Greenheart brok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Diki raakt uitgekeken op de royal canin sensitivity brok. Omdat er weinig met een laag vetpercentage en de ingredienten waar ze tegen kan te vinden is, ben ik weer op zoek gegaan. Kwam uit op greenheart optimal condition  light met eend en rijst,,of liever rijst en eend.

 

De kat deed het perfect greenheart brok. Dat wel.

 

Heeft er iemand ervaring? Ik weet het , het is  uitproberen, maar ervaringen zijn zo fijn. Er is weinig te vinden op internet over ervaringen, een paar hele goede  en geen  geen slechte. 

 

Nat voeding en verse voeding, rauw dan wel gestoomd zijn  te vet voor haar. Dat is allemaal uitgezocht. Ga ik deze brok proberen zal ik,ook zeker met de voedingsdeskundige overleggen,

 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Die K 3 dat er in zit zou ik nooit in het voer willen. 

Verder ziet het er ook niet al te best uit. 

 

Samenstelling: Rijst. gedroogde eend 25%. biet. rijstzemelen. lignocellulose. lijnzaad. gist. kippenvet. zalm-. & sardine olie. borage olie. maïsolie. taurine. l-carnitine. gehydrolyseerde kippenlever. yucca schidigera-extract.

Toevoegingen: Vitamine A 11250 IE/kg, Vitamine D3 1125 IE/kg, Vitamine E 400 mg/kg, Vitamine K3 1,2 mg/kg, Vitamine B1 5,4 mg/kg, Vitamine B2 8,1 mg/kg, Niacine 33,7 mg/kg, Pantotheenzuur 15,0 mg/kg, Vitamine B6 3,0 mg/kg, Vitamine B12 45 mcg/kg, Biotine 300 mcg/kg, Cholin chloride 606 mg/kg, Foliumzuur 0,75 mg/kg, Vitamine C 283,0 mg/kg

Analyse: Ruw eiwit: 24 Ruw vet: 8,5 Ruw celstof: 7,5 Ruw as: 7,4

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Dank je wel.

Ik heb desamensteling gezien, de k3 ook.  Heb het opgezocht, volgens voerwijzer niet bewezen schdelijk noch onschadelijk. Maar royal caninn is ook niet je van het, er is erg weinig keus, laag vet zonder kip en (zoete) aardappel. De andere twee  die ik op kreeg van de ukg, eet ze niet.ik maak het nu lekker met herrmanns konijn sensitive, maar eigenlijk is dat met 11,15 procent,,omgerekend, ook al te vet, max 10% mag. 

1 eetlepel per dag verdeeld over 5 maaltijden, dat is heel weinig, maar dan eet ze tenminste.

 

Ik hoop stiekem toch nog  op reacties van mensen die deze voeding gegeven hebben,,of voeding van greenheart

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Ik heb ze een mail gestuurd, waarom ze dit nog steeds toevoegen. Het houdt mij voor nu toch tegen om het te proberen. 

Happy dog heeft visvarianten met laag vetpercentage.  Maar ja, iedere dag vis, vooral de grote roofvissen als zalm en tonijn werd mij enorm afgeraden door de ukg vanwege de vervuiling in de vissen. Witvis zou eventueel kunnen, paar x per week, maar ja die vind ik dan weer nket terug in laag vet. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mag Diki kalkoen?

 

Ik voer namelijk inbalance brokken aan mijn meiden, en de Light variant heeft 8% vet, deze wil ik binnenkort voor Djaira gaan bestellen.

 

De light variant bevat kalkoen en vis. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Kalkoen wel, maar geen aardappel , kip of zoete aardappel. Dank je ik ga hem opzoeken.die brok dan

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Is dat alleen in 10 kg?

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Met het voer wat je noemt heb ik geen ervaring, wel met het dierenartsvoer van Terra Canis. Penny kreeg daarvan de low protien versie toen ze nierproblemen kreeg, daar deed het super goed op.

Er is ook een variant met minder vet

https://www.terracanis.com/en-de/dog-food/low-fat/?change=1 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Is dat alleen in 10 kg? "

Helaas wel, ik ga hem binnenkort voor Djaira bestellen, als je het wil proberen kan je dan wel wat van mij krijgen. 

 

Ben nu met mijn laatste zak brokken bezig (andere variant) 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

 

Dank jullie wel. 

Penny, ze heeft juist meer eiwit nodig, maar vetarm. Helaas dat is de terra canis niet. Jammer, ziet er uit als goed voer.

Danielle. Denk niet dat dat lukt, te weinig eiwit 18%, maar 8% vet is prachtig. Maat tien kilo krijgt ze niet op. En dat zal ik dan uiteindelijk toch zelf moeten bestellen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Diki raakt uitgekeken op de royal canin sensitivity brok.  "

Er zijn heel veel gerenommeerde bedrijven die ook hetzelfde kunnen leveren wat dan wel smakelijk is. Je zou ook kunnen kijken naar het medisch natvoer van hun, gewoon twee eetlepels(twee theelepels kan ook alleen moet je het je zakje wegflikkeren op de derde dag) en met een beetje water mixen.

 

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Er zijn heel veel gerenommeerde bedrijven die ook hetzelfde kunnen leveren wat dan wel smakelijk is. Je zou ook kunnen kijken naar het medisch natvoer van hun, gewoon twee eetlepels(twee theelepels kan ook alleen moet je het je zakje wegflikkeren op de derde dag) en met een beetje water mixen.
 
 
  "

Dat doe ik dus al. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Is dit iets? 

 

WEIGHT MANAGEMENT LAM MINI


Volledig dieetvoer voor volwassen honden. N&D Quinoa is de nieuwe lijn met functionele voeding, ontwikkeld door Farmina om het welzijn van honden met specifieke voedingsbehoeften te ondersteunen. Zonder granen en met meer dan 90% eiwit van dierlijke oorsprong uit innovatieve bronnen. Quinoa is een kostbaar ingrediënt vol geweldige voedingskenmerken.

Weight Management Lam Mini
    
VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 800G
INGREDIËNTEN

Lamsvlees (20%), gedehydrateerde lamproteïne (20%), erwtenzetmeel, erwtenvezel, quinoazaadschroot (8%), kippenvet, lijnzaad, gedehydrateerde haringproteïne, visolie (van haring), gedroogde broccoli (2.5%), gedroogde asperges (2.5%), dicalciumfosfaat, luzernemeel, psylliumschillen en zaden, kaliumchloride, calciumcarbonaat, natriumchloride, aloë vera-extract, glucosamine, chondroïtinesulfaat

INGREDIËNTEN EN VOEDING

AANVULLENDE INFORMATIE

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamin A 15000IU; Vitamin D3 1500IU; Vitamin E 600mg; Vitamin C 150mg; Niacine 37.5mg; Calcium-D-pantothenaat 15mg; Vitamin B2 7.5mg; Vitamin B6 6mg; Vitamin B1 4.5mg; Biotine 0.38mg; Foliumzuur 0.45mg; Vitamin B12 0.1mg; Cholinechloride 2500mg; Bètacaroteen 1.5mg; Zink (zinkchelaat van het hydroxy-analoog van methionine): 163.80mg; Mangaan (mangaanchelaat van het hydroxy-analoog van methionine): 64.60mg; Ijzer (ijzer(II)chelaat van glycinehydraat): 58.30mg; Koper (koperchelaat van het hydroxy-analoog van methionine): 15.80mg; Selenium (geïnactiveerde geseeniseerde gist): 0.00088mg; DL-methionine, technisch zuiver 3000mg; Taurine 1000mg; L-carnitine 250mg. Sensoriële toevoegingsmiddelen: groene thee-extract 100mg; rozemarijnextract. Antioxidanten: tocoferolextracten van plantaardige oliën.

SAMENSTELLING

Ruw eiwit 28.00%; Ruw vet 8.00%; Ruwe celstof 8.20%; Vochtigheid 9.00%; Ruwe as 7.90%; Calcium 0.90%; Fosfor 0.80%; Natrium 0.30%; Kalium 0.65%; Magnesium 0.12%; Omega-6 vetzuren 1.20%; Omega-3 vetzuren 0.25%; DHA 0.12%; EPA 0.10%; Glucosamine 1200mg/kg; Chondroïtinesulfaat 900mg/kg.

ENERGIEWAARDE

EM Kcal/Kg 3136 - Mj/Kg 13,12

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ander merk? Hills, trovet, eukanebu of biofood, kivo zijn merken die allang op de markt zijn op de laatste twee weet ik niet of zij ook echt een aparte productielijn hebben waar geen kruisbesmetting plaats vind aan eiwit. Royal allergeen heeft bv een aparte productie hal voor allergeen voedsel tongue-out Dat wil zeggen dat er niet anders door machines gaat dan alleen dat eiwit. Helaas was de vuller de boosdoener bij mijn hond en daardoor niet kunnen voorzetten. Kat doet er hp-thumbsup op, die Royal maar heeft ook weinig klachten behalve heel oud te gaan worden, is al ver boven belegen kaas zeg maar.

 

Smakelijk is wel een dingetje hoor met honden, Trovet altijd smakelijk gegeten hier. Hoog eiwit zonder kruisbesmesting, herte blokjes bv kan ook verdund worden met wat water. Je ken ook vers vlees doen maar dan nog twee eetlepels of theelepels.

 

Bandit heeft ook pancreas diet, samengesteld door DA's die ook afgestudeerd zijn in dierengeneeskunde.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

40% droog ik denk dat het een dikke natte drol wordt zo maarja ik teken ervoor met een gezonde patient yell Gabber ff uitleggen wat alle meel erin is....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Te gek voor woorden, aspersges 2.5% yell Dan wil ik ze nog niet eens vreten.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Zet ik op mijn lijstje Gabber, maar helaas net een zak met lambrokjes weggedaan, wilde ze niet eten. Ik kreeg haar als pup op lam rijst, en dat wilde ze ook niet eten. Had gehoop dat ze het vergrten was, maar helaas, Tis een lastige met eten. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ken deze brok niet.

 

Had je nog naar Britt Low fat gekeken? Weet niet of daar dingen in zitten die ze niet mag, maar Paddy doet t al jaren super op de renal van dat merk.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Ik ken deze brok niet.
 
Had je nog naar Britt Low fat gekeken? Weet niet of daar dingen in zitten die ze niet mag, maar Paddy doet t al jaren super op de renal van dat merk. "

Britt weight loss, heb ik gevoerd, massa,s ontlasting, bagger, door de hoeveelheid vezels. Het is een low fat, maar tegen overgewicht en dat is hier niet aan de orde. . Jammer, want dit was een vd aanraders vd ukg.  Ik geef het nog steeds, als een beloninkje, dat gaat goed, misschien moet ik het weer gaan geven ik heb het nog staan. Dank je wel.

 

Maar ik begrijp dat niemand ervaring heeft met de greenheart. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nee die bedoel ik niet. Ik bedoel Britt vetinary low fat.

 

Brit Grain Free Veterinary Diet Gastrointestinal Low Fat

 

Als ze t wel goed doet verder op de RC zou ik die gewoon blijven geven. Wij mensen vullen t in dat ze uitgekeken raakt, maar ze willen allemaal wel eten uiteindelijk.

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Nee die bedoel ik niet. Ik bedoel Britt vetinary low fat.
 
Brit Grain Free Veterinary Diet Gastrointestinal Low Fat
 
Als ze t wel goed doet verder op de RC zou ik die gewoon blijven geven. Wij mensen vullen t in dat ze uitgekeken raakt, maar ze willen allemaal wel eten uiteindelijk.
 
  "

Ja klopt uiteindelijk. Maar ze moet eten voor ik de medicatie ga geven. Zonder medicatie is ze weer misselijk ennn eet ze niet.  Ik geef nu wat meer herrmans. Misschien kan ik half half gaan doen. Geen idee of ik zo mag rekenen, maat, rc is 9 procent vet de herrmanns 11,15 procent.  Half half is 9 en 11,11 gedeeld door.. twee is rond de 10,05  procent en dat zou nog net mogen. Herrmanns is kwalitatief wel betere voeding.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Het is een gedoe en ik weet ook niet hoe je uitkomt qua kosten, maar is het een idee om zelf voor haar te gaan koken? Eventueel onder begeleiding van een voedingsdeskundige. Dan weet je wel precies wat je voert, en kun je goed rekening houden met de do's en don'ts

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Het is een gedoe en ik weet ook niet hoe je uitkomt qua kosten, maar is het een idee om zelf voor haar te gaan koken? Eventueel onder begeleiding van een voedingsdeskundige. Dan weet je wel precies wat je voert, en kun je goed rekening houden met de do's en don'ts "

Dat heb ik ook gevraagd, is mogelijk maar heel veel en heel precies werk omdat het vet zo laag moet zijn. Iedere vleessoort is vetter, ook omdat van jet hele beest stukjes gevoerd moeten worden, met alleen een mager stukje kalkoen of koe ben je er niet. daarnaast , ik heb me / cvs in erge vorm en ben soms dagen niet in staat ook maar iets te doen, boodschappen kan ik bv niet zelf doen. . Ben dan al tevreden als ik een paar kleine rondjes kan lopen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Al eens een stukkie meloen, stukkie appel geprobeerd? Betreft medicatie...

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Al eens een stukkie meloen, stukkie appel geprobeerd? Betreft medicatie... "

Eet ze nirt. Pillen gaan makkelijk naar binnen, maar daarna of ervoor moet ze eten en meer dan een stukje fruit

.,

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

" Dat heb ik ook gevraagd, is mogelijk maar heel veel en heel precies werk omdat het vet zo laag moet zijn. Iedere vleessoort is vetter, ook omdat van jet hele beest stukjes gevoerd moeten worden, met alleen een mager stukje kalkoen of koe ben je er niet. daarnaast , ik heb me / cvs in erge vorm en ben soms dagen niet in staat ook maar iets te doen, boodschappen kan ik bv niet zelf doen. . Ben dan al tevreden als ik een paar kleine rondjes kan lopen. "

 

Och, dat is heel naar, als je zo weinig energie hebt. Ik kan me voorstellen dat zelf koken dan geen optie is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Eet ze nirt. Pillen gaan makkelijk naar binnen, maar daarna of ervoor moet ze eten en meer dan een stukje fruit
., "

Zou ik toch gaan denk aan iets lowfat zoals lever, klein stukkie leverworst mag ook om het in te verstoppen. Hoeft echt niet veel te zijn als ze het maar doorslikken. Kan ook standje dieren mishandling doentongue-outwink Tussen je benen klemmen, pil erin, nek omhoog en dan wrijven over de ademsappel tot ze slikken. Daarna direct stukkie gekookte kipfilet erin (laag in vet) en aan de wandel direct ter afleiding...

 

Lever is vooral ijzer, leverworst ook maar dan met zout en kruiden en kipfilet is gewoon een soort ossenhaas maar dan nog minder vet.

 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Anouk, de pillen eet ze gewoon op, maar het gaat erom dat ze er na moet eten! Niet een stukje meloen of lever, maar echt een maaltijd.

Ik ben eruit. Ik ga de herrmanns heel langzaam vermeerderen en de rc minderen. Tot ze hoop ik over veel weken 100% op de herrmanns komt. Hopelijk hebben de supplementen haar alvleesklier dan een stuk beter gemaakt.dit in overleg met de reguliere da en de holistische da.

En dit met heel veel dank aan een forumlid die dit natvoer voor ons vond,

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hermanns is echt beren vet, geloof me! Ervaring mee..... maar wel smakelijk werdt het gegeten. Twee theelepels, beetje mixen met water en dan die brokkies coaten ermee.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Hermanns is echt beren vet, geloof me! Ervaring mee..... maar wel smakelijk werdt het gegeten. Twee theelepels, beetje mixen met water en dan die brokkies coaten ermee. "

Omgerekend 11 procent, magerder is er niet in natvoer te krijgen. Ik ken de anderen ook van herrmanns, , dat is inderdaad baggervet, staat ook op de omschrijvingen. Dus ik ga er vanuit dat ze eerlijke info geven. 

En ja dat doe ik ook, een eetlepel, per dag, en die ene lepel, over 5 a 6 maaltijden heen

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Brok vragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^