er zijn natuurlijk ook fokkers die kampioenslijnen hebben,waarvan de reuen of teven op shows alleen maar U halen.
Sommige pupkopers willen daar dan een pup van,en is het ook maar net wat "de gek"daarvoor wil betalen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pups afkomstig uit oostblok te jong (ultiem bewijs)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
oostblok/ niet oostblok zal inderdaad al een groot verschil zijn, maar vergeet niet dat de "fokkers" binnen nederland/belgie ook heeeel sterk kunnen verschillen !!!
ik zie hier soms ook pups rond lopen waarvan ik denk amai... dat is precies iets compleet anders dan de rasstandaard... en dan betalen de mensen toch voor een labrador, maar wie ben ik dan om te zeggen dat hun pup misschien niet 100% raszuiver is...
over de praktijken van de broodfok wil ik niet uitwijden of ik zit hier morgen nog, maar bij het lezen van sommige reacties moet ik toch wat kwijt...
kort samengevat,
1) 8 weken thuis blijven voor de pups moet misschien niet, maar wees er maar zeker van dat de pups een veel betere socialisering hebben dan!!!
toen mijn pups naar huis gingen, waren de meeste zindelijk, hadden ze geen schrik van autos en in de auto, konden ze wandelen aan de leiband, hadden ze grote honden gezien, hadden ze kinderen in de buurt gehad,...
ik vrees dat de pups uit het oost blok een ander niveau zijn... en de fokkers waar er meerdere rassen en nestjes zitten kunnen er ook zo niet mee omgaan !
2) op shows word je geen kampioen met enkel U'tjes (jammergenoeg) en daarbij komt een kampioen + een kampioen geeft niet altijd een kampioen hoor
trouwens de grootste kampioenen zitten thuis in een leuk gezinnetje en komen nooit in de ring
dus vind ik het persoonlijk ook stom om extra veel te betalen omdat een hond uit een kampioenlijn komt! mijn teefje komt ook uit een kampioenlijn, so what de fokster heeft nooit meer gevraagd dan de gewone gemiddelde prijs volgens de rassenvereniging
3) 10 pups aan 1100 euro is inderdaad veel, en die fokker zal op dat moment waarschijnlijk wel winst hebben, maar in hoeveel gevallen zijn er 10 pups ??? en voor hetzelfde geld was er maar 1 pup en waren de andere kosten even hoog hoor.
als je op een verantwoorde manier een nestje wilt, moet je dat zeker niet gaan doen voor het geld want de kans op tegenslag zit er ook alijd in, trouwens je speelt enerzijds ook altijd met het leven van je eigen teefje he !!!!
want vele staren zich blind op die grote nesten en die grote bedragen, maar de meeste miserie is gewoon niet gekend of houden ze geen rekening mee.
aikos pups:
8weken:
12 weken:
4 maand
de bels
ben het helemaal met je verhaal eens,maar wilde er ook mee zeggen,dat bij sommige rashonden nogal wat poeha wordt gemaakt,en dat er voor een bepaalde dekreu uit ëen "kampioenslijn"best grof geld wordt gevraagd voor een dekking.
sommige fokkers(zeker niet alle) vragen daardoor ook belachelijke hoge prijzen voor de pups.
@nikki
dat wordt inderdaad jammergenoeg gedaan, maar daar ben ik het dus ook niet mee eens.
vooral omdat zoals ik zei 1+1 niet altijd 2 is in de genetica
ik heb de voorbeelden al gezien, mensen hadden massa's geld betaald voor een labje uit engeland en wat blijkt, de hond scoort nu toch niet zo goed op shows... tja...
trouwens aan je vorige reacties te lezen heb jij toch ook een fantastische fokker gevonden blijkbaar
Carmen, ik snap ook werkelijk niet waar het verschil in prijs dan zit, maar als ik 850 euro voor een pup vraag, speel ik met een groot nest laten we zeggen 6 pups net quitte, met een klein nest, 3 of 4 pups verlies ik eraan. Geeft niet, het is hobby, maar ik vraag me wel af hoe dat kan.
Misschien is het dekgeld bij jou ook veel lager?
Ik heb natuurlijk ook meer reiskosten. Een keer naar een medische keuring of een verplichte show kost me in ieder geval 150 euro reiskosten. (En daar komen de kosten van de show of keuring dan nog overheen.)
Wat ik trouwens nog niet eens mee reken is dat ik 9 weken onbetaald verlof opneem.
Eveline, we hopen eind van het jaar een nestje van Brumma te hebben, maar of het gaat lukken is nog maar de vraag, ik moet voor de dekking naar het buitenland en we weten niet of dat gaat lukken i.v.m. het werk van mijn man.
@ de bels
ja ik mag me zeker gelukkig prijzen met de fokkers van al mijn hondjes
ik heb ook nog steeds een heel warm en goed contact met ze.
prachtige en vooral flinke pups heb je trouwens
nienke,
ik denk dat we hier op dezelfde golflengte zaten wat de kosten betreft !
het was een eerste nestje dus de kosten zijn dan altijd wat hoger, voor een volgend nestje moeten sommige testen niet meer opnieuw en hebben je grote aankopen qua materiaal ook niet meer.
6 lijkt me dan een realitische voorstelling om juist rond te komen !
maar wat je in de plaats krijgt is natuurlijk zalig,
het plezier van de pups op te zien groeien, ontwikkelen, spelen, nieuwe baasjes iedere week meer en meer zien verlangen naar hun nieuwe huisgenoot....
maar ook de vele slapeloze nachten, heb ik de juiste baasjes geselecteerd??? zal de bevalling vlot verlopen? en als ze er zijn, s nachts aanleggen en opletten dat er toch geen eentje onder de teef zit,... pis en kak opkuisen, vooral s morgens als ze een paar weken zijn , papsmoeltjes afwassen, om dan maar te zwijgen van dat verscheurend afscheid nemen
oh... t is onbetaalbaar allemaal
@Nienke, jullie hebbn kosten voor shows, ik voor trainen (enkele reis trsingsterrein is voor ons 100 km), keuringen en wedstrijden, daar zit t verschil dus niet in. Medische onderzoeken heb ik hier ook, zie dat alleen niet als kosten voor de fok omdat ik die ook heb voor hinden waar ik niet mee fok en alleen mee train/werk.
En thuisblijven om te socialiseren, de pups die hier vertrekken zijn vrij, schotvast, kennen auto rijden, auto's, trekkers, etc, dus dat is ook haalbaar zonder 24/7 er wat mee te doen (geloof zelf ook meer in rustige ontwikkeling, doe dus ook niet zoals veel werkhondenfokkers ze al in t nest opjutten, ligt wel jute bij, maar naar eigen invulling op eigen initiatief en raad eens wat, al van meerdere kopers terug gehad dat de jonden zo lekker instinctief en back to basics zijn met een hoge stabiliteit.
Maar kosten op een rij (ben daar gewoon open over)
- dekreu (circa 1 pup, nestkeus of geld)
- stambomen (60 euro per pup)
- ontwormen (35 euro voor 1 flesje drontal pup, redt ik t hele nest mee tot vertrek)
- enten (circa 15/20 euro per pup)
- extra vlees teef tijdens zogen (4 wk lang, daarna weer afbouwen, max 4 kilo vlees à 1,50 euro per kilo per dag, dus circa 180 euro)
- vlees puppen vanaf 4wk tot vertrek (3 à 4 wk 4 kilo per dag (heel ruim genomen in t begin) à 1,50 euro per kilo, dus ook circa 180 euro)
kom dan op circa 250/300 euro kosten per pup bij 6 puppen, dus ja hou dan over met een pupptijs van 500,
komt vanaf dit jaar nog wel 45 euro per pup aan kosten bij voor DNA, die kosten zijn gewoon voor mij.
extra kosten hier waar ik onmiddellijk aan denk:
* progesteron prikken teef - meestal meerdere dagen
* chippen pups
* pasport pups
* echo teef
* RX teef op het einde van de dracht
* ontworming teef
* keizersnede
* zelf samengestelde puppypakketten + dvd van de voorbije 8 weken (ok is niet nodig, maar leuk als je een gezinshond in huis haalt)
* zak brokken 15kg voor de eerste periode thuis en eventuele overgang
* werpkist, puppyren, vetbedden (eenmalig)
Oké, idd nog wat vergeten
- echo à 28 euro.
Progesteron doe ik niet aan (laatste keer 1x gedaan omdat de teef niet hier zat en de mensen niet de eerste dag loopsheid zeker wisten, maar de DA zei adhv de test nog niet dekken, wel gedaan en drachtig. Op de dag dat ik terug had gemoeten voor prikkken stond ze al niet meer.
Chippen zit bij de stamboom in en paspoort bij t enten.
Röntgenen op 7 wk doe ik niet, weet dan toch al dat ze drachtig is.
Keizersnede vind ik mijn risico, nog niet meegemaakt overigens, maar fok ook niet verder met een teef of haar nakomelingen als dat wel nodig is, weeënzwakte is ook erfelijk.
Ontwormen teef doe ik alleen 2 dgn na de eerste ontworming vd pups, maar valt voor mij ook onder "normaal" onderhoud van je hond, overigens ontworm ik buiten tijdens t zogen alleen als er wormen zijn, dus na ontlasting onderzoek.
Verder idd puppakket
- 8 kilo vers (16 euro per pup, krijgen KVV mee)
- halsbandje (Rogz, 5 euro) en lijntje (ook 5 euro of zo)
- balletje (ook iets van 5 euro)
dus ja, alles bij elkaar (ruim genomen) 40 euro per pup vergeten
want werpkist etc is voor mijn hobby en worden hergebruikt , dus hoort niet in de pupprijs in mijn ogen.
dan is weer bewezen dat de dierenartskosten sterk kunnen verschillen, hier in belgie vind ik in ieder geval geen dierenarts die zo goedkoop is....
en inderdaad sommige zaken zijn eenmalig, maar daar het bij mij om en eerste nestje ging en ik niet de intentie heb om dit op regelmatige basis te doen , waren dit wel degelijk kosten. Want zelf heb ik niet zoveel aan een werpkist en een puppyren en een puppytrog en.. momenteel
het is ook duidelijk dat iedereen er een eigen mening over heeft in verband met wat zijn al dan niet kosten voor de pups en voor jezelf, maar dat is natuurlijk toegestaan.
ik zie het dus iets anders, moesten er geen pups zijn, had ik ook geen keizersnede nodig vb, of zou ik ook minder shows hebben meegedaan. dus deze kosten waren er omwille van de pups.
eerlijkheidshalve kan je dus eigenlijk maar de prijs van een pup bepalen eenmaal ze enkele weken zijn, als de kosten gekend zijn, maar dat is natuurlijk ook geen haalbare kaart voor de mensen die wachten op een pupje.
Vandaar sluit ik me aan met de mening, vraag ongeveer wat de rassenvereniging voorstelt.En ja ik vind het ook stom dat tussen de rassen mega prijsverschillen zitten, dat ontken ik zeker niet.
Een ander punt waar ik me wel kan in vinden is;
als mensen iets meer moeten betalen voor een pup (tov een broodfokker) dan is de aankoop van een pup echt wel met hun volle verstand gebeurd en niet snel snel in 123 omdat ze er zo lief uitzien !!! persoonlijk selecteerde ik ook de kandidaten;
dus deze honden zullen ook minder snel in het asiel terecht komen, want iets van 800 euro waar je al weken, maanden zelfs jaren naar zoekt, zet je niet zo snel aan de deur ipv een aankoop van 200 euro die je in 123 maakte,
het klinkt cru maar is jammergenoeg realiteit voor sommigen !!!
Carmen, wat ben je kwijt aan de gezondheidstesten?
Markiesjes kosten slechts 450 euro. Maar die hoeven ook alleen op Patella Luxatie te worden getest (30 euro) en voor de keuring naar de nestkeuring (15 euro) of een clubmatch. Helaas zijn de clubmatches en de keuring meestal in Beeksebergen wat redelijk wat kosten met zich meebrengt. Dekgeld is 225 euro (of een half pupje )
Een Sheltie kost zo tussen de 800 en 1000 euro. En voor een hond die op HD, MDR1, PRA getest is, en genetisch vrij is van Collie Eye Anomaly (CEA) en Cataract (CH) en daarnaast goed gesocialiseerd, bijna zindelijk en gewend aan de bench is geef ik dat graag uit.
Ik zie toch wel dat er veel vergeten word de verzorging van de ouders de spullen die je aanschaft de spullen voor de pups die je aanschaft
als je uiteindelijk alles mee rekend inclusief verzorging van de ouders hun hele leven lang draai je toch vet veel verlies op de pups
het is allemaal niet zo winstgevend als helaas veel mensen denken en die gaan dan maar aan de slag om geld te verdienen
ik hoop dat dat eens onder de aandacht komt dat er helemaal nioet te verdienen valt aan pups uiteindelijk als je alles verrekend
betreft prijzen ja ik ben een voorstander om die van de rasvereniging aan te houden bij mijn rasvereniging is dat zo bepaald dat broodfok geen zin heeft want dan moet je veel te weinig vragen en dat houd het ras schoon geen kans voor de broodfokkers
Kosten gezindheids testen.
- pennhip + FCI heupen 200 euro
- rug en ellebogen onofficieel 70 euro
- ogen 30 euro
Maar deze testen doe ik dus ook bij een niet fok hond, staat voor mij nl los van het fokken, wil dat ook weten van een werk/sport hond.
zita lijkt een pak jonger ja
volgens mij nog geen 9 weekjes hier ?
Toen wij ons dwergpinschertje gehaald hadden was ze volgens de fokker 12 weken oud. Volgens onze dierenarts was ze nog maar 8 weken, dit kon ze goed zien aan haar tandjes. (ook afkomstig uit Tjechië)
Zie hier een foto toen ze zogezegd 12 weken was:
@Tanja, waarom moet de zorg voor de teef meegerekend worden, t is niet alleen een fokmachine, ze is altijd nog in n de eerste plaats mijn hond, de zorg voor haar zou ik ook hebben als ik er niet mee fokte, evenals de gezondheidsonderzoeken. Idd bij een broodfokker is ze alleen een werpmachine dus ja, die heeft idd wel kosten die hij anders niet had.
En die paar euro voor pupspeeltjes en zo, dat vind ik dus echt de kosten niet.
En prijzen vd rasvereniging, dan zou ik nu echt veel te goedkoop zijn, zit daar 150 tot 200 onder en nogmaals er hoeft echt geen geld bij, ja natuurlijk is t jammer zoals 2 jr geleden dat ik 2x 800 km (retour, dus 400 enkel) gereden heb voor een dekking en dat de teef resorbeerd na de echo, helaas, maar is niet anders.
Ik vind het persoonlijk niet meer dan normaal dat de fokkers nog enigzins een beetje overhouden aan het krijgen van een nestje.
Ik bedoel het kost een hoop zoals we hierboven allemaal kunnen lezen en dat er iets "winst"gemaakt wordt is niet meer dan logisch (ik ga ook niet voor niets werken.).
maar het allerbelangrijkste vind ik dat voor dat geld een goede fokker zorgt voor een goede gezonde pup die goed gesoccialiseerd is en die je met raad en daad bij staat.
Persoonlijk heb ik daar graag iets meer geld voor over.
Uietraard zijn er van rassen ook goede en slechte fokkers maar door eerst langs te gaan om kennis te maken kom je al een heel eind.
En dit kleintje is jammer genoeg een pup uit de broodfok maar ik hoop dat hij gezond blijft en bij jullie een heel goed huis heeft,
en waarschinlijk maken julie deze fout maar een keer.
En het neemt niet weg dat jullie stapeldol zijn met hem.
Nienke, ik hoop met je mee dat het gaat lukken je volgend nestje! Prachtige hondjes trouwens!
Jurgen, bij Aquadog kun je de hond in een zwembad onder begeleiding leren zwemmen. Maar ik denk dat de meeste labjes gauw het water in gaan als je ze hiermee socialiseert. Met een goede training kun je ze leren niet meer in het water te springen. Besteed heel veel aandacht aan de socialisatie! Bruine labradors schijnen de pittigste labs te zijn, ik denk idd vanwege het jachtinstinct dat er doorheen is gefokt.
Dat is echt een groot verschil!
Tjonge, ik zou wel een dierenarts willen die dezelfde kosten rekent als die van Carmen. Ben hier toch een stuk duurder uit hoor.
En de dekking is hier ook meestal de prijs van een pup, maar dan wordt wel de gemiddelde pupprijs gerekend en dat zit nu op 1000 euro. Dan zou ik mijn pupjes wel voor veel minder kunnen verkopen, maar daar kijkt de eigenaar van de dekreu niet naar.
Dus als ik een nestje van 3 zou hebben, wat wel veel voorkomt, en ik zou 350 euro per pup rekenen, dan heb ik de dekking er nog niet eens uit.
Ik moet de heup- en oogtesten wel mee rekenen, want zou ik niet fokken, dan zou ik ook die testen niet doen.
Vorige keer herpesenting laten zetten...hoppa, weer 90 euro en dat was er nog maar 1, het moet twee keer..
Ik moet er ook wel 8 weken voor thuis blijven, want bij mij zitten de pupjes in huis, wel in een puppyren, maar daar kunnen ze uitbreken als ze een week of 6 zijn, en loslopende pups in huis is veel te gevaarlijk en niet goed voor mijn huisraad.
Bovendien wil ik er zoveel mogelijk bij zijn op poep en zo gelijk weg te halen, anders ligt er gelijk weer een pup midden in...
Ik denk dat Carmen en ik uitersten zijn wat fok betreft. Carmen wil alles natuurlijk doen, niet de jonge pupjes aanraken en de oudere pupjes groeien in de kennel op, zij fokt echte werkhonden. Bij mij speelt alles zich binnen af, de pupjes worden van de geboorte af regelmatig in de handen genomen en ik wil ze aan alles binnen laten wennen, omdat ik juist echte huis- en gezinshonden wil fokken.
Voor beiden is wat te zeggen, maar er zit denk ik ook daardoor een enorm verschil in kosten in.
Ik sluit me ook volledig aan met Nienke,
hier lopen ze ook in de huis...
en een hele dag niet thuis, dat zou nogal wat geven wat drolletjes betreft... ze waren vrij snel redelijk zindelijk maar 7 pups produceren nogal en op den duur lopen ze daar ook door...
trouwens ookal liepen ze buiten, toch stond de wc rol of vochtige doekjes altijd in de buurt!
Vwb de drolletjes, hier zitten ze ook niet onder de stront hoor, de teef zit er tot vertrek bij en ruimt en ze doen t vanaf t begin al in een vast hoekje, zijn dus ook zo goed als zindelijk bij vertrek.
ik had jammergenoeg geen "Mister Proper" teefje hihihi
de eerste weken ok, maar eenmaal vaste voeding hielt ze het voor bekeken.
@ carmen
ik wil jouw werkwijze zeker niet afbreken hoor, en ik ben er ook zeker van overtuigd dat jouw pups niet onder de stront zitten, maar ieder zijn eigen manier van werken natuurlijk naargelang de omstandigheden
oei dat wist ik dus niet, nog iets bijdeleerd,
dus vandaar dat ons pup kleiner is dan haar leeftijdsgenoten
per kilo vond ik mijn hond helemaal niet duur
heb 4 dagen geleden ook een pup gekocht bij een broodfokker . Is na 2 dagen heel ziek geworden en ligt nu bij dierenarts aan infuus en we duimen allemaal dat hij het haalt.
Wij hebben dit onwetend en ter goeder trouw bij zo'n fokker gekocht die heel goed komedie kon spelen. Ze kustte de hond als wij vertrokken en vroeg een foto door te mailen van als hij groter is en wij dachtten echt van wow die zit echt in met die dieren.
Het verwijt dat je overal op het net ziet, dat de prijs bij zo'n broodfokker niet klopt ligt misschien ook aan de reguliere fokkers van in alle talen te zwijgen over een prijs. Wij kenden NIKS van honden en wij dachten dat 650 700 euro een normale prijs was voor een pup. Als wij vermoed hadden dat dit veel te weinig was dan hadden wij ook wel onraad geroken. Die prijs is ondertussen al wel serieus opgelopen met de dierenartskosten. Maar dat is nog niet het ergste. Je koopt toch geen huisdier om al meteen veel verdriet te hebben. Ik zou zeggen stoppen met die handel. Laat ons allemaal eens gaan betogen.
wat voor veel mensen een trigger is om bij een broodfokker te kopen is dat ze vermelden overal dat ze een rijksgediplomeerde kennel zijn,..
daar zat ook onze fout bij flush,.
rijksgediplomeerd..... dan zou je zeggen dat er controle op zo'n bedrijf zit????
dat daar goede wettenlijke eisen aan verbonden zitten.
ik ben me er stom genoeg niet verder in verdiept, of verder gekeken dan mn neus lang is.. geef het maar een citaat.
prijs maakte ook niet uit, we hebben 2 pups bewust 2 pups gekocht. zena kwam uit een oeps nestje, bij een gezin thuis, flush helaas uit de broodfok.
toch hebben we heel veel pech gehad met zena, en is flush wonder boven wonder ijzersterk in gezondheid.
ik bedoel te zeggen dat niet alleen de broodfok in de picture moet zijn.. maar misschien ook wel de zogenaamde rijksgediplomeerde kennel-certificaat..
ik weet nog steeds niet wat dit precies inhoud maar zo worden mensen wel gelokt naar de verkeerde adressen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pups afkomstig uit oostblok te jong (ultiem bewijs)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?