Ik verbaas me ook over die G. Als ik een hond had die een G kreeg op een show, dan ging ik er niet mee fokken. Maar waarschijnlijk had ik hem dan ook niet eens uitgebracht op een show, omdat ik dan zelf al gezien had dat het niet goed genoeg was. Als je een G krijgt is het toch even
Heb het gelukkig nooit mee gemaakt.
Bij ons moeten het ook ZG-s of U-tjes zijn.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een topfokker??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Bij sommige rassen moet het zelfs 2 Utjes zijn. wat ik heel reëel vind.
Als je ziet wat soms nog een ZG krijgt :-s
Nu zou ik dat wel alleen toepassen bij rassen met een breed bestand, maar 2x U moet voor een goede hond wel te halen zijn.
Een G is dan een hond die noet aan de rasstandaard voldoet en je mag er dan wel mee fokken??
Bij de DH is een G behaald op een clubmatch voldoende, de hond voldoet dan aan de bouw die van een DH verwacht mag worden.
Ga je met een werkhond (meestal grauw of zwart van kleur) naar zo'n clubmatch dan loop je altijd achteraan in de ring, achter de zwart/bruine kynologisch gefokte honden.
Vroeger gingen wij met onze grauwe/zwarte werkhonden naar een tentoonstelling en kregen dan ook makkelijk een ZG.
Tentoonstellingsresultaten tellen dus niet meer mee bij de VDH.
Zo kan het dus gebeuren dat een DH naar diverse kleinere tentoonstellingen gaat, vaak met weinig inschrijvingen voor ons ras, daar 1e wordt van het ras en zo de landelijke titel Nederlands Kampioen behaald terwijl diezelfde hond op een clubmatch van de rasvereniging niet hoger dan een ZG zal lopen. Rare wereld he!
onze vorige hond kwam bij een "gewone" fokker vandaan, deed keurig de showkwalificaties en de toen verplichte gezondheidsonderzoeken.
maar binnen het ras heb ik wel wat lelijks over hen gehoord (wat ik voor onwaar heb ervaren)
we kregen volstrekt eerlijke(en ff een strenge ballotage commissie of we wel een pup mochten hebben van het ras) voorlichting, over het nest, mams en paps en wat we mochten verwachten (hij zou te groot worden en dat was ook zo)
hij was een gezonde sterke hond, die helaas op latere leeftijd een schildklierprobleem kreeg, maar dat was achteraf gezien echt "zijn" probleem, geen fokprobleem.
heel af en toe zagen we elkaar op shows en was er een vriendelijke groet.
na het inslapen van onze en een berichtje hun kant op kregen we een heel lief en aardig mailtje terug waaruit ook bleek dat ze nog heel goed wisten wie we waren, en over welke pup het ging (knap vond ik dat)
nu hebben we een hond, van min of meer hetzelfde ras waarvan ik lang gedacht heb dat de fokker van deze hond een topfokker was, zeker gezien de showresultaten en de prachtige honden die ik van die kennel gezien had.
Inmiddels weet ik beter, heeeeel veel beter, breek me de bek niet open zegegn ze weleens, nouww....
diep en dieptreurig, en wat een leugens ook
het heeft bij mij op dit moment het vertrouwen in de fokkerij totaal weggenomen, ik hoop ooit nog eens met het tegendeel te maken te hebben, maar voor nu....
Hoi,
Even inspringen over die show (zal waarschijnlijk over België gaan)
De reden dat er gekozen is om minimaal een G te behalen is (spreek hier over de border collie) dat de werklijnen van de BC's maar een G krijgen op show, volgens de rasstandaard zitten ze wel goed in elkaar maar ze zijn meestal veel slanker als de show honden, waardoor ze maar een G krijgen.
Wij hebben hier 7 borders en 2 daarvan zijn puur werkhonden en deze zijn slank van bouw en jammer genoeg krijg ik met hun ook maar een G terwijl ze verder perfect in elkaar zitten.
We moeten ze dus laten keuren door een Belgische keurmeester of op de rasspeciale die jaarlijks gegeven wordt op de rasvereniging.
Ik veronderstel dat dit dus bij de Duitse Herder ook hetzelfde verhaal is omdat er zoveel verschil zit tussen de show honden en de werkhonden.
Een show hond kan al een kilotje zwaarder zijn dan een werkhond, een werkhond kan die extra kilo's zeker wel missen, voor hun heupen en gewrichten is dit heel belangrijk.
Mvg
Kelly
een top fokker heeft inzicht in het maken van juiste
combinaties.
heeft niets dan liefde voor zijn honden.
geeft zijn honden 1 op 1 aandacht.
en heeft een diploma HKB of KK1.
Fokt alleen met gezonde dieren en volgt zijn
eigen weg.
Begeleid zijn eigen puppen/honden en de nieuwe eigenaren en geeft altijd THUIS als er iets is met een hond die door hem/haar gefokt is.
Een topfokker stelt karakter en gezondheid op de eerste plaats.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is een topfokker??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?