Verschil chiropractor en orthomanueel dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Ik vind het ook heel lastig om te bepalen of ik hier goed aan doe. Aan de andere kant, kan ik haar ook niet zo laten lopen. Haar de rest van haar leven aan de pijnstillers hebben lijkt me ook niet gezond. "

Klopt helemaal van die pijnmedicatie. Ik liep er, bij de chiroprateur voor nek klachten. Uiteindelijk bleek dat reuma in me nek te zijn na een ziekenhuis scan. Chiropracteur mag van mijn de pot op, dat heeft meer schade gebracht dan baat yell Kleine uitstupsel in botgroei op de nekwerfel dat tegen de zenuwen aan drukte. Kraakbeen had ik meer dan nodig en daar helpt een chiro je vanaf met dat continu kraken.

 

Ben niet zo van de mumbo jumbo geneeskunde maar suplementen werken wel, kurkuma, groenlipmossel of gewoon gewichtloos bewegen in het water. Voor mij persoonlijk werkt te onthouden elke 15 minuten een andere houding aan te nemen maarja... ga dat maar eens uitleggen aan een hond.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zit ook in me onderrug dankzij en jawel, me schouder gewrichten maar niet zo erg want optijd gestopt. Benieuwd naar die andere wat dat dan weer is.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Ik vind het ook heel lastig om te bepalen of ik hier goed aan doe. Aan de andere kant, kan ik haar ook niet zo laten lopen. Haar de rest van haar leven aan de pijnstillers hebben lijkt me ook niet gezond. "

Ik ben met mijn hond bewust bij iemand geweest die niet kraakt. Dat vind ik het risico niet waard, er zullen vast ook goede zijn maar soms dus ook niet. Als Martine Burgers in Gelderland niet te ver voor je is, zij is heel ervaren en kraakt niet, ze is osteopaat. De behandeling gaat heel rustig, het lijkt haast alsof er niets gebeurt als je kijkt naar wat ze doet, daarna was mijn hond wel een stuk soepeler dus er gebeurt wel degelijk iets maar dus echt zonder kraken/harde manipulatie. 

honden page profiel BaltoBalto

Met een osteopaat heb ik niet zo goede ervaringen. Zowel voor mensen als voor honden ooit geprobeerd, maar het heeft nooit wat opgelost. Over Martine lees ik wel veel goede ervaringen. Maar omdat mijn hond ook uitval heeft aan de poot, nu al 5 maanden, denk ik dat een behandeling van een osteopaat niet voldoende zal zijn. 

Inmiddels heb ik al een aantal personen gebeld, maar er zijn overal behoorlijke wachtlijsten. Ik blijf zoeken, bedankt voor het meedenken allemaal!

honden page profiel BaltoBalto

" Klopt helemaal van die pijnmedicatie. Ik liep er, bij de chiroprateur voor nek klachten. Uiteindelijk bleek dat reuma in me nek te zijn na een ziekenhuis scan. Chiropracteur mag van mijn de pot op, dat heeft meer schade gebracht dan baat Kleine uitstupsel in botgroei op de nekwerfel dat tegen de zenuwen aan drukte. Kraakbeen had ik meer dan nodig en daar helpt een chiro je vanaf met dat continu kraken.
 
Ben niet zo van de mumbo jumbo geneeskunde maar suplementen werken wel, kurkuma, groenlipmossel of gewoon gewichtloos bewegen in het water. Voor mij persoonlijk werkt te onthouden elke 15 minuten een andere houding aan te nemen maarja... ga dat maar eens uitleggen aan een hond. "

Kurkuma geven we inderdaad en ook visolie. Dat van die houding heb ik ook ooit gehoord. Dat doe ik zelf ook, heb ook snel last van de nek/ bovenrug. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ja das het een beetje met reuma, je moet wel bewegen maar niet teveel. Bij ons vorige hond deden we hem op de bank en dan fiets beweging zachtje maken. Kreeg synopet joint support, had een lijstje meegekregen van ons regulier dierenarts om zelf samen te stellen vond dat te ingewikkeld.  Synopet zit alles in op dosis van hond en merkte ook zichtbaar verschil bij onze hond ermee.

 

Er is nog zoiets wat iemand van het forum gebruikte, Bulleke maar weet daar de naam niet meer van.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Met een osteopaat heb ik niet zo goede ervaringen. Zowel voor mensen als voor honden ooit geprobeerd, maar het heeft nooit wat opgelost. Over Martine lees ik wel veel goede ervaringen. Maar omdat mijn hond ook uitval heeft aan de poot, nu al 5 maanden, denk ik dat een behandeling van een osteopaat niet voldoende zal zijn. 
Inmiddels heb ik al een aantal personen gebeld, maar er zijn overal behoorlijke wachtlijsten. Ik blijf zoeken, bedankt voor het meedenken allemaal! "

Ik denk dat je ook geen wonderen kunt verwachten maar dat geldt ook voor therapeuten die wel kraken. Je gaf eerder aan dat er röntgenfoto's zijn gemaakt wat is daar op te zien?

Een osteopaat/chiropractor kan geen breuk of hernia genezen natuurlijk. Wel kan het helpen als ondersteuning. Voor zover ik weet was Martine altijd heel druk, ik denk dat als je belt ze eerlijk advies zal geven in wat je zou kunnen bereiken met osteopathie. 

 

Wat zegt je dierenarts er eigenlijk van?

honden page profiel BaltoBalto

Op de röntgenfoto's is op 1 plek in de rug spondylose te zien. Op de L1. Dat is precies de plek waar ze een tijd geleden steil achterover op een scherpe stenen rand is gevallen. Natuurlijk moet die plek niet gemanipuleerd worden, maar het kan zijn dat het ook invloed heeft op de andere wervels, doordat ze moest compenseren. Om het een beetje ingewikkelder te maken is er ook wat gezien in de knie van haar linker achterpoot. De schuiflade test was echter negatief, zelfs onder narcose. Van de heupen zijn ook foto's gemaakt. Die waren goed. De dierenarts kan zelf verder niks doen, behalve medicijnen geven. Hij adviseert dus, of een orthopeed voor de knie of iemand die de rug behandeld. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

" Op de röntgenfoto's is op 1 plek in de rug spondylose te zien. Op de L1. Dat is precies de plek waar ze een tijd geleden steil achterover op een scherpe stenen rand is gevallen. Natuurlijk moet die plek niet gemanipuleerd worden, maar het kan zijn dat het ook invloed heeft op de andere wervels, doordat ze moest compenseren. Om het een beetje ingewikkelder te maken is er ook wat gezien in de knie van haar linker achterpoot. De schuiflade test was echter negatief, zelfs onder narcose. Van de heupen zijn ook foto's gemaakt. Die waren goed. De dierenarts kan zelf verder niks doen, behalve medicijnen geven. Hij adviseert dus, of een orthopeed voor de knie of iemand die de rug behandeld.  "

waar een goede chiropractor, wat dus iemand is die 5 jaar aan de universiteit gestudeerd heeft, en die werkt aan het geheel, dus en  de knie, en de rug, het hele zenuwstelsel, aan moet voldoen, wordt hier uitgelegd, door iemand die zelf een afgestudeerd chiropracter is.  Er wordt uitgelegd wat chiropractie is, en welke vragen je moet stellen.

How to Recognize a Good CHIRO?! (youtube.com)

 

 

 

honden page profiel BaltoBalto

Dank je wel, dat is een goed filmpje!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wil Dobry niet afvallen maar zou voor de orthopeed gaan mits je daar het geld voor hebt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Wil Dobry niet afvallen maar zou voor de orthopeed gaan mits je daar het geld voor hebt. "

o ik ben niet tegen een orthopeed, maar ik denk niet dat deze naar het grote geheel kijkt? Wat misschien ook niet altijd nodig is, maar als het mijn hond was zou ikzelf in dit geval proberen een goede chiropracter (dus niet zomaar een kraker) te vinden. 

Maar zoals gezegd, het beroep chiropracter is niet beschermd, daarom moet je wel eerst vragen stellen en weten wat het beroep precies inhoud. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Dobry, neeuhhh., die heb ik zelf gedaan op mijn lijf yell Aan hond werkt dat hetzelfde maar dan wat kleiner, snel gedaan met dat kraakbeen.

honden page profiel BaltoBalto

Ik wil inderdaad iemand die breder kijkt. Het kan denk ik niet alléén de knie zijn. Ze kan bijvoorbeeld ook haar poot niet meer opgetild houden bij het plassen of haar poot goed optillen om op een verhoging te stappen. Ik heb inmiddels een halve studie gedaan van de anatomie van honden en dan denk ik dat óf het ruggenmerg ergens bekneld zit waardoor spieren niet meer goed aangestuurd worden óf er is een beschadiging van een spier in haar dijbeen. De knie alleen lijkt mij onwaarschijnlijk, vandaar dat ik denk ik bij een chiropractor wil beginnen. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik zou dan denk ik eerst naar een orthopeed gaan en daarna eventueel alternatieve behandelingen proberen. Zo te horen is er wel echt iets aan de hand en gaat het niet om wat stramheid. Een orthopeed is niet te vergelijken met een osteopaat of chiropractor dus dat advies van de dierenarts begrijp ik niet helemaal? Eigenlijk ben je dus nog op zoek naar een juiste diagnose?

honden page profiel BaltoBalto

Ja dat klopt. Ik heb wat dat betreft ook een beetje negatieve ervaringen. Mijn andere hond heeft jaren geleden eens veel problemen gehad, medisch. We zijn zo ongeveer heel Nederland rond geweest bij specialisten, veel onderzoeken gedaan en er is nooit een diagnose uitgekomen. Ik wil dat niet weer. Deze hond is ook nog eens niet makkelijk bij de dierenarts. Die ga ik dus niet allerlei onderzoeken aandoen. Daarnaast moeten we ook kijken wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Grote operaties gaan we niet meer laten uitvoeren. Ze is al 9. Het gaat er dus vooral om, om te zorgen dat ze pijnvrij zal zijn. Ik schrijf de orthopeed niet helemaal af. Ik neig echter nu vooral naar iemand die kijkt of er ergens blokkades zijn, die opgelost kunnen worden.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Plasgedrag reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^