Hoi allemaal...
Ik vond nog iets interessant - wat ik jullie niet wilde onthouden - over de entingen die velen - jaarlijks - trouw laten doen...
Ik wil jullie alleen maar laten lezen dat enten zo onschuldig niet is als er gedacht en gezegd wordt...
En dat we wel degelijk ZELF ook moeten nadenken wat we in onze dieren spuiten...
En dat er grote consequenties aan vast kunnen zitten...
Er zijn een aantal zaken in het leven, waarbij je beslissingen moet nemen.
Beslissingen die jezelf aangaan, maar ook nemen wij beslissingen voor onze huisdieren..
Toch kunnen we door onwetendheid wel eens een verkeerde beslissing voor ons huisdier nemen en dat is ons dan niet aan te rekenen, want we wisten het niet.
Anders is het wanneer je het wel weet en je doet toch het verkeerde.
Dat is dan je eigen verantwoording waar je mee verder moet leven en je huisdier met de gevolgen.
Wellicht kan ik u nu de nodige informatie verstrekken, zodat u vanaf vandaag in ieder geval geen onwetendheid meer hebt omtrent de gevolgen van inentingen bij dieren.
Aangezien ik al zelf enige tijd geleden tot de conclusie kwam dat vaccinaties over het algemeen meer schade dan goeds aanrichten, ben ik me hier meer in gaan verdiepen.
Zodoende kwam ik terecht bij de Canine Health Concern (CHC) in Derbyshire, Engeland.
http://myweb.tiscali.co.uk/k9health/wwwchc/AboutCHC.html
Deze vereniging is opgericht naar aanleiding van de vele neveneffecten en regelmatige voorkomende sterfgevallen ten gevolge van inentingen.
Veel dierenartsen zijn vaak onwetend over de bijwerkingen c.q. gevolgen van vaccineren.
Dit heeft voornamelijk te maken met de slechte, zo niet onvolledige voorlichting en openheid van de fabrikanten van de vaccins.
Er zijn natuurlijk ook dierenartsen die bij hoog en laag volhouden dat inenten volkomen veilig is en dat dieren niet ziek kunnen worden van een vaccinatie.
In dat geval moeten ze maar eens aankloppen bij de fabrikant en de bij de vaccins behorende documenten bestuderen.
Gelukkig zijn er in het buitenland dierenartsen die, na zelf onderzoek in hun praktijk te hebben gedaan, tot de conclusie kwamen dat pups en kittens pas met 4 maanden gespreid ingeënt dienen te worden, omdat hun immuunsysteem dan voldoend ontwikkeld is.
Eventueel met een jaar oud nog eens laten enten en dan zeker de eerste 10 jaar niet meer, omdat ze die jaren voldoende immuniteit hebben opgebouwd en een jaarlijkse herhaling het dier meer schade aanricht dan goeds.
Vaccins worden in het lichaam gespoten; subcutaan (onder de huid) of intramusculair. (in een spier)
Deze vaccins bestaan normaliter uit diverse virussen alsmede andere stoffen.
Uitzonderingen hierop zijn rabiës, corona en bordetella vaccins.
Het inspuiten van diverse virussen in één keer in het lichaam, komt niet overeen met hoe het in de natuur gebeurt.
In werkelijkheid ontstaan deze ziekten nooit in één keer, nooit!
Wanneer deze virussen in het lichaam worden gespoten, vinden ze hun weg door de smalle bloedvaatjes, dan via de grotere bloedvaten en worden gefilterd in de lymfknopen.
Dit klinkt goed, behalve dat normaal gesproken deze virussen het eerst binnenkomen in de mond en neus, waardoor het humorale immuunsysteem geactiveerd wordt.
Wanneer dit voornaamste defensiemechanisme van het humorale immuunsysteem wordt overgeslagen, ben je afhankelijk van alleen het cellulaire immuunsysteem; dit is het gedeelte dat antilichamen produceert.
Het produceren van antilichamen is mooi, maar wanneer aan de natuurlijke weg wordt voorbijgegaan, zorgt dit voor een extra druk van het systeem.
Er zijn twee vormen vaccins verkrijgbaar: (gemodificeerd-levend) verzwakt (MLV) en dood vaccin (zoals rabiës).
De MLV 's zijn virussen die eens levend waren en op een chemische manier zijn verzwakt, zodat ze toch nog als zodanig worden herkend door het lichaam, maar theoretisch niet in staat zijn om een ziekte volledig te doen ontstaan.
Het is typisch, dat de chemie voor het afzwakken van virussen formaline of formaldehyde gebruikt, een bekende kankerverwekker.
Soms ontsnappen er wel virussen aan dit verzwakken en kunnen toch een ziekte veroorzaken.
De ingrediënten in vaccins staan bij de algehele geneeskunde bekend als kankerverwekkend inclusief een stof die thymeral genoemd wordt, een kwikderivaat en aluminium.
Het zijn voornamelijk de levende virussen in een enting, die de meeste schade aanrichten.
Het is de bedoeling van een levend of verzwakt virus, dat deze zich gaat vermenigvuldigen in het lichaam van de gastheer, om zo een betere afweerreactie te creëren tegen de ziekte.
Volkomen onschuldig, zegt men....??!!
Behalve dan dat er vaak auto-immuunziekten door kunnen ontstaan...
Autoimmuunziekten is een ernstige ziekte , het lichaam valt zichzelf aan…
Veroorzaakt door giftige stoffen, verkeerde voeding…..
Maar ook de genetische opmaak van de hond speelt een rol…[denk aan willekeurige dekkingen/pups van puppyfarm de dekkingen van de vele Boomers e.d..
Sommige auto-immuunziekten zijn omontkeerbaar een levenlange behandeling is vereist…
Een auto-immuunziekte is bijvoorbeeld …
Soms zelf dodelijk…
Demodex…
Schildklierafwijking..
Lupus…
Demodex..
Myasthenia Gravis
Pempphigus..
Aseptische Meningitis..
Div. allergieën zoals voedings allergie...
Er is in Engeland een grootschalig onderzoek geweest naar de gevolgen van vaccineren en waar onder andere de volgende ziekten bij honden binnen 3 maanden na inenting optraden: hepatitis (63,3%), Para-influenza (50%), Parvo (68,2%), Hondenziekte (55,6%), Leptospirose (100%).
Bovendien werden er diverse auto-immuunziekten geconstateerd bij de jaarlijks gevaccineerde honden.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee..
Lieve groet, Ilja
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog wat over vacineren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat is weer een behoorlijke nadenker.
Raya net vanmiddag zijn 3 inenting gehad.De andere allebei in januari.Jaar de tijd dus om me daar meer in te verdiepen.
Vroeger enten ik me hond nooit in.Dat gebeurde toen gewoon niet.Is pas sinds de laatste 20 jaar ofzo denk ik pas echt zo bekend (tenminste bij mij) Maar doordat de bouvier van mijn broer parvo kreeg en daar een behoorlijke nare dood door had heb ik besloten te enten.
Geen idee dat het zulke effecten kan hebben.
Nu weet ik natuurlijk ook dat er mensen zijn die zelf niet ingeent willen worden omdat zij dit slecht vinden.
Dus ik ga me er maar eens in verdiepen en onze dierenarts die zeer eerlijk is in die dingen aan een verhoor onderwerpen hahaha
En met eerlijk bedoel ik dat zij nooit iets zal goedkeuren of doen omdat zij er aan verdiend,wat zij vind is omdat ze er in geloofd en dit ook met haar eigen honden doet.
Groetjes Marianne
Hoi Marianne,
Wat een mogenlijkheid is dat je de pup pas na 4 maanden ent.
En dan entstof - voor - entstof...
Dus om de 14 dagen/3 weken één enkele enting met één enkele ziekte.
Zodat die entstof in de juiste laadjes gestopt kan worden in het systeem van de hond, inplaats van cocktails met div. ziekten tegelijk.
Het immuunsysteem is daar nog helemaal niet genoeg voor ontwikkeld voor baby-dieren en óók bij mensenbaby's..
Lieve groet, Ilja
Jammer dat ik dat nu pas weet.Raya heeft net zijn laatste enting gehad dus vanmiddag.Anders had ik zeker voor die manier gekozen die je hier boven beschrijft.
Het verhaal klinkt erg logisch.
Ik moet me nu dus gaan verdiepen in de jaarlijkse entingen.
Groetjes Marianne
Hee Ilja
mijn honden worden altijd geent de Bull is 3 en de JR is 7 zijn zij dus eigenlijk voldoende geent tot 10 jaar en zijn er nog wel entingen die ze gespreid moeten nemen? Ik heb namelijk mijn vermoeden maar weet het niet zeker dat zijn epileptie is ontstaan na dat hij zijn eerste volwassen prik heeft gehad dus dat hij 1 jaar is het is vlak na die enting gebeurt. ik heb hem dus ook nu al een heel jaar niet geent en wil hem dit jaar weer niet enten maar moet eerst meer informatie over hebben mijn DA kan er niet veel over zeggen maar zegt wel dat het mogenlijk is dat de epileptie kan zijn ontstaan door de enting.
groetjes Erica
Hoi Erica, was het misschien de rabies enting? Hiervan is wel bewezen dat er een grotere kans op toevallen is, als deze voor het eerste levensjaar gegeven wordt.
Ilja, wat een stof tot nadenken. Heb het even in een word-documentje gezet en ga het morgen met frisse gedachten eens goed lezen
Groetjes Marit
Erica, ik heb je PB gestuurd...
Lieve groet, Ilja
Hoi Allemaal
@ marit
nee het is niet de Rabies geweest het is het 1e jaar prikje geweest dat is de 1e cocktail geweest die je elk jaar weer krijgt denk dat het Parvo, Weil, Para-infuenza, en nog meer dit noemen ze de grote cocktail. En daar is het fout gegaan.
@ Ilja
echt bedank!!! heb de PB gelzen en wat terug gestuurd
Groetjes Erica
wat een stof tot nadenken, dit moet ik echt nog een paar keer lezen. ergens logisch, ik ben zelf niet ingegeent en twee van mijn drie kinderen heb ik ook bewust niet laten enten vanwege de risico's.
maar de hond? die wel, geen prikje overslaan natuurlijk. nooit aan gedacht.
waarom geven ze dan de eerste prik al bij de fokker?
en hoe moet het dan als je hond een weekendje naar een pension moet?
groetjes, jolanda
Hoi Erica,
Dat heb ik nog niet eerder gehoord. Heeft je dierenarts dat ergens gemeld? Zou wel een goede zijn als er zoiets is waar dergelijke gevallen gemeld kunnen worden. Zo kan er meer inzicht verkregen worden in eventuele risico's. Het zal ongetwijfeld vaker voorkomen dan, alleen wordt het niet altijd erkend en geregistreerd. Dat zal een fabrikant van een vaccin vast niet leuk vinden, pure business..
Bij onze dierenarts zijn ze trouwens wel overgestapt naar een andere fabrikant, omdat de vorige alleen zgn 'grote cocktails' had. Terwijl er bepaalde ziektes/ virussen zijn die langer dan 1 jaar immuniteit geven en dus sowieso niet ieder jaar herhaald hoeven worden.
Maar met je hondje gaat het tot dusver wel ok?
Hoi Marit
Nee de DA heeft het niet ergens gemeld is niet mogenlijk zij weten het ook niet zeker maar het zou een oorzaak kunnen zijn. Het gaat nu echt heel goed hij is 7 jaar en gebruikt geen medicijnen meer normaal moest hij 1 1/2 pil perdag nemen en dan was hij helemaal suf. Heb hem op ander voer gegeven (rauw) van Smuldier en het is echt super verbeterd ook is dit zijn 2e jaar zonder enting en het is toch minder geworden met zijn epi aanvallen. En Ilja heeft mij een gewledig PBtje gestuurt en daar in staat ook zeker het verband met epi en vaccinatie het komt dus vaker voor
groetjes Erica
hoi ilja,
als de eerste prik al bij de fokker wordt gegeven is het dan met 4 maanden overbodig? en (ook in de stad) op 1 jarige leeftijd vroeg genoeg?
groetjes,jolanda
Hoi,
Ik kan niet voor jullie bepalen wat jullie besluiten wat te doen met betrekking tot enten...
Ik heb dit stuk gevonden op internet. En omdat ik zelf een hond met epilepsie heb gehad.
Ben ik zéér kritisch geworden met betrekking tot enten en voer..
Sterre komt bij een fokker vandaan waar de pups niet geënt worden.
Ook de moeder van Sterre is nooit geënt...
En ik heb haar ook nooit laten enten...
Het enige chemische wat in Sterre komt zijn de ontwormingspillen 2 x per jaar..
Sterre komt overal, in de grote stad, gaat mee naar het dorp, behalve buiten Nederland.
Dat kan dus niet, ze kan ook niet naar een pension.
Maar daar kies ik dus bewust voor..!
Ze zwemt in vijvers, zit geregeld in sloten, ontmoet en speelt met andere honden, heeft pupcursus gedaan en kort een cursus voor gevordenden.
Door mijn toedoen helaas moeten stoppen door omstandigheden...
Kortom Sterre heeft een leven als iedere willekeurige andere hond in Nederland..
Vrat als pup kattenpoep, kippenuitwerpselen, konijnenkeutels, gier en paardenpoep van de straat net als iedere ander pup doet..
Sinds driekwart jaar krijgt zij nu uitsluitend versvoer...
Zij heeft haar vacht totaal uitgetrokken..
Ze is sindsdien zij uitsluitend versvoer krijgt dieper van kleur geworden en verhaart tussendoor totaal niet meer...
Ik behandel en laat mijn honden behandelen door een klass. homeopaat.
Zie ik dus iets aan Sterre wat niet goed is of waarvan ik denk hier klopt iets niet, dan zou ik dat dus in overleg met mijn homeopaat behandelen.
Da's niet altijd makkelijk, dat vergt een andere manier van kijken naar een hond en observeren van...
Ik laat wel mijn honden zo af en toe een check-up doen bij mijn dierenarts, waar ik overigens een goede band mee heb.
En zij weten hoe ik tegenover alopatie behandelen sta.
En zij respecteren dat ook...
Eventueel zou ik homeopaties en alopaties kunnen behandelen....
Het één sluit het ander niet uit n.l...
Mijn doelstelling is jullie bewust te maken dat enten niet zo veilig is als men doet voorkomen...
Cq. de bron kan zijn tot vele gedragstoornissen en gezondheidsklachten o.a. allergieën die vaak niet te verklaren of te achterhalen zijn volgens een DA....
En waar een DA dan maar een antibiotica voor meegeeft of een prednisonprik geeft of prednisonkuur voor voorschrijft...
En waar het systeem vaak na een poos helemaal van de kook van raakt en zich weer andere klachten op manifesteren...
Niks in het leven is zonder risico..
Enten niet maar niet enten ook niet...
Ik weet dat ik als kind erg ziek ben geweest van een bepaalde enting...
Ook daar heb ik een handicap aan over gehouden...
Als ik dan lees over enten en over voeding vol van toevoeging en giffen die ik zelf niet zou eten, dan geef ik dat ook mijn dieren niet.
Zelfs mijn kippen krijgen biologische graantjes, de rest scharrelen zij zelf bij in de tuin...
Wij en ook Sterre eten immers hun eitjes....
Leef bewust en wees zuinig op je leefomgeving en alles wat daarin leeft...
Kies bewust wat je doet met je dier ...
Zij kunnen niet kiezen, wij kiezen voor hen...
Niks is zonder risico...
Het leven is leren...
Lieve groet, Ilja
Ik ben blij dat hier ook wat over geschreven wordt
Wisten jullie trouwens dat Nederland als enig land recht tegen alle EU wetten ingaat voor wat betreft enten en chippen????!!!!!!!!!!!!!!!
Ik heb van mijn dierenarts in Polen officiele documenten gezien waarin de EU wetten omtrent enten en chippen staan beschreven.
-De eerste puppy enting mag niet voor de 6e week worden gegeven.
-Pas na de 13e week en na de 3 basis entingen mag een hond tegen hondsdolheid geent worden
-na de hondsdolheidinjectie moet men 2 weken wachten en de hond laten controleren door de DA. Is de hond vrij van virussen en Hondsdolheid? Pas DAN mag er een chip in!
en wat doet nerderland, de raad van beheer???? chippen met 6 weken en naar hartelust enten!
tegen alle EU wetten in!!!
het is wel verstandig om te enten zeker omdat het honden sociale contact hier in nederland erg 'close' is en er helaas veel parvo/kennelziekte voorkomt.
maar denk idd na over wanneer en welke stof.
zeker voor stress gevoellige rassen (husky) is het link te vroeg te enten.
en pas in de puppy tijd de eerste 15 weken goed op met sociaal contact. weet met welke honden je eigen hond contact maakt.
Onze honden hebben de eerste 15 weken van hun leven alleen contact met onszelf. en toch zijn ze volledig gesocialisseert en nergens bang voor dus dat zou geen excuus mogen zijn
gr Johanna
johanna en ilja.
zoals ilja weet laat ik ook never me honden enten
fred is 14 nooit ziek geweest.
noeky jack nooit geent nooit ziek geweest.
benji bijna 13 alleen geent met 6 weekjes nooit ziek.
pluto puppy bijna 14 weekjes krijgt alleen volgende week een prikje(mischien hoor)en verder ook nooit meer.
het is echt waar dat honden vakerziek worden van enten en ziektes krijgen.
en als je je hond ent zijn de stoffen echt niet waterdicht niet alleen de dierenarten verdienen eraan ook de fabriek.,de hulpstofjes inkoop zijn nog eens niet 5 euro en wij maar betalen.
als je je hond goed voer geeft en bouwstoffen opbouwd wordt je hond echt niet ziek.en iedere hond kan ziek worden maar met enten krijgen ze wel vaak de bekende ziektes of suiker en ga zo maar door.
dus geef de dames boven mijn ook geheel gelijk.
en dit onderwerp mag best bespreekbaar worden ook voor dierenartsen.
lieve groetjes jo en haar rakkers
op zich is het denk ik wel goed om de pup de eerste 3 parvo entingen te geven. het heerst nogal in nederland en belgie. of je moet dus echt uitkijken met het sociale contact.
ik denk dat Nobivac 1 van de veiligste middelen heeft.
het is zeer goed getest en wordt in heel europa gebruikt. is overigens nederlandse fabrikant.
wat wel weer typisch is en 'leuk' om te melden:
hier in nederland betaal ik voor de Nobivac DP 25euro.
in Polen voor dezelfde Nobivac DP: 5euro!!!!!
HOE KAN DAT?! (>geen consultkosten en commerciele bedragen.....?)dat kan toch niet uit? het wordt geimporteerd vanuit nederland. kun je nagaan hoeveel men hier erop verdient.....
sorry voor de mensen die zich ergeren aan dat we steeds weer dierenartskosten melden. maar men moet maar eens wakker worden.
net als het gaat om de wetten! nederland gaat gewoon recht tegen alle EU wetten in. moet zonodig het 'braafste jongetje van de klas zijn'.........:S
onze pups krijgen de eerste Nobivac DP en dan de volgende DHP etc. Wij enten uitsluitend met Nobivac en hebben er nog nooit een pup aan verloren.
en we fokken al jaren...........
het ligt ook aan de lichamelijke gesteldheid van de pup op het moment van enten. als het al iets onder de leden heeft en men ent wel, wordt het geheid ziek.
onze pups worden eerst grondig door de dierenarts nagekeken, temperatuur gemeten en dan pas geent als alles goed blijkt. denk dat dit hele veilige manier is.
groetjes Johanna
Een hond moet je gewoon enten, als je dat niet doet krijgt hij nare ziektes en misschien wormen. Ik vind dat het niet slim is als je je hond niet ent.
wat chippen betreft; wel leuk, maar zo'n effect heeft het niet. Als er iemand zo aardig is om die hond te brengen oké, maar als iemand daar gewoon geen tijd of hart voor heeft dan gebeurt dat niet.
je ent tegen ziektes, niet wormen.
een chip heeft wel zeker effect!
mijn hus is toen ze 3,5 maand zich een baan onder de schutting (ondanks het in de grond gegravan gaas) naar de tuin van de buren had gegraven om daar lekker poepluiers te vreten die daar al maanden liggen (!) heel netjes naar een dierenarts gebracht door een eerlijke mevrouw die vond haar bijna 10KM verderop helemaal uitgeput!
ook omdat we regelmatig met de hele bups terug naar huis in polen gaan moeten de honden een chip hebben.
maar die chip komt er dus niet voor de 15e levensweek in
let wel, zolang de malafide hondenhandelaren nog steeds hun hygiene niet in acht nemen en parvo verspreiden, is enten wel degelijk een must!
gr Johanna
Hey Ilja,
Ik ga je even een PB sturen.
Liefs
kunnen de mensen nog even na lezen van het voor en nadelen van het enten
groetjes jo
Ik blijf erbij:
eerst titeren, dan pas enten
Triest hé
De enige die er goed van worden is werderom de pharmaceutische industrie en de dierenartsen die niet verder kijken dan hun neus lang is.
Hoi,
Misschien weer interessant onderwerp naar boven halen voor mensen die nog nooit over "wel of niet" enten na gedacht hebben...
Blijf kritisch nadenken!!
Lieve groet, Ilja
ilja, heb al een paar maal gereageerd op enten of niet enten, ben een voorstander van niet enten, ik heb nog de tijd tot juli, bamse is net twee geworden, overal ondervind ik weerstand van niet enten.
vakantie de grens over, overal vragen ze entingboekjes of de hond geent is, zo niet, opzouten. in nederland op campings moet je vaak geente honden hebben, dierenpensions, vragen alle entingen. van elk jaar. honden shows, moet geent worden.
heb ook een paar dierenartsen gebeld om te vragen of ze bloed willen prikken voor de antistoffen, doen ze niet, geef gewoon maar een enting. is dan hun reactie.
heb nog even de tijd , wat ik moet doen. ik ben echt een voorstander van niet enten, maar overal kom je dus struikelblokken tegen.
ook heb ik de fokker van Bamse gebeld, ook zij is voor niet inenten, maar kan er ook niet omheen, want op shows moet je enten anders kan je niet mee doen.
willemijn
Hoi Willmijn,
Wij blijven in Nederland, ALS we een weekje op vakantie gaan...
Laatst waren we in het prachtige zuidLimburg...
Daar hadden we een kleine handige studio - heel eenvoudig - maar voor mij makkelijk aan te passen en honden géén probleem..
Ik heb nog nooit problemen gehad dat men naar papieren vraagt van m'n honden in Nederland/België...
Ja, je zal een keuze moeten maken als je niet wilt enten...
Of wél enten en je hond overal mee naar toe kunnen nemen, naar het buitenland of als je shows loopt....
Of niet enten en beperkt zijn...
Waar ligt je prioriteit??
't Is maar wat je wilt en je voor kiest...
Ja, de meeste dierenartsen zijn er niet blij mee, nee...
Dat scheelt ze een hoop omzet...
Wat denk je wat dit - per jaar aan omzet - scheelt aan consulten en entvloeistoffen...
Als je wilt titeren, bel dan eens naar
de praktijk van Tannetje Koning...
Zij kent vast wel collega's die eerst titeren vóór ze besluiten te enten...
Zo heb je een middenweg...
Misschien een idee??
Lieve groet, Ilja
dank je wel, lief van je dat je zo behept ermee ben. en alles eens rustig op een rijtje zet.
heb ook al met dierenartsen gesproken, die wel bloed willen prikken om te kijken of Bamse antistoffen heeft. en of ik bloed af wil staan met Bamse voor operaties. ja Bamse is een grote hond, en heb ook al gehoord dat ze daar dan de inkomsten willen gaan zoeken, maar heb gezegd, in geen geval.
ik heb nog de tijd tot eind juli. maar besluit om niet te enten. heb het er al lange over bijmezelf.
Femme mijn vorige newfoundlander was altijd ziek na een enting. en ja die papieren uit engeland en amerika die ik heb gekregen, zeggen mij toch genoeg, maar vaak stoot je toch tegen hindernissen, en nee bamse gaat niet naar schows. maar vaak ben ik met femme naar het buitenland geweest naar campings en altijd moest het boekje ter controle worden gezien.
maar ook ik ga niet met bamse naar het buitenland, dus wat zeur ik ? ik neem ze ook mee, en hier in nederland kan je er toch dan aardig onderuit.
jij toch bedankt voor alle uitleg, vind het wel heel aardig van je dat je zoveel moeite doet. waren er maar meer hondeneigenaren die zo handelen, en niet enten, dan is het heel gewoon dat je tot een jaar ent en dan niet meer, kinderen zijn ook voor de hele leven imuum ja toch ?
bedankt jij he.
willemijn. p.s. ik laat het ten alle tijden weten als juli er aan komt.
Elk jaar een cocktail enting geven lijkt me wat overbodig, (zeker voor oudere honden die allang veel weerstand opgebouwd hebben) maar inenten tegen ziekte van weil vind ik echt noodzakelijk voor honden die (regelmatig) zwemmen.
Lola die nu vier jaar is, is in februari dit jaar voor het eerst geent, heeft een wormenkuur gekregen en heeft een antivlooienmiddel gehad. Dit was verplicht om haar over de grens te laten komen. Ze heeft dus in 1x een enorme hoeveelheid troep in haar lichaam gekregen, waar ze dus nooit eerder mee in aanraking gekomen is, omdat ze in Polen nooit geent was. De eerste 2 maanden werd ze ook bijna gek van de jeuk, gelukkig is dat nu over.
Voor haar dus de 1e en de laatste keer dat ze geent is.
Ik geef ze niet elk jaar een enting, wel als ik een pup heb
wat mij wel altijd is opgevallen dat vaak na de enting, ik meestal terug moest naar de dierenarts omdat een van de honden wel weer iets had,terwijl ze anders nooit ziek zijn
de pup van vorig jaar had opgezette lymfeklieren in de hals na de enting, dat heeft ze soms nu nog
we hebben ook een pup en die had ook een opgezette lymfeklier in de hals, maar dat was volgende dag weer over
ik denk dat het van de enting van kennelhoest komt,omdat er levend entstof in de neus wordt gedruppeld
maar zeker weten doe ik het niet
groetjes
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog wat over vacineren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?