik ook zo ongeveer door de wijk gesleurd. Het stilstaan als hij trekt werkte niet...hij bleef gewoon voor me staan en keek hooguit even om. Maar terug naast komen, ho maar!
Ik ben op een gegeven moment weer helemaal bij het begin begonnen. Nu reageert Tjibbe heel goed op bepaalde beloningen (penstrainers en rodiworst). Misschien reageert Dobby juist weer goed op iets anders (bal oid). Of het goed is wat ik heb gedaan weet ik niet, maar het lijkt effect te hebben. Op het moment dat we wegstappen en Tjibbe stapt naast me, zeg ik 'volg' en ik beloon hem. Op het moment dat ik denk dat hij z'n aandacht gaat verliezen geef ik 'm commando 'VRIJ!' of ik vraag 'm iets te doen zoals zitten of down. En omdat ik dus helemaal opnieuw ben begonnen heb ik 'm
..iedere keer dat hij me aankeek tijdens het lopen z'n beloning gegeven. (soms een bal, soms iets lekkers). Nu werd mij bij Tjibbe een half-check halsband aangeraden omdat hij absoluut niet reageerde op de gewone halsband (wat ik dus al zei, als ik stil bleef staan, blijf hij gewoon vol in de halsband hangen). Nou, ik die halsband aangeschaft, maar omdat hij erg hoestte liep ik afgelopen cursus met z'n tuig. En wat denk je? Hij volgde zowaar het best van allemaal. Ik weet dat je andere methodes zocht, maar ik was ook op een punt beland waarvan ik dacht 'ik geef het op', maar helemaal bij het begin beginnen hielp.
Ohja, en daar komt bij dat ik 'm thuis minder aandacht geef. Hij moet gewoon afentoe lekker in de huiskamer blijven liggen en niet overal achter me aanlopen. Heb het idee dat hij daardoor meer aandacht voor mij dan voor z'n omgeving krijgt. En nog iets: Tjibbe doet ook niet alles voor ieder snoepje (terwijl het echt een vreetzak is die niet moeilijk doet met eten). Het heeft heel wat tijd gekost het juiste snoepje te vinden. Nu wissel ik tussen rodiworst, penstrainers, kiptrainers en een speeltje.
Kaily trekt ook nog steeds, die moet ik 100 keer terug roepen zodat ze langzamer gaat lopen. Ze trekt helemaal niet hard, maar aan het einde van de lijn zeg maar.
En trekken aan de lijn is helemaal geen dominant gebaar, de hond is geen leider omdat hij dit doet.
Met herplaatsers ligt het soms iets anders omdat de vorige eigenaar ze misschien iets anders heeft aangeleerd.
Waar woon je? misschien kan een ervaren (of prof) van het forum je persoonlijk komen helpen.
groetjes
Heel herkenbaar gedrag. Tibo is net hetzelfde, ook een Golden en ook uit het asiel. Bij hem heb ik soms het idee dat hij, bij zijn vorige bazinnetje ten eerste niet veel is buiten geweest en ten tweede als hij buitenmocht, dat hij dan altijd los liep.
Zoals je kan zien in bijgaand filmpje was Tibo ook een trekker. Maar de halti harnas + wacky walk'r hebben mij veel vooruit geholpen tesamen met de lessen van DogPartner.Tibo trok dus ook (en veel erger dan Dobby), maar is zeker niet dominant of leider, hij weet wie de baas is, Dobby volgens mij ook !
En net als Dobby is Tibo niet gek van snoepjes, enkel met de zalmkoekjes kan ik hem zowat alles laten doen. Misschien ziet Dobby die ook wel zitten ?
Niet opgeven hoor Wilma, voor de rest zijn het toch zulke lieverds hé !
Ha, nee, Dobby ziet zichzelf echt niet als leider. Daar is hij te veel een sulletje voor. Als voorbeeld: iedere persoon op straat die hij wil begroeten doet hij uit een lage houding. Hetzelfde deed hij bij honden, maar daar krijgt hij nu wat meer zelfvertrouwen in.
Ik denk dat het gewoon een combinatie is tussen karakter, aandoeningen en gebrek aan opvoeding.
Dobby kon géén basiscommando's toen hij bij mij kwam. Dus: 1 jaar oud en nooit iets geleerd. Nog geen zit.
Dobby was gewend liggend te drinken en heeft misschien altijd in een bench gezeten?
Hij trok als een gek.
Hij was óp van de zenuwen en stress in het asiel.
Jaagde als een ongecontroleerd projectiel.
Verlatingsangst. In het begin kon ik nog niet eens naar de wc met de deur dicht. Nu kan ik intussen wel weg, maar loopt hij nog een beetje te piepen en rond te lummelen. Niet perfect, maar ik kan in ieder geval boodschappen doen en naar de dokter ofzo.
Hij sloopte. Dat doet hij nu niet meer.
Zéér snel overprikkeld.
Al door meerdere artsen gezegd dat hij ADHD heeft, maar ik weiger meteen naar zware medicijnen te grijpen. Ik probeer het nu via de homeopathische en eventueel acupunctuur manier.
Epilepsie, hoewel gelukkig niet erg vaak.
Overgevoeligheid voor bepaald voedsel (nog in onderzoek).
Totaal geen interesse voor voedsel als beloning. Áls hij het al aanneemt laat hij het vaak uit zijn bek vallen. Ik heb hem een keer 3 maanden op een derde/halve hoeveelheid voeding gezet. 200 gram per dag (in de winter krijgt hij 600 gram, in de zomer 400 gram). Hij werd te mager en had nog steeds geen interesse in vlees beloninkjes.
Op al deze punten heb ik aanpassingen gedaan en oplossingen gevonden. Staand drinken heeft hij zelf uitgevonden. Het jagen is er grotendeels uit en hij negeert vogels nu. Maar die spanning op de lijn niet. Dat laatste puntje op de i... geen succes.
Enne, niet onheus bedoeld naar Dobby toe, maar hij ís gewoon niet zo slim. Chico, onze vorige hond had binnen 3 avonden door hoe hij de deur open moest maken. Dobby heeft er 3 maanden over gedaan. Het lijkt wel alsof het stormt in zijn hoofd en het niet 'door' komt.
Het heeft weinig met inteligentie te maken, het komt omdat je hond leren is afgeleerd, zeg maar.
Dit heb ik ook heel erg met mijn hond, zij snapt van sommige oefeningen helemaal niets! En het is een border collie, die horen heel slim te zijn.
maar na veel praten met mensen hier op het forum, denken wij dat het gewoon komt omdat ze leren nooit geleerd heeft.
Probeer eens free shaping, dit hoort officieel bij clickeren. Maar kan ook zonder.
Je houd de beloning in je hand en wacht tot je hond zelf het initiatief neemt om iets te doen, bv zit en dan geef je hem zijn beloning.
Kaily kan maar een paar dingen en dan stopt ze er mee, ze snapt het gewoon niet. het is haar afgeleerd, dit maakt haar echter niet dom.
Als die punten bij elkaar
Het trekken, de stress die hij had in zijn verleden, het geen aandacht voor eten hebben buiten, lijken mij toch tekenen van een bepaald soort (gebaseerd op wat hij vroeger beleefd heeft) angst/spanning, voor wat er komen gaat? Vandaar ook het niet echt reageren op lekkers. Een gestresste hond intresseert dat niet. Ook andere richtingen oplopen zal dan eerder meer stress gaan opleveren als dat het probleem is bij hem.
Op de terugweg is die spanning er niet meer, hij weet dat jullie dan lekker rustig naar huis zullen gaan en trekt dus ook niet meer....
Ik zie het bij Lola op bepaalde punten, ze trekt alleen bij voor haar onveilige situaties.
Ik denk dat hij eerst rust in zn koppie moet krijgen en zou toch de methode van aandacht voor jou proberen te gaan volgen. (Turid Rugaas dus)
Vanaf de basis weer beginnen: eerst thuis, dan korte wandelingetjes, en het stapje voor stapje uitbreiden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang volhouden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?