Onze Bobbie is inmiddels 15 weken en heeft de afgelopen dagen al een paar keer kennis gemaakt met het water door er lekker in te snuffelen met zijn snuit en met zijn pootjes door een laagje water te lopen,..hij vind het geweldig.
Nu was ik hem net aan het uit laten langs de sloot en wat denk je,... in plaats van alleen er met zijn snuit in te snuffelen viel hij er in ik trok hem er gelijk aan de riem uit hij was niet onder de indruk maar ik wel !!!
Hoe deden jullie dat allemaal, ik ben bang dat als hij los loopt en hij valt of springt in het water dat hij verzuipt of niet meer op de kant kan komen.
Even voor alle duidelijkheid,..het gaat hier niet om een labrador of iets dergelijks maar om een boomertje,...echt het type schoothondje en ontzettend lief !!!!!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwemmen !!??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
volgensmij weten honden instinctief wel hoe ze moeten zwemmen.
wil je hem laten zwemmen? dan bij een stukje waarbij de oever langzaam en niet stijl afloopt zodat hij makkelijk weer op het land kan komen.
mijn waterhond moet ook een niet te sijl plekje hebben anders komt hij er niet uit heb het een keer gehad dat ie er niet uit kwam ben er in gesprongen en hem geholpen
dus altijd goed kijken als het kan!!
volgens mij kunnen honden allemaal gewoon zwemmen en hoef je niet bang te zijn dat hij verdrinkt. bij mijn schoonouders zijn al heel veel honden als pup in de vijver gevallen (veel honden in de familie ) en ze zijn er allemaal goed uit gekomen.
Sommige honden kunnen niet zwemmen hoor... Ik weet niet of dat met een boomer zo is, maar misschien kun je het eens uitproberen aan een riem of zo (in zo'n bak met water bijvoorbeeld of anders aan een strandje).
Toen ik mijn schotje kocht hoorde ik dat ik beetje op moest passen met water, het schijnt dat het niet vanzelfsprekend is voor het ras dat het kan zwemmen, half jaar later lopen we langs een sloot en wie duikt erin mijn gekke schot, die vond het wel fijn om te zwemmen.
Wij hebben ooit een boerenfox teefje gehad, en we hadden haar net een half uurtje op het erf, pupje van 8 week, liep prachtig los achter me aan, de hele tijd hoorde je wiepwiepwiepwiepwiepwiepwiep, maar ze liep er strak achter, samen met Sakura die was van dezelfde leeftijd.
Ik dacht nou ze zal wel willen plassen loop ik even met ze langs de weg, mijn man start zijn harley op het erf en ik hoor wiepwiepwiepwiepwiwwwwwwwiiiiieeeeeepppppp plons.
Deze kon dus niet meteen zwemmen en begon nog harder in paniek te wiepen, dus die hebben we eruit gehaald en die heeft nooit kunnen zwemmen, na die aanvaaring was ze ook nog eens bang voor de harley en voor water, daardoor kon ze ook niet blijven, motoren en honden zijn hier belangrijk en het is belangrijk dt dat goed samen kan, dus die is op een rustig plakje terecht gekomen.
Weer wat geleerd. Ik dacht dat alle honden van nature konden zwemmen, alleen dat de een er meer moeite mee heeft dan de ander, bijvoorbeeld met een dikke zware vacht.
Bij sloten zou ik toch sowieso op blijven letten waar de hond is. Mijn moeder heeft eens meegemaakt dat haar Westie in de sloot was gegleden en ondersteboven in de modder vastzat. Gelukkig was ze er meteen bij kon ze haar aan het staartje er uittrekken.
eigenlijk nooit over nagedacht, maar kan me idd voorstellen dat niet alle rassen kunnen zwemmen!
Haha, heidi, ik moet wel lachen om je stukje met de westie! Ik zie het al voor me... Een zwart baggerhondje wat aan z'n staartje uit de sloot getrokken wordt... Gelukkig wat je moeder er op tijd bij!!!
Er zijn honden met een te zware voorhand. Die kunnen kunnen hun koppie niet boven water houden. Sommige honden springen erin en zwemmen weg. Zoals Pippa. Meteen lekker weg zwemmen. Kaatje is bang voor water ook erin gevallen dus ik samen met haar erin en haar terug laten zwemmen. Ging uitstekend. Alleen ze gaat nog steeds niet zelf. En ja ze kunnen door in paniek te raken absoluut zinken zeg maar. Pip der eentje zonk laatst een stukje en toen ging ze paniekerig zoeken. Dat was best een eng moment. Maar mevrouw bleek niet onder de indruk. Vloog er direct weer in.
nu het hier over zwemmen gaat, ben ik eigenlijk benieuwd vanaf hoe oud je echt bewust de hond kunt laten zwemmen. We hebben in de buurt een grote plas en het lijkt me straks heerlijk als de hond daar kan gaan zwemmen, maar vanaf hoe oud dus?
Hier zwemt bean 6 maanden met gleuvenstein 4 maanden.
in sandelinge
hondje van me schoonzusje kan niet zwemmen.. is een engelse staff. en zinkt als een baksteen.. ik geloofde het niet heb haar meegenomen naar de zee en gekeken of ze het echt niet zou kunnen of met hulp.. nee hoor madame zinkr.. zo raar...
Hoffie, geadviseerd wordt vanaf 12 weken (na alle entingen). Vooral de enting van de ziekte van Weil is dan belangrijk (bruine ratten brengen die ziekte over en die zwemmen ook in het water).
dankje, dan kan ik eind van de zomer sowieso de hond meenemen naar die plas, is echt geweldige plek.
Dobber kon direct zwemmen. Wel zag het er in eerste instantie uit alsof ze de polka danste zo hoog kwamen de voorpoten uit het water en hield ze haar kop omhoog, maar daarna zwom ze gewoon als een volleerd zwemster .
een boomertje kan heel goed zwemmen hoor.....tenminste onze quinty wel die vind het heerlijk en zwemt heel wat af als ze de kans krijgt!
Mijn boomer is 1x in het water gevallen en hij kon prima zwemmen, mijn man schrok zichzelf alleen rot omdat we het niet verwachtte....
Onze boomer zwemt ook als een rat.
We hebben haar destijds in oktober gekregen en in april is ze toen de eerste keer in het water geweest.
Ze ging eerst met haar snuit en de voorpootjes en voor ik het wist ging ze er helemaal in, ze heeft de afgelopen jaren af en toe zelfs stukjes onder water gezwommen.
Ze is nu bijna 11 en nu loopt ze alleen nog met de pootjes in het water, ze gaat sinds verleden jaar niet meer helemaal in het water.
niet alle honden kunnen instincmatig zwemmen, er zijn honden waar je dat bij moet aanleren.
een hond mag zwemmen, bamse zwom al met vijf weken in het oostvoornese meer, als het maar schoon water is en niet in een vieze sloot, maar dat is ook af te raden voor gezonde ouderen honden.
ga eens met je hond naar een schoon watertje waar het wat afloopt, en kijk daar eens of je hond wilt zwemmen.
ook kan je mee gaan, dan kan je naast je hond lopen, en hem ondersteunen als tie met zijn pootjes boven water komt, hand onder zijn buik, en daar gaat je hond.
Puzzle en Pim zijn gek op door water rennen. Echt zwemmen doet Pim niet. Puzzle zou dit wel doen als we een speeltje te ver gooien. Echter zijn Bostons te zwaar van voren en kost het te veel moeite het koppie boven water te houden. Wij letten daar dus op, anders moeten we zelf een nat pak halen
Nou ik lees toch wel dat mijn anst niet helemaal onterecht is maar ik geloof wel dat je kan zeggen dat 75 % van de honden kan zwemmen ik ga vanmiddag als de zon een beetje wil gaan schijnen eens proberen bij een hondenstrandje.... ik hou jullie op de hoogte
Onze Luca heeft vorige week ook voor het eerst kennis gemaakt met water.
Nu staan flatcoats bekend als echte waterratten, dus ik ging ervan uit dat hij wel kon zwemmen.
Maar eng vond ik het wel...
Eerst was hij lekker aan het snuffelen en pootje baden en plots rent hij keihard het water in.
En net daar op die plek zat blijkbaar een gat of iets dergelijks.
Hij ging helemaal koppie onder en had er meteen de lol vanaf.
Hij spurtte het water uit en ging heel verontwaardigd staan blaffen.
Dus ik ga ervan uit dat hij voor de eerste tijd er wel even zijn buik van vol heeft...
JA dat zal wel even schrikken geweest zijn Luca,....maar vooral met het warme weer zit Bobbie graag met zijn neus in het water...en de rest volgt dan heel snel bij zo'n klein beestje
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwemmen !!??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?