fixatie voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

Hopelijk is dit de juiste categorie. We bieden tijdelijk opvang aan een buitenlandse hond. Ze is een jaar oud en kent niets anders dan de straat. We houden het klein dus dit betekent even een klein rondje buiten en de rest... veel. slapen en bijkomen. Ze doet het heel goed en is rustig in huis. Nu is er 1 ding waar echt aan gewerkt moet worden en dat is de enorme fixatie op voer. Ze heeft geen baknijd maar als ze eten krijgt dan gaat ze door roeien en ruiten. Om te voorkomen dat ze de hele tijd achter je aanloopt krijgt ze 2 keer per dag eten. Het is nog te vroeg om haar te trainen maar ik wil haar wel gaan bijbrengen dat bv opspringen niet gewenst is. Bv door haar een beloning te geven zodra haar poten de grond raken. Maar er gaat zo'n knop bij haar om omdat ze het voer in mijn handen of zakken ruikt dat er niets meer binnenkomt. Ik heb al gezocht op trainen zonder snoep maar kom niet echt verder. Zo lang er geen geur is van eten is ze de rust zelf. Wie heeft er tips of ervaring met een hond die zo gefixeerd is op eten en hoe kun je op een later moment met zo'n hond gaan trainen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe lang is ze nu bij je?

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

3 weken. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik denk dat het wat te veel is gevraagd om van haar te verwachten dat ze nu niet gefixeerd is op voer. Ze komt van de straat, ze moest het doen met wat ze vond. Het is logisch dat ze gefixeerd is op voer. Mijn ouders hebben altijd buitenlandse straathonden gehad (en nu hebben ze er ook nog 2) en het is altijd in de loop van de tijd beter geworden.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik zou nog even niet trainen met voer. Heb je het idee dat ze alleen trainbaar is met voer? Het is vaak het eerste waar aan gedacht wordt qua beloning maar een blije 'goedzo!', een aai of als dat niet teveel is een spel beloning kan ook prima werken.

 

Onze oudste hond was in het begin te bang om voer aan te nemen (ook straathond geweest), die heb ik alleen maar heel af en toe thuis met voer getraind. Zij is heel gevoelig en reageert heel positief op een stem beloning of een klein voorzichtig spel moment. Onze jongste hond vindt voer niet heel motiverend dus ik gebruik bij hem ook maar af en toe voer als bekrachtiging. Spel beloning is voor hem de ultieme beloning maar daar ben ik zuinig in omdat hij dan snel in overdrive schiet. Zo is elke hond een beetje anders, wanneer ze te hyper worden verdwijnt het leervermogen dus ik denk dat voer op dit moment voor jouw hond teveel prikkels geeft. 

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

Dat laatste wat je noemt in het bericht is hoe ik het ook zie. Er komt een soort blokkade in haar hoofd en het enige wat zij ervaart is... er is nu voer en ik weet niet wanneer ik het weer zal krijgen. Daarom doe ik helemaal niets met voer. Het opspringen bv... als ze op 4 poten staat beloon ik met mijn stem. De hoop dat dit uiteindelijk gaat werken en voor haar een beloning is. 

Iemand anders hier schrijft dat het nog maar een korte tijd is. Dat is zeker zo. Mijn punt is niet om volop in training te gaan. Mijn punt is dat ik nu iets doe of juist niet doe want uiteindelijk een positieve uitwerking heeft en dus niet onwenselijk gedrag wat er ondanks goede bedoelingen van mijn kant insluipt. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Dat soort dingen kunnen in het begin lastig zijn. Je moet elkaar leren kennen en een manier vinden die voor jullie beide werkt. Sommige honden reageren goed op spel, heb je dat geprobeerd? Bijvoorbeeld een favoriet speeltje bij je houden en als ze dus bij het opspringen naar de grond gaat even kort belonen met het speeltje. Onze oudste hond kijkt me aan alsof ik gek geworden ben als ik een speeltje voor haar neus houd. Wat ze wel geweldig vindt is spelen door op de grond te tikken of te rennen. Onze jongste hond vindt die flos dan weer geweldig leuk als beloning. Dan doen we bijvoorbeeld even een klein trek spelletje.

 

Bij honden die van straat komen zijn dingen al snel teveel, maar niet elke straathond is hetzelfde natuurlijk. Is ze ook angstig? Dat zorgt er namelijk ook voor dag ze sneller dichtklappen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Och, zo kort nog maar, mijn hond had dit ook, in het begin hebben we gewoon 2 maal daags eten gegeven, maar als snel heb ik het commando zit geleerd, gewoon een paar minuutjes per dag met een brokje als beloning, zo kon ik al snel aanleren dat hij netjes gaat zitten voordat zijn bak op de grond gaat.

Natuurlijk moet je niet gaan trainen, maar een beetje bezig zijn met je hond en hem/haar iets leren kan geen kwaad vind ik, als het maar eventjes is.

Rust is echt belangrijk, maar ik vind dat je best al spelend wat kan leren, dit hoeft een hond niet te belasten, goed naar je hond kijken dus..

3 weken is ook maar echt kort, je hond gaat wel door krijgen dat hij/zij gewoon elke dag eten krijgt, nu met Sam, die dit ook had, gaat het goed hoor, soms duikt hij nog wel eens op het voer, maar hij snapt wel dat hij niet zo wild meer hoeft te doen.

 

 

 

honden page profiel BlondieBlondie

Als ze haar voer krijgt, is dan wel tot haar door te dringen en hoe eet ze vervolgens?

Onze dame was extreem te noemen toen we haar kregen. Wij konden zelf de eerste week eigenlijk niet eten in haar nabijheid zonder haar weg te sluiten.

Voeren in bak ging niet ze sprong ons omver, en als het wel lukte om de bak neer te zetten was het met een seconde op. Wij voerden toen brok en hadden uit nood tijdelijk een ren, voerden 3x per dag door de hoeveelheid in de ren uit te strooien zodat ze ietwat rustiger het voer naar binnen kreeg.

=

Balbeloning had ze niets mee, maar we wilden toch ook e.e.a. bijbrengen buiten dus had ik toch haar voer mee in een buideltasje na een paar dagen. (ze moest ook bijgevoerd worden vanwege extreem mager, maar dat terzijde), ik had voer in een vuist geklemd en na een lange adem ging ze snappen dat ze alleen iets zou krijgen bij door ons gewenst gedrag. Dan moest ik overigens ook nog uitkijken, dus nam ik dan 1 brokje in mijn andere hand  en bood die aan op een dusdanige manier dat ze niet mijn vingers of hand aan gort zou kunnen bijten.

(ook bij opspringen dus, voer in vuist en de vuist lager naar de grond. pas bij rust kreeg ze beloning uit de hand, ik gooide toen absoluut niets op de grond of via de lucht, alles kwam van ons als bazen af als het om beloning ging.)

Binnen konden we toen ook uitbouwen met de voerbak, inmiddels op advies van mensen een antischrokbak. Niet verwacht, maar ze leerde toen wel dat we de bak pas neer gingen zetten als ze een paar seconden rustig kon zitten. Later uitgebouwd naar zitten en even oogcontact. 

--

Het heeft best lang geduurd, en ze blijft zo heftig op eten, maar in ons geval heeft het wel goed uitgepakt omdat we denk ik duidelijk hebben kunnen maken dat ze echt wel krijgt, maar op onze voorwaarden.

Ze kan gelukkig ook "normaal" in de buurt van de andere honden of gelijktijdig allemaal kluiven en snacks eten, al blijft het vreten in haar geval want alles is in no time op.

Tip, wij geven absoluut niets als wij zelf eten of na ons eten restjes wat we vroeger wel deden bij de andere honden. Dan is hek van de dam en gaat er een knop bij haar om.

--

Stembeloning reageert ze tegenwoordig overigens ook goed op, ze wil het graag goed doen en dat merk je, maar dat zal de herder in haar zijn.

honden page profiel L L

honden foto van L

" Hopelijk is dit de juiste categorie. We bieden tijdelijk opvang aan een buitenlandse hond. Ze is een jaar oud en kent niets anders dan de straat. We houden het klein dus dit betekent even een klein rondje buiten en de rest... veel. slapen en bijkomen. Ze doet het heel goed en is rustig in huis. Nu is er 1 ding waar echt aan gewerkt moet worden en dat is de enorme fixatie op voer. Ze heeft geen baknijd maar als ze eten krijgt dan gaat ze door roeien en ruiten. Om te voorkomen dat ze de hele tijd achter je aanloopt krijgt ze 2 keer per dag eten. Het is nog te vroeg om haar te trainen maar ik wil haar wel gaan bijbrengen dat bv opspringen niet gewenst is. Bv door haar een beloning te geven zodra haar poten de grond raken. Maar er gaat zo'n knop bij haar om omdat ze het voer in mijn handen of zakken ruikt dat er niets meer binnenkomt. Ik heb al gezocht op trainen zonder snoep maar kom niet echt verder. Zo lang er geen geur is van eten is ze de rust zelf. Wie heeft er tips of ervaring met een hond die zo gefixeerd is op eten en hoe kun je op een later moment met zo'n hond gaan trainen.  "

(ik heb het even dikker gemaakt zodat je ziet waar ik op reageerhp-smile)

Ik vind van welsmile

 

Dat is heel goed! Eerst rustig wennen en dan de rest.

 

Nou dat is al goed tochlaughing? Ik vind het wel logisch dat ze dat doet hoor, ze was een straathond dus ze had alleen het eten dat ze vond. Daar moest ze het mee doen, mischien had ze zelfs wel honger. En ze moest het ook meteen opeten voordat iemand anders dat deed, waarschijnlijk. Geen zorgen om maken, het gaat wel over denk ik, of niet. Maar het is niet héél erg, toch?

 

honden page profiel L L

honden foto van L

Schattige pup op jouw profielfoto trouwenshp-heart!

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Haar reactie op voer klinkt best wel heftig. Ik weet niet of je dat er ooit helemaal uit zal krijgen, maar hopelijk wel tot een niveau dat ze bereikbaar blijft.

 

Bij het voeren zou ik met engelengeduld proberen in te zetten op rust. Zodra je haar voerbak pakt en je er haar eten in stopt, zal ze wel helemaal gaan springen en bijna niet te houden zijn. Maar dan zou ik wachten met geven.

Bij een eerste teken van rust. Bijvoorbeeld op haar bips zitten in plaats van opspringen: dan pas geven.

En dan langzaam uitbouwen en iets meer rust gaan vragen. Als je heel lang moet wachten totdat ze dat stapje bereikt, moet je dus heel erg veel geduld hebben. Maar ik denk dat dit uiteindelijk wel loont. Ook voor haar: meer rust in het koppie.

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

Ik merk dat ik nog niet zo handig ben op dit forum en dus weet ik ook niet of ik per reactie kan reageren. Blondie, er is veel herkenning in jouw reactie. En nee, zoals jij het stelt klopt..er is niet tot haar door te dringen als ze ook maar iets ruikt of denkt dat er voer is. Ook herkenning als je schrijft over jouw ervaring van het niet kunnen eten in haar bijzijn. Als het eten op tafel komt dan springt ze tegen de tafel op. En wat betreft opvoeding, commando`s is ze natuurlijk blanco dus naar haar plaats sturen...ze heeft geen idee nog. Toch merken we door haar te negeren als we aan tafel zitten en ons een beetje breed te maken zodat ze er niet bij kan taait ze inmiddels na 20 seconden af en gaat liggen. Dus er is vooruitgang. 

Ze kwam hier ook met ondergewicht aan dus ze krijgt iets meer. Brokken en in de avond daarbij wat vers vlees. Dit 2 keer per dag en verder geven we haar niets. op die manier hopen we dat ze gaat ervaren dat bedelen niets oplevert. We geven trouwens het voer in een antischrokbak want ze schrokt het naar binnen alsof haar leven er vanaf hangt. Dit geven we in de bench ( met de deur open) maar voor ik die bak bij de bench heb ben ik bij wijze van al 5 keer omver gelopen omdat ze tegen mij opspringt. Heeft nu sinds gister wel door dat het eten in de bench komt dus rent ze uiteindelijk wel in de bench. 

 

Yoop het commando zit o.i.d. is dus lastig omdat ze op blijft springen zodra ik ook maar iets in mijn handen heb. Er komt dan niets meer binnen in het koppie. Dit heb ik overigens buiten geprobeerd omdat ik niet wil dat ze binnen steeds achter mij aanloopt omdat ze vermoedt dat ik iets heb. Verder houden we het hier super klein. We realiseren ons dat ze nog steeds aan het landen is. Dus geen uitstapjes maar een klein rondje voor de deur( iets wat ze al spannend vindt)en geen horde visite. 

honden page profiel DagmarDagmar

Is het een idee om al het eten uit je hand te voeren? Dus niet uit een eetbak maar gewoon handvoeren.

dat lijkt me al een eerste stap naar belonen met voer opbouwen.

 

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

" Hopelijk is dit de juiste categorie. We bieden tijdelijk opvang aan een buitenlandse hond. Ze is een jaar oud en kent niets anders dan de straat. We houden het klein dus dit betekent even een klein rondje buiten en de rest... veel. slapen en bijkomen. Ze doet het heel goed en is rustig in huis. Nu is er 1 ding waar echt aan gewerkt moet worden en dat is de enorme fixatie op voer. Ze heeft geen baknijd maar als ze eten krijgt dan gaat ze door roeien en ruiten. Om te voorkomen dat ze de hele tijd achter je aanloopt krijgt ze 2 keer per dag eten. Het is nog te vroeg om haar te trainen maar ik wil haar wel gaan bijbrengen dat bv opspringen niet gewenst is. Bv door haar een beloning te geven zodra haar poten de grond raken. Maar er gaat zo'n knop bij haar om omdat ze het voer in mijn handen of zakken ruikt dat er niets meer binnenkomt. Ik heb al gezocht op trainen zonder snoep maar kom niet echt verder. Zo lang er geen geur is van eten is ze de rust zelf. Wie heeft er tips of ervaring met een hond die zo gefixeerd is op eten en hoe kun je op een later moment met zo'n hond gaan trainen.  "

(ik heb het even dikker gemaakt zodat je ziet waar ik op reageerhp-smile)

Ik vind van welsmile

 

Dat is heel goed! Eerst rustig wennen en dan de rest.

 

Nou dat is al goed tochlaughing? Ik vind het wel logisch dat ze dat doet hoor, ze was een straathond dus ze had alleen het eten dat ze vond. Daar moest ze het mee doen, mischien had ze zelfs wel honger. En ze moest het ook meteen opeten voordat iemand anders dat deed, waarschijnlijk. Geen zorgen om maken, het gaat wel over denk ik, of niet. Maar het is niet héél erg, toch?

 

Dank je wel L. We doen echt ons best en we weten heel goed dat het met muizestapjes moet. uiteindelijk  zal het minder worden maar we willen niet dat wel iets doen wat het tegenovergestelde resultaat heeft. Wat eenmaal erin sluipt is moeilijk weer af te leren. Ze was inderdaad afhankelijk van toevallige toeristen die met de auto stopte en eten gaven. Dus ik snap zo goed waar het vandaan komt maar willen haar graag helpen om iets meer rust in het koppie te krijgen. 

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

honden page profiel DagmarDagmar

 

Is het een idee om al het eten uit je hand te voeren? Dus niet uit een eetbak maar gewoon handvoeren.

dat lijkt me al een eerste stap naar belonen met voer opbouwen.

 

Het punt is dat ze dan de hele dag achter mij aanloopt omdat ze denkt dat ik voer in mijn handen heb. 

honden page profiel DagmarDagmar

Denken mag ze gerust, daar leren ze van ;) 

honden page profiel L L

honden foto van L

" Haar reactie op voer klinkt best wel heftig. Ik weet niet of je dat er ooit helemaal uit zal krijgen, maar hopelijk wel tot een niveau dat ze bereikbaar blijft.
 
Bij het voeren zou ik met engelengeduld proberen in te zetten op rust. Zodra je haar voerbak pakt en je er haar eten in stopt, zal ze wel helemaal gaan springen en bijna niet te houden zijn. Maar dan zou ik wachten met geven.
Bij een eerste teken van rust. Bijvoorbeeld op haar bips zitten in plaats van opspringen: dan pas geven.
En dan langzaam uitbouwen en iets meer rust gaan vragen. Als je heel lang moet wachten totdat ze dat stapje bereikt, moet je dus heel erg veel geduld hebben. Maar ik denk dat dit uiteindelijk wel loont. Ook voor haar: meer rust in het koppie. "

Dat is een heel goed idee!smile

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

 

Haar reactie op voer klinkt best wel heftig. Ik weet niet of je dat er ooit helemaal uit zal krijgen, maar hopelijk wel tot een niveau dat ze bereikbaar blijft.

 

Bij het voeren zou ik met engelengeduld proberen in te zetten op rust. Zodra je haar voerbak pakt en je er haar eten in stopt, zal ze wel helemaal gaan springen en bijna niet te houden zijn. Maar dan zou ik wachten met geven.

Bij een eerste teken van rust. Bijvoorbeeld op haar bips zitten in plaats van opspringen: dan pas geven.

En dan langzaam uitbouwen en iets meer rust gaan vragen. Als je heel lang moet wachten totdat ze dat stapje bereikt, moet je dus heel erg veel geduld hebben. Maar ik denk dat dit uiteindelijk wel loont. Ook voor haar: meer rust in het koppie.

 

Ik enk dat het er nooit helemaal uit zal gaan. Maar ik gun haar maar ook de toekomstige adoptant dat het een beetje beheersbaar gaat worden. Dat wachten met geven heb ik ook overna gedacht. Ik vind het heel moeilijk om het moment te bepalen wanneer ik het haar dan wel geef. Dus,,,springt ze en zodra heer poten de grond voelen is dit dan het gewenste gedrag? Want als ik te lang wacht vraag ik mij af of ze haar gedrag dan kan koppelen aan mijn handelen. Pfff snap je het nog, haha. Maargoed, het is al heel erg fijn dat er mensen zijn die even meedenken. En dat er herkenning is. 

honden page profiel MiesMies

honden foto van Mies

Ik zie dat ik een potje maak van mijn berichten. Excuus! Misschien hebben jullie  een aanwijzing voor mij hoe ik netjes op een reactie kan reageren. Dus netjes met een kader wat ik iedereen zie doen.

honden page profiel L L

honden foto van L

Dank je wel L. We doen echt ons best en we weten heel goed dat het met muizestapjes moet. uiteindelijk  zal het minder worden maar we willen niet dat wel iets doen wat het tegenovergestelde resultaat heeft. Wat eenmaal erin sluipt is moeilijk weer af te leren. Ze was inderdaad afhankelijk van toevallige toeristen die met de auto stopte en eten gaven. Dus ik snap zo goed waar het vandaan komt maar willen haar graag helpen om iets meer rust in het koppie te krijgen.  "

Graag gedaanlaughing

 

Ja ik snap hethp-smile

honden page profiel L L

honden foto van L

" Ik zie dat ik een potje maak van mijn berichten. Excuus! Misschien hebben jullie  een aanwijzing voor mij hoe ik netjes op een reactie kan reageren. Dus netjes met een kader wat ik iedereen zie doen. "

Als je op een bericht wil reageren klik je op: "quote" smile

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Dat lijkt met ook het lastige: wanneer moet je dan het voer aanreiken.

Het liefst wil je natuurlijk pas het voer geven als ze helemaal gekalmeerd is, van 100 naar 20 zeg maar. Maar dat is bij haar onrealistisch in de aanwezigheid van eten. Ik weet niet hoe lang ze dat hyper gefocuste gedrag zou volhouden.

Want stel dat je een half uur met het voer in je hand blijft staan en na die 30 minuten ze het opgeeft en zich er letterlijk bij neerlegt, dan zou dat een goed moment zijn. Maar ik vrees dat je langer moet wachten dan een half uur. Als je uren lang moet blijven staan wachten is dat geen doen. Je hebt ook een leven.

In dat geval kan je dus tussen-stappen belonen en uitbouwen. Even wegkijken i.p.v. dat staren naar het eten of naar jou kijken i.p.v. naar het eten of met de bips op de grond gaan zitten (niet op commando, gewoon uit eigen beweging al gaan zitten) i.p.v. staan te springen. Het draait er natuurlijk om dat het kwartje uiteindelijk valt en ze dat gedrag zelf gaat aanbieden en veel sneller dan de eerste keer. Daarna kan je steeds wat meer rust vragen. Natuurlijk met een kans op terugval. Want ik kan me goed voorstellen dat als ze met haar bips op de grond komt en het eten maar niet komt, omdat je daarnaast ook wil dat ze je aankijkt, dat ze dan weer op gaat lopen springen.

 

Zoals L zegt: inderdaad op Quote klikken en dan helemaal onder het bericht pas gaan typen. (onder het blok met tekst van de persoon die je quote)

 

Ik heb zelf een hond die heel snel hoog in zijn energie schiet. Van 0 naar 100 in 1 seconde, zeg maar. Bij voedselbeloningen werd hij ook hieperdepieper. Ik heb altijd ingezet op rust. Zonder voedselbeloning, maar met stembeloning en actie/dingen doen als beloning. Ik vind dat veel prettiger werken.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn eerste hond kwam ook met ondergewicht en heeft moeten knokken voor eten, die heb ik inderdaad handgevoerd, zo voorkom je ook baknijd, hele goeie Dagmar!!

 

Het gaat natuurlijk niet snel, maar ik heb nu mijn 2de buitenlander, beide hebben toch geleerd, eerst zitten en dan pas eten, zo ook met snoepjes, naar buiten gaan, zitten leren is gewoon handig.

Natuurlijk is het nog te vroeg om te denken dat je hond dit al kan, maar met geduld kom je heel ver.

Negeren, kan wat zijn, al denk ik dat ze het vaak niet snappen, maar ik zou er dan ook een ferme NEE bij zeggen, dan weet hij/zij, ook wat wel en niet mag, zo leren ze langzaam wat de regels zijn.

Wachten is ook een handige als ze kan leren zitten, wachten gebruik ik ook bij eten, en naar buiten gaan, en oversteken of gewoon omdat het nodig is.

Echt het komt goed, je hond staat nog in overlevingsmode, dat moet er uit, en dat komt echt wel.

Hou moed en heb vooral geduld.

Prachtige hond trouwenslaughing Spanje?

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Misschien ben ik gek maar toch wel fijn dat ze je achterna loopt gelijk. Die van mij heeft de hele route naar huis in de auto zitten janken, zat de eerste dag onder de tafel, op de grond gescheten en die kwam van een NL gezin notabene yell

 

Zou lekker die maaltijden halveren en per brokje naar buiten gaan verleggen. Goeie indicatie om te zien in hoevere ze gestressed zijn en in welke situatie, voedsel gemotiveerde honden vreten namelijk niet als ze gestressed zijn. Ook een topmiddel voor een goeie recall, laat staan dat je ze ermee kunt afleren iets van de grond te vreten of het terras niet op te rennen voor vreten.

 

Baknijd voor nu lekker met rust laten onder het eten, is nog helemaal niet belangrijk nu. Eerst moet ze leren dat er voldoende is, dat niemand haar iets gaat afpakken, stop wat lekkers veborgen erin en laat der met rust. Pas later beginnen met "Das veilig en dat niet, ect" Als je begrijpt wat ik bedoel....

Volgende forumvraag: Aanschaffen hond
^