Kattenziekte/Parvo bij katten (FPV) is niet besmettelijk voor honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Hoewel er geen algemene categorie Medisch is en dit onderwerp daar onder zou vallen, plaats ik dit onderwerp onder Diagnose en Behandeling.

 

Aangezien er nu veel besmette katten met Parvo zijn (FPV Feline Parvo Virus) en katten kunnen overlijden hierdoor, vroeg ik me af of dit besmettingen kan veroorzaken bij honden.

 

Dit blijkt niet het geval te zijn. Parvo bij honden (CPV) is een ander virus. 

 

Citaat

Met kattenziekte bij honden wordt Parvo (CPV) bedoeld. Hoewel CPV en FPV erg op elkaar lijken kunnen katten en honden niet ziek worden van elkaars parvovirus. Wel kunnen honden het kattenvirus van de ene kat naar de andere kat brengen en katten het hondenvirus van hond naar hond.

 

Voor de mens is FPV niet gevaarlijk.

 

Einde citaat

 

Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/kattenziekte/

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Fijn dat je dit meldt Loesjehp-thumbsup.

 

Worden katten niet ingeënt tegen parvo?

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

Oei. Kattenziekte. Daar worden katten tegen gevaccineerd. Ook bij katten loopt de vaccinatie graad terug. Zou dit het gevolg zijn?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Oei. Kattenziekte. Daar worden katten tegen gevaccineerd. Ook bij katten loopt de vaccinatie graad terug. Zou dit het gevolg zijn? "

Dit is inderdaad het gevolg van minder vaccinaties.

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

" Dit is inderdaad het gevolg van minder vaccinaties. "

Ik schrik hier echt van. Dan denk ik ook, hoe lang duurt het voor hondenziekte de kop op steekt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik schrik hier echt van. Dan denk ik ook, hoe lang duurt het voor hondenziekte de kop op steekt.  "

 

Hondenziekte (Canine Distemper Virus/ziekte van Carré) is een andere ziekte dan Parvo. Hondenziekte zit ook in de 3-jarige cocktailenting en er kan ook op getiterd worden; evenals Parvo en Leverziekte.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Goed dat je het hier even plaatst. Ik vind het ook verwarrend dat het beide parvo heet.

 

Vorig jaar heb ik twee ongevaccineerde weeskittens in huis gehad (helaas is er inmiddels één overleden) en heb dit toen ook allemaal opgezocht. Gelukkig hebben ze geen parvo gehad (helaas wel een heftige bacteriële infectie en direct daarna niesziekte). Juist de jonge kwetsbare dieren die nog niet gevaccineerd kunnen worden lopen daardoor gevaar. Onze kittens konden ook pas veel later gevaccineerd worden doordat ze eerst beter moesten zijn. 

 

Jammer dat veel mensen niet goed lijken te beseffen dat de ziektes doorgaans heel veel erger zijn dan de mogelijke bijwerkingen van een vaccin. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Jammer dat mensen zo makkelijk denken om maar niet te vaccineren en er zo'n best wel idiote hype is ontstaan.

Natuurlijk ben ik voor vaccineren op maat, maar datgene wat niet gemeten kan worden, zal soms wel gewoon elk jaar of wanneer het nodig is, gegeven moeten worden wanneer je huisdier veel contact heeft met andere soortgenoten of dieren.

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

"  
Hondenziekte (Canine Distemper Virus/ziekte van Carré) is een andere ziekte dan Parvo. Hondenziekte zit ook in de 3-jarige cocktailenting en er kan ook op getiterd worden; evenals Parvo en Leverziekte. "

Ja, maar ook hier geldt dat er steeds minder geent wordt. Veel titteren, maar vaak wordt ook dat niet gedaan, dus het wachten is op.....

 

Ik ken kattenziekte, van naam, maar wist niet dat het een parvo variant was of parvo in de naam had. 

 

Het geniepige is dat mensen denken, mijn kat ziet geen andere katten dus ik hoef niet te enten . Maar mensen nemen het mee van buiten, aan schoenen of kleding. En besmetten dan toch hun kat. Het is zo erg besmettelijk.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

Ik ken in mijn omgeving maar weinig mensen die hun kat laten enten, vaak blijft het bij de kitten entingen alleen. Ik heb Nemo (binnen kat) tot zijn achtste laten enten hierna dacht ik dat hij wel voldoende beschermd zou zijn voor de rest van zijn leven tot de dierenarts mij van het tegendeel overtuigde. Kattenziekten kun je ook via je schoenen mee in huis nemen en zo je kat besmetten, Nemo word inmiddels weer gewoon geënt wel zo'n veilig gevoel. Misschien dat ik mij wel makkelijk laat overtuigen maar ik wil gewoon het beste voor mijn hond en kat.

Volgende forumvraag: Gebroken voorpoot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^