Labradoodle of past een ander ras toch beter bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NellekeNelleke

Goedemorgen,

om maar gelijk te beginnen..ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën voor een hondenras wat bij ons gezin/situatie past. 

 

We hebben zelf al langere tijd de  australian  labradoodle op het oog maar nu de tijd daar is dat we ook echt alle tijd en gelegenheid hebben om een pup te verwelkomen is er toch een beetje twijfel. Zelf heb ik (van huis uit) ervaring met Tollers. Geweldige honden maar daar merk ik toch wel veel gezondheidsproblemen de laatste jaren. 

 

Onze situatie: mijn man werkt deels thuis, ik werk altijd vanuit huis en kan mijn eigen uren indelen. Een hond zal dus niet structureel alleen thuis zijn. 2 rustige, lieve, kinderen van 13 en 10 jaar oud..beiden opgegroeid met de pups/honden in de familie en zijn daar helemaal gek op. Een eigen hond zal ook echt een hele fijne toevoeging zijn aan ons gezin, voor ons allemaal. Onze kinderen mogen met alles helpen maar zullen nooit verantwoordelijk zijn voor een toekomstige hond en de zorg daaromheen. 

 

Onze wensen: een grote mini/medium maat, moet even alleen thuis kunnen blijven wanneer nodig (al is dit meestal wel te trainen denk ik). Het liefst geen grote blaffer, uiteraard hoort dit bij een hond maar rassen die er echt om bekend staan dus liever niet. Vacht verzorging is geen probleem, liever geen korthaar. Een hond die graag aangehaald wordt en graag bij het gezin is zou heel fijn zijn, daarnaast wandelen we ook graag en veel dus het mag best een ras zijn wat (veel) beweging nodig heeft.

 

Zou een australian labradoodle dan toch het juiste ras voor ons zijn of hebben jullie, uit eigen ervaring, andere ideeën die bij ons aan kunnen sluiten? 

Alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel DanielleDanielle

Een poedel? Die zijn er in verschillende formaten. Hier op het forum zijn een aantal mensen met een poedel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Golden retriever ? Zijn echte gezinshonden, wel gaan kijken naar een uitmuntende fokker.  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er zijn heel veel verschillende labradoodles, op marktplaats vind je er bijvoorbeeld heel veel en ze kunnen heel verschillend zijn qua uiterlijk, karakter, aanleg, gezondheid.

Het is geen officieel ras dus alles met wat krullen wordt soms al 'labradoodle' genoemd.

Daarom is het niet zo te zeggen of de labradoodle bij jullie past.

Of je moet voor de australische doodle, dan weet je veel meer wat voor hond je koopt.

Of als je echt wel een rashond zou willen, zou je kunnen kijken naar één van de verschillende waterhonden, hoewel dit wel allemaal energieke, werklustige honden  zijn die veel beweging nodig hebben.

 

 

 

 

honden page profiel NellekeNelleke

" Een poedel? Die zijn er in verschillende formaten. Hier op het forum zijn een aantal mensen met een poedel. "

Helemaal niet aan gedacht! We keken alleen naar de kruising. Ik ga er eens over lezen. Dank je wel.

honden page profiel NellekeNelleke

" Golden retriever ? Zijn echte gezinshonden, wel gaan kijken naar een uitmuntende fokker.   "

Die vinden we eigenlijk iets te groot wat betreft formaat. Het karakter zou wel heel goed passen denk ik. 

honden page profiel NellekeNelleke

" Er zijn heel veel verschillende labradoodles, op marktplaats vind je er bijvoorbeeld heel veel en ze kunnen heel verschillend zijn qua uiterlijk, karakter, aanleg, gezondheid.
Het is geen officieel ras dus alles met wat krullen wordt soms al 'labradoodle' genoemd.
Daarom is het niet zo te zeggen of de labradoodle bij jullie past.
Of je moet voor de australische doodle, dan weet je veel meer wat voor hond je koopt.
Of als je echt wel een rashond zou willen, zou je kunnen kijken naar één van de verschillende waterhonden, hoewel dit wel allemaal energieke, werklustige honden  zijn die veel beweging nodig hebben.
 
 
 
  "

We willen inderdaad wel een rashond van een goede fokker. Ik heb het gelijk even aangepast in mijn tekst. Het gaat voor ons inderdaad om de australian labradoodle maar toch heb ik het gevoel dat we wat rassen over het hoofd zien die ook heel goed kunnen passen bij ons. Dank je wel!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan  behalve naar de poedel ook kijken bij de Spaanse of Franse waterhond.

Van deze twee is de Franse waterhond weer wat meer relaxed van aard.

Ook heb je nog de Italiaanse waterhond (lagotto), deze zijn wat kleiner en ook veel gereserveerder van karakter.

Je hebt zelfs nog de Portugeze en Ierse waterhond, maar die zijn niet zo bekend als huishond in Nederland.

 

Wij hebben de Franse waterhond, mocht het je interesseren zie je heel veel foto's van hem in mijn profiel (de zwarte hond)

Onze hond is in huis ontzettend rustig en lief, een relaxte hond zoals bij dit ras hoort.

Maar toch heel graag dagelijks voldoende beweging/nodig heeft, ik heb bv jarenlang behendigheid, speuren, apporteren, detectie, zwemmen, apporteren met onze hond gedaan. (niet alles tegelijk natuurlijk, maar in de loop van zijn leven)

Hij is nu bijna 11 en nog altijd graag elke dag er wel even op uit.

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" We willen inderdaad wel een rashond van een goede fokker. Ik heb het gelijk even aangepast in mijn tekst. Het gaat voor ons inderdaad om de australian labradoodle maar toch heb ik het gevoel dat we wat rassen over het hoofd zien die ook heel goed kunnen passen bij ons. Dank je wel! "

Een labradoodle is zo wie zo geen rashond met een nhsb stamboom, want het is een kruissing. Wat Sylvia zegt,,alles wat krullen heeft kan een doodle genoemd worden. 

de australische doodle daar is een verniging van geloof ik, je moet een contract tekekenen om te castreren voor een bep. Leeftijd. Maar ook een giga wachtlijst. Hier op het forum zit iemand die hier meer van weet.

 

Een toller, zelf in de jaren 90 , uit de eerste fok in Nederland, ook een gehad. Ze zijn niet meer zoals toen,helaas, qua gezondheid maar ook qua karakter. Toch zijn er nog wel goede fokkers te vinden. Een doodle zal een stuk nerveuzer zijn als je een fijne normale toller gewend bent. Want ook de doodle is inmiddels behoorlijk doorgefokt en vaak hyper. 

Dus vooral een goede fokker zoeken en dan zal je een tijd op een wachtlijst komen,

honden page profiel Anna NiemAnna Niem

Ook de australische labradoodle is een nieuw ras, ontstaan uit allerlei bij elkaar gegooide rassen. Ik denk niet dat het karakter al per se voorspelbaarder is dan dat van de gemiddelde labradoodle van marktplaats.

Bovendien vragen fokkers van autralische labradoodles woekerprijzen voor pups, en is er zelfs bij 'verantwoordelijke' fokkers (die netjes gezondheidstesten doen) vaak nog sprake van halve puppyfabrieken, met 10+ teefjes die ze onder contract hebben verkocht maar die nog een paar keer terug moeten komen om puppy's te krijgen. Om deze redenen zou het ras voor mij afvallen.

 

Ik zou met jouw wensenlijst ook kijken naar spaniels, welsh springer of britanny spaniel bijvoorbeeld.

Volgende forumvraag: Metrobactin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^