Bully met extreme jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

Onze Bull, 2.5 jaar oud, heeft heel veel last van jeuk. Likt veel aan zijn poten, krapt, bulten over zijn hele lichaam. Ik ben er een beetje mee aan wat we hier mee moeten. Hij krijgt vers te eten, veelal vis. Ook qua snoepjes goede snoepjes. Allergie test bij de da zou een optie zijn alleen staan we daar niet helemaal achter. Iemand die tips heeft of adviezen kan geven? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een allergie test toch doen?

Ook al sta je er niet achter, je hond heeft vreselijke jeuk en dat is heel erg.

De dierenarts hoeft de allergie test niet zelf te doen.

Hij kan bloed afnemen en dit opsturen naar het 'allergiecentrum' Nextmune in Lelystad.

Tot die tijd dat je meer weet, kan de dierenarts je hond iets geven tegen de jeuk, zoals  bijvoorbeeld cytopoints, apoquel.

Allergie hoeft niet perse door het voer te komen, maar je hond kan ook allergisch zijn voor  bepaalde mijten, grassen, bomen 

Veel sterkte met je hond!

 

 

honden page profiel EstherEsther

Dank voor je advies. Ja het is gewoon zo zielig om te zien. Ik dacht zelf meer aan bijv bioresonantie.. Maar geen idee of iemand hiermee ervaring heeft. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Esther, zeker een allergie test laten doen, hier ook gedaan, bloed wordt er afgenomen, opgestuurd naar een laboratorium, wanneer je de uitslag krijgt kan je gaan behandelen…bioresonatie, heb ik geen ervaring mee….dermatoloog gaan….en tegen de jeuk cytopoints, helpt goed.   Een pollenallergie daar kan je op testen door bloed af te nemen, is er een voedselallergie dan is er een eliminatie voeding als eerste wat je kan doen, laat dat over aan de dermatoloog.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bioresonantie heeft mijn vriendin met haar allergische hond gedaan, bij een vrouw in Ermelo. 

Daar was ze wel 6x geweest, was heel duur en het heeft uiteindelijk niets opgeleverd. 

Maar goed, dat is maar 1 ervaring, dat zegt ook niet alles.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een goede dermatoloog op zoeken. Jeuk is 1 van de ergste dingen, daar word je gek van. 

honden page profiel DagmarDagmar

Bij zo'n problemen is elimineren via voeding altijd een 1ste stap. Vaak speelt er meer mee dan enkel voeding, maar voeding uitsluiten is altijd de 1ste stap om vanbinnen uit terug aan de opbouw te beginnen.

 

Via een voedingsdeskundige werken, want op je eentje of met google kennis elimineren, is helaas nooit volledig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Esther, ook kan er geopperd worden om te Desensibiliseren wanneer blijkt als je hond een allergenen allergie heeft, hier hebben we dat vier jaar lang gedaan, geen resultaat.    Maar bij veel honden werkt het wel.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Jeuk is vreselijk. De makkelijkste 1e stap is, in een  keer overzetten op gehydrolyseerde voeding voor een aantal weken iov met de dierenarts. Vaak zie je binnen een paar dagen verbetering. Dan weet je dat de jeuk een reactie is op iets in de voeding. Gehydrolyseerd is voeding met zo klein gemaakt dierlijk eiwit dat een hond hier niet meer op kan reageren. Voedingsallergie is 90 procent op dierlijk eiwit.

 

Werkt het dan kan je ervoor kiezen te gaan elimineren , uitzoeken waar je hond wel tegen kan. Daar heb je begeleiding bij nodig. Door bv een voedingsdeskundige of holistisch dierenarts.

 

Werkt het niet dan is de kans op allergie voor iets van buiten af heel groot en ja daar heb je bloed onderzoek voor nodig.

Desensibilisering is dan een  optie. Ik ken inmiddels meerdere mensen en honden die hier veel geld in stopten zonder resultaat, helaas.

 

Bioresonantie ken ik ook, maar zal bij een voedingsallergie niet helpen dan moet er echt de bron uit de voeding gehaald worden.

honden page profiel EstherEsther

Dank voor jullie reacties. Ondanks dat we van het verse vlees zijn, gaan we toch maar beginnen met eliminatie dieet. De dierenarts gebeld en die adviseerd royal canin anallergic. Ze geven ook aan eerst elimineren en mocht dit niet helpen dan na 8 weken  een bloedonderzoek om omgevingsallergieeen uit te sluiten. Welk voer zouden jullie geven? Qua merk en eventueel vers? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank voor jullie reacties. Ondanks dat we van het verse vlees zijn, gaan we toch maar beginnen met eliminatie dieet. De dierenarts gebeld en die adviseerd royal canin anallergic. Ze geven ook aan eerst elimineren en mocht dit niet helpen dan na 8 weken  een bloedonderzoek om omgevingsallergieeen uit te sluiten. Welk voer zouden jullie llergic…geven? Qua merk en eventueel vers?  "

De dierenarts heeft aangegeven geef royal canin anallergic….ga dat geven, zes- 8 weken en als je geen resultaat ziet dan een bloedonderzoek. Niets geen snacks niets alleen dit voer.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

De rc anallergenic is dus gehydrolyseerd. Ik zou zeker bij ernstige jeuk, de dierenarts volgen nu. Mijn hond knapte er zo van op. Ook ik ben niet van de rc. Maar mijn huidige hondje is er ook heel goed van opgeknapt. Je ziet snel of er verbetering is. 

Maar alleen dit geven en geen kruimeltje ander eten.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Specific heeft ook een gehydrolyseerde voeding. Cdd hy allergie food management , even googlen. Want er zijn veel soorten, ook niet gehydrolyseerd. 

https://www.dierapotheker.nl/hond/voeding-en-snacks?p=1&o=2&n=24&s=25&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIysW7zseViAMVu5poCR1-0TB1EAAYASAAEgJNHPD_BwE

 

Altijd iov dierenarts

honden page profiel DagmarDagmar

Zelf zou ik geen brok geven, zeker bij elimineren wil weten wat ik geef.

Dat wil ik sowieso altijd, maar bij ziekte nog net iets meer.

honden page profiel EstherEsther

Wat dan wel Dagmar? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De brok is 'maar'  voor 6 weken.

Als de jeuk verdwijnt weet je dat de klachten door het voer komen, en vanaf dat punt kun je gaan elimineren met vers vlees.

honden page profiel DagmarDagmar

" Wat dan wel Dagmar?  "

Ik adviseer altijd een gekookte voeding. En dan gaandeweg functioneel aanvullen.

daar bereik ik de beste resultaten mee, en wie wil kan later dan gerust weer naar een brok overschakelen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen.

 

Kan zijn dat ie net ff een berenklauw heeft meegepakt, blauwalg was ook van toepassing dit jaar of stress, kan ook dan gaan ze ook overmatig likken.

 

Vermoed je allergie, moet je beginnen bij het begin en dan begin je met uit sluiten parasieten, vlooien, teken, wormen ect. Die is makkelijk want daar hebben middelen voor. Bij geen verbetering kom je al snel uit op de volgende.

 

Ga je naar voedsel allergie, dat wil zeggen dat je voor 6 tot 8 weken één eiwit voert. Kies je voor brok, worden de eiwitten versneden zo klein dat het nauwelijks reactie zou moeten geven. Vers is wat makkelijker, enkelvoudig kvv dan heb je maar één eiwit maar ga je ook bouwstoffen missen. 6 tot 8 weken kijken dus of er verbetering is om dingen uit te sluiten(dagboekje is behulpzaam ) Brok is moeilijker want je krijgt ook vullers mee, zoals graan, rijst, aardappels ect. Verse aardappels zijn de veiligste optie maar das is uit mijn ervaring, dus durf daar echt geen belofte aan te doen. Mocht ik het nog eens over doen? Dan had ik zelf gekookt, 30% eiwit aan 1 soort 60% vuller, bataat of aardappel en 10% orgaan van hetzelfde eiwit.

 

Heb je dat alles achter rug? Kom je atopie en dan zou je hond een contact allergie kunnen hebben, hetzij gras, huidschilfers, parfumeer producten in schoonmaakmiddelen, stof,  boom schors noem het maar op.

 

Al met al even bijhouden in een dagboekje wat er zoal veranderd is een goed begin, neem dat mee naar je dierenarts en hebben ze sneller beeld van waar te zoeken.

 

Allergie is een imuumziekte dus vaak zijn meerdere factoren een oorzaak. Mensen die bv een noten allergie hebben kunnen ook vaak niet tegen pollen, gras is dan geen hoofdoorzaak maar dan wel weer wanneer de eikenboom in bloezem staat.

Volgende forumvraag: jeuk aan poten en vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^