beste mensen,
Het gaat heel goed met onze kleine xantos. Alleen weet je wat het is soms als we hem aaien vind die het prima maar dan uit het niet kan die dan opeens keihard happen en dat doet pijn want die tanden zijn scherphoe komt dit nou ?? En we hebben hem er aan laten wennen door te belonen als die het aaien accepteer enzo en soms doet die het zeker als die wat lekkers ziet maar soms kan die ook opeens weer gaan bijten en echt hard af en toe! Nog meer tips om het af te leren of wachten tot de tanden gewisseld zijn ??
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer gaat dat bijten nou een beetje over??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
bijten is einde spelen/aaien... negeer hem maar. zo leerd hij dat als hij bijt dat het niets opleverd..]het is even een geduldig spelletje.. je kan het ook niet meteen afstraffen, omdat dit toch hondengedrag is... als hij bijt.. sta maar op en lopp weg, of zet hem even op de gang/in de bench maar niet boos worden
Wij hebben dit ook bij Max gehad, maar is nu al eigenlijk zo goed als over. Na het wisselen was het meteen afgelopen. Alleen met spelen doet hij je hand wel eens pakken, maar hapt en bijt niet hard meer.
Geduld...
Hoihoi,
ik sluit mij aan bij de vorige sprekers.
met die aanvulling......... smeer je handen eens in met lavendelolie (handolie) (die tip heb ik ook al in een ander forum geplaatst met betrekking tot het knagen aan vanalles ).
Het deed hier wonderen, hoewel het uiteraard wel moeilijk is als ze in je armen hangen en je een trui aan hebt. . MAar in de winter met die vrieskou en schrale handel een uitkomst
Wel ff opletten dat de olie op natuurbasis is, dus zonder gifstoffen.
successsszzzz
Hoi,
Heb ik het goed dat je vaak aait..??
Stop daarmee dan..
Er zijn zat honden je makkelijk kan verleiden tot bijten door te aaien..
Raak je hond zo min mogelijk aan..
Dat slijt het weer uit..
Even een kort kriebeltje onder de kin, een vriendelijk woord; dat is voldoende..
Geen stoeipartijtjes, geen verplichte aaisessies..
Dan zal je zien dat het ophoud na verloop..
Nu lok je de reactie steeds wéér uit..
Er zijn honden die gewoon er niet tegen kunnen om aangeraakt te worden, en terecht..
Wil je knuffelen; koop dan een Teddybeer..
Er zijn ook genoeg mensen die de rillingen over de rug lopen als ze steeds weer aangeraakt worden..
Respecteer je dier..
En zorg voor voldoende rust, als de hond gegeten heeft gaat de hond de bench in voor minstens twee uur..
Groet, Ilja
Als onze Cismo speelt bijt hij ook vaak,als ik het niet wil zeg ik eerst nee foei.Blijft hij toch door gaan zet ik hem 2 min op de gang.Dan laat ik hem weer binnen en meneer is dan super lief..Het helpt hier echt ik pak hem gewoon op rustig en zet hem even weg.
Nou ik aai hem niet vaak gewoon af en toe en de ene keer geniet die en de andere keer niet ! Ik vind wel dat je een hond moet kunnen aaien ik bedoel als je kleine kinderen hebt krijgt zoals ik er mee bezig ben en hij hapt bij zo een kind doet pijn. We hebben het al gehad kindje van me vriendin 2,5 jaar en die liep en hij hapte zo in zijn hand dat kindje weet niet dat het spelen is hij ziet het als het doet pijn geen leuke hond. Ik vind hoe dan ook dat je hond als je een keer aait het wel moet pikken zeker als kleine kinderen in het spel komen.
Bedankt voor de tips !!
nog meer tips ???
Hoi Brenda,
Ik herken dit heel erg van Baloe.
Soms als ik hem aai, kan hij ineens gaan grommen of zacht bijten. Dit gebeurt ook vaak als Baloe bij mij zit en er komt iemand thuis die mij gedag zegt. Als dit gebeurt pak ik hem meteen op en zet hem op de gang. Ik pik het in geen geval, consequent het bijten en grommen afkeuren door hem te negeren. Meestal laat ik hem dan 5 minuutjes zitten, zodra hij niet mee piept of blaft mag hij weer naar binnen. Het is lang oefenen bij mij, maar ik heb wel het gevoel dat het werkt. Ik wil nou eenmaal niet dat als iemand hem wil aaien hij gaat grommen of bijten.
Consequent zijn is denk ik het toverwoord..
Ook als hij blaft bijt of gromt totaaal negeren! Maar dan ook niet naar hem kijken, want daardoor ga je de strijd met hem aan. Gewoon iets voor jezelf gaan doen, en zodra hij stil is belonen.
Succes ermee!
noa beet ook veel maar nadat ze gewisseld had ging het al veel beter en deed ze het bijna niet meer...af en toe met spelen nog nu
Onze puppen hebben dat ook wel gedaan niet echt hard bijten hoor ze hebben gewoon scherpen tandjes het ging bij mij gewoon over.
fijn dat het wel gewoon ovr gaat uiteindelijk we negeren hem ook vaak en zeggen dan nee en dan helpt soms. Maar meestal negeren maar blijft die toch nog bijten kunnen we hem vooraten beter apart zetten. Dankje wel
Hoi,
Je kunt een hond niet dwingen iets leuk te vinden..
Als blijkt dat je hond er niet tegen kan dat hij wordt geaaid dan is dit zo..
En zal je daarmee moeten leven..
Ook met kinderen..
Hoe vaak heb je de hond in de bench liggen, als ik vragen mag..??
En wat onderneem je verder met de hond..??
Ik denk...maar dat is mijn mening. een hond die bijt, mag je best wel boos toe spreken. "foei" en geef hem vervolgens iets waar hij wel in mag bijten.
Krijgt je pup nog wel genoeg rust? Na iedere wandeling of spelen ff laten rusten. Honden hebben dat nodig. Anders raken ze overprikkeld. Geef hem een kong met wat lekkers erin en op een gegeven moment zal hij gaan slapen.
Dit is niet zomaar een advies van mij, ik heb het zelf met Tara doorstaan. En deze adviezen hebben mij super geholpen.
We gaan vaak naar het prak 1 keer per dag weer of geen weer. Naar de duinen en naar het bos ieder weekend. Verder slaapt die om het uur 2 uurtjes alleen niet altijd in de bench. Want als die in de bench ligt en mij heeft gezien in de keuken dan wil die eruit en ik vind het zo rot als die iedere keer de bench in moet. Verder hebben we denkspelletjes voor hem een houten spel vind die heel leuk en af en toe apporteer spelletjes. Ik ga hem niet dwingen aaien leuk te vinden. De da heb ikook gevraagd hoe en wat en hij zegt dat bijten is puppy gedrag langzaam aan laten wennen en het bijten hoe dan ook niet goed keuren. Nou als mij kind later naar hem toe loopt en hij bijt omdat ze hem wil aaien dat zou ik echt niet relaxed vinden dan kan je kindje dus niet loslopen okmdat je er dan steeds op moet letten.
groetjes mij
Boos toespreken lost al helemaal niks op..
Daar gaat je hond aaien echt niet aaien leuk door vinden..
Het in de bench leren zijn - zou ik je wel willen aanraden - dit vol te houden..
Zeker als er in de toekomst kinderen komen, is dat een bijzonder veilige plek voor hond en kind..
Voor de hond een heerlijke plek, ZIJN/HAAR plek..
Voor een kind een duidelijk teken; VERBODEN toegang..!!
Honden en kinderen communiceren totaal niet..
Ik raad je aan je er eens meer in deze materie te duiken over de combinatie kinderen en honden..
Je krijgt spijt als haren op je hoofd als je ineens voor een voldongen feit staat en het uit de hand loopt..
Er zijn cursussen kind/hond voor...
Wellicht bijzonder informatief voor jullie..
Je hebt voor het eerst een hond leer en lees er dan alles over wat er over te weten valt..
Er komt heel veel om de hoek kijken..!!
En vanzelf gaat het zeker niet..!
Een hond is een gedomesticeerde wolf, geen speelgoeddier..
En het kan totaal uit de hand lopen als je onvoorbereidt op een roze wolk gaat zitten..
dankje voor de tip
Dit topic blijf ik even volgen. Onze Balou bijt ook veel. Maar ik merk dat als hij moe wordt hij veel meer gaat bijten en grommen. Dan wordt hij druk en even later kiept hij om.
Als ik speel en hij begint meer in mij te bijten dan in een speeltje, sta ik op en ben ik klaar met spelen.
Ik begin te merken dat dit langzaamaan zijn vruchten begint af te werpen.
Hij bijt alleen nog graag in de bank. Een ferm NEE is voor hem een uitnodiging het net wel te doen en de grens op te gaan zoeken. Nu laat ik hem schrikken door een geluid te maken, op tafel slaan of zo en dit lijkt te helpen.
Omkiepen van moeheid bedoel ik dan he.. !
Ik ben het met Ilja eens... Het bijten stopt als je de hond minder aanraakt en een goede balans vindt tussen rust, beweging en uitdaging. Kleine kinderen moet je zoveel mogelijk uit de buurt houden van honden, zeker happerige honden. Het kan straks echt niet zo zijn (hoewel je hond dan ouder is en het happerige er grotendeels uit zal zijn), dat jouw kindje op de hond mag afkruipen en zomaar mag aaien of aanraken. Je speelt altijd heeeeel eventjes met een pup en kind, samen op de grond met een volwasene erbij. Of de volwassene laat de hond even zitten en het kindje mag - als de hond rustig is - de hond eventjes aaien.
Bodhi heeft vreselijk gehapt, echt heeeel erg, wekenlang. Elke wandeling hing hij in mijn broek en hij sprong op en hapte in je zij. En vaak hapte hij in mijn handen. Dit is langzamerhand minder geworden door hem veel rust in de bencht te gunnen. Helemaal niet zielig, zelfs met een deken over de bench heen. Als de hond niet in slaap valt, rust hij niet uit. En dan blijft hij happen.
Wat ik verder met Bodhi deed, is elke dag 1 wandeling in het park. Dan mocht hij los en kon hij spelen met andere honden en zich uitleven met een balletje. Voor de rest kleine wandelingetjes in de buurt, want Bodhi was/is erg gevoelig en raakt snel overprikkeld. Verder veel binnen met hem gespeeld (ik woon in een appartement) en op de galerij. Hij mocht van mij zijn bijtkunsten op een knuffel uiten en op papier dat hij in stukken mocht scheuren. M'n vriend had de neiging om hem steeds over z'n bolletje te aaien. Dan ging hij elke keer weer happen. Dus echt zo weinig mogelijk aaien en ook zo weinig mogelijk oogcontact. Niet aankijken en negeren, heeft ook geholpen.
Ik had hem elke dag 4x2 uur in de bench, elke keer na de wandeling.
Met 4 maanden is het happen langzaam minder geworden. Bodhi is nu bijna 9 maanden en volop in de puberteit. Nu komt het happen af en toe weer terug. Niet meer zo erg als eerst, maar als hij weer overprikkeld is, dan hangt hij in de riem en af en toe hapt hij dan ook in m'n been of zo.
Je moet leren denken vanuit het perspectief van de hond. Als je denkt dat een hond dit of dat moet kunnen omdat jij dat graag wilt of omdat je kindje dat straks wil, dan kom je in de problemen. Kijk waar het gedrag vandaan komt en zoek een hondse oplossing. Dan verdwijnt het gedrag.
dankje wel ik herken het gedrag wel en beetje hij bijt alleen niet in me broek of zij ofzo alleen in de handen. De bench bij ons is met een doek erover maar 1 stuk is open dus als die me ziet als ik het huishouden wil doen dan wil die eruit. Maar als we hem helemaal donker maken valt het misshien mee!? Als die me niet ziet blijft die misschien laner in de bench rusten.
gr
kun je de bench niet uit het zicht plaatsen?
en ik bedoel met aaien, een hond moet wel geaaid kunnen worden...bij grommen, direct straffen. Een hond heeft niet te grommen.
Overbodig aaien is natuurlijk ook niet te bedoeling.
Tara had dit op het begin ook, zij was ook happerig, blafte veel. Door haar te negeren en haar de rust te geven die ze nodig had, veranderde zij enorm.
Als je mee gaat in onzekerheid van de hond wordt het alleen erger. Jij bent baas, jij beslist wat er met de hond gebeurt. Een grom is dan ook uit den boze. Hoe meer je de hond betutteld hierin, hoe slechter de afloop. Als een hond jouw zekerheid voelt, gaat het stukke beter.
foutje, grommen en/of bijten --> is direct straffen
Ik zou grommen niet gaan straffen. Grommen is een waarschuwing. Als je dit afleert, zal de hond deze waarschuwing overslaan en wellicht overgaan tot happen. Een hond mag best aangeven dat hij iets niet prettig vindt.
Brenda, ik heb de bench wat meer uit het zicht gezet en er een deken overheen gelegd, juist aan de voorkant. Als hij je teveel in de gaten kan houden, gaat hij niet slapen. De prikkels moeten allemaal weg zijn, zodat hij zich over kan geven aan zijn vermoeidheid.
wij hebben de zijkant alleen open bij de keuken dus dat moet ik dicht maken!!
gr
Angela, het ligt natuurlijk aan de situatie wanneer de hond gromt. Als de hond begint te grommen terwijl jij hem aan het borstelen bent (zomaar voorbeeld), dan mag je dit nimmer tostaan. Of hij het nu wel of niet leuk vind, dat bepaal jij. Jij bepaald wanneer dingen gebeuren, niet de hond die het met een grom of hap gaat bepalen. Grommen is tot daar aan toe, happen moet je de hond echt afleren. Op het moment dat de hond hapt, meteen in zijn nek pakken en met zijn koppie naar de grond drukken en foei roepen. Zo corrigeren moederhonden de pups ook, zonder het foei dan
De hond heeft nu de leeftijd om het nog makkelijk af te leren, hoe ouder hij word, hoe moeilijker en hoe harder hij gaat happen tot echt bijten aan toe. Red je het niet, dan naar een goede hondenschool en hulp inroepen en wel zo snel mogelijk.
Onze vondeling King deed het ook een beetje, maar meer speels, maar toch wel vrij hard. Door clicker training hebben we dit er ook uit kunnen trainen.
ja, dat bedoel ik nou ook...grommen moet afgestraft worden, zeker bij gewoon borstelen, iets waarbij in hond normaal gesproken niet hoeft te grommen.
Als een hond pijn heeft en je komt dan ergens aan en hij gaat dan signalen vertonen, dan vind ik het een ander verhaal. Als hij nooit gromt en ineens wel...dan is hij niet direct agressief, maar dan is het een waarschuwing en wordt je ook niet direct boos.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer gaat dat bijten nou een beetje over??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?