Wondjes/korstjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Nero heeft in het verleden vaak hotspots gehad op zijn kop/wang (beide kanten) dat al snel uitbreidde naar flinke wonden. Dat heeft hij gelukkig dit jaar nog helemaal niet gehad, maar hij heeft wel meerdere kleine wondjes op zijn kop waar hij veel aan krabt. Niet zo erg dat het giga hotspots zijn, maar allemaal kleinere plekjes met korstjes en dergelijke. Hij heeft veel last van teken en soms dacht ik dat daar misschien een teek zit en daarom gaat krabben en wondjes krijgt, maar daar lijkt het niet op. Overigens heb ik nu sinds een week iets tegen de teken en heeft hij er nu al minder last van.

 

Weet iemand wat het kan zijn? We hadden afgelopen dagen veel muggen in de woonkamer waar hij 's nachts slaapt, kan het zijn dat hij geprikt is en daardoor jeuk heeft op verschillende plekjes? 

honden page profiel talithatalitha 3 doggies

honden foto van talitha

" Nero heeft in het verleden vaak hotspots gehad op zijn kop/wang (beide kanten) dat al snel uitbreidde naar flinke wonden. Dat heeft hij gelukkig dit jaar nog helemaal niet gehad, maar hij heeft wel meerdere kleine wondjes op zijn kop waar hij veel aan krabt. Niet zo erg dat het giga hotspots zijn, maar allemaal kleinere plekjes met korstjes en dergelijke. Hij heeft veel last van teken en soms dacht ik dat daar misschien een teek zit en daarom gaat krabben en wondjes krijgt, maar daar lijkt het niet op. Overigens heb ik nu sinds een week iets tegen de teken en heeft hij er nu al minder last van.
 
Weet iemand wat het kan zijn? We hadden afgelopen dagen veel muggen in de woonkamer waar hij 's nachts slaapt, kan het zijn dat hij geprikt is en daardoor jeuk heeft op verschillende plekjes?  "

Dat kan zeker! Mijn hond is allergisch voor bijen en muggen gif en nog 10 andere dingen maar dat is nu niet relevant :p

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat kunnen muggebeten zijn, ja. Dat jeukt, en dan verschijnen er kleine wondjes en korstjes. Vaak voel je ook een klein hard bobbeltje onder het wondje. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ah dan zal dat het inderdaad zijn!

honden page profiel Florence PughFlorence Pugh

Nero's kleine wondjes en frequente krabben kunnen het gevolg zijn van muggenbeten, omgevingsallergenen of resterende irritatie van teken. Zijn geschiedenis van hotspots suggereert dat hij vatbaar kan zijn voor huidproblemen, die verergerd kunnen worden door krabben. Het is het beste om een ??dierenarts te raadplegen voor een grondig onderzoek en geschikte behandelingsopties. build now gg

Volgende forumvraag: Pijnklachten?
^