He he, mijn internet doet het weer. Dat ding ligt telkens paar daagjes plat en dan doet ie het weer paar weekjes weer. Moet ik me afkicken van hondenpage.
Ik zit dus nu al een week met een vraag in mijn maag.
Vorig weekend zijn wij met 14 honden in lopen geweest; het was een gezellige boel, de honden hadden de grootste lol uiteraard. Luca is lekker vroeg met baasje naar huis gegaan want een hele dag is toch wel heel veel voor zo'n pup.
Maar nu hebben mijn honden vlooien. Dus een paar van die honden moeten vlooien hebben gehad. Dat geeft op zich niks. Maar mijn Spike heeft last van vlooienallergieen, zijn hele leven al. Dus voer het algemeen ben ik daar altijd erg voorzichtig mee. Ik heb van die pepetjes (of hoe spel je het hihi) gebruik ik telkens en eens in de maand alles in mijn huis schoonmaken en met een spray er langs. Ik heb dus weinig tot geen last.
Nu dus wel. En denk je dat ik er vanaf kan komen??
Ik heb alles geprobeert, wat de dierenwinkel maar had liggen. Nu heb ik weer een spray die ik op de vacht moet spuiten, want mijn honden worden imuun voor 1 behandeling bla bla.
En mijn Spike krabt alles maar kapot. Ik moet dan ook vanmiddag naar de dierenarts. Maar wat kan ik nog meer doen? Ik heb alles uitgewassen, gestorfzuigt, gesprayt, etc. etc. etc.
HELP! anders blijft mijn arme Spike krabben.
Groetjes, marion.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nee! Vlooien!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik heb een kat met vlooienallergie en voer maakt wel verschil. Op brokjes zonder kunstmatige toevoegingen en met toegevoegde omega oliën doet hij het goed en heeft hij ook een redelijke weerstand. Daarnaast geef ik dan rauw in de vorm van bevroren eendagskuikens.
Je kunt ook wat extra olie geven bijvoorbeeld teunisbloemolie, dan neem je zo'n capsule, knipt hem kapot en knijpt hem uit boven zijn eten.
Verder kan ik je jaarverpakkingen Advantage aanraden, die zijn redelijk voordelig en je hebt in één keer voor een heel jaar aan vlooienmiddel in huis en zit nooit zonder. Het fijne aan Advantage is dat dit middel de vlo doodt bij contact, bij andere middelen moet de vlo eerst bijten en ja, dat kan bij een hond of kat met vlooienallergie nu eenmaal niet.
Bolfo Gold heeft dezelfde werkzame stof als Advantage maar heeft weer niet van die handige jaarverpakkingen. Voor Advantage kun je eens kijken op www.medpets.nl of www.vets4petz.nl, je kunt er ook voor bij je DA langs.
groetjes,
Linda.
Heb je pipetjes van de dierenarts? Frontline zijn vlooien vaak immuum voor. Ik heb Adventage gekregen van de dierenarts. Stronghold schijnt ook goed te zijn, dat kun je bij sommige dierenwinkels ook kopen.
Je hebt nog een Bolfo-spray, kun je in gaten en kieren sprayen. Veel kammen met de vlooienkam uiteraard. Vervelend hoor, Bodhi heeft ook een keer vlooien gekregen, God knows waar hij dat opgelopen heeft, kan overal natuurlijk. Hij is er gelukkig van af, hopelijk jouw honden ook gauw...
Hoi Linda,
Heel, heel, heel erg bedankt.
Ben hier heel blij mee. Schrijf het gelijk allemaal op en regel het. Het is echt oervervelend. De arme schat. Ik kan me niet eens herinneren de laatste keer dat mijn hond vlooien had.
Dus hij deed het altijd prima. Maar nu ff creatief zijn.
Bedankt voor je hulp!
Groetjes, Marion
Hoi Angela,
Dat van die frontline wist ik. Die gebruik ik ook al lang niet meer. Ik heb veel geprobeert.
Ik heb nu een spray in huis gekregen van Exil.
Iemand ervaring mee?
Nee geen ervaring mee... Willemijn heeft ook goede tips, die heeft een vlooienplaag gehad. Stuur haar anders even een PB.
http://www.hondenpage.com/baasjes/5270/willemijn-.php
zal je eerst even uit de droom halen.
jouw honden kunnen geen vlooien opgelopen hebben van andermans honden, vlooien springen niet over van hond naar hond of mens.
als je vlooien hebt thuis zal je eitjes hebben mee genomen, waar dan ook vandaan, dus dat kan niet van spelende honden.
wel kan het zijn als je die honden bij je thuis hebt gehad, dat er eitjes bij je in huis zijn gevallen. maar goed, je hebt vlooien.
je hond heeft al pipetjes gehad [met een I}
niets meer doen dan aan je hond.
de omgeving kan je sprayen met BOLFO dat is de beste omgevingsspray die er op het moment is, houdbaar zes maanden voor de kieren en naden, heb je dat gedaan ? je hele huis even aanpakken, de auto de schuur garage w.c. en zovoort.
dan de kleden van de hond wassen, met azijn, dat doe je als wasmiddel in de wasmachine op 65 graden, voorlopig iedere week herhalen. meer kan je niet doen. eerst de vlooien weg.
de vlooien houd je een poosje, de eieren die je in huis hebt, komen steeds na een paar dagen uit.de bolfo elimeneert de eieren ook.
zodra je vrij bent van vlooien, als het een plaag is van zeven weken ........dan moet je wel de pipetjes blijven geven voorlopig.
je kan je hond die alergisch is voor vlooien, iedere twee dagen even met een washandje met een oplossing van twee doppen azijn een dop water en tien tot vijftien druppels teatrea over zijn vacht wrijven, goed schudden eerst. na twee dagen herhalen, dan komt er geen vlo op je hond. want ondanks dat je pipetjes gebruikt kunnen de aanwezige vlooien wel op je hond springen en bijten, vlo gaat dood, maar je hond heeft een vlooienalergie, en van deze oplossing komt er geen vlo op je hond.
ook kan je wat lavendel olie op je hond wrijven, met een dot watten, daar blijven de vlooien ook van weg.
heb je echt geen vlooien meer ? geef je hond dan iedere dag karnemelk, twee kopjes per dag.
en gebruik biofoodbonbons voor vlooien en teken, dat zijn natuurmiddeltjes.
hoop dat je er gauw van afkomt.
nog een tip. dweil met heet water, dan komen de eieren gauw uit, ben je er gauw vanaf. als je hebt gespoten met de bolfo, niet meer dweilen in kieren en naden anders is de bolfo weg.
het antwoord is knoflook!
ja echt dat werkt tegen vlooien en ook tegen teken,
we geven onze beagle spike regelmatig wat knoflook door zijn voer, hij heeft nog nooit vlooien of teken gehad,
het werkt omdat de geur uit zijn huid komt en daar houden de beestjes niet van.
je kunt het in verschillende vormen geven, ik ken mensen die hun hond knoflooktabletjes geven, maar zelf gewoon een beetje knoflooksaus over de brokjes, 1x in de zoveel tijd.
(werkt overigens ook goed tegen hoofdluis bij kinderen, als het heerst gewoon wat meer knoflook eten!)
even vergeten, maar je kunt ook een teentje verse knoflook door de vacht wrijven...
dat werkt ook, stinkt wel..
hoi willemijn,
bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad 3 van de honden in huis gehad, voordat we weggingen.
Ik ben al druk bezig met wassen etc. etc.
Dat van de hond wassen vind ik trouwens een fijne tip, want het advies bij de dierenwinkel was dat ik moest wassen met mijn vlooienshampoo iedere dag. Maar dat zag ik ook niet zitten. Spike heeft al heel gevoelige huid, straks reageerde hij daar ook al vreemd op.
Ik zal daar dan ook zeker ook mee beginnen.
Heb nu al alle kleden in de was zitten die bij de deuren liggen etc.
Het is zwaar vermoeiend. ga in iedergeval even naar de da met Spike want dit kan ik niet langer aanzien en misschien heeft hij ook nog iets nuttigs.
Hoi Carla,
Ook hiervoor bedankt, maar dan zal ik eerst moeten uitzoeken of Spike niet allergisch i s voor knoflook. Haha, ja ja, probleem hondje. Maar ga er in iedergeval naar informeren bij de da.
Groetjes, Marionj
Wat is teatrea?????
in princiepe zou jouw Spike (grappig die van mij heet ook Spike) niet allergisch moeten zijn voor knoflook, aangezien knoflook een ontstekingsremmende werking heeft, maar misschien wel verstandig om het eens te vragen aan de dierenarts....
(ik weet niet zoveel over allergiën e d )
teatree is een olie, die kun je druppelen en werkt ook tegen luizen, maar daarbij wil ik wel waarschuwen!
pure teatree olie op de huid kan irritaties veroorzaken en is aggressief op de huid (kan branden) dus als je zoiets wil gebruiken laat je dan goed informeren hoe dat moet, je moet het volgens mij verdunnen maar dat weten ze vast wel bij de reformzaak waar ze esiterische oliën verkopen.
ook ik ben helemaal tevree over de biofood bonbons, ik heb hier ook nog 2 katten lopen deze hebben echt wel eeens een vlo, maar mijn hondje blijft door de schapevet bonbons met knoflook vlovrij, ik geef ze nu een half jaar en het helpt echt!!
Hoi Carla,
Heb de da gevraagt en het werd me afgeraden om knoflook te voeren; juist omdat hij voor de vreemdste dingen allergisch is dat
zelfs mijn da zich soms achter de oren krabt; hij vertelde ook dat hij er niet allergisch voor hoorde te zijn, maar hij vroeg me toch
om het risico niet te nemen. Wat ik wel mocht proberen was op zijn vacht uitwrijven.
Ik heb medicatie meegekregen om zijn huid minder geirriteerd aan te laten voelen. Wat ook echt helpt want vanavond rende hij lekker
spelent met Luca over het veld.
Verder moest ik met alle tips die ik vandaag gekregen heb ontzettend oppassen; hij raade mij het niet af, dat niet. Hij gaf me gelijk
over het feit dat ik alles moest proberen om voor het voor Spike zo makkelijk mogelijk te maken.
Maar als ik het niet vertrouwde moest ik het gewoon niet doen.
Maar pff, wat hoop ik dat dit snel voorbij is. Ik ren constant overal heen. Wasje draaien, stofzuigen, dweilen, wassen, etc. etc. etc.
Gelukkig hebben we carnaval gehad; kan het iets rustiger aan doen haha.
Nogmaals bedankt!
Groetjes, Marion.
Dierenartsen zijn wel heel traditioneel opgeleid he. Je duwt er een pilletje in of een antibiotica. Natuurmiddeltjes raden ze vaak af, ook omdat hen dit geld kost als jij niet hun middeltjes koopt. De informatie die dierenartsen verstrekken is niet altijd belangenvrij, dat moet je altijd in je achterhoofd houden.
inderdaad marion, de dierenarts raad wel de pipetjes aan, dus wees voorzichtig, kijk als je een plaag hebt dan kan het vaak niet anders. maar als er geen vlo te bespeuren is of dat je er eens af en toe een vangt, is een natuur middeltje toch echt aan te raden. en alles met mate, ook een natuur middeltje. dan is er niets mis mee hoor.
ik ben in ieder geval al blij dat je mag proberen om knoflook over zijn vacht uit te smeren.dat moet in princiepe ook al helpen.
Ja vind het moeilijk, als hij er wel allergisch voor is....die verantwoordelijkheid wil ik niet hebben.
misschien eerst maar even zo behandelen en je kunt m natuurlijk altijd kammen met een luizenkam en de beestjes zo veel mogelijk verwijderen
(mijn indonesische buurvrouw vroeger die ploos haar boomertje na elke wandeling helemaal uit op vlooien, vooral op de buik, het was ook een hondje met korte pootjes)
men neme een fles zonnebloemolie
vul de bodem zo'n 4cm dik met verse knoflookteentjes.
laat dit zo'n dag of 15 staan (af en toe een keer omschudden)
Geef dan elke dag een theelepeltje door het voer.
Als je hond al vlooien heeft zou ik de pipetjes Advocate aanraden!ook tegen oormijt,demodex,wormen etc..
Hoi Allemaal,
Ik snap dat de dierenartsen zo denken. Maar ik geloof, en daar geloof ik heilig in, dat mijn vaste dierenarts niet doet.
Waarom ik dit geloof? Ik ben er al zo vaak geweest met Spike. En hij heeft altijd een keuken middeltje die ik kan gebruiken. Nooit heeft hij mij medicatie gegeven als het echt niet nodig was.
Hij heeft mij in al die jaren maar 3x medicatie mee gegeven. En dat valt te bewijzen via Spike's paspoortje.
Al die andere keren (en dat waren er veel!) had ie altijd een simpel middeltje die ik bij de supermarkt kon halen, en die hielpen heel goed.
Mijn dierenarts werkt in een dierenkliniek en sommige mensen zijn daar inderdaad achterbaks. Zo had ik een vrouwelijke die me gelijk een shampoo meegaf etc. etc. nadat Spike dus weer een allergische reactie had en ik niet naar mijn eigen heen kon.
Ik had er geen goed gevoel bij, heb het dus ook niet gebruikt. Week later weer naar mijn eigen. Hij heeft de shampoo terug genomen, en zei dan ook dat het onzin was. Hij vroeg mij een paar dingen uit zijn dieet te halen etc.
Hij is heel eerlijk.
Daarom geef ik hem ook geen knoflook. Ik wil niet dat hij toch die allergische reactie heeft. Heb hem wel wat op zijn vacht gedaan met een beetje olie. Hij heeft hier nog geen reactie op gehad dat zijn allergie erger werd.
Ook was ik hem met Azijn. Dat zijn al de eerste stappen die ik heb ondernomen. En deze werken op dit moment erg goed. De trea trea wil ik nog ophalen, dit had ik allang willen doen maar neem kleine stapjes het erste zou ik namelijk vinden als mijn kerel hieronder lijd. Ik wil dit dan 1x proberen en zien wat zijn huid hiermee doet.
Wel wil ik daar eerst veel informatie over ophalen en eigenlijk ook het liefst in overleg met mijn da omdat hij al zo gevoelig is en Carla mij al waarschuwde dat het best aggressief spul is...
Ik snap jullie wel het verhaal over da, want dat klopt ook. Maar mijn da vertrouw ik zodanig dat ik zeker weet dat hij dit niet doet.
Hij zegt ook altijd "waarom zou ik een hond volgooien met medicatie als ik weet dat het niet helpt, ik kan hem hier alleen maar zieker van maken""
Groetjes, Marion.
mag ik jullie deze link aanbieden op dit forum waar ze ook bezig zijn met vlooien...Misschien dat het jullie ook wat wijzer maakt...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/26771/vlooien.php
stralende groetjes Laurette
ik ken dat teatrea al jaren als huismiddel. Zelf zou ik het niet snel op mijn hondje smeren. Het is scherp, ruikt ook scherp.
Maar goed in autralie zweren ze erbij. Knof lijkt me heel prima...hoe zit dat met gember?
Ik denk dat als je hondje een gevoelige huid heeft dat elke dag kammen niet goed is he?
Het zou geweldig zijn als Knoflook helpt want dat likt hij niet (zoals azijn) smmer je niet op de gevoelige huid. Weinig werk en gedoe en heilsaam voor veel dingen (ook tegen wormen). Ik ga dus olie maken voor mijn pupje, ik weet alleen dat Kaatje der niets op doet, die blijft vlooien houden! Ik ga Marian voor haar maar azijn en wel teatrea aanraden want zij heeft helemaal geen gevoelige huid. Ik maakte net een het onderwerp ook aan maar ik heb geloof ik voldoende info zo Ook hierbij geldt denk ik niet 1000 dingen tegelijk proberen dan weet je niet wat gewerkt heeft plus is onrustig inderdaad.
o en misschien ook een vlooien bandje opzuigen om die krengen niet in de stofzuigerzak door te laten vieren?
Of verzin ik nu iets heel vreemds?
Ik ben hier van de week ook begonnen met knoflook'bonbons' nadat ik een verdwaalde vlo tegen kwam op Boomer z'n buik. Ben ook direct als een gek aan het wassen en schoonmaken geslagen maar tot nu toe is het gelukkig bij dat ene enge kriebelbeestje gebleven.
Een klein nadeel van de knoflook vindt ik wel dat wanneer Boomer lekker bij me kruipt hij wel uit z'n giegeltje stinkt, maar het is voor een goed doel en hij eet ze graag.
@ wendy,
Niks vreemds hoor, Ik heb standaard uit voorzorg een vlooienbandje in de stofzuiger zak zitten
de teatrea ook niet puur gebruiken he, dat staat er niet, je moet het mengen, met water en azijn, dus niet puur.
je mag tea tree puur gebruiken !
alleen moet je wel zien dat geen synthetische tea tree hebt wat die geeft andere effecten op de huid van het dier.
dus de tea tree die je wilt gebruiken moet 100% zuivere zijn...anders komt die erbij mij niet op !
en hoe kun je zien dat je met een zuivere tera tree hebt aangekocht
sorry voor de lange teksten mij in vind dat het erbij hoort...aromatherapie wel de franse strekking heeft hele mooie eigenschappen...waar je mooi gebruik van kunt maken...
hoe herken je een zuiver etherische olie...
Aromatherapie is een zeer fijne therapie, met zeer veel toepassingsmogelijkheden: uitwendig en inwendig gebruik, en atmosferische verspreiding (verdampen, verstuiven, vernevelen)
Ook de therapeutische kwaliteiten van etherische olies zijn enorm uitgebreid.
Maar of een etherische olie inderdaad zijn therapeutische kwaliteiten heeft, hangt volledig af van de kwaliteit van de etherische olie!
Hoe herken je een goede etherische olie?
Wat moet je zeker weten bij aanschaf van een etherische olie?
Eerst een aantal basisregels, die je goed in ’t oog moet houden!
Wat moet er zeker vermeld zijn:
- De herkomst van de planten is belangrijk: de manier hoe een plant geteeld is, heeft invloed op de kwaliteit van de etherische olie. Planten uit conventionele teelt kunnen eventueel sporen van bestrijdingsmiddelen bevatten, daarom zijn ze eigenlijk niet geschikt voor elke vorm van therapeutisch gebruik. Etherische olie gewonnen uit wilde planten of bioteelt zijn geschikt.
- De specifieke botanische variëteit: je moet zeker weten uit welke plant de etherische olie gewonnen wordt. Het Latijn is een universele taal in de botanische wereld. Een etherische olie moet aangeduid zijn met 2 Latijnse namen: de eerste is de soortnaam vb Pinus (den), de tweede bepaald de specifieke soort, sylvestris: grove den.
- Het gebruikte plantendeel is belangrijk: vb bij de sinaasappel (Citrus aurantium) word er etherische olie gewonnen uit de schil van de vrucht, het blad (petitgrain) en de bloem (neroli of oranjebloesem). Er is een groot verschil in therapeutisch toepassingsveld, in geur en in prijs, daarom moet het plantendeel zeker vermeld worden.
- Het chemotype of de samenstelling van de etherische olie: naargelang de groeiplaats, bodem, aantal uren zonneschijn, klimaat, enz kan van éénzelfde plantensoort een andere etherische olie verkregen worden omdat een bepaald bestanddeel meer voorkomt.
Vb tijm (Thymus vulgaris): het voornaamste bestanddeel kan zijn: thymol, carvacrol, linalol,… dit noemt men het chemotype van een plant.
Door gaschromatografie is vast te stellen welke chemotype een etherische olie heeft.
Zulke analysen moeten volledig zijn, dwz 100%, of deze 100% zeer dicht benaderen.
Verder moeten er nog enkele dingen gegarandeerd worden: nl 100% natuurlijk, zuiver én integraal
- 100% natuurlijk, dat wil zeggen dat er geen synthetische moleculen toegevoegd zijn
- 100% zuiver, dat wil zeggen dat er niet gemengd is met een andere verwante etherische olie of ander plantaardig materiaal (vb vette olies)
- 100% integraal, dat wil zeggen dat de etherische olie op de juiste manier gedistilleerd is (gebruikte druk, temperatuur, duur, enz), en niet verwerkt is (vb kleuren, rectificeren, bleken, deterpeneren, enz…)
Het distillatieproces is ook van groot belang om een goede kwaliteit etherische olie te verkrijgen!
Enkele essentiële voorwaarden:
- de keuze van het materiaal van de distilleerketel: bij voorkeur inox
- toevoer van stoom moet onder lage druk gebeuren
- distillatieduur: voldoende lang, zodat alle moleculen (de lichte en de zware) kunnen onttrokken worden aan de plant
- grootte van de ketel, max 500 kg planten.
- kwaliteit van het water, mag niet kalkhoudend zijn
Als we op de verschillende merken gaan vergelijken zien we verschillende kwaliteitsgaranties:
1. standaard industriekwaliteit, parfumolie
Het gaat hier om etherische olie van planten die niet botanisch gewaarborgd zijn, industrieel gekweekt en verwerkt. Meestal zijn ze gerectificeerd of gedenatureerd, dwz dat er chemische moleculen aan toegevoegd of verwijderd worden, of ze zijn volledig chemisch samengesteld.
Op aromatherapeutisch gebied kan je hier niets mee aanvangen.
2. 100% puur en 100% natuurlijk
Dit zijn de etherische olie van middelmatige kwaliteit.
Ze zijn niet altijd van botanisch gewaarborgde planten (soms worden verschillende soorten omgewisseld). De distillatie is meestal niet volledig: te korte tijd, te hoge temperatuur en te hoge druk. Ze worden gerectificeerd maar niet gedenatureerd.
Het gebruik van deze etherische olie voor therapeutische doelen is eventueel mogelijk, maar niet optimaal.
3. Authentiek en voorzien van hun chemotype.
Dit zijn de etherische oliën die 100% puur, 100% natuurlijk én 100% integraal zijn.
Je weet duidelijk de botanische soort en ondersoort, gebruikt plantendeel, teeltwijze, en het belangrijkste: het chemotype.
Op aromatherapeutisch vlak zijn dit de enige etherische oliën die gebruikt kunnen worden met optimaal resultaat.
Ze worden aangeduid als CGEO: chemisch gedefinieerde etherische olie.
HECT is de franse benaming: huiles essentielles chémotypées.
Een goede manier om merken te onderscheiden is analysen aan te vragen en deze te vergelijken.
Een goed merk etherische olie geeft zijn analysen zonder morren!
Kwestie is ook om de analyse eens goed te bekijken: het moet 100% zijn of alleszins benaderen!
En dan moet je natuurlijk ook wat van de inhoudstoffen afweten, zodat je ze kan lezen en beoordelen!
------------------------------------------------------
ik heb juist men honden en de manden behandeld tegen vlooien of anderen bacterien of schimmels wel puur en onverdund!...
mijn synergie luidt als volgt:
lavendel , lemongras, tea tree.(je kunt nog andere etherische olien, maar ik neem momenteel de deze)
en daar doe je 2dr in de nek en vanachter aan de staart, de manden krijgen maximum 3dr op de kussen na een grondige poets beurt...zelf de poezen hun kussen varen er bij geen één probleem
succes!!!
stralende groetjes Laurette
Laurette, ik ken een hondje (van tien kilo) die daar echt behoorlijk beroerd van is geworden. Tea tree is echt heftig spul!
Ik heb gebruik zelf ook tea tree van het merk jean peau en meng het eventueel met kristalolie.
Je hebt het ook in spray vorm en creme.
Je kun het voor heel veel dingen gebruiken.
Van dit merk heb zelf ook tea tree schampoo of vloweg schampoo.
Je kan even kijken op hun site.
groetjes Sandra
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nee! Vlooien!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?