Niet zo gezellig praten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Angel.. dat is toch geen oplossing.. hij word 15 jaar (hoop ik).. zo lang kan ik toch niet afhankelijk zijn van andere mensen..???
En misschien moet je even mijn verhaal goed lezen.. hij heeft geen problemen met de bench.. hij is gewoon los in huis.. dus een benchtraining is helemaal niet nodig..!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet zo gezellig praten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua 3 doggies

honden foto van kwenda ,chihuahua

ik heb hem gekocht kleintje bij kijkshop :-D

honden page profiel korinakorina 3 doggies

honden foto van korina

De oplossing heb ik niet maar wil je wel veel succes wensen.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Ahaa een hondje van zowat 15.
Is hij niet aan het dementeren.??
En zo'n oud kereltje kun je ook niet meer op het pad helpen soms.
Vergelijk het met een heel oud persoon.
Die zijn soms ook niet meer bij de tijd en soms over emotioneel.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Veronique, ik heb je verhaal goed gelezen. En misschien is een bench juist goed voor hem. Verdiep je eens in benchtraining. Misschien is het hok van je hond (het hele huis nu dus) wel te groot voor hem en jankt ie daarom de hele boel bij elkaar. je zou hem een stukje geborgenheid kunnen bieden met een bench.

en ik adviseerde ook om bij je bazin als tijdelijke oplossing te gebruiken tot je vakantietijd hebt ofzo waarin je tijd hebt.

Misschien zelf niet goed gelezen? Maar ik zal mijn advies voor me houden hoor als je het niet waardeert, je vroeg er toch naar???

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik las dat je een dapverstuiver hebt geprobeerd... maar heb je ook een dap-halsband geprobeerd ?
Er zit verschil in de werking omdat de halsband op het lijf word gedragen, waardoor het eigenlijk beter werkt als honden stress hebben.
Er zit dus wel degelijk verschil tussen beide, hoewel de stof hetzelfde is.
Hier heeft de halsband onzettend gewerkt. Jaro had ook last van verlatingsangst. Alleen uitte hij het met plassen. Ik had ook zoveel geprobeerd maar dit heeft ons gruwelijk veel geholpen. Hij plast niet meer binnen ;-) :-D :-D
Ik heb het 2 maanden gebruikt en nu niet meer maar het gaat allemaal nog steeds uitstekend. Ik denk dat mede door de dap-halsband het patroon is doorbroken. Als we weg gingen brak er paniek bij jaro los en ging hij uit angst of boosheid binnen plassen.. door die halsband werd hij rustiger en heerste er geen paniek meer, tenminste niet zodanig dat hij weer de behoefte had om te plassen.. nu legt hij zelfs zonder die halsband naar mijn idee niet meer de associatie van vrouwtje weg-paniek-plassen :-D
wat een lang verhaal maar ik wilde je een positief verhaal niet ontnemen ;-) :-D

Succes !!

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

He, wat vervelend Veronique!
Ik vind dat idee van die cassette ook wel goed.

Kees, hij IS geen 15. Hij wordt waarschijnlijk 15. Wel lezen.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Angel.. Spike heeft geen benchtraining nodig want hij vind het heerlijk in de bench.. daarbij heb ik al een half jaar thuis gezeten vanwege het geblaf.. dus een zomervakantie zal ook niet meer helpen..
Het is MIJN hondje.. en ik MOET het oplossen.. ik kan niet telkens andere mensen lastig vallen.. dat is toch ook geen oplossing..??

Kees.. als je goed leest is het hondje nog geen jaar!
Ik had het over het probleem dat ik hem nog 15 jaar bij me heb.. en dus niet 15 jaar lang kan

Het gaat ok niet alleen om door de weeks.. we gaan ook in het weekend wel eens op stap.. dan gaat hij altijd naar mijn schoonouders.. die vinden dit gelukkig geen probleem.. maar het is gewoon vervelend om zo afhankelijk te zijn van andere mensen.. terwijl het onze keuze was om een hondje te nemen..

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

ik heb ook gehoord van die halsband ze schijnen goed te werken,ik ken iemand die het ook heeft en hij doet het goed.groetjes gerda

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Monique.. inderdaad een lang verhaal maar wel positief..!
Die DAP halsband-verstuiver hebben we besproken met de GT & DA en beide adviseerde ze me om het niet te doen.. zou waarschijnlijk weg gegooid geld zijn aangezien Spike echt panisch is als we weg zijn.. volgens hun was dit om "kleinere & simpele" probleempjes op te lossen..
Mmmm.. ik weet het inmiddels ook niet meer.. iedereen denkt er anders over.. hahaha..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Verlatingsproblemen is heel erg moeilijk, daar weet ik alles van.
Wat ellendig dat het ondanks alle inzet nog niet gelukt is.
Het lijkt er nu wel op dat Spike zoveel negatieve ervaring opgedaan heeft dat het hard werken zal zijn om hem hier nog van af te helpen.
Jammer dat ook GT ondersteuning geen uitkomst heeft gebracht.

Zoals je erover schrijft begrijp ik er uit dat spike ondanks dat hij het niet kan toch langer dan een uur alleen zit. Op deze manier bedoeling dat hij dus steeds weer de kans krijgt om in het negatieve gedrag te schieten. Zo wordt het steeds moeilijk om hem het vertrouwen te laten hebben dat het wel goed komt.

Een hond mag gedurende de training (al duurt deze een jaar) nooit langer alleen zijn dan hij aankan. Zoals ik het lees (misschien begrijp ik dat verkeerd en corrigeer me dan) gebeurt dit wel. Op deze manier gaat het nooit lukken, want het gedrag blijft bestaan en houdt zichzelf in stand.

Hij kan nu een uur alleen zijn. Vanaf hier kun je langzaamaan gaan opbouwen. Als hij dit fluitend kan stapje voor stapje uitbereiden. En for the time being niet meer 3 uur alleen laten.
Ik weet het het, dit is heel erg belastend, omdat je dus zelf met handen en voeten gebonden bent en oppas zult moeten regelen.
Maar als het goed gaat met de training kun je dit langzam weer opbouwen naar 2 of 3 uurtjes.

Ik denk echt dat het in de meeste trainingen hierop mis gaat, de hond wordt toch (soms of vaker) langer alleen gelaten dan hij volgens het trainingsschema fluitend aankan. Op deze manier zal er nooit vertrouwen en verbetering ontstaan.

Daarnaast ben ik zelf ook erg voorstander van homeopatische ondersteuning. Dit lost het probleem niet op, maar kan wel wat meer rust en vertrouwen in de hond brengen zodat de training wat gemakkelijker kan verlopen.

Mijn eigen hond heeft enkele weken geleden een enorme terugval gekregen. Ik heb hem vanaf dat moment geen minuut meer alleen gelaten. Nu ben ik in huis alweer druk aan het traien geslagen en binnekort ga ik weer stapjes opbouwen met uit huis gaan.

Ik hoop echt dat het je toch nog gaat lukken om dit op te lossen, voor de hond, voor jou en voor je buren.
Heel veel succes en als me nog tips te binnen schieten laat ik het je weten.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

garantie dat het werkt heb je nooit ;-) maar het lijkt mij het proberen zeker waard. Daarnaast kun en zul je met de meeste tips die zijn gegeven verder kunnen borduren op het probleem maar de halsband als basis zodat spike rustiger word kan misschien wel werken.

ik weet 1 ding wel en dat als dat het probleem van jaro niet onder de kleine simpele probleempjes genoemd kon worden ;-) het was een enorm drama en niets hielp.. Juist een andere DA attendeerde mij hierop.
Het is uiteraard aan jou en ik hoop dat je snel een oplossing hebt voor het probleem.
een minpuntje van de dap halsband is dat ze vrij prijzig zijn ;-)

heel veel succes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb mee zitten lezen met dit topic, en vraag me nu af wat de oorzaak is. Ik vind het zo vreemd dat hij pas na tenminste een uur gaat blaffen.

Hij moet drie uurtjes alleen blijven, tenminste 1 uur blijft hij rustig begrijp ik. Het gedrag zou volgens de gt claimgedrag kunnen zijn. Maar in je laatste reactie staat dat hij echt panisch is als jullie wegzijn, dat lijkt dan toch meer op verlatingsangst? Wordt hij dan na een uur ineens panisch? Hoort hij dan misschien iets waar hij ooit van geschrokken is en in de stress schiet? (ik probeer maar mee te denken)

Om duidelijkheid te krijgen zou ik zoals al aangegeven werd toch een camera met geluid plaatsen zodat je precies weet wat er wanneer met hem gebeurd.


honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Dit klinkt heel raar misschien waarom laat je je hondje niet een poosje intern bij een trainer.
Ze doen dit wel eens met de hardnekkige gevallen, zoek je gewoon een trainer waar jij een goed gevoel bij hebt en die gaat er dan eens mee werken.
Dan is het een andere omgeving een ander gezag, en andere regels.
Dan kun jij eventueel je huis iets veranderen, andere schoonmaakmiddel dat je huis anders ruikt.
Heb je even niet de stress van je hondje, want klachende buren geeft stress en word je nog zenuwachtiger, je hondje voelt dat en gaat nog harder janken.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Petra.. ik begrijp je helemaal.. maar laat het aub duidelijk zijn dat ik nu gewoon de mogelijkheid niet heb om een paar maanden thuis te gaan zitten.. er MOET gewerkt worden..
De oplossing die ik nu nog zie is om fulltime te gaan werken en de hond naar een opvang brengen.. daar kan hij de hele dag spelen met andere honden e.d.. maar goed.. zoek maar werk in deze crisis..!!

Lisette.. interne training hebben we ook besproken maar de kans dat de hond terug valt in het oude patroon in zijn oude omgeving is zo groot.. en volgens de GT waren wij niet sterk genoeg daarvoor.. begrijp je wat ik bedoel?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat begrijp in Veronique, dat maakt het ook zo verrekte lastig.
Het enige wat ik wilde zeggen is dat het op die manier (hond toch alleen) dus echt niet gaat lukken, wat je ook probeert of wat je er ook aan uitgeeft. Dat is zo jammer en teleurstellend voor je.
Is er niet een mogelijkheid tot oppas? Gewoon voor zolang nodig.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Jeetje wat een lastige situatie. En dan ook nog de klachten en je vriend die de hond weg wil doen... Hopelijk vinden jullie toch nog een oplossing voor Spike. Is er geen oppas/opvang te vinden voor hem?

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Ik zou niet weten hoe.. alle mensen die ik ken werken zelf ook overdag.. ik ben al blij dat ik hem zo vaak bij mijn schoon ouders kan brengen.. hij vind het geweldig daar.. en heeft meer speeltjes dan de dierenwinkel.. maar door de weeks zal het gewoon echt moeilijk worden.. ik ken 1 persoon die zou kunnen.. ze werkt niet.. maar ze wil het niet.. en ja.. dan houd het op hè.. dat is notabene de persoon die het meeste klaagt..
En wat ik al zei.. een opvang is op dit moment echt onbetaalbaar..
Maar evengoed bedankt voor jullie meedenken.. ik moet eerlijk zeggen dat die citronella band met op het moment het meeste aanspreekt.. maar ik sta er eigenlijk totaal niet achter.. :'(

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

zonde dat het met alle hulp nog steeds niet is gelukt het efenitief op te losen zeg.

Is het geen idee om dan net al jullie in het weekend doen als jullie weg gaan de hond bij schoonouders. dit eerst een tijdje te doen, bijvoorbeeld dat je schoonouders hem na een uur alleen te zijn geweest ophalen en als dat goed gaat de tijd van alleen zitten tot ophalen opbouwen tot hij uiteindeljk de volledige drie uur aleen kan zijn.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Angela.. NEE! Mijn vriend wil Spike echt niet weg doen hoor.. maar dat is op het moment een van de dingen die we overwegen.. maar we weten allebei dat we het zelf gewoon echt niet willen / aankunnen op het moment..

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Sorry.. ik raak er inmiddels een beetje gefrustreerd van!

CITAAT:
"Ik zou niet weten hoe.. alle mensen die ik ken werken zelf ook overdag.. ik ben al blij dat ik hem zo vaak bij mijn schoon ouders kan brengen.."

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

waar woon je? mag ook wel pB en. Het zou wel te toellig zijn als je in de buurt woont.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Horst, Noord-Limburg..

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Ja begrijp het, pffff ben je mooi klaar mee, tja dan eens misschien een die met werkhonden werkt, die hebben andere methodes.

Wij hebben hier onze tuinen raar lopen, en de hond ( lees een newfoundlander met een pesthumeur ) van de buren stond vaak de hele dag en nacht voor het hek te blaffen, moet wel zeggen hij kon gewoon naar binnen, maar blijkbaar vond hij dat leuk, gezien mijn buren er niets aan deden, die hoorden het niet, heb ik zo´n man gebeld, die kwam met het idee elke keer als hij blaft een emmer water over zijn donder gooien.
Was wel zomer hoor, en dit heb ik constant gedaan, beest trok zijn bek open en woesh dan droop hij letterlijk weer af, op het laatst heb ik er een emmer neegezet en bleef hij mooi stil.

misschien dat ze ook iets indoor weten om te doen, een emmer water door je kamer gooien is namelijk wel wat drastisch hahaha maar misschien weten ze wat anders.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

ow jammer, dat is aan de andere kant van het land.
Ik was namelijk best bereid wanneer mogelijk op te passen tijdens je training.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Erg lief van je Petra..! :-D
Maar helaas.. ik zal straks eens met mijn vriend overleggen.. hopelijk dat we dan samen tot een oplossing komen..

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Wat een lastig probleem! Kan je niet iemand in de buurt zoeken die die paar uurtjes per week wil oppassen? Misschien iemand met zelf een hondje? Het zal voor Spike vast wennen zijn, maar dat moet toch kunnen lukken?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb denk ik net een andere insteek. Ik begrijp uit je verhaal dat je de buren die klagen zelf niet gesproken hebt? Ik zou toch eens met hun om de tafel gaan zitten. Vragen wát nu precies het probleem is. De meeste honden janken en blaffen namelijk het meest als het baasje net weg is. En dat heb je gecontroleerd, dat is niet zo. Er zijn mensen die overal over klagen, en er zijn zelfs mensen die dingen verzinnen omdat ze zich sowieso aan honden ergeren.
Heb je nog andere buren? Vraag hun dan eerst eens. Hebben zij ook last? Horen ze Spike blaffen?
Misschien kan je beter samen met je buren tot een oplossing komen. Praat erover, zodat ze weten dat jij het heel vervelend vindt en dat je er aan werkt.
Dat kan al een hoop irritatie wegnemen.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Wat een vreselijke situatie, niet alleen voor jullie, de omgeving maar ook voor Spike. Tenslotte voelt hij zich ook niet happy in die situatie.

Maar wat ik nog niet begrijp is dat de GT niet duidelijk heeft gekregen of het om claimgedrag gaat of om verlatingsangst? Of heb ik te snel gelezen?

Hoe denken jullie zelf dat het gedrag is ontstaan?Heeft hij al te veel succes gehad met piepen, blaffen, janken? Alleen zijn te snel opgebouwd?

De bench gebruiken vind ik zeker geen slechte optie, zoals anderen al hebben geschreven zou het juist het nestgevoel kunnen geven bij de hond. Zeker als de bench goed aangeleerd is/wordt.
Bovendien vindt ik een DAP band in combinatie met rescuedruppels wel het proberen waard, de GT kan wel zeggen dat het mogelijk weggegooid geld is maar een GTconsult kost iets meer. ;-) Mijn reu heeft zeker baat met de DAPband tegen zijn vuurwerkangst.

EN daarnaast zullen jullie je anders moeten gaan opstellen naar de hond. Inderdaad geen onrust bij het vertrek uit huis, ook geen feestje maken bij het thuiskomen, want dan wordt thuiskomen dus einde eenzaamheid leuker dan jullie vertrek en begint het opnieuw. Je zal moeten beginnen met alleen het verlaten van de kamer, is Spike stil dan meteen terug en belonen en dat een aantal keer dan ga je wat tijd betreft opbouwen en daarna ipv de kamer uit even achter je voordeur staan en NIET naar binnen als er geblaft wordt etc., maar ook niet te lang wachten als hij stil is om naar binnen te gaan want dan begint hij weer voor je hem kan belonen.

Ik hoop echt dat je wat hebt aan de adviezen want het lijkt er op dat je alles al geprobeerd hebt (maar dan moet je je afvragen of jullie consequent/standvastig genoeg zijn geweest, want immers wil je de buren niet tot last zijn maar door inconsequentie duurt het probleem langer of gaat nooit meer over).

Ik ben overigens ook geen voorstander van de anti-blafband, want het is vaak geen oplossing omdat ze andere tonen gaan fabriceren waarmee ze de band niet in werking zetten. Over de citronellabanden heb ik uit de GT wereld ook al negatieve geluiden gehoord, zal eens kijken of ik daar nog wat van heb in mijn mailbox.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Nienke.. ik heb de buren al vaak gesproken.. en we hebben al vaak om de tafel gezeten.. alleen de laatste x heb ik ze zelf niet gesproken.. we kunnen wel met hun om de tafel gaan zitten.. maar daar worden we toch niet wijzer van aangezien hun gewoon willen dat het ophoud.. en zelf zijn ze niet bereid om Spike op te vangen.. dus dan houdt het voor ons ook op hè..?

We hebben een hoekwoning dus geen andere buurvrouw.. wij wonen op nr. 1.. onze buren op nr.3.. nr.3 zegt dat nr. 5 + 7 ook las van Spike hebben.. ik heb ze zelf nog niet kunnen spreken aangezien ze nooit thuis zijn.. daarom geloof ik ook niet dat ze er last van kunnen hebben.. ze zijn er immers nooit..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet zo gezellig praten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^