Myasthenia gravis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

565529.jpg

Hallo lieve hondenvrienden,

Het is een hele tijd terug alweer dat ik wat geplaatst heb over Benji. Ik wilde graag even een update geven en ik wilde vragen of er mensen zijn die ervaring hebben met de spierziekte, het is namelijk erg zeldzaam. Benji heeft de aangeboren spierziekte ‘myasthenia gravis’. Hij maakt het erg goed naar omstandigheden en ik mag echt in mijn handjes knijpen dat mijn allerbeste maatje nog steeds aan mijn zijde is. Hij heeft kort geleden op het randje gelegen omdat hij een longontsteking had, dit was echt het dieptepunt voor mij, maar ook voor Benji, want hij moest 2 nachtjes in het MCD blijven. Deze 2 dagen waren echt heel heftig voor ons allemaal. Het komt vaker voor dat een hond met deze spierziekte zich verslikt en hier kan dan een longontsteking uit ontstaan.

Benji komt uit een nestje in Roermond. Ik sprak heel erg lang geleden met een meneer waarvan zijn pup uit hetzelfde nestje kwam en deze was na 7 weken verstikt in een snoepje. Ik ben nog steeds zó ontzettend kwaad op de mevrouw uit Roermond. 

Hebben jullie ervaring met de ziekte en/of kennen jullie iemand waarvan de hond deze heeft?

Ik dank jullie vriendelijk! 

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Wat een nare spierziekte.

Ik kende het niet echt, maar heel erg dat je hondje het heeft.

Is het erfelijk, omdat het lijkt dat het nestgenootje van je hondje het waarschijnlijk ook had?

Heeft de mevrouw uit Roermond gefokt met honden terwijl ze het had kunnen weten, zeg maar, van de spierziekte?

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Hoi Sylvia!

het is zeer waarschijnlijk dat de puppy van deze meneer de spierziekte ook had. De puppy was namelijk een jaar later geboren dan Benji (benji is van 2020 en de overleden pup 2021). Toen we de diagnose van Benji kregen, hadden we brieven gestuurd, waarvan ook 1 aangetekende brief, naar de fokster én naar de dierenarts waar de fokster met Benji was heen gegaan in Roermond voor de standaard controles. Van beide hebben wij nooit reactie terug ontvangen en van de fokster heb ik de aangetekende brief zelfs terug ontvangen. Zij wist er wel degelijk vanaf maar heeft toch een jaar later nog een nestje gekregen. Ik ben benieuwd of er nog meer nestjes zijn waarvan ik echt hoop dat dit niet zo is. 

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Dat is wel heel slecht van de fokster, ik neem aan dat het een soort broodfok adres is, waar je hond vandaan komt.

Daar nemen ze het niet zo nauw met gezondheid, en soms werken ze idd zelfs samen met een dierenarts.

Inderdaad te hopen dat ze niet meer verder fokt, geen mens zou toch puppy's willen fokken die kans hebben op deze spierziekte.

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Wat een vreselijke ziekte en constante angst dat het Benji fataal wordt.

 

Hoewel je er geen gezonde Benji voor terug krijgt, kan je deze onverantwoordelijke fokker aansprakelijk stellen voor minstens alle kosten die voortvloeien uit deze ernstige spierziekte,

 

De fokker moet volgens de wet kunnen aantonen dat zij er alles aan gedaan heeft om deze erfelijke ernstige spierziekte bij de nakomelingen te voorkomen. Je kunt haar officieel verantwoordelijk stellen via een rechtsbijstandverzekering of via het Juridisch Loket van je gemeente.

 

Sterkte met je zorgen over en voor Benji.

 

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Goedemorgen Loesje, bedankt voor het meedenken en de lieve woorden. 

Helaas heb ik ten eerste geprobeerd contact te zoeken met deze mevrouw zonder resultaat. Toen zijn we om advies op te vragen naar het juridisch loket gegaan. Zij vertelde ons, in het kort samengevat dat er teveel risico’s aan een rechtszaak e.d. vast zitten. De NVWA had ik ook nog gebeld en zij zeiden dat ik er simpelweg te laat mee kwam..het is echt zo krom allemaal.

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

" Goedemorgen Loesje, bedankt voor het meedenken en de lieve woorden. 
Helaas heb ik ten eerste geprobeerd contact te zoeken met deze mevrouw zonder resultaat. Toen zijn we om advies op te vragen naar het juridisch loket gegaan. Zij vertelde ons, in het kort samengevat dat er teveel risico’s aan een rechtszaak e.d. vast zitten. De NVWA had ik ook nog gebeld en zij zeiden dat ik er simpelweg te laat mee kwam..het is echt zo krom allemaal. "

Je hebt e.e.a. al juridisch uitgezocht. Een rechtszaak kan vreselijk lang duren en er komen veel hobbels op je pad.

 

Ik kon me je topic van juli 2020 over Benji niet herinneren.

 

Heb je dit topic over de ziekte ook gelezen?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/225844/myasthenia-gravis-bij-honden-.php

 

Ben je lid van de FB groep over deze aandoening? In het topic waarvan ik de link geef, staat:

 

"Upright Canine Brigade" en "Canine Myasthenia Gravis" in het Engels
"Megaoesophagus groep Holland" in het Nederlands."

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Goedemorgen Loes. Ik ga hier zeker even naar kijken, misschien vind ik wel waar ik naar opzoek ben via de Facebook groepen. Enorm bedankt voor de linkjes. 

Volgende forumvraag: Zwelling na hoektand trekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^