Kivo Petfood

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Dankzij de fokster van mijn 1e hond ook Kivo fan. Honden doen het er hier goed op. Ik wissel wel af. 3 á 4 dagen Kivo compleet, 1x Kivo vis, 1 x Smuldier pens en soms Alaska lam of konijn als de portomonee het toelaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kivo Petfood" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" Dankzij de fokster van mijn 1e hond ook Kivo fan. Honden doen het er hier goed op. Ik wissel wel af. 3 á 4 dagen Kivo compleet, 1x Kivo vis, 1 x Smuldier pens en soms Alaska lam of konijn als de portomonee het toelaat. "



Mooi, zo pakken wij het ook aan! Ik geloof best in merken zoals Alaska etc, maar vind het té gek om dit standaard te gaan voeren. Met een kilo vlees per dag eten de bullen dan nog luxer dan wij hierzo! Als de Tammenga op is, ga ik ook eens op zoek naar een ander alternatief, denk dat ik dan eens een doos Tinlo Barf menu bestel, heb je 10 kilo met oa konijn, eend, makreel, natuurlijk etc. We zien wel! Heb nu zo'n 40 kilo in de vriezer, dus voorlopig niets te kort.

Anoniem (Gast)

Precies! Heb ook nog 2 grotere kinderen hier die graag goed te eten hebben. *knipoog* Het is niet dat ik het mijn honden niet gun, maar moet het wel reéel blijven.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

" Precies! Heb ook nog 2 grotere kinderen hier die graag goed te eten hebben. *knipoog* Het is niet dat ik het mijn honden niet gun, maar moet het wel reéel blijven. "


Helemaal mee eens. Ik moet zeggen dat ik onze bullen nog steeds iets teveel verwen, want ik gun ze het beste van de hele wereld, maar wij eten zelf ook niet iedere dag biefstuk toch? ;-)
Ik denk dat je het met ons mensen kunt vergelijken: een biefstukje is een uitzondering, een stuk gebakken kip of een gehaktbal komt vaker voor, en das ook gezond en goed te eten toch! ;-)

sonja (Gast)

kivo is ook te koop bij een leonbergerfokker in piershil, hoekschewaard zuid-holland

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ik heb vandaag voor het eerst Kivo Eend en Kivo Konijn gehaald, ze hebben deze diersoorten al eerder van Kiezebrink gegeten, ben benieuwd hoe die van Kivo bevalt! ;-)

Zijn wel wat duurder, omgerekend ca 1,75 per pond.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hoi judith

hier heb je een mede sympatisant,ik voer mijn honden ,sledehonden al jaren lang het vlees van KIVO ik zelf ben er geweldig ENTHOUSIAST over, zolang als ik mijn honden heb, krijgen mijn honden dat hier te eten en dat is al jaren lang,ik weet door de jaren heen zeer goed wat een hond moet en mag eten,en neem maar van mij aan dat het vlees is,daarom noemen ze een hond ook een CARNIVOOR wat nog ten alle tijden betekent VLEESETER,wie zijn wij dan om een hond brok of ander voer te geven

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Leg eens uit waarom Kivo en geen ander merk vlees. Wat maakt Kivo zo bijzonder ? Dat wil echt heel graag weten.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik ben zelf verkooppunt voor Kivo en Tinlo. Mira en Spencer eten het dus ook. Het meeste Kivo. Het is prijstechnisch een heel goede KVV is mijn mening. Ik wissel alle smaken af. Mijn honden eten het met smaak en ze zijn kerngezond en zitten in een mooi glanzende vacht.

Een klant van me met een bejaarde Golden met huidproblemen, die al allerlei dieet en hypo allergene brokken en pilletjes heeft gekregen (wat niets hielp), zit nu ook volledig op Kivo en is van alle klachten af.

Mijns inziens dus een prima KVV.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Het verminderen/verdwijnen van klachten, eten met smaak, glanzende vacht e.d. lees ik over alle KVV's. Als ik het goed begrijp is Kivo een goede KVV omdat het niet zo duur is ? Er zijn meer merken die niet zo duur zijn. Ik blijf zitten met de vraag waarom Kivo zo bijzonder is. Met name waarom de kwaliteit van het vlees, de ingredienten, de samenstelling, analyses, premix e.d. zo bijzonder zijn.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Welke merken bedoel je? Smuldier en rodi? Dat kun je, vind ik, niet met Kivo vergelijken. Dat zijn grote fabrieks KVV's waar geen echte botten doorheen zitten maar een kunstmatige toevoeging.
Kivo is een kleinschalig bedrijf, waar je zo kunt binnenlopen.
Het vlees zit verpakt in worsten, wat ik zelf prettig vind. Ook een stuk hygiënischer dan de verpakkingen van lotgering bijvoorbeeld.

Als je meer wilt weten over de analyses van Kivo zou ik even bellen met Kivo. Cor is een aardige man die je prima te woord zal staan.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik bedoel merken zoals Alaska, Haaksbarf, Carnivoer e.d. Ook dat zit in worsten, ook daar zitten botten doorheen, ook daar kun je gewoon binnenlopen, waar Kivo premix nodig heeft hebben genoemde merken die toevoegingen kennelijk niet nodig. Ik lees hier regelmatig dat mensen hun KVV om de hoek halen, daar staat namelijk de fabriek van dat merk dat ze voeren. 
 
Vergelijk je Kivo bewust met de mindere KVV's ? Wat ik bedoel, Kivo wordt hier steeds als een soort zeldzaamheid neergezet. Ik wil van de voerders van Kivo graag weten wat er dan zo zeldzaam geweldig is aan Kivo. Dat ik dat kan vernemen van de fabrikant, tja ..... Die gaat me natuurlijk niet vertellen dat ik beter Haaksbarf en Alaska kan blijven voeren ;-) 

Een heel groot nadeel van Kivo vind ik het ontbreken van een website met daarop alle informatie. Het assortiment, de verhoudingen, de ingredienten, de analyses enz. enz. Dat Cor dat niet zo heel belangrijk vindt en zelfs voerwijzer.com de informatie niet compleet heeft vind ik een gemiste kans. Ik hoef geen leuk verkooppraatje, ik wil graag cijfertjes en verhoudingen. Dat geldt niet alleen voor KVV maar voor ALLES wat ik koop. Is die informatie niet voor handen dan vertrouw ik het niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben ook 'fan' van Alaska, Tinlo en Haaksbarf en wissel dan ook op het moment die merken af.

Kivo zou ik zelf absoluut niet voeren. Het bevat rijst en een premix. Daarnaas is er idd vrij weinig bekend over de analyses ed.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Kivo word door mij niet als een soort zeldzaamheid neergezet volgens mij.

Maar als je het over een goedkopere KVV hebt dan heb ik het niet over Tinlo, Haaksbarft etc. Dat is allemaal vrij prijzig.

Ik wilde naast Tinlo ook een prijstechnisch voordeliger KVV verkopen. Een worst van Kivo kost de helft van een worst van Tinlo namelijk.

Zelf wissel ik af tussen Kivo en Tinlo. Meer klanten van mij doen dat.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als men goedkoper wil, kunnen ze beter zelf samen gaan stellen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik had niet over goedkopere KVV's. Ik vroeg me alleen af waarom Kivo en geen ander merk KVV, wat er zo bijzonder is aan Kivo. Als ik het goed begrijp is het 'goed' omdat het goedkoper is.
Als je goedkoper wil kun je inderdaad ook zelf gaan samenstellen. Helaas moet mijn hond dat niet anders had ik het wel geweten. Ik blijf bij Haaksbarf, Alaska en Kiezebrink. Tinlo moet ik nog even uitrekenen omdat ik spiervlees moet toevoegen tot 15 % bot anders wordt poepen een beetje moeilijk.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Kiezebrink is ook een vorm van zelf samenstellen ;-) Degomeat.nl heeft ook NRV mixen waar je dan wat aan toe kunt voegen om er BARF van te maken.

Waarom moet je hond geen zelf samengestelde dingen en wel kiezebrink? Je kunt ook zelf de boel fijn snijden en dan steeds iets groffer.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Zolang het fijn is en mevrouw niet hoeft te kauwen is het goed. Zodra ik een eendennek in haar bak leg komt ze niet eens meer in de keuken. Drie dagen achter elkaar heeft ze een eendennek gehad. Helemaal, in stukjes gehakt, klein stukje vlees vanaf gepulkt en aangeboden en tot slot uit frustratie er zelf maar op gekauwd. Ze moet ze echt niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bah, heb je echt een rauwe eendennek in je mond gestopt? Ulg..

Je kunt ook gemalen bot kopen. Bijvoorbeeld lupa verkoopt gemalen lam, kip en geiten botten. Bij hondeneten.nl kun je gemalen kalkoennekken krijgen.

Het kan ook zijn dat de eendennek te hard is, dan kun je kijken of ze bijvoorbeeld een kwartel karkasje in stukjes geknipt wel wil.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik wilde zo graag dat ze het ging eten dat ik dat heb gedaan om haar over te halen wat helaas niet is gelukt. Een Whippet heeft een relatief groot gebit en kan met gemak eendennekken eten. Ik heb geen idee waarom maar ze wil haar eten graag fijngemalen. Verwend nest ;-)  Van Kiezebrink heb ik Hazenmix en Hertenvlees, de rest is KVV.

Els (Gast)

Kivo is een merk wat al jaren bestaat, ouder dan menig ander merk waar iedereen prat op gaat.
Kivo heeft gewoon al jaren een website waar ook de analyses op vermeld staan.
En niet in iedere variant zijn rijstmeel toegevoegd, er zin meer varianten die enkel en alleen puur zijn.
Kom bij veel producenten, maar bij heel weinigen mag en kan je een kijkje in de keuken nemen.
En als je het toch niet voert waarom altijd al dat commentaar op bepaalde merken.
Op voerwijzer staat wel meer waarvan ik denk , hoe kom je aan die informatie, er staan zelfs merken op die bij merkje A worden gedraaid, zelfde inhoud hebben en enkel een andere verpakking hebben, en toch wordt dat merkje B als juist goed gezien!!!

Heb ook de duurdere merken gevoerd, nou daar deden mijn honden het niet goed op, diaree, uitslag, tranende ogen etc.   en nee voer al 10 jaar vlees aan de honden, dus er hoefde geen brok uit het lijf.
Meerdere honden uit mijn omgeving zijn ziek geworden van een hoog aangeprezen merk, hoor je ook niemand over.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat een merk al jaren bestaat zegt nogsteeds niet dat het een goed merk is voor je hond. Als je kvv met premixen en graan voert, kun je net zo goed brok blijven voeren, ben je nog goedkoper uit :-)
Je gaat toch juist op kvv/barf omdat je de hond zo dicht mogelijk bij de natuur wilt voeren?

Ik vond de prijzen van Alaska en Tinlo wel mee vallen, maar ik heb dan ook de goedkoopste versies van die merken gekozen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Kivo heeft al jaren een website maar daar stond nooit iets op. Pas sinds heel kort staat er een deel van de informatie die ik wil weten op. Konijn staat niet bij de produkten, Eend en Lam wel maar daar staat echt geen informatie. 

Het gebeurt inderdaad dat honden het niet goed doen op een bepaald merk, duur of goedkoop maakt dan helemaal niets uit. Dat zal bij Kivo niet anders zijn. Als je hier af en toe meeleest hoor je hier wel degelijk mensen die All Animal, Haaksbarf, Carnivoer e.d. voeren maar dat de hond het gewoon niet verdraagt. Halen ze uit wanhoop een pakje smuldier uit de supermarkt gaat alles goed. Betekent dat dan dat Smuldier goed is ?

Els (Gast)

Dat een merk mooie blauwe ogen heeft zegt mij ook niets.
En ik voer geen graan  en premixen, maar tegen jou lullen is lullen tegen een muur dus bespaar me de moeite om als een kip zonder kop te gaan lullen.

Zoals gezegd loop al heel wat jaartjes mee, weet wat ik voer.
kraak geen merk af, dus doe dat zelf a.u.b ook niet, en laat iedereen eens in zijn waarde.
Heb genoeg voorbeelden van honden die het totaal niet goed doen.

Weet wat er in Kivo zit, maar ook in andere merken.
En als je niet weet wat kivo is en enkel op voerwijzer afgaat, houd dan gewoon je mond en help andere in andere topics en sla de topics over zoals deze.

Els (Gast)

Nee, zal smuldier nooit promoten, maar ook net afkraken.
Liever dat ze dat voeren, dan de eerste de beste b..k.
Mijn honden hebben het ook wel eens met smuldier moeten doen tijdens een vakantie, toen was er nog geen verkooppunt van welk merk dan ook op elke hoek van de straat, maar wel een supermarkt wat smuldier verkocht.
Voerde wel dan de enkelvoudige versies afwisselend.
En ja ook daar deden ze het niet al te beroerd op, enkel dat ik het dubbele moest voeren.

Op de site van kivo staat al heel lang de informatie, zelfs op hun oude website stond het.
konijn, eend, is gewoon enkelvoudig en die beestjes zijn echt niet anders dan in de andee merken, komen veelal van het zelfde slachthuis af als van alle andere merken.
Er zit geen groentes en andere toevoegingen in, maar groentes vul ik desgewenst zelf .
En in merken die ze ook krijgen , zit al groentes in overvloed.

En de merken die je op noemt, komen veelal net kijken , daar moet ook nog van blijken hoe de hond/kat het op de lange termijn erop doet.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

PasQ;  jij zegt dat je deze smaken voert.

Ik voer momenteel Kivo compleet, Kivo vis-kip, Kivo, pens-kip en Kivo Rund
Nou is de pens-kip en de rund niet compleet hoor deze zijn enkelvoudig. kijk maar op hun site daar staat het volgende;

Complete maaltijden van KIVO
De complete maaltijden van KIVO zijn:
KIVO Complete maaltijd, KIVO Kip-Vis, KIVO Puppy, KIVO Kennelworst, KIVO Geit en KIVO Lam-Rijst.
Meer informatie over onze producten vind U op deze website.

Wil me er niet mee bemoeien maar dadelijk heb je verkeerd advies gekregen.
Ik ben ook kivo gaan voeren vandaar dat ik mezelf erin heb verdiept.

Roosje;
Jij schrijft dat er graan in zit toch?
Dat zat er altijd in maar nu niet meer, ben vanmorgen daar geweest in veldhoven en omdat veel mensen het er niet meer in wilden hebben ze het eruit gehaald.

Ik ben trouwens kivo gaan voeren omdat mijn hond bij geen kvv's lust zoals
tinlo, alaska,lotgering en noem maar op. Heeft dus niks met geld te maken. Ik ben blij dat hij nu weer eet, weet niet voor hoelang maar goed nu eet hij  ;-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Ben je nu al weer veranderd? Dacht dat je lotgering gaf..

Anoniem (Gast)

Enkelvoudig wil niet zeggen dat het niet goed is, veel merken hebben alleen enkelvoudige smaken.
Enkelvoudig moet je alleen mee afwisselen, tussen de diersoorten om het compleet te maken.
Als je afwisseld met compleet smaken , voer je sowieso compleet, dan is het enkel zeg maar een aanvulling.

Voer je enkel de enkelvoudige smaken, voer je in mijn ogen veel completer, dan als je enkel compleet voert.
Elke smaak heeft namelijk zijn bot,spier,orgaan van het desbetreffende dier, dus ook in dat gedeelte wissel je dan af, en krijgt je hond niet enkel zeg maar dat kippenbotje, kip/rundorgaan, kip/rund vlees binnen.

Om bij kivo te blijven, de pens/kip is een mooie aanvulling voor 1x per week , de vis is dan wel compleet maar zou ik niet 7 dagen in de week voeren.

Verder kan je nog varieëren met de konijn en eend, ook enkelvoudig.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Leuk zo'n gast die tegen iedereen tegelijk praat en mensen op het forum op hun 'plek' probeerd te zetten en ondertussen een merk te promoten O-)

Els (Gast)

Ach, houd een spiegel voor en je weet dat jezelf op meerdere fora geen antwoorden meer krijgt. AMEN

En ik zet niemand op zijn plek, vertel niemand wat GOED en SLECHT is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kivo Petfood" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Huidkanker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^