Gewoon iets om te lezen over hondenvoeding....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Peter Molenaar ([email protected] / www.hayowenta.ch) (Gast)

Hallo

Het artikel is een grote aanklacht tegen de voedingsmiddelindustrie. Helaas wordt niet (behalve in de reacties) over een alternatief gesproken.
Tenslotte moet de hond toch iets eten, wil hij niet verhongeren.

Wij voederen al sinds 12 jaren vers vlees. Vroeger werden de kippe en kalkoenhalsen direkt bij de bio-fabriek gehaald. Na een verhuizing hebben we een slager in de buurt gevonden die bij die fabriek voor ons bestelt. Ook levert de slager ons verse lever en borstbeen. Dit wordt alles rauw gegeven. (Gekookte boten kunnen versplinteren bij het kauwen.)
Met lever of gehakt wordt minstens twee keer per week een groentemix gemaakt, waarbij bijvoorbeeld peentjes of venkel met het vlees heel fijn gemalen wordt.

De theorie (BARF: Bone And Row Food) is van Billinghurst (Australie). Zijn idee is dat de wolf als roofdier vroeger zijn prooi ook met huid en haar en maaginhoud (konijnen eten gras) gegeten hebben. Wij kunnen dat met onze honden nabootsen.

Voor ons is een groot voordeel tov de brokjes dat we weten wat we onze honden geven. Doordat de honden met borstbeen of een kalkoenhals langer aan het eten en hebben zo een natuurlijkere omgang daarmee.

Groetjes uit Zwitserland
Peter Molenaar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewoon iets om te lezen over hondenvoeding...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
^