Hoi,
Ik heb een cavalier king charles die heel onrustig is en voor de rest geen oog heeft voor mij of mijn vriend...
Binnen in huis jaagt hij achter alles aan wat beweegt (pluisjes, schaduwen, ...) En als we hem willen afleiden met een speeltje interesseerd het hem niet.
Ook kan hij precies nooit tot rust komen (of we moeten hem tot op het bot uitgeput hebben!) hij slaapt precies altijd met 1 oog open, de moment dat wij ons bewegen, staat hij klaar om tot actie over te gaan (of hij nu bloed doorlopen ogen heeft van het moe zijn, of niet).
Het schaduwjagen is normaal uit verveling... omdat je niet genoeg met je hond bezig bent... Maar zelfs als we met hem een paar uur zijn gaan wandelen en thuis nog een keer met hem gespeeld en we hem (letterlijk) zien omvallen van de slaap, zal hij nog steeds achter alles blijven aanjagen. En hij zal zich echt NIET rustig neerleggen en even een dutje doen!
Ook is hij heel snel afgeleid, hij kan zijn concentratie maar eventjes bij de les houden, en dan duikt hij weer achter een vlieg aan, of als hij in de verte iets hoort, is het heel moeilijk terug zijn aandacht te krijgen...
Heb je enig idee of die bach bloesems hier verandering kunnen in brengen? Of moet ik dit op een andere manier proberen aan te pakken....?
Hij is een ongecastreerd (vrij dominant) reutje, geboren op 1 april 2009.
Alvast bedankt voor de hulp!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen de bach bloesems helpen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ondertussen heb ik mij aangemeld... Dit berichtje hierboven is dus van mij
Hallo Kelly,
bij mijn hond werkt bach bloesem heel goed.
Als pup/jonge hond was hij erg dominant.
Op lft van 3 mnd joeg hij volwas. honden uit de zee! En deed hij echt lelijk naar honden. Met behendigheid was hij niet te houden. Zodra ik hem los klikte om te starten vloeg hij andere honden aan. Reuen,teven het maakte hem niet uit. Hij was in iedergeval helemaal niet bezig met mij. Kon doen wat ik wou, straffen, goedschiks, kwaadschiks het maakte allemaal niet uit. Heb hem laten castreren en iemand van de training heeft een remedie gemaakt.(waar ik zelf helemaal niet in geloofde, maar baat het niet schaad het niet dacht ik) de eerste 2 wkn verergerde dit gedrag maar langzaam zag ik toch verbetering. Nu is hij zeer geconcentreerd aan het werk en wanneer hij losloopt op het strand zal hij nooit naar een andere hond gaan. Hij is met mij bezig en met niks anders. Samen met andere honden gaat niet goed maar wanneer hij losloopt en bezig is met mij dan heeft ie echt geen oog voor andere honden. Ben natuurlijk ook wel elke dag met hem bezig maar jij ook zo te lezen. het heeft even geduurd maar ik ben erg blij met de druppels. Hij krijgt ze van mij nog steeds elke dag.
Succes,
Connie
Hoi, al bedankt voor je reactie.
We zijn er inderdaad veel mee bezig... En we hebben ook goed genoeg ondervonden dat het een slim kerelke is, en dat we er goed MOETEN mee bzig zijn!
Ik heb ook agility geprobeerd, maar hij is daar gebeten geweest door een border en sindsdien vliegt hij ook uit naar vreemde honden. Ook kan ik met hem niet meer op de agilityplein komen, hij kruipt letterlijk over zijn buikje verder... Om hem van de stres te behoeden, ben ik er maar mee gestopt...
Denk nu niet dat ik een onhandelbare hond heb e
Het is een ECHT schatje hoor... Maar met hier en daar een minpuntje
Geven jullie hem verplichte rust in de bench (met een deken over de bench)?
Bach bloesem of andere homeopatische middeltjes zouden zeker kunnen werken. Je moet dan wel naar een consulent gaan die een middeltje speciaal voor je hond maakt. Kant-en-klare middeltjes kunnen minder effectief zijn.
Ook een duidelijke structuur: veel slapen, 1.5-2 uur beweging en wat denkwerk/spelletjes thuis. Je moet ook niet teveel doen, daar kan een hond overprikkeld van raken. Vooral denkwerk maakt een hond moe; uren rennen/wandelen bouwt conditie op, waardoor de hond steds minder snel moe is. Op het laatst kun je wel 4 uur wandelen en is de hond nog niet moe. Dus minder beweging zou misschien beter zijn.
ja precies, denkwerk en veel laten snuffelen helpt ook. en inderdaad verplichte rust. misschien heeft je hond te veel beweging enzo gehad en schiet hij dan in de stress omdat hij overprikkeld is....
De bachbloesem remedies kunnen heel goed helpen om het negatieve om te buigen tot positieve krachten .
Ik heb ze regelmatig gebruikt voor de kinderen en onze huisdieren als extra ondersteuning .
In jouw geval zal ik toch echt een ervaren bachbloesem therapeut raadplegen die een passende remedie kan maken .
Deze zal veel vragen stellen om een remedie te maken die bij jouw hondje past .
De rescueremedie is hier niet voldoende .
We geven hem genoeg verplichte rust hoor... Als we werken zijn, verblijft hij in zijjn bench...
Zijn we in het weekend thuis, zetten we hem ook af een toe een uur of 2 uur in de bench, zodat hij kan slapen...
Want zolang we thuis zijn en hij vrij kan rondlopen, zal hij zich niet neerleggen, daarom zetten we hem al verplicht in de bench, zodat hij kan rusten!
Als we wandelen zijn, wandelt hij gewoon zijn neus achterna, dus denk dat hij ook wel genoeg kan snuffelen.
En voor het denkwerk heb ik zo een spelbord in huis, om zijn koppie aan het werk te zetten, maar ook daar verliest hij snel zijn intresse...
Ik hoor de laatste tijd heel veel positieve dingen over Bach Bloesem.
Daarnaast kan je misschien voor de concentratie een clickercursus doen. Ik heb dat ook met mijn hondje gedaan en echt kleine wondertjes gezien. Op mijn hondje heeft dat ook een heel positief effect gehad.
Bachbloesems kunnen inderdaad helpen, maar niet als enige! Je moet het zien als ondersteuning van een bepaalde therapie. Bijv: je hebt een hond die behoorlijk gestresst is over iets en daardoor slecht leert, omdat hij er in die toestand niet voor open KAN STAAN. Door het gebruik van de juiste BACHBLOESEMS kan je hond relaxen zodat hij ook meer open kan staan om te leren! Welke bachbloesems je kan gebruiken kun je afleiden uit het karakter van je hond op DAT MOMENT, dus niet zoals hij of zij vroeger was!
Ik heb geen ervaring met Bachbloesems, maar met klassieke homeopathie. Van beide weet ik dat je een gedegen therapeut moet hebben om tot het juiste middel te komen. Anders heeft het niet het gewenste effect.
Maar bij een cavalier met 'probleemgedrag' denk ik ook direct aan syri. Misschien als jullie daar meer over lezen dat je meer herkent? Ik sluit liever medische oorzaken eerst uit
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen de bach bloesems helpen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?