we hebben zopas een cavalier-pupje aangeschaft, dat nu 12 weken oud is. Bij de aankoop hadden ze ons verwittigd dat het een bovenbijter was. We zijn evenwel niet van plan om met het hondje te kweken, dus vonden we dat niet erg. De mevrouw zei enkel dat we goed moeten uitkijken als de nieuwe hoektanden eraan komen. De melktanden mogen er niet naast blijven staan.
We zijn hier naar de dierenarts geweest om te chippen en een inenting en deze vertelde ons dat het toch best was om reeds preventief volgende week de voorste onderste tandjes met inbegrip van de hoektanden van onze pup te laten trekken, zodat de andere tanden dan meer plaats hebben om te groeien. We vinden dit toch wel zielig voor ons hondje en zouden héél graag een tweede mening kennen van iemand die al ervaring heeft met dergelijke problemen. We zijn echt bang dat ons gezond etertje door het trekken van de melktanden ineens wel last van vanalles en nog wat gaat krijgen en bang wordt. Vandaar dat we onze vraag aan u voorleggen. Denken jullie dat zo'n ingreep echt nodig is en zouden we niet beter afwachten hoe alles evolueert en pas ingrijpen als ons hondje er effectief last van krijgt?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bovenbijtertje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Shadow was een hele erge bovenbijter, henben we nooit wat aan laten doen en heeft nu een prachtig schaargebit! Nu is de kans hierop klein dus hadden heluk! Ik zou als ik jou was gewoon alles lekker laten gaan en pas als je ziet dat alles raar gaat doen ff naar de da gaan gr
zou dit zeker nog niet laten doen ze gaan wisselen rond 4 maanden .
en rond het jaar moet alles gewisseld zijn ik zou persoonlijk even wacht vind ze nog wel erg jong
sterkte er mee
Ook hier een centenbak in the house maar het gebit blijft veranderen.
Niet doen zou ik zeggen volgens mij wordt dat een enorme dierenarts rekening en een heel verdrietige pup
Mijn pup is ook een bovenbijter.
Ik laat er niks aan doen, zolang er geen problemen ontstaan.
Even nog een vraagje tussendoor:
Dus er is kans dat het gebit wel nog recht gaat staan?
De pup (sheltie) van mijn vriendin was ook een bovenbijter . Hij heeft veel last gehad met wisselen en heeft uiteindelijk bijna al zijn melktanden moeten laten trekken omdat ze niet uitvielen.Nu heeft hij ook een mooi schaargebit . Ze doet er zelfs show mee.
Ik zou dus zeker gewoon wachten tot hij echt gaat wisselen en dan zijn tandjes goed in de gaten houden. Als ze dan niet uitvalen kan je ze nog laten trekken.
De boven - en onder kaak groeien onafhankelijk van elkaar! Als je pup nog geen mooi schaartje heeft kan dit heus nog komen , niet altijd maar het kan wel. Vind het wel heel rigoreus om nu al tandjes te trekken! Ben geen dierenarts maar zou eerst even afwachten hoe het gaat met wisselen. Zou het melkgebit de groei van het volwassengebit in de weg staan zul je wel moeten! Maar ik wachtte nu nog even af. Wel goed in de gaten houden!!
Hartelijk dank voor het mij meedelen van jullie ervaringen hiermee!
Ik ga zeker afwachten. Het kan als ik dit lees nog alle kanten uit.
Ben het ook met bovenstaande reacties eens. Gewoon lekker wachten en goed in de gaten houden.
een boven of een onderbeet heeft met de stand van de kaak te maken, lijkt mij niet dat een boven beet of een onderbeet in een schaargebit kan veranderen, maar dat ter zijde.
als je dierenarts nu al bepaalt dat het beter is om alles even te trekken, het is een melkgebit, om de stand van de vaste tanden ruim baan te geven, wil je dat niet ? vraag een tweede consult aan bij een andere dierenarts.
Nee Willemijn , dat is niet zo. Een onder of boven beet hoeft niet met de stand van de kaak te maken te hebben maar met de groei in de lengte van de kaken. En dit groeit onafhankelijk van elkaar Je ziet het wel vaker bij puppies dat ze een boven beet of een tanggebit hebben en als de kaak volgroeid is dat er een goeie schaar uit komt. Heb vaak genoeg nesten gecontroleerd en getatoueerd en dan wordt natuurlijk ook op het gebit gelet. Honden waar we bij twijfelden werden later bij een aan keuring voor de fokkerij nogmaals goed nagekeken, en bleken vaak een mooi schaargebit gekregen te hebben! Dit uit eigen ervaring!
Yep, ook mijn ervaring. Puzzle had als pup een minimale ondervoorbijt (zoals het hoort bij Bostons) en nu heeft ze een net wat grotere ondervoorbijt dan gewenst is... althans als we met haar hadden willen fokken.
bij quinty zijn de tandjes die bleven zitten na het wisselen erna uitgehaalt tegenlijk met sterliseren.
fleur heeft een centenbekkie maar geen problemen met wisselen gehad
amy heeft een onder beet en teveel tanden onderin.. dus weinig ruimte.. onze dierenarts heeft nooit een tandje willen trekken.. had ze dit wel gedaan had het tenminste recht gestaan.. maar goed het maakt ons niet uit.. het is geen hond voor de fok
ik zou even wachten nog
Vaak blijft een onderbeet een onderbeet, heel soms trekt het bij.
Maar je DA heeft wel deels gelijk over het trekken, als ze gaat wisselen en er blijven tandjes staan en die zitten niet los wel gelijk laten trekken, dat voorkomt scheef gaan staan van de nieuwe tanden.
Niet te lang wachten als je er 2 naast elkaar ziet.. Het is een veel voorkomend probleem bij het ras
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bovenbijtertje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?