Puppy orientatie; Stabij of Aussie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tessa en KenyaTessa en Kenya

Hoi! 

Ik ben nieuw hier maar niet in hondenland. 

Ik had met mijn ex-man een Labrador teefje en een adoptiehondje uit Spanje. Toen we uit elkaar gingen nam hij de honden mee want de kinderen waren klein en bleven bij mij. Twee honden en twee kleine kindjes was teveel in mijn eentje en we wilden ze ook niet uitelkaar halen (die honden dus).

Na een jaar zonder hond ging het toch weer kriebelen en adopteerde ik de liefste Roemeense dame. Zij is inmiddels 13 jaar bij me en lichamelijk gaat het allemaal niet zo lekker meer. Ze kan niet lang meer lopen en ligt eigenlijk vooral op haar matrasje te slapen overdag.

Hoewel ze er nog is, mis ik haar al een soort van. Ik doe steeds vaker wandelingen zonder haar want lange ritten in de auto gaat niet meer, ze kan een rustig rondje van 45 minuten lopen maar moet de volgende dag dan echt rust hebben. 

Strand gaat eigenlijk ook niet meer. 

Ik heb steeds vaker dat ik een wandeling maak en fantaseer dat er weer een jonge, energieke hond naast me loopt. Eentje die ik weer van pup af kan trainen. Bij mijn laatste vond ik het juist een voordeel dat ze al een paar maanden oud was omdat ik kleine kinderen had en ik kreeg dan ook een hond in huis die al zindelijk was en rustig in haar bench lag te slapen 's nachts.

 

Maar mijn larador had ik echt vanaf 8 weken, en hoewel dat heel intensief was, was het ook een van de leukste dingen ooit! Ik zou het heel graag nog een keer doen en mijn oudste kinderen zijn al 17 en 15 en willen graag helpen. De jongste is 7 en zou met de pup opgroeien. 

Ik wil wel wachten tot mijn lieve oudje overleden is, en hopelijk duurt dat nog een tijdje, maar tegelijkertijd geeft me dat ook de tijd om me al wel vast voor te bereiden, in te lezen in de rassen en advies te vragen.

Of zijn er ook redenen om juist een pup al te introduceren als de oude er nog is? 

Op dit moment hebben 2 rassen mijn voorkeur; De Australian Sheperd en de Friese Stabij.

Jaren geleden ontmoette ik een vrouw die 2 aussie's had en ik was op slag verliefd. Maar ja, toen was het absoluut geen optie... maar nu misschien wel, juist ook met al die mensen die even met de hond uit kunnen. Met name mijn middelste zoon is gek op honden en droomt ervan later zijn eigen honden te hebben en te trainen.

Man en ik willen graag lange wandelingen kunnen maken met een hond; denk aan de hele dag lekker de hort op (ik begrijp dat de hond eerst volgroeid zal moeten zijn). Ikzelf zou het echt super leuk vinden om een hond te echt trainen, misschien wel parcours en zo. Kunstjes leren. Dat soort dingen. Ik ben een einzelganger en wil het liefste boeken lezen en met mijn hond zijn. Ben veel thuis en sowieso weinig sociaal leven.

De Friese Stabij is een wens van middelste zoon.

We hebben ooit een huisje gehuurd op texel en onze buren waar we een tuin mee deelden hadden een stabij van 1 jaar en daar heeft hij zo lekker mee kunnen spellen en stoeien. Hij was meteen verkocht. (want zoals gezegd is onze eigen hond vooral lief maar ook best saai dus). 

Zijn er mensen met ervaring met deze rassen die voors en tegens willen delen? Qua uiterlijk zou ik een Aussie kiezen, maar misschien is het wel te hoog gegrepen en is een Stabij beter passend?

Hoe dan ook, super leuk om hier mee te lezen en ik hoor, lees graag reacties!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi dat je nog even wacht nu de oudere hond het wat moeilijk heeft, en zo kan je rondkijken bij eventueel een goede fokker, beiden rassen zijn mooi en leuk, beiden rassen zijn honden waar je veel mee kan doen, en ja wat heeft de voorkeur bij je..ga eens kijken bij fokkers van deze rassen , misschien bij de vereniging ban deze rassen zodat je ze kan zien als er mee getraind wordt.    …..ik heb zelf een heel ander ras, vind het dan ook best moeilijk om er een aan te raden, ken ze allebei, en vind ze allebei, geweldig.   Veel succes. laughing

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien kun je samen met de kinderen eens gaan kijken wanneer de rasvereniging van je beide uitgekozen rassen iets van een clubdag of iets anders leuks organiseert zoals bijvoorbeeld wandelingen.

 

Dan heb je een heleboel mensen bij elkaar met dezelfde rassen. Je spreekt mensen, je ervaart hoe de honden zijn enz.

Misschien kom je wel een fokker tegen die je aanspreekt en waarvan je meer wilt weten en er misschien eens heen kunt gaan om wat meer te weten te komen over het ras, hun manier van fokken, gezondheid van de honden enzovoorts.

 

Volgende forumvraag: Advies over werk en aanschaf hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^