husky fever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak 2 doggies

honden foto van Johanna Kasprzak

@ Lyntje,
ja hoor fietsen gaat uitstekend met mijn hussen.
ik zet ze er gewoon aan en gaan met die hap! hahaha!
Ik heb niet zo'n 'springer', daar blijf je met je hakken in hangen.
Ik heb een 'Doggy Walk'.
Dat is een klem die je aan je frame vast schroeft precies onder je zadel.
daaran klik je dan een stang van ik geloof 40cm met een elastiek aan het uiteinde van 30cm.
De hond kan niet onder je wielen komen en jij blijft niet met je hakken in de boel haken. heel veilig dus.
en voordeel is dat je de stang er zo met 1 draai af hebt en kunt gaan wandelen.
Met Waldor en Elza gaat het echt super. die luisteren heel erg goed en trekken mij dus ook niet omver.
Met Dewi durf ik het nog niet aan omdat zij gewoon nog te angstig is. Denk dat het wel goed zal gaan, maar ben nu hoogzwanger en durf geen risico te nemen dus. na de bevalling maar. zou voor haar heel erg goed zijn want ze heeft zoveel energie en mega veel snelheid! pas 8maand maar rent hier de groten er al uit!

Wat Nienke zegt over een passend ras bij de husky ga ik wel in mee.
Een kleiner ras wil echt niet. dat zal een jaartje miss goed gaan, maar uiteindelijk gaat het denk ik wel fout.
In Polen leven onze hussen wel samen met 2 Shit-Zu's en 1 Sint Bernhard en dat gaat wonderlijk goed moet ik zeggen. De 2 kleine weten hun plek en vallen de hussen verder niet lastig.
De bernhard is compleet onderdanig en zelfs bang voor de hussen! die ligt alleen maar voor ze op de rug! maf beest. 10x zo groot en zwaar maar bang voor een hus......hahah!
Nu moet ik wel zeggen dat de honden in polen iets anders leven dan hier in nederland. overdag loopt alles op 2ha land los, samen. en 's nachts zit alles in kennels, anders worden ze gestolen helaas. miss is het die vrijheid wel dat iedereen elkaar in de waarde laat en zijn eigen domeintje heeft op het land, ik weet het niet.

hier bij ons in nederland ging het niet samen met onze mini pinscher en die hebben we dan ook weg moeten doen. een jaar goed gegaan. de pincher heeft zich vreselijk irritant gedragen naar de hussen en na een jaar waarschuwingen van hen uit, waren ze er zat van en grepen ze hem constant. het was zijn eigen schuld maar toch... niet leuk. hij heeft nu een heel leuk plekje met nog 2 pinchers gekregen en is nu rustig en happy :-)

gr Johanna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "husky fever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak 2 doggies

honden foto van Johanna Kasprzak

@ Lyntje, we wonen in de top van Drenthe ;-)
Roden, is 20km boven Assen en 15km onder groningen.

gr Johanna

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Hoi Johanna,

Als jij in Roden woont (ben 3 weken geleden nog bij dierenkliniek Hopmans geweest), dan moet jij vast de fokker van mijn oudste samojeed kennen. Alie Bartol. Zij traint ook met de honden voor de kar.

honden page profiel LyntjeLyntje

honden foto van Lyntje

@ monic
haha ik zal toch proberen regelmatiger hier op t forum komen om gezellig met jullie te 'babbelen' O-)goh ik zie t nu pas bewust dat jouw lapje toch vrij lang haren heeft. heb ik gelukkig met mijn hussen geen last van.

@ johanna
nou.. ben stikjaloers hoor als ik jouw verhalen zo hoor O-) met mijn monsters zie ik dat nog niet zo snel gebeuren maar alles op z'n tijd natuurlijk. we moeten toch eerst met zn 3en weer acclimatiseren (schrijf ik het goed? haha) straks.
hmm, drenthe.. noord brabant. haha niet echt dichtbij maar zou wel leuk zijn om een xtje bij jullie op bezoek te gaan? ben eigenlijk ook niet van plan ooit aan hondensport te doen want heb daar heb ik gewoonweg geen tijd EN geen geld voor haha *schaam-schaam*

@ nienke
bedankt voor je eerlijk mening. t waren maar ideeen hoor en zo serieus ben ik er nu nog niet mee bezig. t zal idd toch op wat jij zei uitkomen.. een ras die dezelfde taal spreekt. dat betekent dat ik er tog nog wat langer mee moet wachten want deze 2 kan ik nu ook maar net aan. en tis zo genieten met hun. zou erg zonde zijn als dat fout zou lopen.

honden page profiel LyntjeLyntje

honden foto van Lyntje

oeps.. ik lijk wel een kleuter met al die rare spelfouten en woorden op de verkeerde plaatsen. excuses hiervoor.. tis nu ook wel aan de late kant hier-o O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Och ja, voor jou is het al bedtijd daar!
Geniet inderdaad eerst maar gewoon lekker van je tweetal. Dat deed ik eerst ook, het loopt hier alleen wat uit de hand...
Voordeel van ons van een sheltie als oudste hond, is dat de sammen alles van haar afkijken. Ik wil niet zeggen dat ze zo gehoorzaam als een sheltie zijn, maar ze luisteren voor samojeden wel erg goed.
Ik zou zelf in de toekomst graag een IJslands hondje willen. Zelfde karakter als de sheltie, ook voor hetzelfde doel (zelfstandig hoeden) gefokt, maar wel een rasgroep 5 hondje. Dus het uiterlijk van een kleine poolhond, het karakter van een herdershond.

honden page profiel monicmonic 2 doggies

honden foto van monic

Ach Lyntje is toch niet erg spelfouten ppfff wie let er nou op we weten toch wat jij bedoelt;-)Ja Satu zit behoorlijk in een dikke vacht idd maar wel lekker kroelen hoor haha
Ja Nienke die ijslanders zijn ook wel leuk ken ze ook nou ja heb er ook een tijdje naar zitten kijken toen ik op zoek was naar een ras wat bij mij past maar toch voor het lapje gekozen haha en ik wil niet anders meer en zou wel ooit mss nog een lapje willen maar dan bv een andere kleur ik vind de lichtere ook wel heel mooi, we moeten ook nog aan onze Ayla denken das ons oudje hier en ik hoop dat ze het nog wel ff uit houd bij ons;-)

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak 2 doggies

honden foto van Johanna Kasprzak

@ Nienke, ja de familie Bartol ken ik goed! Ik heb rijlessen gehad bij meneer Bartol, heeeeeeel lang geleden ;-) haha!
Ai, Hopmans.......daar kom ik dus absoluut niet.
Ten eerste vind ik hem veel te duur en ten tweede heeft hij ooit mijn herdershond in willen laten slapen omdat die accuut niet meer kon lopen en hij zei dat het HD was :S ik heb geweigerd en na second opinion bleek dat hij gewoon de spieren in zijn heup verrekt had tijdens het spelen met mijn paarden....... :S na 2 dagen spierverslappers was hij weer ok! had ik dus bijna mijn lieve hond van pas 4 in laten slapen! nee, sorry, daar kom ik echt niet meer..... maar miss heb jij wel goede ervaringen met hem hoor.

@ Lyntje, nee dan wonen we niet echt om de hoek! maar je bent altijd van harte welkom hoor! gezellig :-)
ach en jaloers, moet je niet zijn hoor. zoveel tijd heb ik ook niet als ik zou willen. en geld.... pffff, die geldboom die ik geplant had doet het maar niet..... :S er komt maar steeds geen geld aan! hahaha!
anders had ik al lang een anders huis hier met meer ruimte en veel mooier voor de honden.....keep dreaming ;-)

groetjes Johanna

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Hoi Johanna,

Ik ken Hopmans verder niet, wij gaan altijd naar Hopmans, voor Wientjes, die doet altijd het heuponderzoek bij onze honden. En daar is hij heel kundig in. gelukkig zonder verdoving. Wij zijn heel tevreden over Wientjes, maar ik kan me voorstellen dat jij er niet meer komt.
Grappig dat je rijles gehad hebt bij Roel. Kom je Alie nog wel eens tegen?

honden page profiel kittykitty 2 doggies

honden foto van kitty

een west siberische laika vind ik ok prachtige honden dat word toch mijn volgende ras :-D
husky's vind ik zelf ook prachtige dieren mijn is een halve husky en ze is zeker ondeugend

ze laat ook meteen merken wanneer ze zich verveelt nu is het goed weer dan ga ik meestal een heel grote toer doen met haar min 2 uurs die heeft daar zo'n geniet van en onderweg soms onnozel doen met haar

dan zie je haar echt letterlijk glunderen ze heeft de karakter van husky dus ik heb er altijd heel vrolijk en enthousiast mee om gegaan omdat zij zich nogal heel snel vervelen dus maak ik elke wandeling of training weer iets nieuws en enthousiast van ;-)

honden page profiel LyntjeLyntje

honden foto van Lyntje

hoi kitty,

de verveling slaat inderdaad snel toe. en omdat mijn hussen voor hun veiligheid nu in een ren om het huis verblijven (ze kunnen dus het huis inkijken zodat ze zich niet alleen voelen) zitten ze gewoon TE vaak op elkaars lippen. gaan ze elkaar dus liggen vervelen.

hier in de filipijnen kun je nergens wandelen!!! dus ik verheug me zo ontzettend naar NL!!! :'( en hier wordt nu toch wel heet, de zomer is begonnen. in de middag kom ik bij ze zitten in de ren en door het weer hebben ze toch niet al te veel energie. gaan we gezellig bij elkaar zitten en kijk ik genietend toe hoe zij aan mijn benen lekker siesta (middag dutje) liggen te doen.

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak

honden foto van Johanna Kasprzak

Hai Nienke,
nee ik kom er echt niet meer!
Wientjes ken ik dus ook niet, de praktijk is erg groot geworden.

Ik kwam Roel en Alie laatst tegen op een wedstrijd in Balk, hadden ze alle honden mee ;-)
Verder zie ik ze eigenlijk nooit. We wonen wel in zelfde dorp maar volgens mij wandelen zij ook nooit in de buurt met de honden.
Wij ook niet, gaan alleen naar bos :-)

gr Johanna

link (Gast)

husky leuk geit niet ik heb zelf 3 husky's mega leuk laat die geit neem een husky je krijgt er echt geen spijt van
veel succes

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Hallo allemaal!

Wat hebben jullie een mooie honden! Ik was op zoek naar een forum over husky's en kwam toen hier uit. Wij hebben namelijk dit weekend een pup gekregen :-D .

Wat ik me afvroeg is dat ons hondje niet erg knuffelig is. Heb het idee dat ze dat nog te bedreigend vind ofzo. Hadden jullie dat ook in het begin? We mogen haar wel aaien, maar ze wil niet bij ons op schoot of bij ons in bed komen liggen.

Mijn familie heeft allemaal Shih-Tzu's en die waren vanaf de eerste dag al behoorlijk knuffelig. vroeg me af of dat bij Husky's misschien wat minder is.

Groetjes Marinda

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak

honden foto van Johanna Kasprzak

tja, als je een schoothondje had willen hebben had je beter een Shih-Tzu's dus kunnen nemen!
Husky's zijn grote honden, die horen niet op schoot en al helemaal niet in een bed! die willen lekker buiten zijn ;-)

niet dat ik er niet van hou om mijn honden te knuffelen hoor! integendeel! maar heb het te vaak zien gebeuren dat mensen een schoothondje van hun hus willen maken en die komen later voor mega dominantie problemen te staan! kijk uit dus!

gewoon rustig aan blijven halen dan krijgt je pup vanzelf vertrouwen in je. binden ;-)

hij is net bij je en moet wennen aan de nieuwe situatie. husky's hebben een zeer groot aanpassingsvermogen maar ook een zeer hoge stress gevoelligheid! rustig aan dus.
neem het niet overal mee naartoe maar gun hem even 2 weken rust om aan jullie te wennen. die socialisatie komt heus wel, eerst vertrouwen in jullie, dan pas die grote boze buitenwereld! (die stikt van de ziektes, virussen en parasieten waar je pup nog helemaal niet tegen bestand is!)
gr Johanna

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

onze pup is ook geen echte knuffelkont hahahahaha.
ze ziet me aankomen. nee een aai over der bol of lekker door der vacht heen aaien en doen vind ze heerlijk maar voor de rest hoeft het niet zo van haar.

heel soms heeft ze een gekke bui en komt dan ineens van een afstand op me af rennen en springt dan zo bij me op schoot. ik zit dan meestal rustig te computeren en komt ze geheel onverwacht aan rennen. ze springt dan netjes zonder er aan de andere kant af te vallen en zit dan mooi om haar heen te kijken en geeft dan een lik en dan is ze weer weg. deze acties duren vaak maar een paar seconden. hihihihihi maar eigenlijk mag ze het niet want ze probeert boven mij uit te komen. en kijkt me dan uitdagend aan dus ik kijk haar dan in der ogen en dan weet ze al oei volgens mij mag dit niet en is het lik en weg en gaat dan op haar eigen plekje liggen.
dit doet ze dus omdat ze probeert om boven mij te gaan staan in rang. als ik het toelaat wat ik de eerste keer deed zat ze elke keer in mijn stoel als ik eruit ging of ging ze me in de broekspijpen hangen.

mijn ervaring met onze husky's zijn dat als je ze op de bank laat je zelf binnen de kortste keren op de grond zit. en zelfde als met het bed.

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Mijn Husky Quila
Is een schat van een beest hij slaapt op bed haha en op de bank.
En hij heb er nog nooit aan gebeten om aan gort gekrabd. Hij houd ontzettend veel van aandacht hij wil wel knuffelen maar het moet niet te lang duren hij heb liever dat ik tegen hem praat en heb aai.
Ik raad je aan om een honden cursus te volgen ten eerst is het voor jou goed want dan leer je omgaan met je hond ten tweede uiteraard is het goed voor jou hond zelf dat hij bezig is en dingen gaat leren. Wees nu al consequent met je hond!! Puppy zijn leuk en de meeste mensen maken al een vergissing als ze een pup in huis hebben vooral met een grote hond. Als ze pup zijn worden ze vertroeteld als ze plasje hebben gedaan niks zegen opruimen en dan word er gezegd aggg ze is nog zo klein maar een pup word ook groot dus zijn het geen kleine plasje meer wel behoorlijk grote plassen. Dus wees consequent! Jij bent de baas en niet jou husky.

groetjes kelly en Quila

honden page profiel Johanna KasprzakJohanna Kasprzak

honden foto van Johanna Kasprzak

@ Denise:
jij hebt je tenminste goed verdiept in oer gedrag en rangorde :-D je kijkt naar je honden wat je wel of niet toe kunt laten, super!
(mooie pup trouwens! ;-) )

@ Kelly,
ik kan het heel veel met je mening vinden. klopt.
jij hebt wel geluk met jouw hus hoor, zo zijn ze er niet veel. de meesten hebben gewoon nog teveel het oer instinct in zich en proberen bovenaan in rang te komen. jij hebt goed gekeken naar je hus en weet dat je het van hem kunt accepteren dat ze op de bank is of in bed. maar veel mensen kijken niet met die ogen naar hun hus of wat voor hond dan ook. Zo'n pup is natuurlijk geweldig om te vertroetelen, natuurlijk! ik geef niemand ongelijk daarin ;-) kan het zelf ook niet laten hoor ;-)
maar men moet echt van pup af aan al goed kijken naar het karakter van de pup en dingen leren te herkennen. en zo de opvoeding en restricties erop aanpassen.

Hondenscholen/cursus...............

Over de meesten ben ik rechtuit negatief!
Die hebben alleen 'verstand' van alle rassen samen en er zijn er maar bar weinig die echt iets van oerhonden afweten. en hoe de opvoeding op hen aan te passen. helaas.
en weet je, iedere gek kan een hondenschool beginnen!
de meeste mensen met een husky die ik ken en naar zo'n 'school' zijn geweest, daarvan kan de hus niet eens loslopen!
en al mijn hussen die ik met mijn 'boerenverstand' heb opgevoed kunnen het wel.............

gr JOhanna

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Dankjewel voor jullie reacties!
Tuurlijk weet ik dat een hus nooit een schoothondje zal worden, dat verwacht ik ook niet van haar. Ik ben het gewoon gewend denk ik, dat ze wat meer bij je komen :P.

Die puppycursus gaan we zeker doen! Mijn schoonouders hebben een friese staby en die hond luisterd echt geweldig goed. Er zullen in de toekomst ook veel jonge nefjes en nichtjes komen dus vond mijn vriend het erg belangrijk dat ze dan extra goed luisterd.

We zijn gisteren naar de dierenarts geweest voor de puppycheck en dat was gelukkig allemaal in orde! Ik had ook meer de kriebels dan Koda, haha. Ik vind het wel vervelend dat ik haar nog niet helemaal begrijp(weet wel dat dat bij iedere nieuwe pup is). Ze jankt veel omdat ze haar nestgenoootjes mist en dat vind iik wel zielig. Reageer er niet op, omdat ik niet wil hebben dat ze jankt, maar vind het stiekem toch wel zielig.

Groetjes Marinda en Koda.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

@ johanna
ja mooi is ze he :-D heeft ze vast ge-erft van der ouders en voor ouders hahahaha. waar zal ze het meest op lijken???
het is eigenlijk een beetje een oude foto. zal van de week hier eens nieuwe in het profiel plaatsen. ze is in der koppie iets witter geworden inmiddels.

er zitten zeker uitzonderingen tussen de husky's onze reu van 2 jaar die is ook zo makkelijk. die ligt ook bij rick in bed. ik zeg maar bij rick want ik duw hem eruit in mijn slaap omdat ik blijkbaar alle ruimte zelf nodig heb. ik vind het maar niks een hond in bed maar rick vind het zo lekker. gelukkig is quey niet dominant en beïnvloed het zijn gedrag verder niet. anders lag hij zeker niet bij rick in bed. echter zit rick er nu al tijden aan te denken nu layra zindelijk is haar ook naar de slaapkamer te halen maar ik heb het hem verboden.

anders ben ik de controle over layra kwijt en rick verliest er niets tot weinig mee omdat layra heel vaak niet eens naar hem luistert. ik kan haar in de bench stil krijgen door alleen al te kijken en hem lukt het niet eens met negeren of aanspreken of boos worden. hij laat veel te veel toe en wil alleen maar plezier met haar maken. hihihih

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

heeyy :P ik zou leker voor nog een hus gaan in de toekomst hoor ;-)

@ johanna

je hebt kans dat bv een formaat jack russel, dwerg pincher etc enorm ongelukkig gaat worden bij husky's

Ik heb 5 weekjes geleden een Jackrussel uit brabant gehaalt en dat ging vannaf dag 1 super met Snowie mijn Husky
dus jah .. :P Snowie Is Ook Een X west syberische Laika X Syberische Husky Wat ik ervan begrepen heb ze is ook wat kleiner dan een normale hus ..

En Kom Gezellig Naar Snowie Dr B-day wandeling ;-)

http://www.hondenpage.com/hondenforum/19439/snow-dr-wandeling-voor-poolhondjes-;-)-.php

Groetjes Neeltje Snowie & Jaykee

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Hallo allemaal!

Ik wou even laten weten dat we momenteel toch een behoorlijke knuffelkont in huis hebben ;-) . Omdat Koda voordat we haar kregen heel erg slecht gesocialiseerd was was ze in het begin niet zo gek op mensen. Nu, 3,5 maand later kan ik melden dat het al een stuk beter gaat met onze dame :-D ! Ze is nog wel schrikkerig, maar niet meer zo bang voor vreemden en kinderen.

Groetjes!
En een besneeuwd Pootje van Koda!

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

jup wij bezitten ook een ras echte siberische husky van bijna 11 weekjes.. :-D
we hebben der nu 2 weken hehe :-D

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

En ja hoor, na nummer 1 volgt.... ;-) jawel nummer 2 :-D ! Over iets meer dan 3 weekjes mogen wij deze nieuwe engel in onze armen sluiten!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "husky fever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
^