Metrobactin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cami79Cami79

Goedenavond allemaal,

Misschien dat iemand mij kan helpen.

Over zes dagen krijgen we onze nieuwe labrador pup. De pups zouden geënt, gechipt en ontwormd zijn, en als gezond verklaard door de dierenarts.

Nu hoorde ik vandaag dat als we de pup in huis krijgen, we nog een dag of 2-3 door moeten gaan met de kuur Metrobactin, die gegeven zal worden. Ik hoorde ook dat alle pups een Metrobactin kuur krijgen met 6 weken en dan weer met 8 weken. Ook de volwassenen en nog voedende moederhonden bij de fokker krijgen dit toegediend. Blijkbaar gaat dit zo met alle nestjes ook.

Als ik op internet lees, gaat het duidelijk om een antibioticum, tegen vooral Giardia maar ook andere bacteriële infecties.

Mijn vraag is, wordt Metrobactin evt. ook preventief gegeven? Of in de plaats van een andere soort ontworming? Want de pups hebben geen diarree en zijn niet ziek. Of wordt mij hier iets niet verteld door de fokker?

Iemand een idee?

Groetjes!

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Heb je gevraagd waarom?

 

Pups moeten wel ontwormd worden altijd, meestal met Drontal of Milbemax.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Pfoeh hier zou ik zeker vraagtekens bij zetten, waarom krijgen de pups dit best zware middel...... en over zoveel weken nogeens? google nog eeens, want volgens mij is dit het middel waar ook nog als bijwerking neurologische problemen bij kunnen komen. Tegen giardia werd het gebruikt maar daar is men hier, midden nederland van teruggekomen, hoorde ik vorig jaar van de internist toen mijn hondje positief testte en ik hier naar vroeg. Ze zei, wij zijn hier terughoudend mee met dit middel.   

Vraag waarvoor aan de fokker, en desnoods de behandelende dierenarts bellen. Al zal die niets zeggen vanwege privacy.  Ik zou echt heel zeker willen weten waarvoor het gegeven wordt, als je dat weet kan je ook een dierenarts bellen waar jij heen wil gaan met je pup voor informatie. Want waarvoor zou je antibiotica geven bij voorbaat, voor stel dat enzv. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Metrobactin is een antibiotica, dat wordt niet zomaar gegeven, zou bij je fokker vragen of de pups ziek zijn en als je geen goed antwoord krijgt dan je dierenarts om raad vragen, zodat je een pup die dit krijgt straks niet resistent zal zijn als er zomaar antibiotica wordt gegeven.     Metrobactin wordt ook gebruikt voor het beschadigen van het darmmaagstelsel wat veroorzaakt is door giardia, goed vragen waarvoor het gegeven wordt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb een oproep gedaan bij fokkers hier op het forum.

Dit zijn goede fokkers.

Hopelijk reageren zij snel op je vraag.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat zegt de fokker zelf hierover? 

Is er een (hardnekkige) besmetting bij haar/zijn honden waardoor alle honden aan de antibiotica zijn? 

Als ontworming wordt dat niet gegeven, nee. En zomaar, preventief, zonder dat er enige besmetting is.. nee, dat is onzin. Je gaat pups niet 2x een onnodige antibioticabehandeling geven.

Dus vraag zeker door, wat daar aan de hand is. 

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

 

Wat heerst er in dit nest? Giardia?

 

In de bijsluiter pdf staat

Lichtbruine tablet met bruine stippen, rond en convex, met smaakstof, met op één kant een kruisvormige breuklijn. De tabletten kunnen worden verdeeld in 2 of 4 gelijke delen. Behandeling van infecties van het maag-darmkanaal door Giardia spp. en Clostridia spp.

Einde citaat

 

Metrobactin wordt ingezet bij infecties. Is geen wormenkuur.

 

Ik zou het niet vertrouwen. Bovendien zou het door de mogelijk heftige bijwerkingen schade aan kunnen brengen bij de zeer jonge pups.

 

Lees dit oude topic 

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/211662/metrobactin-ellende!.php

 

Meer topics op honden page over Metrobactin vind je via google: "hondenpage metrobactin"

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Hoi hoi,

 

Zeker aan de fokker vragen waarom ze dit krijgen.
Ook belangrijk (omdat sommige fokkers nog wel eens zelf gaan dokteren), vragen of dit voorgeschreven is door de dierenarts.
Gebruik tijdens lactatie wordt ook afgeraden, dus ik vind het nogal heftig dat de pups dit zelf toegediend krijgen, maar ook in hun systeem krijgen via hun moeder.


Voor zo ver ik weet wordt dit nóóit preventief gegeven. Dan zou je eerder aan een Panacur denken, dat is een ontworming die ook eventuele giardia aanpakt.
Van giardia hoeft een hond trouwens niet ziek te zijn, sommigen krijgen nooit klachten (maar zijn wel besmettelijk voor andere dieren).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ben benieuwd of je hier nog terugkomt Cami79.

Volgende forumvraag: Nieuwe teckel pup bij oude teckel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^