hallo,
Lara bijt echt ontsettend hard in onze enkels Dit doen wij dan: een stap naar voren zetten, NEE zeggen en dan negeren (ze bijt indertussen al weer in onze enkels) Nu lees ik overal dat je verkeerd gedrag moet negeren en goed gedrag moet belonen. Dit doen wij dan ook uiteraard
. Maar het is zó ontsettend pijnlijk voor ons! Ook proberen we haar aftelijden met een speeltje maar ze vind onze enkels leuker
In het begin hadden we een lange broek aan dus konden we het bijten gewoon negeren, maar nu met het mooie weer gaan we niet de heledag in een lange broek rond lopen
Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?
Groetjes Kim
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijten in de enkels." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wanneer bijt Lara in jullie enkels? Is het wanneer ze moe begint te worden? - in dat geval kan je haar het beste lekker in de bench stoppen (als je die hebt), zodat ze even tot rust kan komen. Veel jonge honden vertonen dit soort gedrag wanneer ze overprikkeld zijn en aan rust toe zijn
Je moet overigens niet alles negeren.
Als je het voorstelt op een schaalverdeling:
1 t/m 5 negeren
6 t/m 10 dan moet je het niet negeren en er iets aan doen.
En ik denk dat dit geval zeker in de 2de catagorie valt.
Ik zou juist geen stap naar voren doen, want dan wordt het een jachtspelletje en wil ze achter jullie aan gaan. Het is speels gedrag. Ieder pupje reageert weer anders. Dit zijn mogelijke oplossingen:
- Op een hoge toon hard AU roepen
- Op een hoge toon piepen
- Een speeltje of kluifje aanbieden waar ze wel in mag happen
- Stilstaan, omdraaien, spel is over
- Voldoende rust bieden. Als de pup blijft doorhappen en niet luistert, is hij waarschijnlijk moe en overprikkeld. Dan laten rusten in de bench.
Vaak hanteer je een aantal dingen, bijvoorbeeld eerst AU roepen en daarna een speeltje aanbieden ter afleiding.
Probeer een duidelijke dagstructuur te maken met voldoende rust. Bijvoorbeeld 4 wandelingen en na elke wandeling gaat Lara 2 uurtjes slapen in de bench. Tussendoor nog een paar keer kort spelen, laten eten en kluiven en trainen/oefeningetjes doen.
Als het echt zeer doet, zou ik toch iets van bescherming omdoen, omdat je in je reflex boos kan worden o.i.d. wat de pup alleen maar wilder kan maken.
Knijp hem maar een keer.
Is het zo afgelopen.
En dan gelijk een grauw erbij van NEE.
Zodra hij stopt gelijk belonen en afleiden naar wat leuks.
Over het negeren... In veel gevallen negeer je idd het gedrag, ook heftig gedrag. Het gaat hierbij om aandachtvragend gedrag of de zin doordrijven, dat moet je negeren. Maar dingen die echt pijn doen, kun je niet negeren. Dingen die stressvol zijn voor de hond moet je ook niet negeren. Het beste is dit te voorkomen of al vroeg in te grijpen. Ik zou niet op een schaal van 0 t/m 10 bij 5 pas ingrijpen dan. Gelijk bij 1 of 2 al.
Daar kan ik jouw geen tip bij geven want dat heb ik zelf nog nooit mee gemaakt,weet wel wat Angela zeg 9/10 nogal dikwijls juist is want ja heb al dikwijls tips van haar gellerrd en altijd goed,dus Angela bij deze nen dikke chapau he meid ge weet echt veel van dieren maar denk dat als je een dier knijpt als hij jou per ongeluk pijn deed je maar kwaad dan goed doet?of heb ik het hier mis mee?succes Liefs Rina &co
O nog een tip, wat bij sommige hondjes werkt: laten schrikken met een klapperend geluid. Bijvoorbeeld spijkertjes in een blikje of sleutels... Zou ik als laatste uitproberen (eerst de andere dingen), maar bij Bodhi werkte dat wel...
Knijpen? Nou, dat soort dingen werken bij Bodhi helemaal niet hoor... En waarom zou je, als er andere mogelijkheden zijn?
@ Rina, bedankt he
ja je hebt gelijk.
Ik heb hier een moeder hond met pups lopen.
En als zij haar te hard bijten met spelen rammeld zij ook met een blikje spijkers.
Hahaha Kees, zie het al helemaal voor me, hier sluiten de honden mekaar ook op in de bench voor een time out.
Oh ik dacht dat ik de enigste knappe honden had Lissette.??
Maar die van jouw hebben het dus ook begrepen.
hahaha
Sorry Kees, maar zie jij eruit als een moederhond??
Jij kunt nooi de moederhond imiteren zoals een moederhond dat kan. Ga jij je hond maar lekker knijpen, ik heb andere methoden.
Overigens, fysieke methoden mogen hier niet op het forum worden geadviseerd.
Nee ik ben de moeder niet.
Maar de pup is ook geen mens.
Dus ..................??
En honden zijn ook fysieke dieren en dat begrijpt de pup het beste.
Ja Kees je loopt niet eens op 4 poten En waar is je harige vacht?En als je dan toch de moederhond immiteerd dan lik je zeker ook de poepertjes schoon van de pups?
GO POSITIEF OPVOEDEN!!!!!!!
Groetjes Soraya&Mila
Dus... je kunt niet gaan zeggen dat je de hond moet knijpen omdat de moederhond dit doet. Wat zij doet, kun jij niet, dus heeft knijpen weinig zin.
De hond is zeker geen mens, daarom ook reageren op een manier zoals de hond het snapt. Schrikken van een geluid, daar leert een hond zeker van. Negeren ook.
Als het een mens was, paste je weer andere methoden toe. Want een kind laat ik niet schrikken met geluid, een hond wel. En trouwens, leerprincipes werken bij honden en mensen hetzelfde, alleen de manier waarop pas je anders toe. En nogmaals, waarom zou je gaan knijpen terwijl het met AU roepen misschien al is opgelost??
Jullie zeggen nu dat alleen een moederhond zo corrigeerd, dan heb ik al 10 jaar zwaar gedragsgestoorde honden want die corrigeren mekaar ook op de manier even een kneepje met de tanden, een hond is namelijk een lichamelijk dier, het praat en corrigeert en toont genegenheid met zijn lichaam, geluiden die hij maakt zijn eigenlijk niets in verhouding met zijn lichaamstaal.
Als het hardnekkig gedrag is dan geef ik hem een knijp en een hard Nee.
Gelijk afgelopen.
Ik geloof dat een pup een knijp eerder en beter zal begrijpen dan een blikje met spijkers.
Lisette corrigeer jij dan ook met je tanden?
Heb je dan ook siganlen vooraf gegeven om alvast te waarschuwen?
Als je goed naar een hond kijkt/naar de hondentaal dan zie je dat er heel wat aan vooraf voordat er daadwerkelijk wordt gebeten(gewaarschuwd).
Eerst weg kijken om ruzie te vermijden,snuffelen op de vloer om de boel te kalmeren,de rug toe keren,een lichte grom ,lip optrekken,lip optrekken met een grom erbij,lip optrekken totdat je nu ook het tandvlees ziet en een gerimpelde neus,en dan volgt er een goed hap.
Groetjes Soraya&Mila
Moet ik die vraag serieus nemen of zullen we maar vergeten dat je die hebt gesteld
Knijpen zou ik zeker afraden, ik zou niet weten waarom je fysiek contact nodig hebt om ongewenst gedrag af te leren.
Kees, ik vind het niet zo gek dat je hond ophoud als je hem knijpt, als ik mijn hond elke dag een schop geeft zou die ook perfect luisteren.
Mijn hondje hangt af en toe in mijn benen met haar tanden, dit word op internet puppygedrag genoemd, de hond wil aandacht, wil spelen en gaat daarom dit gedrag vertonen.
Ik weet niet of het nog een pup is? Zo ja; Een pup kent zijn eigen kracht nog niet.
Echt veel tips heb ik niet behalve; Blijf geduldig, het gaat een keer over.
Succes!
Positief opvoeden is voor mij zoveel mogelijk mijn hond benaderen en opvoeden op zijn niveau en gedrag.
Dat begrijpt hij omdat dat in zijn systeem zit.
Ik ben een mens en hij heeft helemaal niets met mijn menselijke positieve benadering gebasseerd op mijn menselijke emotie.
Ik zal een pup niet bij de eerste en beste speelbijt in been knijpen.
Eerst het auw of nee en af leiden.
Maar bij hardnekkig gedrag zou ik hem wel knijpen.
Maar meestal komt het niet zo ver omdat ik waarschijnlijk anders met mijn 14 honden omga ,waardoor ze van het begin begrijpen wie ik ben en hoe met mij om te gaan.
En nee ik ga geen poepkontjes aflikken bij pups.
Dat doet de moeder en is mijn taak als alfa reu niet.
Duidelijk maar dan nog geloof ik niet dat je ooit fysiek contact nodig hebt om te corrigeren. Ook niet als het de eerste keren niet lukt op een andere manier.
Alfa reu vind ik ook nogal apart, jij bent een mens en je hebt honden, dat maakt je nog geen alfa reu.
als je een goede alfa reu bent heb je geen fysieke benadering nodig, dan is een blik of opmerking genoeg!
heb je daar al eens over nagedacht?....
trouwens wij hebben onze lizzy het begrip foei! aangeleerd bij alles wat ze niet mag.
en dat werkt bij ons prima, ik begrijp ook wel dat het niet bij iedere hond zo werkt.
maar het valt te proberen.
en ja ze bijt mij of ons ook wel eens in de enkels als we gaan rennen met haar maar even wat harder foei! roepen werkt prima.
dus kees (knijp) of krab maar eens achter je oren wat er bij u misschien verkeerd is gegaan, of wat je de volgende keer evt beter zou kunnen aanpakken.
groet berry
Zoals gezegt heb ik 14 bouviers en grote poedels lopen waarvan 5 reuen .
Plus 12 puppen die daardoor heen hobbelen.
En dat kan allemaal met elkaar.
Dus ik zal het toch niet helemaal fout doen of wel.??
Een keiharde bijt van een pup in je enkels, kan soms aanvoelen alsof je vel tussen een nijptang zit!
Een moederhond "pikt" dit niet en geeft haar jong een grauw en -als ze aan de gang blijven- een waarschuwend (zacht) bijtje. Dat richt geen schade aan, hooguit heeft een pup wel eens een klein krasje op z'n huid. Máár, de pup weet dan wel donders goed dat hij moet stoppen!
Zo'n plotseling waarschuwend kneepje met je vingers (waar niet eens tanden aan zitten), is heel duidelijk voor een pup.
Een kneepje met je vingers... dat stelt nog minder voor dan de waarschuwende zachte beet van een moederhond.
ik probeer ook niet te zeggen dat je alles verkeerd doet kees.
excuus als dat zo is overgekomen maar ik persoonlijk geloof niet in fysieke correcties voor honden, en met 14 honden ligt dat misschien anders.
Hinderd niets Berry.
Jij hebt toch ook een mening.
Ik ook .
Waarom zou ik met iets zoals een spijkerblikje aan de gang gaan waarmee ik pas bij de 4e of 5e keer tot hem doordring ,terwijl een knijpje veel meer effect heeft en het gelijk stopt.??
Voor de hond die heel direkt is ingestelt gelijk duidelijk.
Ze mogen naar elkaar ook hond zijn met alle honds gedrag.
En daar maak ik gebruik van .
Hij kan nooit op mijn niveau gaan zitten als mens ,maar ik wel op de zijne.
En geen 1 die ooit een trauma heeft opgelopen of een verlatings angst of wat dan ook wat tegenwoordig zo in is.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijten in de enkels." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?