Pijnklachten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Dank jullie! We dachten even dat de osteopathie behandeling inderdaad wat had gedaan. In plaats van met zijn heupen nog maar naar 1 kant uit te zwaaien (wat hij al een tijdje doet) loopt hij nu weer een stukje regelmatiger. En een paar dagen was me geen incontinentie meer opgevallen. Maar helaas lijkt het erop dat het toch zo blijft als het was.

Waar de verslechtering sinds de CT-scan vandaan komt is me dan ook echt een raadsel, maar het begint erop te lijken dat dat (voor nu) gewoon is zoals het is.

Gisteren in ieder geval de DA gebeld voor terugkoppeling. Ze ook direct er maar van op de hoogte gesteld dat hij nu al 8x binnen dit potje medicatie last gehad heeft van diarree, of iets wat er tegenaan zit. En ze een schematje doorgestuurd, waarop ik zelf aan het bijhouden ben welke klachten hij op een dag heeft, maar dan op een manier waarop binnen 1 oogopslag te zien is hoe het met hem gaat. Gisteravond kreeg ik te horen dat de DA ons volgende week gaat bellen, maar hoe of wat in de tussentijd dat weten we niet.

Bij het lopen van zijn oude rondje begonnen de klachten in ieder geval weer steeds meer door te zetten, dus inmiddels houden we ons maar weer aan onze 10 minuten/ 400 meter. Ik heb ook voor het eerst in langere tijd weer het struikelen gezien, en in huis ligt hij maar wat voor zich uit te kreunen, sommige dagen wat meer dan andere. Of hij wordt ineens super onrustig en wil dan naar buiten, naar mijn idee meer om zijn poten te strekken dan wat anders.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat naar zeg, dat kreunen lijkt me vreselijk. Sterkte hoor.

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

Wat een teleurstelling, zo intens sneu is dit. Sterkte

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Wat sneu, konden ze maar praten hé.

Jammer dat DA pas volgende week terugkoppeling gaat geven. Zeggen ze niets over de diarree tijdens gebruik van de huidige medicatie?

Kunnen ze je misschien wel adviseren over gevolgen van overstap van deze medicatie naar een andere, want het lijkt erop dat pijnstilling echt wel nodig is nu, maar dat de huidige hem te veel klachten geeft.

En daarbij, bij diarree (bij de mens althans) is het toch zo dat de medicatie niet goed zijn werk kan doen?

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Inderdaad heel sneu voor m. Het kreunen is gelukkig niet vaak/ de hele dag door. Maar gisteren toch genoeg dat ik er maar eens op ben gaan googlen. Maar er is dus wel duidelijk ongemak ook thuis/ in rust.

Had inderdaad gehoopt dat we sneller iets van de DA zouden horen, maar ze zullen wel hun redenen hebben. Nu betalen we ook geen geld voor het telefonisch contact, alleen voor de resulterende medicatie, dus echt klagen mag ik ook niet. Misschien willen ze testen of het gelijk blijft of erger wordt zonder medicatie. Of moet hij nog eens goed uitpluizen welke opties er zijn die dan een betere kans van slagen hebben, gezien de Galliprant al een van de minder belastende medicaties is. We weten het niet.
Ik heb helaas alleen de assistente gesproken, en die appte me later met de mededeling dat we volgende week gebeld worden. Ik weet dat diarree een bijwerking kan zijn, en dat ze normaal gesproken adviseren te stoppen als deze bijwerkingen later opkomen, ipv wegtrekken na de eerste paar dagen. Al weten ze wel dat we nu de laatste pillen van dit potje aan het geven zijn, dus mogelijk hebben ze er daarom geen aandacht meer aan besteed. In hoeverre dat het effect heeft op de werking van de medicatie weet ik ook niet, maar ik had toch al niet het idee dat het veel voor hem deed.

Nu dan maar gewoon blijven bij de routine die het minst ongemak oplevert voor hem en afwachten.

honden page profiel BlondieBlondie

Hoe is het nu met Chester?

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Ik had eigenlijk nog een dag of 2 willen wachten met een update. Sinds zaterdag is hij van de Galliprant af, de pillen waren op. Ik merk dat hij wat geluidsgevoeliger is geworden, gisteren toch wat klachten met poot niet optillen en dat urine druppelen blijft sowieso een rode draad, en hij is wat drukker/onrustiger/impulsiever. Dus met name merken we gewoon weer wat verschil in karakter. Voor de DA, die we gisteren hebben gesproken, was dit niet voldoende aangezien we nog maar 10 minuten kunnen lopen als we hem relatief klachtenvrij willen houden. Omdat Chester al eerder Prednison (mini kuur) en Librela heeft gehad vroeg hij nog hoe dat werkte destijds. Hij wilde toch nog het dossier een keer goed doornemen voordat hij ergens een beslissing over maakt, maar het lijkt er toch op dat er gekeken gaat worden naar de zwaardere opties.
Nadat we ophingen bedacht ik me wel dat hij op de Prednison toen wat trillerig werd, en van de Librela werd hij ontzettend dik. Dat laatste heb ik wel genoemd, maar dat van de Prednison zal hij vast in zijn dossier tegen komen. Definitief weten we dus nog niks.

Voor ons is beide ok. Misschien dat ze kunnen kijken voor een oplossing voor het dik worden op de Librela. Of als voor Prednison wordt gekozen en die aanslaat kunnen we ook weer wat normaler gaan voeren. Beide zijn niet ideaal, maar ik denk dat we dat stadium sowieso voorbij zijn.
Als ik definitief wat weet, dan laat ik het ook weten. Als het goed is eind deze week (dus morgen of vrijdag).

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Helaas toch nog niks bekend over hoe nu verder. Ondertussen is de Galliprant zeker helemaal uitgewerkt. De incontinentie is inmiddels verergerd, afgelopen week bijna dagelijks en dan bijna een straaltje als hij opstaat. We hebben maar wasbaar incontinentiemateriaal besteld zodat we het bed en de bank kunnen beschermen, i.p.v. hem vertellen dat hij dat ineens niet meer mag.
De afgelopen paar dagen vind ik hem met de dag ook stijver lopen in de achterhand, een teken dat de pijnstilling dus toch IETS gedaan heeft, al was het niet voldoende. En het poot niet optillen is afgelopen week om de dag wel geweest.

Het klinkt naar mijn gevoel erger dan het is, want op het stijve tijdens de wandeling na lijkt hij er zelf verder prima onder te zijn. Maar er is wel duidelijk behoefte aan andere medicatie, anders zagen we nu geen toename in klachten. Waar ik wel een beetje van schrik (ook als ik teruglees dat de voornaamste klacht in mei nog het gaan liggen of stagneren was tijdens de langere wandeling, en de rest maar soms was), is dat het in +/- 4 maanden toch best aan het verergeren is. Dat stijve kan nog als ik daar nu gewoon meer op let, maar het poot niet optillen en druppelen was nog niet zo erg.

Als ik uiteindelijk weet hoe verder, dan zal ik weer even updaten.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Wat sneu, is zijn urine wel al gecheckt om uit te sluiten dat het geen blaasprobleem is?

En als hij grote behoefte moet doen, lukt hem dat dan wel gemakkelijk qua hurken, of floept het er soms buiten dan ook uit zonder dat hij zich er bewust van is?

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Ja, toen we in mei/juni bij de DA geweest zijn. Het was wel iets troebel, maar eigenlijk geen aanwijzing voor een probleem.
Het floept er in ieder geval nog niet zomaar uit. Maar als ik ga zoeken op internet, dan is wat hij heeft wel het beeld voor onvrijwillig urineverlies. Dus de toename aan deze klachten doet mij vermoeden dat die tussenwervelschijf toch nog wat omhoog aan het komen is, of dat er zich daar een zwelling voordoet.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jee wat moeilijk dat er nog steeds geen echte doorbraak is. Iedere keer als ik het topic aanklik hoop je toch weer op een soort wondermiddel. Sterkte hoor!! 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: zonnebrand?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^