Ik denk tenminste dat het kunstmatige bevruchting heet maar zal even uitleggen wat ik bedoel.
Ik sta namelijk bij een fokker op de wachtlijst voor een pup. Nu was de teef loops maar de dekking wilde niet lukken. Toen zijn ze met de zwemmertjes van de reu zeg maar naar de dierenarts gegaan en hebben ze de teef hiermee kunstmatig bevrucht.
Weten jullie als fokkers of dit vaker voorkomt? Ik weet namelijk niet helemaal of ik er nu zo blij mee ben en twijfel dan ook een beetje over of ik nog wel bij deze fokker een pup wil. Vind het eigenlijk iets dat de natuur zelf oplost en ben bang dat als de teef niet wil, dat er dan wel iets aan de hand zal zijn. De teef heeft overigens al eens eerder een nestje gehad en is toen normaal bevrucht.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen/meningen.
Groetjes, Jonne
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kunstmatige bevruchting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dit gebeurt wel vaker, maar ik zou er zelf ook niet blij mee zijn. Soms willen honden niet met elkaar om een bepaalde reden. Ik vind ook dat je de natuur niet moet dwingen.
bij paarden (vooral sportpaarden) wordt niets anders gedaan./. juist om schade aan merrie en hengst te voorkomen.. bij honden weet ik het niet..
maar hoe en wat van honden zou ik het niet weten.. ik dacht dat ze juist alleen natuurlijk gedekt werden
ik ben vooral voor natuurlijke manier
als ik geen kind wil dan wil ik dat niet
hetzelfde als een teef als ze niet wil dan wil ze niet
Ik zou er helemaal niet blij mee zijn!! Heb dit verschillende keren binnen de vereniging meegemaakt. De kunstmatige bevruchting lukt ook nog! De nakomelingen In dit geval de reuen dekken ook niet Ik Heb op zich niets tegen kunstmatige bevruchting als bijv de afstand om reu en teef bij elkaar te brengen niet te overbruggen!! Maar als een reu niet wil dekken en dan toch kunstmatig bevruchten, ben ik geen voorstander van. IETS klopt er dan niet of met de reu of met de teef of beiden. Heb ook het idee dat het met libido- afname te maken heeft, en iedere welwillende fokker fokt ook op karakter.
hoi,
ik had het met mijn teef ook die is ook de 2e keer kunstmatig gedaan de eerste dekking op de 11e dag wou wel en de teef liet het heel goed toe en is ook gelukt,
alleen de 2e keer de 13e dag wou mijn teef nog wel maar het was wat warmer als de 1e keer en de reu gaf steets op en heigen en was helemaal kapot heeft ook gekotst en toen tog maar gekose om kunstmatig te doen om de reu niet te overbelaste dus dr kunne meerdere redene zijn om het te doen hoeft niet dat de teef niet wou maar dat het de reu gewoon niet lukt. ( mijn teef is ook paar cm groter als de reu dus was ook moeilijker en vermoeiender voor dr reu)
Ik zal het persoonlijk dus niet doen. Als het niet wil, dan wil het niet. Mijn ervaring leert dat het meestal om een reden is..
Wij hebben ook een poging bij Mexx en een teef gedaan met KI. Mexx had een zeer nare ervaring met hun andere teef (onervaren) gehad (vloog hem naar de strot toen puntje bij paaltje kwam, daarvoor was ze erg gewillig).
De teef zou haar laatste nest krijgen en om gewon zeker te zijn dat het zou lukken (dat het zaad kwam waar het moest komen :-p) kozen we voor KI.
Helaas heeft het toen niet gepakt (progesteron en zaadonderzoek waren goed, maarja het is geen 100% kans he).
Maar ik sta niet helemaal slecht tegenover KI. Kijk wel als een reu lichamelijk niet in staat is tot dekken, dan zou ik het niet prettig vinden of als er totaal geen drift in de reu zit of de teef het of hem echt niet wil.
Maar vanwege afstand, onervaren dieren etc zou ik geen probleem zien.
Ik zie dat jullie er bijna allemaal hetzelfde over denken als ik.. Had ff dat steuntje in de rug nodig en kan nu definitief voor mezelf zeggen dat het deze pup niet wordt! Ik sta bij nog een fokker op de lijst en daarvan hoor ik morgen of de teef drachtig is.. Ik hoop het echt heeeeeeeeel erg
Bedankt!
Oh trouwens nog even de reden waarom ze dus KI hebben gedaan, dat was omdat de teef dus echt niet wilde terwijl ze wel op haar vruchtbaarste dag was..
Voor mijn gevoel klopt er dan iets niet, en ik ga hierbij dus op mn gevoel af.
Je moet idd op je gevoel afgaan. Je moet toch een prettig gevoel hebben bij je fokker en zijn manier van fokken
als de teef zelf niet wil zou ik er ook geen goed gevoel bij hebben! maar bij mij was dat helemaal niet de 1e en 2e keer wou zij juist wel ze ging dr steeds goed voor staan voor zn neus dus dan is het inderdaad anders dus ben niet helemaal tegen KI de reu woonde ook niet om de hoek dus dan wil je ook niet met lege handen naar huis als je van Groningen naar Nunspeet moet en dat al 2 keer in 1 weekent...maar als de teef niet wil ben ik er wel op tegen eigelijk want dan is dr denk ik ook wel een kans dat dr iets niet lekker was met de reu of dat soort onzin.
veel succ6 met een nieuwe puppy te vinden komt vast goed en veel sterkte met wachten zou vast niet mee vallen haha!
Het gebeurt wel vaker, maar vooral bij rassen waarbij de dekking niet zo gemakkelijk gaat, bijvoorbeeld vanwege de bouw van de honden. (Zoals de Engelse bulldog.)
En het gebeurt natuurlijk bij dekkingen met een buitenlandse reu ook.
Zelf zou ik er niet zo blij mee zijn. Teefjes hebben vaak een goede reden waarom ze zich niet laten dekken. Ik ken daar meerdere voorbeelden van.
Eigenlijk is KI niets anders dan een gedwongen dekking.
Ik twijfel zelf ook, onze volgende dekking zal waarschijnlijk ook in het buitenland moeten gebeuren, maar ik weet niet of ik er op tijd kan zijn. Dan is Ki een oplossing, maar dan heeft de teef geen keuze...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kunstmatige bevruchting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?