wat verwacht jij??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Ik heb al een aantal jaar een trimsalon die ik full-time run.
Ik werk normaal alleen maar nu ( 1 dag in de week) met een stagaire die een hele goede vriendin is en waarmee ik de dierenverzorgings opleiding heb gedaan. en die de zelfde "omgangsregels" heeft als mij, er wordt niet geslagen en de hond wordt met respect behandeld! en nog veel meer, maar wil niet te veel over mijzelf vertellen.............


Nu is mij vraag:

Wat verwachten jullie van de trimsalon waar je je hond heen moet brengen?
Ik wil graag alles horen, van de vachtvorzorgingseisen tot sociale praatjes, ben gewoon heel erg benieuwd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat verwacht jij??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik kom al jaren bij de zelfde trim salon en ik vind hoe het gaat prima.Even een praatje en even aandacht voor de hond.En dan neemt ze haar mee en zegt tot sraks ik bel als ik klaar ben.En als ik haar kom halen even vertellen hoe het ging.Dus helemaal goed :-)

honden page profiel Anne Anne 3 doggies

honden foto van Anne

Ik heb een trimsalon aan huis, en dit gaat heel erg goed.
Ze heeft een bus waar ze de honden wast,trimt e.d Lekker makkelijk, ik hoef er de deur niet voor uit en mijn hond is er minder gestrest door.

gr Anne

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow 3 doggies

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ikzelf ben aan het studeren voor trimster.
Ik zou het belangrijk vinden:
- dat de hond er netjes uitziet & zonder klitten
- dat er eventueel op voorhand gekeken wordt of er wondjes zijn of vlooien (om er ook voor te zorgen dat de zaak na deze hond eventueel ontsmet wordt)
- goede hygiƫne (dat de zaak er dus netjes uitziet)

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik heb inmiddels al 17 jaar een hondentrimsalon en behalve dat een hond er na afloop goed uit moet zien is mijn ervaring dat de eigenaar het vooral belangrijk vind dat een hond zich op z'n gemak voelt en zonder tegenstribbelen en angst de trimsalon binnen gaat. Het is zeker niet de bedoeling dat een hond een traumatische ervaring eraan overhoudt. Wat verder ook heel belangrijk is, is eerlijkheid. We doen altijd heel voorzicht maar raak je een keer met de tondeuse een oor of iets dergelijks of knip je een nageltje net te kort. Zeg het na afloop tegen de klant, ook al is er niets meer van te zien. De meeste hondeneigenaren begrijpen best dat je per ongeluk een schrammetje maakt maar komen ze er pas later thuis achter zullen ze niet gauw bij je terug komen. (terecht)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

geen idee ik kom er nooit met mijn hondjes

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Ik kom met Cismo steeds bij dezelfde trimster.
Ze is super lief vraagt altijd wat ik wil.
Besteeds tijd en aandacht aan Cismo en hij vind het fijn bij haar.Hij gaat daar met zwiepende staart naar binnen.Zij neemt hem mee naar achter en beld me op als hij klaar is.Een keer heb ik hem naar een andere gedaan omdat het niet anders kon want waar hij altijd gaat is ver weg.En deze zit hier onder het winkelcentrum a knippte ze hem echt niet zoals ik wilde veel te kort het leek wel geschoren plus hij loopt er nu met een grote boog omheen dus hij vond het daar ook niet fijn..En ik ook niet dan liever wat verder weg..

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Vooral goede omgang met de hond! Mijn hond zou er met plezier nartoe moeten gaan, zodat ik hem niet op een vervelende manier achterlaat. Een praatje over de hond is altijd leuk, dat toont interesse vind ik. Verder moet hij goed geknipt zijn natuurlijk. Ook goede tips zijn welkom. Bijvoorbeeld hoe het best geknipt met bepaald soort weer. Of tips over de verzorging van de vacht enzo.

Succes met de trimsalon!

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Nou hoeft beer niet naar de trimsalon te gaan, maar als ik later een hond zou hebben die daar wel heen moet, dan zou ik het belangrijk vinden dat ik er een goed gevoel bij krijg. Dus het moet klikken tussen mij en de trimster, en tussen de hond en de trimster.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de trimsalon er verzorgt/goed uit ziet, en dat de prijs/kwaliteitsverhouding ook klopt. Betaal ik veel, voor iets wat snel en slordig is gedaan en alleen omdat je er geld mee wilt vangen, nee liever iets meer betalen voor iets wat netjes is gedaan en wat ook met plezier word gedaan :-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat men lief met de hond omgaat!!! En veel geduld kan opbrengen.

Verder denk ik dat het belangrijk is dat je goed kunt luisteren. Kan me zo voorstellen dat mensen hele verhalen over hun hondje kwijt willen en misschien zelfs wel met probleempjes komen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Natuurlijk dat ene hond met respect behandeld wordt.
En niet een hond proberen uit te kammen ,als deze in de klit,want als ie kaal is is dit niet goed voor je naam.
Als het voor het beestje beter is om alle het haar eraf te halen moet dit ook gedaan worden.
En dat een trimsalon eerlijk is ook zegt dat ze een ras of model niet kunnen...en niet gewoon gaan beginnen en dat ras niet meer op het ras lijkt O-)

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

thanx voor jullie reacties, ik was gewoon erg benieuwd, ik draai mijn salon nu ongeveer 8 jaar en heb een heerlijke vaste klantenkring, prettige klanten die voor mijn gevoel mijn werk waarderen. ik vind het zelf erg belangrijk om eerlijk te zijn en de honden gaan bij mij voor het baasje, maak graag een praatje met de klant, maar de hond zijn welzijn gaat voor. Ook ben ik altijd eerlijk als er iets is gebeurt, we werken met levende dieren en er kan (helaas) ooit gebeuren.
Ik vroeg dit omdat ik gewoon eens nieuwsgierig was wat "klanten" willen zien in een salon, Ik heb al een paar keer tegen mensen gezegd, dat als ze geen goed gevoel hebben bij mij, ze beter ergens anders kunne proberen, ik zou zelf mijn hond nooit brengen naar iemand waar ik geen goed gevoel bij heb.
Ik zou willen dat alle honden vrolijk binnen zouden komen, maar helaas lukt dat niet..............................

nou iig bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat verwacht jij??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ADHD bij honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^