Vieze tanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel talithatalitha

honden foto van talitha

Rambo heeft 2 vieze kiezen, ik geef het de schuld aan ( ja nooit bij poetsen na gedacht -_-) en toen hij elke dag omeprazol kreeg en z’n eten op boerde moesten we z’n brokken wellen in water.. nu is het zo dat hij ook 2 vetbulten heeft in zn lip en 1 in zn hals op een bloedvat, ze willen hem niet onder narcose brengen ivm zn alvleesklier ontsteking.. hebben jullie tips en ideeën ik doe nu elke dag poetsen en verder weet ik het niet zo goed.. hij mist sws zn premolaren aan de onderkant aan beide kanten en die vieze tanden zijn dan precies de kies die daarna komt  moet ik er op staan dat ze het schoonmaken of moet ik zien wanneer hij er last van krijgt en dan maar kijken wat ze voor me kunnen doen? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bedoel je met 'vies'? Zit er tandsteen op? Is het tandvlees ontstoken? Is het glazuur verkleurd? Zijn ze rot? 

honden page profiel talithatalitha

honden foto van talitha

" Wat bedoel je met 'vies'? Zit er tandsteen op? Is het tandvlees ontstoken? Is het glazuur verkleurd? Zijn ze rot?  "

Ik denk tandsteen.. denk als ik er nix aan doe gaan ze vanzelf rotten denk ik.. zit al wel wat zwart op alleen vond de dierenarts het geen goed idee om er nu wat mee te doen.. 

honden page profiel talithatalitha

honden foto van talitha

" Wat bedoel je met 'vies'? Zit er tandsteen op? Is het tandvlees ontstoken? Is het glazuur verkleurd? Zijn ze rot?  "

Denk dat het probleem meer is dat hij “teveel” heeft, 

allergie voor huisstofmijt, malasezzia en muggen en bijengif

darmen; altijd gezegd IBD, nu foliumzuur en vitamine b12 te kort en ontsteking van z’n alvleesklier, bloedarmoede, leverwaardes verhoogd, 

lichaam; mist dus z’n tanden, heeft 1 vetbult zo groot als een tennisbal in z’n hals op bloedvat, heeft een vetbult als een knikker in z’n lip, onder z’n buik zitten hier en daar bulten.. 

bij wisseling voer gelijk overal allergieën tussen z’n poten, onder z’n buik, zn ogen en z’n oren ( hebben op anallergenic gezeten en daar ging het mis) 

snel bloed poepen, snel misselijk, vaak diaree.. 

Mag z’n vaccinatie ook niet ophalen op dit moment.. alles bij mekaar is het risico te groot denk ik? Want ook van narcose krijgt het lichaam een beste opdonder toch begreep ik wel eens? 

In april was het zo erg met alles dat de dierenarts zei of prednison of t.z.t. in laten slapen, we kwamen 3x per week bij de dierenarts dan had meneer weer bloed onder z’n bek van het krabben, dan had hij weer zweren tussen zn tenen, librella opgehaald werkte niet cytopoint werkte niet, toen dexadresson injectie knapte hij iets van op, owja ook nog antibiotica maar daar wordt meneer dus nog veeeeel zieker van.. nu zijn de allergieën weg (voor nu) alleen loop ik nu tegen andere problemen aan die toch echt wel op langere termijn een serieus probleem gaan worden.. ik ben niet iemand die wacht tot het klapt ik wil graag alles voor zijn al lukt dat soms niet.. :( 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Talitha, je kan zijn tanden met een vingerdoekje schoon poetsen, het zijn vingerdoekjes met ribbels, je kan er wat kokosolie opsmeren en zo zijn tanden poetsen, laat je hond dat toe poetsen ?    Vaccinatie kan je uitstellen door te titeren, waarschijnlijk heeft je hond nog genoeg antistoffen bij zich als die altijd gevaccineerd is. 

honden page profiel talithatalitha

honden foto van talitha

" Talitha, je kan zijn tanden met een vingerdoekje schoon poetsen, het zijn vingerdoekjes met ribbels, je kan er wat kokosolie opsmeren en zo zijn tanden poetsen, laat je hond dat toe poetsen ?    Vaccinatie kan je uitstellen door te titeren, waarschijnlijk heeft je hond nog genoeg antistoffen bij zich als die altijd gevaccineerd is.  "

Hij heeft geen keus :p ik lees de meest nare dingen als z’n tanden niet goed zijn en je er niks aan doet! Nouja ik wil wel maar de dierenarts wil niet.. en een dode hond door narcose zit niemand op te wachten.. we poetsen elke avond voor we naar bed gaan z’n tandvlees is rustig allleen zien ze tanden er echt smoezelig uit.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hij heeft geen keus :p ik lees de meest nare dingen als z’n tanden niet goed zijn en je er niks aan doet! Nouja ik wil wel maar de dierenarts wil niet.. en een dode hond door narcose zit niemand op te wachten.. we poetsen elke avond voor we naar bed gaan z’n tandvlees is rustig allleen zien ze tanden er echt smoezelig uit..  "

Schoonmaken het gebit van je hond is geen diepe narcose maar een roesje, ook niet leuk maar de arts houd je hond echt goed in de gaten…met de vingerdoekjes gedoopt in de kokosolie werkt goed zodat de tandsteen eraf gaat, dagelijks gebruiken , op den duur mooie schone tanden.. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als het tandvlees niet ontstoken is en de tand is niet rot, dan is het idd beter om de hond niet onder narcose te brengen voor wat tandsteen.

Als de hond het toelaat, kan je milde aanslag verwijderen met zo'n schrapertje. Uiteraard voorzichtig zijn dat je het tandvlees niet beschadigd.

Als het echter om verkleurd glazuur gaat, blijf je daar beter af, want dat kan betekenen dat het glazuur erg dun is en je daarom de gele kleur van het tandbeen erdoor kan zien. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Kokosolie is puur vet, kijk dus uit bij  pancreatitis als er vetarm gevoerd moet worden, ieder druppeltje is een druppeltje,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Talitha dan zonder kokos….de vingerdoekjes daar zittennribbels aan, kan je ook zonder iets gebruiken…nu poets je ook schrijf je iedere avond met wat ? Je kan ook gedroogde kabeljouw huid geven of konijnenoor met vacht dat schuurt ook de tanden schoon, en is niet vet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

Is Konijnenoor gezond voor honden?

honden page profiel talithatalitha

honden foto van talitha

Heb indd wel eens konijnenoren gegeven maar was daarna bloed poepen omdat meneer niet kauwt en er dan hele stukken door z’n darmen vliegen en hij wondjes maakt in z’n darmen.. met als gevolg bloed poepen..-_- omdat hij die tanden mist heb ik wel eens het idee gehad dat hij soms dingen in z’n geheel doorslikt 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heb indd wel eens konijnenoren gegeven maar was daarna bloed poepen omdat meneer niet kauwt en er dan hele stukken door z’n darmen vliegen en hij wondjes maakt in z’n darmen.. met als gevolg bloed poepen..-_- omdat hij die tanden mist heb ik wel eens het idee gehad dat hij soms dingen in z’n geheel doorslikt  "

Wondjes in zijn darmen ? de oren zijn zacht zitten geen scherpe uitsteeksels aan.  En de vacht eraan is ook zacht.. het zijn zacht gedroogde sticks.  Maar als jou hond er  bloedende  ontlasting door krijgt en wondjes in de darmen, niet meer geven dan.

Volgende forumvraag: Even met jullie delen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^