Pijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hi allemaal.

Lola heeft artrose, best ernstig. In beide ellebogen. Ze heeft goud accupunctuur gehad en daarnaast krijgt ze elke maand een librela injectie. De afgelopen tijd is ze veel rustiger dan ik van haar gewend ben (ze is snel onrustig, als ze pijn heeft of bang is, merk ik dit gelijk aan haar onrust). Nu hebben we veel verbouwd, zijn we tijdelijk verhuisd en nu eindelijk weer thuis. Misschien is ze gewoon moe, ik heb geen idee. 

 

We zijn bij de osteopaat geweest, ze had veel blokkades, die zijn los gemaakt. Volgende week gaan we nog een keer. Afgelopen vrijdag bij de dierenarts geweest, die vond/zag niks bijzonders. Toch merk ik dat ze echt veel rustiger is maar aan de andere kant, loopt ze goed mee, eet ze goed etc.

 

Vannacht sliep ze bij mij (ging vuurwerk af) en toen werd je jankend wakker. 1 keer een harde piep en ze zat recht op, daarna ging ze weer verder slapen. Zou ze dan toch pijn hebben?

 

Als we wat verder wandelen of ze moet naar de kapper, krijgt ze al extra pijn medicatie, ik merk dan geen verschil met of zonder pijn medicatie... zou ze pijn hebben? Is er iets wat ik nog meer kan doen of vragen bij de DA?

 

Lola wordt bijna 9.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Bekijk ook eens haar slijmvliezen , onderooglid iets naar beneden trekken, voorzichtig, en in de bek. Is dit nog wel mooi roze en niet te licht?

Jij voelt je hond aan, denkt dat er iets niet goed is, dus ga op je intuitie af en laat dingen onderzoeken. Artrose geeft pijn .

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee of ze pijn heeft. Dat kan ik niet beoordelen natuurlijk.

Maar je zou de dierenarts om een week extra pijnmedicatie kunnen vragen, dan kan je misschien uitsluiten of ze pijn heeft.

 

Wat ik van mijn wijlen Maltezer nog herken, als we een paar dagen weg waren geweest op de camping, of veel hadden gefietst, was ze ook rustig en timide. At wel, liep wel mee met haar dagelijkse rondjes, maar ze was wel moe van alle nieuwe indrukken en geurtjes. Dit duurde 2 of 3 dagen en dan was ze er weer. 

Maar als dit van La al langer dan 2-3 dagen aanhoud, dan zal het de tijdelijke verhuis enz. ook niet zijn denk ik.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Bekijk ook eens haar slijmvliezen , onderooglid iets naar beneden trekken, voorzichtig, en in de bek. Is dit nog wel mooi roze en niet te licht?
Jij voelt je hond aan, denkt dat er iets niet goed is, dus ga op je intuitie af en laat dingen onderzoeken. Artrose geeft pijn .
  "

Ja, dat hebben we dus gedaan... zijn bij de dierenarts geweest, osteopaat. Ze krijgt al van alles voor de artrose. Bewust injecties omdat de pijnstilling te snel uitwerkte. Soms zelfs nog extra pijnstilling ernaast, supplementen. Zou niet weten wat ik er nog meer aan zou kunnen doen. We hebben een ortho biabed aangeschaft. 

 

Misschien toch haar poot als ze te lang erop ligt ofzo... of bij teveel belasting. Het zat eerst alleen links, nu ook rechts hebben we gezien op de foto's.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lola, het ligbed voor je hond ? Een orthopedisch bed voor je hond is een goede investering, goed voor gewrichten van de hond.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Lola, het ligbed voor je hond ? Een orthopedisch bed voor je hond is een goede investering, goed voor gewrichten van de hond. "

Nou wou het net roepen yell Heb voor linke lou(over datum senior kat) al een tijdje traagschuim gemaakt op maat hp-thumbsup Peanut had er ook 1, mijn vorige hond met allerlei klachten maar dat bedje is ook een vorm van thuis en eigen. Inmiddels wat meer geleerd over hond en kat en hoe zeer ze waarden geven aan eigen (fermonen)

 

Ons huidige heeft een knuffel, die gaat overal mee naar toe. Die hebben we ook laten wennen aan andere omgevingen, weekendje weg, lange vk maar die knuf gaat altijd mee incl zijn schapenvel. Voor kat gaat een kleine krab/stoelmee. Huis is dus waar je iets herkenbaars meeneemt waar je hond of kat waarden aan hecht. Dan nog gaan ze in protest als het laminaat aan vervanging toe is yell maar dat is na twee daagjes weg zolang er vertrouwde troep is voor hun.

 

Honden en katten zijn vrij statisch in een vetrouwde omgeving. Iets laten staan waar hun fermonen inzitten of meenemen in een nieuwe omgeving.

Volgende forumvraag: Kauwbot?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^