Niet alle Terriers zijn zo. Een Norfolk is zéér lief, sociaal en knuffelbaar:-)
En Maltezers zijn idd ook heel leuk!
Maar waarschijnlijk zou ik zelf gaan voor een hondje uit het asiel.
Kleine honden moet je zeker niet onderschatten. Ik denk dat je beter kunt kijken naar het energieniveau en de beweeglijkheid van de individuele hond.
Hier een voorbeeld van een kleine hond (Jack Russell) die wordt herplaatst omdat de eigenaar kleiner is gaan wonen:
https://hhin.nl/component/hhin/hond/15280.html
Deze kleine hond zou in jouw situatie ook niet goed passen.
Tja ik vraag me dan toch af hoeveel beweging en uitdaging die jr daadwerkelijk krijgt.
Maar een jr is een heel ander energie niveau dan bijvoorbeeld een Norfolk Terrier
Beter een hond in een kleinere ruimte die geliefd is en alles krijgt wat ie nodig heeft, dan een hond met een grote tuin waar men nauwelijks naar om kijkt. Zo stond ik er lang geleden in toen ik een hond op straat vond die geen thuis had. Ik woonde toen ook klein en dat was dan weer de reden dat ik voordien geen hond durfde te adopteren. Het universum had blijkbaar andere plannen en de keuze was voor mij gemaakt. De lieve schat is 17 jaar gebleven en had niks te kort.
Als je nog wat twijfelt kun je eventueel een oudere hond in het asiel adopteren. Die zijn vaak al wat rustiger en eerder op zoek naar veiligheid, genegenheid, beschutting, verzorging. Wanneer je dan later naar een ruimere plek vertrekt, kun je jouw keuze naar honden uitbreiden.
Je voelt aan als iemand die heel volwassen nadenkt over de keuzes die je hebt. Dit gaat je lukken. Tal van honden zitten op je te wachten. Succes alvast!
Amber, wat is te klein ? Wanneer je voldoende aan de wandel gaat is een woonkamer echt niet te klein hoor, hier een hele grote hond…..vaak wordt er gevraagd…zeker een villa groot met zo,n hond…nee helemaal niet nodig, voldoende wandelingen maken en dan is een woonkamer echt niet te klein.
Misschien moet ook eens wat rasverenigen gaan bellen nadat je een keuze hebt gemaakt, over uiterlijk, verzorging en van het nest uit gedrag. Dit is een goed start punt https://www.licg.nl/honden/ om je in te lezen alvast.
Ik heb een heel levenlang aanlopers en vind die uitdaging ook wel prettig, ziet ze als het waren groeien aan hond. Met een goed gefokte rashond is dat ook zo. Het verschil ligt er een beetje in dat een aanloper heeft leren overleven en ergens weer opnieuw moet opstarten terwijl een rashond de nest basis al heeft aan socialisatie. Bij beiden kun je alsnog alles verpesten als je er geen tijd in steekt.
Denk dat je, je gewoon beetje moet gaan inlezen en bellen. Ik kreeg op mijn eerste stichting nul. Had geen tuin en kleine woonruimte. Ze zeiden wel iets wat belangrijk was.... "Als je van 6 tot 19:30 werkt, wordt het dan jouw hond of die van de uitlaatdienst?" Dat vond ik wel belangrijke info ipv de tuin of de grote van je appartement.
Al met al? Ga eens hier en daar bellen, je moet ook nog een goed gevoel hebben bij een stichting of een fokker en hun andersom
Ik wil al heel lang heel erg graag een hond, maar na het overlijden van m’n vorige hond vond ik dat eerst heel moeilijk. M’n gezondheid werd toen ook minder en dat hield me naast m’n kleine woning ook tegen, maar inmiddels kriebelt het zo erg. Nu ik door mijn opleiding tot kynologisch instructeur en andere activiteiten veel in aanraking kom met andere hondenliefhebbers/bezitters wordt het ook steeds moeilijker eerlijk gezegd. Het lukt mij op dit moment niet om een andere woonruimte te vinden.
Ik denk dat ik een hond veel te bieden heb wat de kleine woonruimte kan compenseren en het is niet dat ik hier een hondenleven lang nog blijf wonen, maar ik wil niet dat het gebrek aan ruimte hem/haar verstikt. Jullie reacties stemt me heel hoopvol Ik weet nog niet of dat ik voor een adoptie, herplaatser, pup of een senior ga, maar ik denk dat het inderdaad op m’n pad moet komen en ik op een gegeven moment wel voel wat goed is.
Ik woonde op een vergelijkbaar klein oppervlak met hond. Had een tafel aan het voeteneind van m’n bed en gebruikte bed als stoel zo tijdens het eten, en had geen bank, gebruikte het bed als bank. Dus ook al weet ik de precieze afmetingen niet meer; het was niet groot!
Ik denk dat het met een grote hond vooral vallen denk ik gaat zijn over hoeveel ruimte niet alleen zij, maar ook hun spullen innemen, haha De zakken voer, hun bakken, manden, bench, speelgoed, etc..
Ik heb een kleine pup er in grootgebracht. Ik had wel een tuin overigens, maar ik heb niet echt last gehad van de kleine ruimte. Enige was dat toen we naar een grotere woonruimte verhuisden, dat zij en ik niet gewend waren elkaar niet te zien; ze hoefde nooit te piepen bij de deur, of bij haar eten/water, want ik zag haar er heen lopen of er bij zitten. En nu nog, jaren later heb ik wel eens dat ze al 5 minuten eerder van de bank af gegaan is, en dat ik ga kijken waar ze blijft, en ze dan stilletjes voor de achterdeur zit…
Mijn hond is 9 kilo, heb ooit eens gemeten dat ze tot de schouders als het goed is 37cm hoog is. Niet heel klein, maar wel een handig formaatje. Ik ging ook expres voor een niet/minimaal verharend ras. Ik denk dat ik met een verharende hond ook me wel geërgerd zou hebben aan de hoeveelheid haar overal/op bed. Maar dat zou ik ook in een groter huis gedaan hebben denk ik; mijn ouders hadden twee labradorkruisingen, en de hoeveelheid HAAR, en stofzuigen… ik had daar gewoon überhaupt geen zin in
Als pup/jonge hond mocht ze overigens wel mee naar werk, dus daar had ze iets meer bewegingsruimte en een ‘change of scenery’, maar op vrije dagen, zolang ik haar maar genoeg beweging/uitdaging bood, werd er voornamelijk geslapen binnen.
Mijn moeder woont in een klein soort oud arbeiderswoninkje met een labrador van nu bijna 10 jaar oud sinds dit jaar. Hij ligt flink in de weg soms ja, en zijn bench neemt een flink had uit de eet-/woonkamer, en de voerzakken moet mijn moeder ook af en toe passen en meten; laatst had ze per ongeluk 2x2 zakken ipv 2x 1 zak besteld. Toen maar zakken in de hal, en zakken in de woonkamer. Zij heeft wel meer dan 15 vierkante meter, heeft boven een slaapkamertje nog. Met haar oppervlak voelt het zelfs al snel wat krap, maar moet wel zeggen dat ik altijd met mijn hond haar kant op ga en dan zelf een mand meeneem (anders pikt ze die van haar hond in, mijn hond wil liever niet op harde vloer liggen), dus ik verdubbel wel het aantal mensen en hun en hun spullen in huis
Veel hondenliefhebbers – nemen geen hond omdat zij denken, dat zij een hond niet genoeg beweging kunnen geven. En dat een klein huisje voor een hond niet goed is
De grootte van de hond en de tijd die je kunt opbrengen om hem genoeg uit te laten, spelen hierbij de belangrijkste rol.
Voor kleine hondjes is het helemaal geen probleem want als je die tijdens het uitlaten wat laat rennen, komen ze al snel met hun tong uit het bekje naar je toe. Hijgend willen zij dan gedragen worden nog afgezien van de weersomstandigheden van dat ogenblik
Een grotere hond van ca. 40 à 45 cm - ras of geen ras (maakt niets uit) - heeft in een normale woning ruimte genoeg, mits hij opgevoed is en niets vernielt, zodat hij zich normaal in alle vertrekken kan bewegen. Tijdens het uitlaten krijgt hij dan gelegenheid om te rennen als hij er zin in heeft
Natuurlijk is af en toe wat rennen voor een hond goed, maar het is niet zo, dat hij dagelijks zo veel moet rennen dat hij er bij neervalt (wat vaak genoeg gebeurt)
Bij de grootste rassen, de Sint-bernard, Duitse dog of New Foundlander etc, ziet de zaak er wat anders uit en kunnen wij gerust ook het verstand van de betreffende eigenaar aanspreken. Deze grootste hondensoorten die een 2 x grotere ruimte dan een mens nodig hebben om zich gewoon te kunnen bewegen, behoren niet in een woning te worden gehouden of het zou een grote villa moeten zijn, dan is er automatisch een grote tuin bij
Dat wat deze grootste hondenrassen normaal aan beweging nodig hebben kan iemand op een rijtjeswoning of nog minder ze niet geven en waar is nog gelegenheid om zorgeloos een paar honden vrij rond te laten rennen? Daarom zien verreweg de meeste van deze grootsten er ook beroerd uit. Ondervoed met kromme ledematen, versuft, lusteloos, althans zo zie lk ze waggelen van ellende
Dus behalve de allergrootste hondenrassen die echt niet in een woning thuishoren, is er niets op tegen de honden in een kleine woning te houden en met regelmatig uitlaten, wandelen of af en toe een zwempartijtje komen zij niets te kort
Wel is het aan te bevelen om een pup te nemen, die weet niet beter en raakt hieraan gewend
75 kilo hond, en wonend in een hoekhuis in een rijtjes woning, wanneer er genoeg buiten gedaan wordt kan je een grote hond gerust in een rijtjeswoning houden en zeker als er een fijne tuin bij is.
Richard overdrijf niet. ( Bij de grootste rassen, de Sint-bernard, Duitse dog of New Foundlander etc, ziet de zaak er wat anders uit en kunnen wij gerust ook het verstand van de betreffende eigenaar aanspreken. Deze grootste hondensoorten die een 2 x grotere ruimte dan een mens nodig hebben om zich gewoon te kunnen bewegen, behoren niet in een woning te worden gehouden of het zou een grote villa moeten zijn, dan is er automatisch een grote tuin bij
Dat wat deze grootste hondenrassen normaal aan beweging nodig hebben kan iemand op een rijtjeswoning of nog minder ze niet geven en waar is nog gelegenheid om zorgeloos een paar honden vrij rond te laten rennen? Daarom zien verreweg de meeste van deze grootsten er ook beroerd uit. Ondervoed met kromme ledematen, versuft, lusteloos, althans zo zie lk ze waggelen van ellende. ).
Richard ik ben het niet met je eens vwb de kleine hondjes. Mijn kleintje kan uren lang lopen zonder enige teken van vermoeidheid te geven. Rennen kan ze ook en niet meteen hijgen en tong uit de bek. Krijgt ze een aantal dagen niet genoeg beweging, omdat ik bv dat dan niet kan, wordt ze echt vervelend. Het voordeel is dan dat ik in huis moeilijke hersenspellen met haar kan doen, die ruimte is er dan binnen, en gedragen worden, dst is maar net wat je ze leert. Het stereotiep van het vroegere schoothondje van de oude juffrouw zet je hier neer, en dat is al lang gelukkig niet meer zo,
Neem bv een dwergpoedel, klein maar oh zo energiek tot op hoge leeftijd,
Vwb de grote honden is het een feit dat bv de honden die gefokt zijn om zelfstandig, dus zonder mens in de buurt, kuddes bewaken tegen wolven en andere roofdieren dat daar problemen mee kunnen komen als ze in een huis worden gehouden. Te zelfstandig . Alleen al qua vacht zijn die honden gefokt om dag en nacht buiten te zijn, binnen ontstaat dan al snel ook oververhitting en shock,. Ik heb het hier niet direct over de rassen die jij noemt Al hebben die honden met die enorme dikke vachten ook soms problemen met de hete zomers hier, niet de duitse of Deense dog
Maar enig vooroordeel heb je wel mijnsinziens,
Overigens zijn grotere honden vaak, niet altijd, wat rustiger in huis dan kleintjes, hoewel dat ook enorm rasarhankelikk is. Labrador of golden, ze zijn enorme stuiterballen tot vrij hoge leeftijd,
En verder speelt opvoeding een best grote rol hoor, je kan een hond, groot middel of klein, net zo druk in huis maken als je wilt. als je een hond continue bezig houdt met spelletjes omdat dat tegenwoordig in de mode is, dan overprikkel je en krijgt de hond nooit rust en vraag meer meer meer meer, tot gekmakends toe,
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?