verhuizen slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Frenkie (meike) (Gast)

Ik ga binnenkort naar Duitsland verhuizen. Ik wil dan uit Nederland een pup halen. Dat zou betekenen dat ik een maand lang met een pup in Nederland woon om vervolgens terug te gaan naar Duitsland.
Ik kan in Nederland ergens wonen waar het rustig en fijn is, en waar ik me ook thuis voel. Toch neem ik aan dat het verhuizen van een pup van 13 weken (na z'n laastste vactinatie) niet geheel zonder risico is. Hebben jullie hier ervaringen mee? (gedrags veranderingen/trauma e.d?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verhuizen slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

ik zou persoonlijk hem even bij de fokker laten tot dat je bent verhuist een nieuw huisje en om geving is al spannend en dan nog gaan verhuizen nee persoonlijk zou ik hem ophalen als je bent verhuist.
bij saartje zat ook een hondje waarvan de baasjes gingen verhuizen en de fokker zelf vond het beter als hij ging als de baasjes verhuist waren.
maak even een afspraak met de fokker.
veel sterkte ermee
veel geluk in je niewe huis ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de dagen van verhuizen, even onderbrengen, voor de rest maakt het echt niet uit voor een hond, aanacht geven opvoeden, gewoon blijven doen. de dag dat er verhuisd wordt is even lastig, misschien dan naar een oppas, al is het maar voor een of twee dagen.
voor zijn vaccinatie maakt het niets uit.

Lisette (Gast)

Het is een hond, zolang de roedel compleet is is het goed, anders zou elke hond naar therapie moeten omdat het baasje een dag naar het strand, bos of heide ging.
En gedragsveranderingen dat hangt van jou gedrag af, als jij normaal doet is het voor je hondje ook normaal, als jij helemaal raar gaat doen, gaat je hondje ook raar doen.
Gewoon zoals hier is geschreven, dagje naar de oppas, en daarna gewoon je dagelijkse routine in je nieuwe huis

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

Volgens een gt is het niet verstandig om te verhuizen als een hond jong is. Wij zijn verhuisd toen onze hond 7 maand was en daarna was hij een stuk angstiger. We hebben een gt ingeschakeld en die zei dat we in een verkeerde tijd voor de hond verhuisd waren. Maar ik weet niet of dat ook met zon jonge leeftijd al geld?

Lisette (Gast)

Wolven zijn sociale dieren die in roedels leven die strikt georganiseerd zijn en geleid worden door een mannetje en een vrouwtje die gewoonlijk met alfa worden aangeduid. Gewoonlijk hebben zij het alleenrecht op voortplanting. De overige dieren zijn meestal (volwassen) nakomelingen van het alfapaar. Een vergelijkbaar stelsel kan ook aangetroffen worden bij andere in groepen jagende hondachtigen zoals de dhole (Cuon alpinus) uit India en de Afrikaanse wilde hond (Lycaon pictus). De nakomelingen van het alfa paar blijven hooguit 2 jaar in de roedel. Bij een gemiddelde worp van 4 dieren kan de roedel na 2 jaar uit 10 dieren bestaan. Het voedselaanbod is van invloed op de roedelgrootte. Waar veel voedsel is (bijvoorbeeld Alaska, waar de wolven op elanden jagen) leven de wolven in grote roedels die kunnen bestaan uit dertig dieren. In gebieden met weinig voedsel, als Italië en Spanje, leven de dieren in kleine familiegroepjes, bestaande uit het alfapaar en hun welpjes. De oudere jongen verlaten al dan niet vrijwillig de roedel, en trekken vaak met hun broertjes en zusjes nog een periode op. Wanneer ze zelf een territorium en een partner gevonden hebben, vormen ze een eigen roedel. De omvang van een territorium is afhankelijk van de voedselsituatie, maar zal tussen de 200 en 2000 km2 liggen. In de Alpen zijn territoria van 350 km2 gemeten, in Alaska zijn ze groter. Een roedel kan grote afstanden afleggen -honderd tot duizend kilometer- afhankelijk van het voedselaanbod.

Al die welpjes lopen nu bij de gt, vanwege de verhuizing

Anoniem (Gast)

wij zijn verhuist toen onze hond 3 maanden was. Het handigste is onderbrengen tijdens de verhuizing (als de dozen worden verplaatst enzo) en dan ophalen als het rustig is en dan het rustig aan doen. niet te druk dus. dan komt het helemaal goed. als je zelf maar niet zenuwachtig/druk/hyper/opgewonden/bezorgd/opgefokt gaat doen komt het helemaal goed. ben jij relaxt dan is je hond relaxt.

Anoniem (Gast)

onze hond heeft er trouwens helemaal niets aan overgehouden. is altijd vrolijk gebleven (voor/tijdens/na de verhuizing). Geen angstig gedrag. om nou meteen overdreven te doen met de gt en alles. je verhuist je hond toch eigelijk ook als je hem weghaalt bij z'n moeder. ik zou zeggen dat dat meer inpact heeft dan een verhuizing...

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

Wie zegt dat er direct een gt bijgehaald is. Na een paar jaar pas en we hebben gewoon normaal gedaan. Toen de gt er toen was zij diegene dat het waarschijnlijk door de verhuizing kwam. Enne wat heb je eraan om een ander belachelijk te maken???

Enne om alles nou weer bij de wolven neer te zetten, er is ook iets wat evolutie heet. Ze zullen vast nog dingen hebben van de wolf maar heus niet alles hoor.

Anoniem (Gast)

even voor de duidelijkheid, omdat mensen reageren: Ik ben dan al verhuist, dus ik heb dan al een woning in Duitsland. Maar omdat wegens de inentingen de pup pas met 12 weken mee naar 't buitenland kan, ben ik week 8 t/m week 12 nog in NL. Ik wil deze eerste weken wel graag met pup zijn omdat ik overal lees hoe belangrijk deze weken zijn voor de band met je pup...

Anoniem (Gast)

@dorine
ik vind het jammer dat je het meteen zo vijandig opvat. ik zeg alleen dat wij er nooit last van hebben gehad (hond is nu 2 jaar). dat je dit nou meteen zo vijandig opvat vind ik wel erg overdreven.

ps: dat van die wolven was ik niet...
vind dat inderdaad ook een beetje vergezocht gezien de evolutie

(anoniem van de laatste twee boven dorine haar laatste berichtje)

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

hahah Daar heb je een punt.
Ik geloof dat een wolf zich te pletter lacht als hij naar zijn nageslacht kijkt.
Zie je een buldog of wawa of naaktjhond al staan tegenover zijn voorouder de wolf.
Zeggen ......Ja ik ben jouw nageslacht.

Een geestelijke gezonde hond kan best wel wat druk hebben hoor van een verhuizing op zich.
Meestal zijn de baasjes zo begaan met het welzijn van hun hond dat hij er wat aan over zou houden ,juist hun eigen angsten overbrenegen op de hond.
Ben geloof ik wel tegen de 20 keer verhuist in mijn leven en nooit heeft 1 van mijn honden er last van gehad of een verlatingsangst aan over gehouden.
Net wat er gezegt werd .
Zolang de roedel stabiel is en de leider goede signalen uitzend is er niets aan de hand. .

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

die anonieme gas ben ik, haha. Ik ben dus al verhuist dan, het gaat me puur om het feit dat de pup eerst 4 - 5 weken ergens woont (in NL) en dan verhuist waar def. woonplek.

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

en ik denk ook wel dat een pup het aan kan, als je idd zelf maar een stabile roedellijder bent :-) .

Heeft iemand ooit met een pup in de trein gezeten? (4-5 uur zonder overstappen?)

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

@ anoniem

Het was niet aan jou gericht maar aan lisette

Anoniem (Gast)

ooh oke.
was al een beetje verbaasd...

Lisette (Gast)

Vind het altijd wel typisch, als we het over gedrag, rangorde, voeding, spelen enz enz hebben, dan word er altijd naar de basis gekeken, de wolf.
Maar zodra we gaan verhuizen, is het ineens evolutie.

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

Daar vind ik het ook niet altijd met de wolf te maken hebben hoor. Maar het gaat hier nou niet over voeding, rangorde en gedrag enz enz

Anoniem (Gast)

Gewoon een tip voor in de trein, als je ukkepuk een ongelukje krijgt, neem een plasic tas mee, een pak billendoekjes en poepzakjes, als je hondje een ongelukje heeft kun je het zo schoonmaken.
en ruikt de trein ook lekker naar zwitsal.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Hoezo mag de pup pas met 12 weken mee naar Duitsland? Naar Duitsland mag hij al met 8 weken maar moet alleen de eerste enting hebben gehad.

Ik bergrijp even niet waarom je een maand hier in Nederland moet blijven.

Groetjes Cia

honden page profiel Mojo JojoMojo Jojo

honden foto van Mojo Jojo

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

@ cia: ik lees overal op internet dat de pup alle inentingen gehad moet hebben... En de laatste komt pas met 12 weken, vandaar. (misschien zijn het nieuwe regels?) Als ik hem meteen naar Duitsland kon nemen zou ik dat ZEKER doen, het is gewoon wel onhandig om ergens te logeren een maand (dat snap je) ookal is het ergens fijn... ik wil het liefst zo snel mogelijk naar huis...
hier staat iets, maar niet over pups :( http://www.verhuis.de/start/sublevel2/honden.html

Anoniem (Gast)

Volgens mij mag je de pup gewoon vanuit het nest mee nemen naar Duitsland. Alleen de gezondheidsverklaring waarin staat dat hij zijn eerste enting heeft gehad volstaat. Je hoeft echt niet te wachten tot hij 12 weken is. En rabies inenting hoeft bij zo'n jonge pup nog niet.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ook naar Duitsland mag je pup gewoon mee met de acht weken. Hij moet de eerste enting hebben gehad. Dit stukje gaat over een volwassen hond die wel de Rabiës in enting moet hebben.

Ik weet niet of je een stamboom pup hebt die gechipt wordt in het nest bij de fokker want dit is wel verplicht dat ze een chip hebben. De fokker is ook verplicht om door te geven aan de Raad van Beheer dat de pup naar Duitsland gaat zodat er een export pedigree aangemaakt wordt door de Raad van Beheer.

Ook een inentings boekje is verplicht waar in staat dat de pup de eerste enting heeft gehad. Dus om hier een maand in Nederland te blijven is nergens voor nodig.

Groetjes Cia

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik zou de pup wel halen, inderdaad is de eerste periode heel belangrijk met de baas. Tot ca 12 weken zijn ze nog onbevangen en herstellen heel snel van dingen die ze meemaken. Als je pupje in die periode wel voldoende rust krijgt en aandacht etc dan zie ik zeker geen bezwaar.

Ik kan me voorstellen dat het voor een hond die in de angstfase (ca na 12 weken tot puberteit) allerlei stress meemaakt van verhuizen dat deze (ook afhankelijk van het ras) er minder goed tegen kan.

Inderdaad even rekening houden met de exportregels, zie internet, vraag ook je fokker en of je dierenarts hiernaar.

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

Ik vind het echt verwarrend nu, omdat ik op andere website lees dat die Rabiës vactinatie wel moet hebben (en die komt bij de pup pas op 12 weken).
Zijn er mensen die hier serieus ervaring mee hebben -dus een pup over de duitsegrens hebben gekregen?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Dit komt omdat het op veel websites over een volwassen hond gaat.

Een pup mag met 8 weken echt de grens over en ik vertel zeker niet zomaar een verhaaltje. De pup dient alleen gechipt te zijn en de eerste enting te hebben gehad met een entingsboekje.

Maar waarom vertelt je eigen fokker dit niet? Ik vroeg ook aan je of je pup een stamboom heeft? Dan dient de fokker hier zeker een antwoord op te geven.

Zelfs dierenartsen zijn hiervan op de hoogte.

Groetjes Cia

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

bedankt voor de info!

zoals je kunt lezen heb ik deze topic gister geopend en ben ik nog niet verhuist. Ik heb ook nog helemaal geen pup uitgezocht. Ik ben me nu aan het orienteren.
dat kan ook nog natuurlijk ;-)

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

(en ik heb echt heel blij dat ik het hier gevraagt heb, want nu weet ik dat ik geen maand in NL hoef te blijven voor mn toekomstige pup ! scheeld toch een hoop geregel! :-D)

Ronald (Gast)

Wij zijn nu een aantal weken verhuisd en één van onze twee honden is wel wat anders bij het uitlaten. Anders tov andere honden, waar ze op het vorige adres met veel honden, ook reuen, zonder problemen mee omging is het nu vaak tegen reuen erg dominant en afhankelijk van de reactie van de andere honden is het even de zaak duidelijk maken wie de baas is. Wij hebben 2 kooikers, beide reuen.
Toch lijkt mij een verhuizing een inbreuk op het gedrag van de hond. Altijd tijd nodig om even te wennen denk ik.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verhuizen slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^