Sinds 15 jan 2024 hebben wij een pup, ras onbekend maar heeft veel weg van fox / terrier. Gaat goed samen met onze andere hond (husky 18 mnd) en 4 katten. Erg speels, vraagt veel aandacht, eet alles wat los en vast zit en knaagt overal aan. So far so good.....
Hebben een goed schema met betrekking tot uitlaten, eten / spelen en rust. Uitlaten al dan niet met 2 honden tegelijk of elke hond apart. Krijgt ruimschoots de tijd om zijn behoefte te doen en wordt dan ook beloond met hondensnoepje. Dat gaat goed.
Maar eenmaal thuis gaat het toch mis. Na thuiskomst plast pup overal in huis, van plasjes tot plassen en poepen. Een ongelukje kan, daar is het een pup voor. Maar eerlijk gezegd, 4 of meer plasjes / plassen en poepen per uur in huis, gaat te ver.
Het vele plassen en poepen in huis heeft hij van begin af aan gedaan en daar zit nauwelijks vooruitgang in.
Het vervelende is dat onze andere hond dit gedrag óók aan het vertonen is en dat zijn wij van hem niet gewend. (Is met leeftijd van 8 maanden bij ons gekomen, weten niet wat hij als pup deed).
We weten dat de pup er niks aan kan doen. Wat kunnen wij doen om de pup te helpen zindelijk te worden?
We laten hem al veel uit, maar het is niet de bedoeling om continue met hem op straat te moeten staan.
Husky en pup krijgen elk apart eten en apart merk brok. Pup eet eigen brok niet maar wil alleen brok husky eten. Husky wil alleen brok pup eten. Eetgelegenheid is dan ook gescheiden. Drinkbak gaat wel samen.
Wie heeft tips / trics om de pup te helpen? Wij weten het niet meer.
De husky hond is waarschijnlijk ook nog niet helemaal geestelijk volwassen zeg maar.
Dat kan wel tot 3 jaar duren voordat het echt een stabiele hond is.
Dus dan is een pup erbij nu wel veel gevraagd voor hem.
Ik zou ze niet meer samen uitlaten eerst, maar de pup op eerst zindelijk krijgen.
Na het slapen, eten, spelen even met hem naar buiten.
Niet wandelen dus, ga naar een vast plekje waar hij zijn behoeftes kan doen.
Dan weer naar huis, en als hij niets doet, dan thuis hem goed in de gaten houden, en zodra hij aanstalten maakt direct oppakken en weer naar buiten.
Hoe kan de pup overal in huis zijn behoeftes doen, is hij dan alleen?
Hou hem anders dichtbij je, desnoods aan een lijn of zo.
Of in een afgezet gedeelte in huis.
Ik heb ook 2 x een pup bij een volwassen hond gehad, dus wat dat betreft weet ik wel dat het wel wat extra werk is dan als je alleen 1 pup hebt.
Je kan kijken of het helpt om gelijk na het uitlaten en binnen komen weer opnieuw naar buiten te gaan om in alle rust te plassen en poepen.
Waar komt de pup vandaan? Moeilijk zindelijk worden kan ook weg komen uit dat de omgeving waar de pup verbleef niet goed is geweest.
Hebben binnenkatten, lopen er vrij rond in keuken annex woonkamer, was- en droogruimte en het halletje er naar toe. Deuren staan open omdat in wasruimte kattenbakken staan. Waar katten mogen komen, daar komen ook de honden.
We spelen met de honden, maar de honden spelen ook met elkaar. Het is gedurende deze tijd, en ook bij het eten, dat er geplast en gepoept wordt. Zien het ook niet altijd en als we het zien, dan is de behoefte al gedaan. Proberen het wel in de gaten te houden maar dat is niet altijd mogelijk.
Gekocht bij fokker die rashonden fokt en staat goed bekend . De pup is afkomstig van een moederhond die was gedumpt en door de fokker onder zijn hoede is genomen. Nest van 6 pups, moeder gezien / vader onbekend. Verbleven in oud gebouw in een ruimte die er redelijk uitzag maar wel naar urine rook, vloer was nat waar de pups liepen. Het gedeelte waar ze sliepen was droog en schoon. Alle vaccinaties et cetera gekregen, paspoort aanwezig en betreffende dierenarts bekend.
Ga de tips uit proberen. Hartelijk dank.
Fokker die rashonden verkoopt maar je weet wel niet welk ras je eigen pup is? Hmm
Pup heeft in het nest nooit iets geleerd of gezien want br00dfok zo te lezen. Met uiteraard passend verhaaltje dat de moeder ‘gered’ zal zijn geweest.
geduld, geduld, geduld.
Ik vrees dat je in een heel mooi verhaaltje bent getrapt...
Ik denk dat je er toch nog even flink bovenop moet zitten. Tijdens het spel wordt er geplast, de pup laat vast al wel signalen zien dat ie moet. Bijvoorbeeld; het spel wordt ineens veel ruwer en drukker (dat kon ik bij mijn pupje vroeger zien. Ze begon ineens heel fel te spelen en daarna zette ze haar kont op de grond voor een plas. Dus zodra het felle spelen begon, zette ik haar buiten, plasje gedaan en klaar.
Bij het eten kun je voorkomen om vlak voor etenstijd de pup uit te laten.
Daar staat dus precies wat er verkeerd gaat.
Een pup moet behoefte doen direct, maar dan ook direct, na eten, slapen, drinken en SPELEN. Dus dan onmiddellijk buiten zetten. Op die momenten is het onmogelijk voor een pup om de behoefte op te houden. Dus ja, in de gaten houden en voorkomen,
Desnoods begrenzen door aan de lijn te houden als je zelf even rust wilt hebben.
Dat betekent dat je het ene uur vier keer buiten staat en de volgende keer pas na een paar uur Een ritme van iedere twee uur of zo, zeg niet dat je dit doet, heeft gewoon geen enkele zin. Een pup kan niet denken, nog even ophouden want over drie kwartier is het weer zover. Een pup moet en doet.
Helemaal eens met Sylvia, de husky is nog lang niet volwassen, dat duurt zeker tot hij drie jaar oud is hij is nu pup met de pup in zijn hoofd.
En een pup erbij is gewoon veel werk. Daarbij klinkt zijn babytijd niet je van het, een gebouw met natte vloer, niet schoongemaakt? die naar urine rook. Waarschijnlijk is daar geen plas en poepplek en slaapplek geweest? Juist Daarmee leert een pup in het nest al de eerste zindelijkheid,
Bij de fokker was de vloer nat van de plas en zat de pup in een ruimte in een oud gebouw (dus weinig toezicht?).
Pups hebben al de neiging om hun behoeften te doen in vertrouwde omgeving. Als het er bij de fokker zo aan toe ging, kan dat deze neiging versterkt hebbenn tot een vaste gewoonte.
De tip om na een wandeling bij het binnenkomen meteen weer even buiten te gaan, kan hierbij helpen (als je merkt dat de pup tijdens het wandelen niets doet en het ophoudt tot thuis).
Je schrijft dat je een goed schema hebt voor eten, spelen, slapen. Neem daar de zindelijkheidstraining in op. Wat dat zijn net de momenten waarop een pup zijn behoefte doet: tijdens spel (opwinding), als ie wakker wordt na een slaapje en vlak na het eten. Dus elke keer bij spel (hou het kort), na slaap en eten: meteen naar buiten.
Als de honden vaak langduriger spelen, kan je dat ook enkel buitenshuis toelaten. En vraag je om binnenhuis rustiger te zijn.
Wij kunnen natuurlijk niet weten dat je in Hongarije woont.
Vandaar de opmerkingen daarover.
Ja de achtergrond van de pup gaat het zindelijkheidstraining moeilijker maken, normaal is een pup zo goed als zindelijk op 8 weken als ze naar het baasje gaat.
Zoals hierboven word gezegd, spelen plassen, drinken plassen, slapen plassen, eten plassen, zo de hele dag door.
De eerste 14 dagen, moet je eigelijk niks anders doen als de pup opserveren, word hij of zij wakker, oppakken en buiten zetten, soms was ik te laat, en onderweg terwijl ik buiten liep, een plasje in mijn handen, opserveren, als hij wakker word en je ziet het hoofdje omhoog gaan direkt buiten..
Kan zijn dat dit wat langere tijd nodig heeft bij jou.
En heel uitbundig met je stem belonen, dat is flink pipi doen, en de eerste 2 weken constant koekjes in je zakken hebben altijd, Direkt bij het, dat is flink pipi doen een koekje geven, en dat kennen ze heel snel, ohh als ik pipi doe krijg ik een koekje.
In huis plassen gewoon negeren en opkuisen.
Veel succes
Hoe oud is je pup ?
wij hebben er hier eentje van 6 maanden
na het slapen,na het eten en na het spelen naar buiten
koekje mee,iets gedaan koekje geven
dat hebben ze snel door,hoor
een ongelukje kan dat is niet erg
hier plast hij weleens omdat hij geen aandacht krijgt
dan mag hij even niet bij ons en moet in de mand
na een uurtje weer gewoon
oh ja ik deed hem steeds met een uur er tussen,2 uur er tussen en nu is het 3 of 4 uur
succes
Als alles medisch uitgesloten is?
Baby trainen, zowel voor volwassen als pup. Net zoals je als een debiel staat te juigen voor dat eerste plasje op de potti Lukt het niet? Weer overnieuw en honden moet echt wel 3 a 4 keer uit, tenzij je ze bak traint. Oudere hond kan last hebben van incontinentie, dan is het gewoon opruimen en door.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?