Hallo,
Een jaar geleden begon onze labrador/teefje (onderhand 3 jaar oud) mank te lopen. Na een lange weg van een jaar is dit nog steeds het geval.
Na foto’s te maken, was er niks te zien. Hierna zijn we bij de fysio geweest en kreeg Lana pijnstillers, beide hielpen niet.
hierna weeer verschillende consulten gehad en een second opinion, uiteindelijk dachten ze beide aan lpc, dit bleek niet het geval maar een peesontsteking. Na een pretnison achtige injectie leek het wat beter te gaan, maar Lana kreeg weer een terugval en onderhand zijn we alweer vanaf juni aan het aankloten.
onderhand heeft onze hond hydrotherapie/lasertherapie 1 keer in de week en heeft ze bijna 2 weken geleden wederom een injectie gekregen, als onze hond hier goed op reageert krijgt ze er nog 1tje, als dit niet het geval is moeten we weer terug naar de tekentafel (dit is niet te doen) De eerste week liep ze slecht, de 2e week ging het super goed en nu loopt ze weer af en toe mank… onderhand weten we niet meer goed wat we er mee moeten en zijn benieuwd naar jullie ervaringen.
met vriendelijke groet
Een peesontsteking is inderdaad een langdurige kwestie, veel rust , geen lange wandelingen, zwemmen in warm water om de spieren te stimulieren…ontstekingsremmers moeten toch zijn werk doen….als de peesontsteking er al zo lang zit en er verkalking is dan is de genezing geen goede prognose, rontgenfotoos kunnen dat bevestigen. Blijf de hydrotherapie doen…
Een fitdog programma, ga hier eens informatie opvragen als je je er met je dierenarts niet uitkomt.
Het revalidatieprogramma Fit Dog Program begeleidt jou en je hond tijdens de hele revalidatieperiode met adviezen en oefeningen op maat. Je hond zal in de toekomst sterker zijn en meer in balans bewegen, zodat de kans op terugkeer van de klachten minimaal is.
Wat naar dat je zo aan het tobben bent met Lana. Is er al een veterinair specialist geconsulteerd?
Dat lees ik niet in je openingspost.
Zo niet, dan vind ik dat de dierenarts dit te lang in eigen hand heeft en je allang had moeten verwijzen naar een specialist.
Het lijkt mij nodig dat eerst een definitieve diagnose wordt gesteld om zeker te zijn welke behandeling er nodig is inclusief medicatie. Na zo lang getob zou je een veterinair orthopeed in kunnen schakelen. Het zou bijv. een vorm van reuma/artrose/artritis kunnen zijn. Artritis wordt gediagnostiseerd door middel van bloed- en vochtonderzoek. Dat laatste uit het aangedane lichaamsdeel. Bloedonderzoek is de enige manier om reumafactoren vast te stellen.
https://reumanederland.nl/nieuws/onderzoek/nieuwe-pijnbehandeling-voor-honden-met-artrose/
Als je de regio, waar je vandaan komt, aangeeft, dan kunnen forumleden wellicht je een goede orthopeed aanbevelen.
Wat nooit kwaad kan is 2 x per dag een infrarood lamp er op zetten. Kost rond de 30 euro.
Verder aan de lijn houden en niet op de bank laten springen.
Sterkte, het is een blessure die lang kan duren.
Infrarode lamp kan pas gebruikt worden als een ontsteking zoals peesontsteking en bijv. artritis uitgesloten is.
Warmte verergert nl. de ontsteking.
Bron.
Marc vraag je dierenarts er om.
Peesontstekingen kunnen lang duren. Mijn oudste hond is daar +8 weken zoet mee geweest. Die had een ontsteking van een heup spier (Illiopsoas) die mensen ook hebben.
Hij heeft 8 weken intensieve fysio en chiropractie gehad bij een therapeut die tevens ook dierenarts is. Hij heeft weken mank gelopen en was ontzettend stijf. Na 4 weken zagen we pas resultaat. Hij mocht bijna niks....maar hij is er vanaf gekomen. Peesonstekingen duren lang omdat pezen slecht doorbloed zijn. En doorbloeding is nodig voor herstel.
Ik ben zelf podotherapeut en als iemand bij mij komt met een peesklacht dan zeg ik bij voorbaat al dat ze een herstel periode moet verwachten van 3+maanden.
Loop inmiddels ruim twee jaar met een ontstoken achillespees op de aanhechtpunten van het bot..... waarschijnlijk gaat het niet over. Drie maanden zou mij als muziek in de oren klinken. Fijn dat het bij honden een stuk snellwr gaat.
Ontsteking en warmte is meestal inderdaad niet aan te bevelen, dus nooit zonder de arts doen. Maar misschien is er een verschil tussen de lamp en de therapie die je buiten de deur krijgt.?
Ik moest alleen maar koelen en koelen. Zal toch eens vragen of die lamp nog kan.
Helaas zijn er dus ook uitzonderingen en heb je zoals wij het noemen een chronische peesontsteking. Die zijn lastig aan te pakken en haast niet aan te pakken. Maar bij normale casussen ben je meesta na 3 a 6 maanden klachtenvrij.
Dank je, toch goed om te horen. Ik ben vast niet de enige. Maar lastig is het.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?