Hey allemaal, ik heb hier een profiel gemaakt omdat ik een vraag heb voor mensen die al een hond hebben.
Ik zou graag een hond in huis nemen en denk hier al een tijdje over na. Ik heb een vriend en we hebben drie kinderen en daarnaast nog een kat. Als er een hond bij zou komen zou dit geen pup zijn, maar een volwassen hond.
Nu heeft mijn vriend twijfels omdat hij denkt dat een hond veel tijd kost. Ik denk dat dit meevalt en dat een hond, mits het karakter bij het gezin past, prima mee kan draaien in een gezin zonder veel extra tijd kwijt te zijn (uitlaten is natuurlijk iets dat veelvuldig voor zou komen, maar die momenten zijn er ook voldoende).
Nu hadden veel familieleden van mij altijd wel honden, maar zelf heb ik er nooit eentje gehad. Ik ben dus benieuwd naar ervaringen van hondenbezitters om erachter te komen of mijn vriend het wellicht wat zwaar ziet of ik te licht.
Draait een hond makkelijk mee in jouw (gezins)leven of ben je er veel extra tijd aan kwijt?
Een volwassen hond is meestal een hond die toch omdat hij herplaatst wordt best wel veel tijd kost, om zich bij jullie thuis te kunnen voelen. Aandacht geven is een must, en het ligt ook aan wat voor hond en hoe oud…meedraaien in het gezin ja tuurlijk is dat mooi maar een het plaatser moet zijn draai vinden en jullie ook, ja veel tijd gaat er best wel inzitten.
Wat leuk dat je er zo goed over nadenkt!
ik vind een hond niet zo veel tijd vragen, als in, ze horen gewoon bij me.
Maar ze zijn wel altijd aanwezig, hebben hun eigen behoeftes, vragen aandacht, kunnen ziek zijn, zijn financieel een impact, wat met vakantie, is er plaats in de auto etc…
Dus op dat vlak kun je denk ik jezelf wel afvragen, heb je nog tijd/geld/energie voor nog een ‘kind’.
een herplaatser lijkt me ideaal, puppy periode kan echt intens zijn. En er zijn heus hele leuke honden die een thuis zoeken. Ze gaan allemaal wel even een tijd van investering/gewenning/aanpassing vragen en de ideale gezinshonden zijn natuurlijk niet dik bezaaid in herplaatsing, dus daar ook goed je tijd voor nemen. Er zit helaas ook een hoop gesjoemel in herplaatsingen en organisaties, dus zeker goed informeren zodat je achteraf niet met een totaal ongeschikte hond zit.
Hou oud zijn de kinderen, hoeveel tijd kosten die nu? Je hebt ook de verzorging van de kat. Werk je daarnaast? Realiseer je dat een herplaatser vaak ook tijd kost om te wennen. Vaak, na een aantal,weken tot 3 maanden laat een herplaatser zijn of haar echte gedrag zien. Je moet je kinderen leren met de hond omgaan, afhankelijk vd leeftijd kan je ze nooit een minuut alleen laten met de hond! De kreet mijn hond bijt mijn kinderen niet, gaat op zoalang je er bij bent, zeker bij hele kleintjes tot een jaar of 8 a 10 afhankelijk vh kind, je kinderen hjierin opvoeden moet je dus ook, : laat de hond met rust als hij eet of ergens rustig ligt,. Een hond is geen speelgoed.
Uitlaten daar moet je dagelijks 4 a 5 x tijd voor uittrekken en kan je nooit overslaan! Of je moet een enorme tuin hebben, stuk land waar de hond een keertje uitgelaten kan worden. Een wandeling van een uur per dag is toch wel heel fijn voor iedere hond, groot of klein.
Daarnaast kan je, hoeft niet, maar is wel leuk om je hond goed te leren kennen, er een band mee op te bouwen, een hondencursus gaan doen. Zeker als je de hond een paar weken in huis hebt, is dat fijn, zo leer je de ins en outs van je hond kennen, maar bij een goede cursus leer je ook gedrag lezen van de honden om je heen en dat is heel handig om situaties in te schatten.
Kortom kijk eens hoeveel tijd je nu echt over hebt en je dit kan samen laten vallen met de extra tijd die het kost, ga vanaf vandaag iedere dag ettelijke rondjes buiten lopen waarvan een wandeling van een uur! Want dat komt dagelijks terug.
En bedenk dat kinderen onder de 16, niet alleen, zonder toezicht dus, kunnen wandelen met een hond. ook afhankelijk van het kind, sommigen kunnen met 13 al wandelen met een hond. Denk niet, mijn hond trekt niet, mijn hond vecht niet. Maar bedenk heeft het kind de inzicht in te grijpen als een andere hond gaat vechten of aanvallen. Heeft net kind de fysieke kracht een hond te houden,
twee voorbeelden.
Ik liep met mijn hondje buiten toen een kind van een jaar of 11,12 zijn labrador niet kon houden en hem maar losliet..... ik kon letterlijk geen kant op. Kind stond achter struiken dus ik had hem niet gezien. . het was wel mijn hondje dat onder lag. Opmerking van die blaag? Moet u maar een grote hond nemen, ik moet hem loslaten anders val ik. Dat is dus totaal geen inzicht wat er kan gebeuren en geen fysieke kracht om een hond te kunnen houden als hij iets anders in zijn kop heeft..,,,
Een labrador is groot, maar ook hier vlak voor de deur. Een kind met een kleine hond, dit hondje werd aangevlogen door een andere kleine hond die op straat liep, op dat komt voor. . Kind gillen en gillen, honden nog meer in de paniek, ik ben naar buiten gerend en er tussen gesprongen, . Beide honden hadden bijtwonden, kind een enorme rot ervaring met een bloedende hond naar huis. Dit kind kon dat kleine hondje wel fysiek aan, maar had totaal nog geen inzicht, had ze omgedraaid toen ze de ander hond zag, was er niets gebeurd. Ingrijpen tijdens het geevecht kon ze ook niet, je kan dat ook niet van een kind verwachten,
Kortom vandaar mijn waarschuwing voor kind en hond en dat je dus niet moet rekenen dat de kinderen ,,de was doen,,,
Bedankt voor de reacties tot nu toe! Allereerst ben ik me er natuurlijk heus van bewust dat een hond tijd kost. Dat is ook geen probleem. Ik heb alleen zelf het idee dat veel dingen al makkelijk mee kunnen in het leven dat we nu leiden als gezin. De kinderen zijn 2, 6 en 11. Ik weet dat zij ook moeten leren met een hond om te gaan en de jongsten zouden ook niet alleen zijn met de hond. De oudste zal op een gegeven moment (na het wennen en leren goed om te gaan met een hond) wel meer gaan helpen met de verzorging.
Vriend en ik werken beide, maar er is bijna altijd iemand thuis (er wordt ook vanuit huis gewerkt). Met drie kinderen zijn we vaak actief en slapen we nooit uit. Daarom zou het geen moeite zijn om op tijd de eerste wandeling te doen en ook door de dag heen zijn er genoeg momenten om er opuit te gaan, dat doen we nu ook (naar de speeltuin, stad, bos etc). Voor uitlaten zijn dus voldoende mogelijkheden. Daarnaast hebben we een grote tuin waar een hond in kan rennen/spelen/liggen.
Qua aandacht en spelen zal dit er ook voldoende zijn aangezien de kinderen de aandacht zullen geven en wij zelf natuurlijk ook.
Dat bedoelde ik ook met dat ik denk dat de hond niet veel extra tijd zou kosten. Omdat we nu ook in een ritme zitten, actief zijn en er bijna altijd iemand thuis is. Natuurlijk zou het uitlaten zorgen voor structureel vaker naar buiten, die extra tijd zie ik wel. Maar het voeren gaat in een keer mee met het voeren van de kat, er is bijna altijd iemand thuis dus aandacht zal er ook zijn.
Vandaar mijn vraag hier, om erachter te komen of ik nog dingen over het hoofd zie. En dat de beginperiode intensiever is begrijp ik hoor, maar dat gaat ook weer voorbij. Daarnaast zouden we zeker goed kijken naar bijvoorbeeld karakter en dat de hond basisdingen al wel heeft aangeleerd (zindelijk, aan de lijn lopen). Ik weet dat goede gezinshonden niet dik gezaaid zijn (wat een goed teken is lijkt me!) Maar ik weet ook dat deze soms toch een nieuw huis zoeken.
Hoe dan ook, als het zo ver zou komen zouden we zeker niet over een nacht ijs gaan en de eerste de beste hond adopteren.
Je gaat nu wel heel erg uit van het scenario dat de hond heel erg inschikkelijk is, bijna als een schim zonder eigen persoonlijkheid of voorkeuren.
Wil je goed voorbereid zijn, moet je ook nadenken over 'wat als het niet zo gaat'. Tijd is 1 ding om te investeren, energie en aanpassingsvermogen is nog wat anders.
Honden zijn wezens die ook onzekerheden, angsten, voorkeuren, stress, enz. hebben. Dat weerspiegelt in gedrag. Bijvoorbeeld veelvuldig blaffen, opspringen naar fietsers of joggers, uitvallen naar andere honden, drammen en piepen,... het kan dus evenzeer zijn dat je hem niet mee naar een speeltuin kan nemen, niet in een stad kan uitlaten, hij heel nerveus en storend is op een terrasje, bij bezoek, enz.
Dat vergt veel energie. Om te begrijpen, begeleiden, sturen, rekening mee te houden, je eigen plannen te wijzigen,...
Honden worden ook wel es ziek, of ze lopen een blessures op waardoor je gebonden bent aan verzorging of rust.
Ik heb nu een oude hond in huis, en dat is veel intensiever dan de puppy-tijd. Honden op leeftijd kunnen onzeker en onrustig worden, hun gedrag kan veranderen, ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen, of lichamelijke beperkingen krijgen die aanpassingen vergen.
Dus probeer je die scenario's ook voor de geest te halen, in je dagdagelijkse leven.
Of jullie allebei deze energie wil investeren, en jullie ook bereid zijn je aan de noden van de hond aan te passen als het niet zo rooskleurig loopt zoals je nu in gedachten hebt.
En als dan jullie antwoord 'ja' is, kan je op zoek naar een lieve herplaatser.
Oh het is zeker niet mijn bedoeling om de hond volledig in te kaderen hoor! Op een terras zit ik zelden ik bedoelde vooral aan te geven dat we nu ook dikwijls naar buiten gaan. Met een hond zou het vaker voor een wandeling zijn en niet steeds de stad of een speeltuin o.i.d.
Ik begrijp heel goed dat honden levende wezens zijn met een eigen karakter, gevoel e.d. en dat is natuurlijk helemaal prima. En met kinderen ben ik gewend om me aan te passen, die worden ook weleens ziek, hebben geen zin e.d. ik mag dan niet bekend zijn met het hebben van een hond, ik ben het wel gewend om moeder te zijn
Wel zou het de bedoeling zijn om voor een hond te gaan die kan met kinderen/zich goed voelt binnen een gezin. Met speeltuin bedoel ik de speeltuin op de hoek. Daar is het nooit druk. De hond kan er rennen en snuffelen terwijl de kinderen spelen (dit zou niet de enige uitlaatplek zijn natuurlijk, het is een plek die af en toe voor zou komen en bedoeld als voorbeeld. Ik zou natuurlijk ook gewoon langere wandelingen maken want ik weet dat een hond meer nodig heeft dan steeds 10 minuutjes naar de speeltuin om de hoek bij wijze van spreken). En zelfs als de hond dat niet wil kan ik prima in de buurt van de speeltuin lopen terwijl de kinderen er spelen. Maar sowieso zou de hond goed moeten kunnen met kinderen natuurlijk.
De stad waar ik woon is geen grote stad dus als we daar doorheen lopen is het niet te vergelijken met de drukte van een Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Plus dat de stad meer een route zou zijn waar we doorheen komen, niet de bestemming.
Je zou contact kunnen opnemen met de rasvereniging van bepaalde rassen die je aanspreken. En je eventueel op de wachtlijst kunnen zetten voor als er een herplaatser is.
Er zijn soms herplaatsers als baasjes hun pup/volwassen hond terugbrengen naar de fokker om wat voor reden dan ook.
De fokker kan je dan precies alles vertellen over de hond, dat is een groot voordeel. En ze zullen serieus kijken of een bepaalde hond bij jullie gezin zou passen.
Qua tijd, de hond is 24/7 in je leven
Als het een rustige hond is en hij heeft zich gevoegd in je leven gaat het best makkelijk. Een zenuwpees zal verl meer tijd van je vragen.
Natuurlijk heb je dagelijks de terugkomende dingen.
Gezonde volwassen honden hebben toch wel dagelijks minimaal een uur een wandeliing nodig waar ze vrij kunnen rennen/spelen, dus lekker hond kunnen zijn.
Dus buiten de uitlaatrondjes om.
Het hangt dan ook van het ras af wrl waar je ze een plezier mee doet.
Mee naar de speeltuin (als een hond daar al los mag?) en wat rond rennen zou voor sommige rassen lang niet voldoende zijn.
Hoi! Wat leuk dat je er over denkt om een hond te nemen!
Tsja, een hond neemt nou eenmaal veel tijd in, vooral de eerste weken/maanden. Maar als de hond helemaal gewend is bij zijn of haar nieuwe baas, kan hij/zij best gewoon meedraaien in jullie gezin.
Maar je moet er natuurlijk wel elke dag minstens 1 uur mee wandelen.(dat geld voor de meeste honden dan, je hebt ook honden die langer of minder moeten lopen).
Hoewel er rassen zijn waar je niet heeeel veel mee hoeft te lopen, mijn hond hoeft/wil bv niet de hele tijd rennen. Voor haar is 1 wandeling van 1 uur genoeg (of minder als het warm is) per dag, daarnaast kan ze de hele dag naar buiten, en doe ik s'ochtens vroeg en s'avonds laat nog een rondje in de tuin met haar zodat ze nog even kan plassen.
Ik weet niet hoe de speeltuin is ingedeeld, maar volgens mij is het verboden met hond in een speeltuin te komen, bord of niet. Ik was gastouder en nam de hond dan mee in een wagentje of tas, mijn hond heeft verlatingsangst dus thuislaten kon niet. En kon ik haar uitlaten tussen speeltuin en thuis dan onder werktijd. Ik hoopte dat mocht een wijkagent ons dan spotten hij over zijn/haar hart zou strijken met hoe ik het had opgelost (kan speeltuin niet per ongeluk vervuilen, kan geen kinderen bijten (ook al zou ze geen van beiden doen, dat kan een vreemde moeilijk op je woord geloven)). Ik zou kijken of je gemeente daar regelgeving voor heeft. De mijne wel, en kon zo snel ook iets op de website van overheid vinden, al gaf die ook aan dat de regels vervallen waren? Maar bij mijn gemeente staat sowieso op de website dat speelplaatsen/speelweides etc. verboden zijn voor honden.
Dat zou het al moeilijker maken om kinderen en hond te combineren tijdens uitjes, dat het een wandeling door/naar een park/bos moet zijn, en speeltuinen op de route ‘gemeden’ als je geen boete wilt.
Rest niet gelezen aan reacties.
Ja zowel honden als katten kosten tijd, kat is iets meer zelfstandig maar dat zal je ondertussen ook wel gemerkt hebben Katten zijn ook best kattig met nieuwe dingen in huis, hetzij een stoel, nieuwe kast of hond Kan allemaal wel maar kost tijd en energie. Volwassen dier komt ook met enige bagage dus aan jouw de vraag hoeveel wil je er van je zelf insteken? Vaak laat het leuke idee van "Dit doen we met ze allen" na mate de tijd verloopt het afweten. Het is en blijft altijd een klus en houd ook rekening met extra kosten, dierenarts, voeding en misschien wel een gedragstrainner met een volwassen hond.
Goede tip wat betreft speeltuinen om hierop te letten. Voor de speeltuinen in onze wijk verwacht ik daar geen moeilijkheden mee. Die liggen naast een wandelpad dus zelfs als de hond niet rondom de toestellen zou mogen (ik zal eens even opzoeken of ik daar iets over kan vinden bij onze gemeente) dan kan ik buiten de speeltuin blijven met de hond. Daarnaast kan je hier ook makkelijk van speeltuin naar speeltuin wandelen dus is spelen voor de kinderen te combineren met wandelen met de hond.
Verder zullen de kinderen het wandelen met de hond op zich ook leuk vinden dus het gewoon een stuk gaan lopen zal veel vaker zonder speeltuinbezoek zijn dan met.
Anouk een kat komt zeker ook met zijn eigen rugzakje, zeker waar!
Ik heb al bijna 15 jaar katten dus ik weet wel hoe dat is, maar die gaan wel wat meer hun eigen gang inderdaad.
De verzorging zou het meeste op mij neerkomen, maar daar ben ik mij van bewust en dat is prima. Kosten voor de dierenarts en voer e.d. zijn geen probleem, dat zou allemaal prima kunnen.
Doen dus Cristoffel, met wat je verteld nu ben je er helemaal klaar voor.
Klinkt goed allemaal! Ik denk dat een hond best goed in jullie leven past, met hier en daar wat aanpassingen, maar dat hou je. Het zou een stuk ingewikkelder zijn als jullie bijna nooit thuis waren, bijna niet actief buiten zouden zijn etc. In dat geval moet je alles omgooien, wat niet echt realistisch is. Maar dat is gelukkig allemaal niet zo.
Ik moet wel zeggen dat de hond wel onze bepalende factor is in heel veel zaken. Onze eerste hond kwam in 2006 en sindsdien zijn we één keer op een (mini)vakantie geweest waarbij de hond niet mee kon. In 2010. Verder passen we onze vakantie altijd aan aan de hond. De hond neemt in zijn reisbench veel ruimte in in de auto. En ook op vakantie zelf moet je je aanpassen. Sommige bestemmingen zijn niet geschikt voor een hond, niet alle campings en hotels accepteren honden, voor sommige landen gelden speciale regels voor honden of bepaalde rassen, honden mogen vaak niet naar binnen in musea of bij andere activiteiten. Er bleef dus altijd iemand achter op de camping of buiten wachten samen met hond terwijl de rest van het gezin ergens naar binnen ging. Allemaal geen grote problemen, maar je moet je dus ook in je vakantie telkens aanpassen. En als de hond oud wordt, zit vakantie er misschien helemaal niet meer in. Ook thuis is er veel aanpassing hier, onze hond past zich namelijk heel slecht aan aan nieuwe dingen dus we hebben ons ritme echt aangepast aan de hond. Daar kun je wat van vinden, maar goed. Hij is niet makkelijk en kan een echte stoorzender zijn (ook nu hij bijna 9 is), gaat eigenlijk bijna nooit ergens rustig liggen dus meenemen naar veel dingen is voor niemand leuk. Daarom blijf ik veel thuis.
Kortom, ik vind het zelf allemaal niet zo'n probleem want ik ben van mezelf erg saai en heb hele saaie hobby's, maar een hond nemen vergt wel aanpassing in je leven. Daarnaast zijn ook lang niet alle honden geschikt om overal mee naartoe te nemen omdat je de hond zelf er geen plezier mee doet. Mijn hond wordt helemaal debiel in een restaurant of op visite dus blijf ik altijd thuis. Als je ervoor kiest om je hond dan thuis te laten, moet je dus wel eerder terug naar huis als je al uren weg bent. Dat is soms gewoon lastig in een gezin, want die willen ook wel eens een dagje uit. In zo'n situatie kun je altijd nog oppas regelen, maar dat is ook niet altijd makkelijk. We leven dus eigenlijk best wel naar onze hond.
Ik denk dat het belangrijkste is of jij en je vriend een hond willen. Ja het kost tijd en zeker een stuk meer tijd dan een kat. En je hebt er een extra gezinslid bij met zijn eigen wensen en gebruiksaanwijzing. Icm jonge kinderen is het daarnaast ook een mentale extra last om politieagent te zijn en alles in goede banen te leiden. Dat is heel leuk en jij en de kinderen krijgen er een hoop voor terug maar als je het hebt over kost het tijd/ werk dan is dat het zeker. Sommige dingen gaan niet meer zo vanzelfsprekend als ze gingen, hele dag weg met het gezin, kan/ mag de hond mee? Kan hij thuis blijven of naar een oppas. En voor het wandelen met kinderen, nu is dat leuk met het warme weer maar hoe leuk vinden ze het als het regent of koud is en dat iedere dag. Dat zijn allemaal onhandige dingen en je bent echt wel tijd kwijt aan je hond. Ik heb dat er zeker voor over (ben wel blij dat ik gewacht heb tot de kinderen iets groter zijn zodat ze niet steeds mee hoeven met uitlaten/ trainen). Of jullie het er voor over hebben kan je alleen zelf bepalen. Kan je een hond te logeren vragen van familie of vrienden? Dan kan je eens proefdraaien.
Verder snap ik helemaal dat je liever een volwassen hond wil. Dat scheelt enorm. Het is wel een uitdaging om te vinden. Ik heb toen wij gingen oriënteren eens gekeken op de website voor asiel dieren en volwassen, kan met kinderen en katten zonder erge gedragsproblemen daar kwam geen enkele hond naar voren. Maar daar heb je al wat tips voor gekregen dus hopelijk lukt het. Welk ras heb je zelf in gedachten?
Het zou zeker kunne Christoffel, mits je inderdaad de tips op dit forum meeneemt! :-) Het is goed om van tevoren na te denken over bijvoorbeeld: wat doen jullie als je een dagje weg gaat met het gezin (pretpark oid), waar is de hond dan? Hoe doen jullie het met vakanties? Nemen jullie een huisdierverzekering? Bij een volwassen hond is een nieuwe verzekering vaak vrij duur.. hebben jullie een potje voor (onverwachte) dierenartskosten?
Nou ik zou zeggen doen! Wat ik in je vorige bericht lees klinkt heel goed!
En er zijn genoeg plekken waar je hond mee kan op vakantie volgens mij.
Goed dat je er zo goed over nadenkt. Ik heb het topic globaal gelezen en zie dat er al veel goede tips gegeven zijn.
Wat ik zelf belangrijk zou vinden is om het echt heel goed te bespreken met je vriend. Zo te lezen ben jij vooralsnog enthousiaster dan je vriend. Op zich hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn, wel is het goed om verschillende situaties door te spreken. Hoe zal het zijn als de lieve stabiele hond toch minder stabiel blijkt en moeite heeft met alleen zijn, te lomp is met de kinderen, dingen sloopt niet 100% zindelijk blijkt etc. Ontstaat er dan een situatie waarin hij jou de aanschaf verwijt (het zullen dan natuurlijk ook net zijn schoenen zijn die in stukken gescheurd zijn) en jij je geheel verantwoordelijk voelt om het op te lossen? Of staat hij wel zodanig achter het plan dat hij zich ook in wil zetten en wil investeren in de training en opvoeding van de hond? Ook kunnen dierenartskosten hoog oplopen, een paar duizend euro voor een operatie is natuurlijk een hoop geld, ziet hij dat dan ook nog zitten? Deze vraag is voor jullie onderling en hoef je hier natuurlijk niet te beantwoorden.
Wanneer jullie er echt voor willen gaan en ook de minder positieve kanten zien zitten dan kan het een hele leuke aanvulling zijn op het gezin.
Veel hangt ook af van de individuele hond. Is er een bepaald ras waar jullie aan denken of hebben jullie daar geen voorkeur in? Als je een bepaald ras wilt dan zou je kunnen kijken bij de rasvereniging van dat ras. Daar worden weleens herplaatsers aangeboden. Deze honden hebben over het algemeen een vrij goede basis gekregen dat scheelt vaak al veel. Anders zou ik in jullie geval als jullie de beslissing genomen hebben een asiel in de buurt contacteren en vragen of zij contact met jullie opnemen wanneer er een geschikte hond is.
Ik ben best een 'saai' persoon als in ik ben niet constant weg, niet allemaal clubjes of hobby's. Ja ik houd ervan om in of om het huis te zijn, in de tuin bezig te zijn, lezen, tv kijken. We gaan niet vaak op vakantie en als we al gaan dan huren we een huisje op een vakantiepark. Hier heb je ook huisjes waarbij je huisdier mee mag (we hebben onze kat ook weleens meegenomen) dus hierin rekening houden zou ook geen moeite zijn.
Omdat ik een huismus ben vind ik het ook niet erg om thuis te blijven, het komt zelden voor dat we een weekendje weggaan of een dagje weg als gezin dus dat zou op te vangen door de hond mee te nemen of door een oppas te regelen. Maar aangezien deze momenten echt weinig voorkomen durf ik dat wel op die manier te ondervangen, dat zou wel goedkomen.
Ook met regen of kou zou ik het wandelen niet erg vinden. Ik merk dat een stuk wandelen mij juist helpt om even de gedachten te verzetten en dat vind ik fijn. Ik ben (ook in mijn hoofd) altijd wel bezig met gezien en/of werk. Ik heb een tijd met de trein naar en van werk gereisd en moest dan een stuk lopen van het station naar huis. Dat vond ik heerlijk. En ook als ik nu af en toe een stukje ga lopen merk ik dat, dus ik ben er niet bang voor dat ik het uitlaten vervelend zou vinden.
Ik heb trouwens geen specifiek ras op het oog. Bij herplaatsers is er doorgaans aardig wat informatie over het karakter van een dier, dat vind ik een belangrijke. En daarnaast zijn er een aantal rassen die waarschijnlijk meer nodig hebben dan wij kunnen bieden qua energie kunnen verbruiken (herders, terriërs, dalmatiërs, jack russels), tenminste dat is mijn inschatting als ik informatie opzoek over rassen. Dus honden van deze rassen zullen niet snel in het oog springen bij mij.
Toevallig heb ik wel een hond gezien, een kruising tussen een labrador en een golden retriever, die mijn aandacht heeft getrokken. Maar het is dus niet zo dat we vast zouden zitten op een specifiek ras.
Ik denk dat een hond zeker goed bij je zal passen. Ik heb een golden retriever :) Lijken qua mentaliteit op labradors, maar labradors zijn over het algemeen wat onstuimiger en ook op latere leeftijd nog. Goldens zijn echt fantastisch (mijn subjectieve mening haha). Mijne is bijna 5, vroeger ook heel onstuimig en nog steeds wel, maar echt een stuk stabieler geworden sinds hij 2/3 jaar is.
Dat ontdek je ter zijne tijd, ze zijn allemaal echt anders ongeacht ras. Maar of jij nu kiest voor raszuiver of wat anders? Jij kiest ervoor en dat heb je goed door. Dus ga ervoor.
Het is misschien belangrijk een opleiding te volgen voor je een hond neemt hoe je een hond moet opvoeden. Opvoeden moet je zoals bij kinderen blijven doen . Er zijn asielen en goeie asielen . Goeie asiel kunnen u perfect helpen bij de juiste keuze. De juiste keuze is niet altijd het uiterlijk maar karakter en persoonlijkheid. Het is erg belangrijk dat je als gezin achter uw keuze staat. Hou er rekening mee dat kinderen onvoorstelbaar zijn en honden ook. Laat ze nooit alleen .Neem de tijd er komt wel een gepaste hond op jullie pad .
Er zijn al veel goede tips en tricks gegeven.
Dus hierbij vooral antwoord op je originele vraag: Draait een hond makkelijk mee in jouw (gezins)leven of ben je er veel extra tijd aan kwijt?
Ik heb 4 honden, die alle vier makkelijk meedraaien in ons leven. We hebben wel een routine ontwikkeld.
Eerst gaan de honden voor een plasrondje, dan gaan wij ons klaarmaken voor de dag. Dan krijgen de honden eten, terwijl wij ontbijt maken voor onszelf.
Ik ben bezig met wandelen van 9 tot 12, maar ik heb dan ook 4 honden
Met eentje zou dat 1 uur zijn, ongeveer.
Dan slapen ze eigenlijk de hele dag tot 5 uur, want dan is het weer etenstijd. Soms wordt er nog even in de tuin gespeeld of neem ik ze mee voor een trainingsessie van 10 minuutjes.
In de avond wordt er geknuffeld en hebben ze nog een plasrondje (zo rond 22 u).
3 van de 4 gaan naar de hondenschool, dat is 1 uur per week.
Eentje gaat nog schapendrijven 1x per 2 weken.
Met 4 ben je natuurlijk wat meer tijd kwijt, maar ik denk dat ik gemiddeld op 4 a 5 uur per dag zit (excl knuffelen).
Met 1 hond zou dat 2-3 uurtjes zijn, gok ik (wandelen, spelen/trainen, eten maken/geven)
Ging hier toch om 1 herplaatsers? Tamara of heb ik het niet goed gelezen?
Je wilt niet alleen 4 plasrondjes op een dag doen, maar de meeste honden hebben daarnaast ook echt wel een uurtje lekker wandelen per dag nodig of een andere fysieke/mentale activiteit (hondensport, training, speuren, etc). Afhankelijk van het ras wil je die dingen samen doen.
Onze hond draait zeker mee in ons gezin, maar dit betekent wel dat ons gezin in weer en wind er op uit gaat met de hond. Ook met rotweer loop ik met mijn peuter en hond een tijd in het losloopgebied. Heb je daar zin in en de rest krijg je er in mee, dan lijkt het me geen probleem in jullie situatie.
Edit: Oh nog een ding: je moet er niet vanuit gaan dat alle honden het fijn vinden om aandacht van kinderen te krijgen. Voor de meeste honden is aandacht van kinderen eerder iets wat ze tolereren dan waar ze actief naar op zoek zijn (en sommigen tolereren het helemaal niet). Wij hebben een pup die met onze peuterdochter is/wordt opgevoed, en ze gaan echt prima samen, ze spelen ook echt samen en hond wil bijv naast het bed van mijn dochter slapen en nergens anders etc dus ze hebben echt wel een groeiende band. Maar veel van de aandacht van mijn dochter is voor de hond in de categorie spelen - voor knuffelen en veiligheid en vertrouwdheid etc komt ze (nog) niet naar mijn dochter, maar naar mijn man en mij. Zelfs honden die goed zijn met kinderen zien de kinderen volgens mij meer als een soort pups, en niet als een steun en toeverlaat.
Klopt, maar ze vraagt naar ervaringen van anderen.
Dus ik heb mijn eigen ervaring gedeeld.
De vraag is van bijna vijf maanden geleden en ts is al vier maanden niet meer op hp geweest.
Dus die geniet allang van een hond of heeft het voor gezien gehouden
Die heeft geen tijd meer om te forummen nu natuurlijk :v
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?