Uroschol galblaas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Goedemiddag, zijn hier mensen die ervaring hebben met het geven van uroschol bij de hond? Ze hebben op een echo gezien dat de galblaas van me hond erg groot is en hier sludge in zit. Nu zeggen ze bij de apotheek uroschol te halen voor de hond omdat dit medicijn anders alleen verkrijgbaar is via dierenkliniek in utrecht en de medicijnen voor de mens het zelfde zijn als voor de hond, kan dit geen kwaad? Zijn er mensen die ervaring hebben met hetzelfde galblaas probleem bij de hond en hoe is dit bij jullie gegaan?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"Ze hebben  en ze zeggen"  Ik neem aan dat je bij een dierenarts geweest bent? 

Zijn/haar  advies  over de dosering is waarschijnlijk betrouwbaarder dan het onze.

Persoonlijk geen ervaring met galblaasproblemen;  sterkte gewenst.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Goedemiddag, zijn hier mensen die ervaring hebben met het geven van uroschol bij de hond? Ze hebben op een echo gezien dat de galblaas van me hond erg groot is en hier sludge in zit. Nu zeggen ze bij de apotheek uroschol te halen voor de hond omdat dit medicijn anders alleen verkrijgbaar is via dierenkliniek in utrecht en de medicijnen voor de mens het zelfde zijn als voor de hond, kan dit geen kwaad? Zijn er mensen die ervaring hebben met hetzelfde galblaas probleem bij de hond en hoe is dit bij jullie gegaan? "

Ja,helaas veel ervaring met galblaas problemen

Je eigen dierenarts kan een recept uitschrijven voor de gewone apotheek hoor.

een van mijn jack russells een reutje van 10 jaar heeft het even geslikt maar het heeft bij hem niets gedaan,dus ik heb de galblaas laten verwijderen.

 

Niet elke dierarts kan dat dus laat je goed informeren,Mijn hond is er gigantisch van opgeknapt,en lijkt twee inplaats van tien,

De dosering van de ursodeoxycholzuur is voor honden erg laag maar bij honden werkt het vaak niet als er eenmaal problemen zijn en net als bij mensen moeten ze het eerst een tijd slikken eer het wat doet.

Jip van ons had zoveel pijn en misselijk dat we daarom besloten tot operatie,

Succes !!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" "Ze hebben  en ze zeggen"  Ik neem aan dat je bij een dierenarts geweest bent? 
Zijn/haar  advies  over de dosering is waarschijnlijk betrouwbaarder dan het onze.
Persoonlijk geen ervaring met galblaasproblemen;  sterkte gewenst. "

Nee dierenartsen hebben te weinig ervaring met dit medicijn,

Sommige honden krijgen een kwart tablet ,sommige een achtste ,dat is aan de eigenaar om uit te proberen.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Bedankt voor de info Heleen! Ben ik blij mee. Heb inderdaad een recept van de dierenarts gekregen voor eigen apotheek maar vindt het altijd spannend medicatie geven aan de hond. Ik ga beginnen met een kwart tablet 2x per dag. Bij mijn hond is het eigenlijk per toeval ondekt en heeft nergens last van vandaar ook de keuze om de galblaas nog niet te verwijderen. Begreep ook dat dit best een risicovolle operatie is. Hij is bijna 13 ( chichaucha ) en zolang die geen last heeft wil ik hem dit niet aan doen maar er is natuurlijk wel een risico dat de galblaas ooit gaat klappen en je verder van huis bent. 

Fijn dat jou hondje er goed van op geknapt is zeg! Waar heb jij hem laten opereren en wat zeiden hun over de risico's? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Jip woog 9 kilo en kreeg een half tabletje per dag in de ochtend,

Ik was begonnen met een kwart maar dat dee niets ,halfje ook niet hoor ,de werking is pas na een week of drie en die tijd hadden we niet meer,zijn galblaas zat vol prut en kleine steentjes en hij stond al zeven maanden op dieet wat ook niet hielp.

Nu eet hij tot zijn grote vreugde alles weer ,hij is geopereerd bij Tom de Leu in Kalmthout, Risico,s heb ik het niet over gehad omdat hem langer laten lopen risico voller was ,

13 mei j.l. is hij geopereerd ,paar dagen flink op pijnstilling en ab en met een dag of drie al een wereld van verschil

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^