Plasgedrag reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Gisteravond viel ons op dat Chester maar één keer per wandeling plaste, zowel tijdens de avondwandeling als de wandeling voor het slapen. Voorheen was dit zo'n 3 tot 5 keer op dat stukje, afhankelijk van hoe erg hij moest plassen. Normaal markeergedrag dus. Nu hebben we vanmorgen niet super goed opgelet, dus het kan een momentopname zijn geweest, maar toch ben ik nieuwschierig.

Het is niet zo dat hier direct alle alarmbellen bij afgaan, maar het valt wel op. Nu vroeg ik me af wat jullie ervan zouden maken. Gewoon een bijkomend iets van de rugproblemen? Of toch iets om de DA (assistente) over te raadplegen?

honden page profiel L L 3 doggies

honden foto van L

Ik weet het niet, ik heb geen reu, maar ik zou het gewoon even in de gaten houden. En als hij het langer zo blijft doen even advies vragen aan de DA.

 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Hier wel een reu. Het zou mij ook zeker opvallen als hij van de ene dag op de andere dag ineens niet meer (of heel weinig) zou gaan markeren.

Het zou met onderliggende rugproblemen te maken kunnen hebben. Of met zijn gemoedstoestand (wat ook weer zou kunnen komen door pijn). Het kan ook iets te maken hebben met zijn hormonen.

Ik zou het in de gaten houden en bespreken als ik de volgende keer bij de dierenarts zou zijn.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Sommige honden markeren de hele weg, anderen doen één of twee enorme plassen en zijn dan klaar.

Kijk maar eens of hij nu hele grote plassen doet, ik tel wel eens de seconden om te weten dat Pepijn goed geplast heeft.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Zou het even in de gaten houden, zelf zou ik niet zo snel denken dat de verandering komt door de rug. Dan zou hij bij plassen zoals hij soms doet met 4 poten op de grond blijven staan voor stabiliteit. 

Ik heb nooit een gecastreerde reu gehad, dus ook geen idee of een reu minder gaat markeren op een bepaald moment als die hormonen weg zijn. Ik lees net dat die kans er is omdat ze minder territoriaal worden.

Waar ik op zou letten is of hij goed plast, in de zin van een grote constante straal en niet moeite heeft om zijn urine te laten gaan.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Ik vind hem inderdaad lastig. Ik ken mijn hond gewoon niet op deze manier, maar misschien is er wel een super logische verklaring voor. Ik merk wel dat de frequentie aan poot niet optillen omhoog gegaan is (afgelopen week al +/- 4x, voorheen +/- 1x per week of twee weken), maar het blijft koffiedik kijken of daar verband zit.

Naar mijn gevoel had hij eerder al minder moeten gaan markeren als het met hormonen te maken had, maar daar ben ik te weinig in thuis. Hij plast in ieder geval wel goed, maar in hoeveelheid naar mijn idee wel minder dan voorheen. Maar dan plaste hij ook belachelijk veel. Druppelen doet hij dan vervolgens wel weer in huis (zoals nu), maar dat doet hij ook wel eens als hij wel leeggeplast was.

Ik zit zelf nog te denken aan verandering in nieren o.i.d., maar voor zover ik kan vinden gaan ze dan juist meer drinken en plassen (wat hij overigens al deed). Ik houd het in ieder geval even in de smiezen, en misschien dat ik dan toch maandag maar even de DA bel. Tenzij het zich nu herstelt, maar het zit me niet 100% lekker.

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Kan het ook met de warmte te maken hebben? Dus dat het lijf meer vocht gebruikt? Ik merk het ook wel eens bij die van mij (ongecastreerde reu). Soms wil hij gewoon sneller naar binnen (want te warm) waar hij normaal zn poot nog optilt als er amper nog iets uitkomt, gewoon om te markeren. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Dubbel 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat de hond minder frequent zijn poot opheft, kan uiteraard te maken hebben met fysieke problemen (zoals rug). Ik ken de geschiedenis vd hond niet, dus dat kan je beter zelf inschatten, of dat poot opheffen nu moeizamer gaat, ongemak geeft.

Maar minder markeren kan ook gewoon aan het feit liggen dat er minder te communiceren valt met soortgenoten in deze periode (minder honden op de wandeling door vakantie, warmte, enz.). Honden laten geurvlaggen na om een reden. Als die reden wegvalt, dan doen ze het gewoon minder. hp-smile

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Kijk t even aan, hij kan ook iets van gruis of steentjes hebben. Even een plas opvangen en laten checken kan nooit kwaad.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Warmte zou kunnen, al zou hij het dan denk ik vorig jaar ook gedaan hebben. Vakantieperiode is inderdaad ook een mogelijkheid. Dat merken we dan vanzelf als hij wel weer meer gaat markeren. In ieder geval ben ik blij dat het bij niemand associaties met "problemen" oproept, behalve mogelijk blaasgruis. Dan kunnen we het met gerust hart even een paar dagen geven.

Dankjewel allemaal!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kan, dat ie nog steeds pijnlijk is tijdens het plassen of kakken, je gebruikt immers zelf ook al je spieren ervor. Probeer elke dag vers en koud water neerzetten, meloen kan ook zit veel vocht in en vinden ze erg smakelijk.

Volgende forumvraag: Engelse stafford bultjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^