Update. Sterre mag straks naar huis. Hopelijk blijft ze deze vooruitgang vasthouden.
Dag allemaal.
Sinds een 3 maanden heb ik een hond in gastgezin. Al vanaf 1 heeft ze diarree. Na 2 weken had ik al het idee dat ze iets van een tumor heeft. Ze verloor gewicht was hele dagen misselijk etc. Paar keer bij de dierenarts geweest en elke keer ja wacht maar af. Zaterdag avond kon ik met spoed naar een kliniek na uitdroging verschijnselen. Bloed onderzoek gehad en foto,s van de buik gemaakt. De bloed uitslagen gaf wel bij een paar dingen te laag of te hoog. Maar op de foto van de buik was lucht te zien in de maag en een best grote milt. Volgens de arts niks aan de hand en zou me met haar naar huis sturen. Heb ik geweigerd. Nu licht ze er nog maar na alles na te denken inc die milt denk ik echt dat ze een tumor of iets heeft maar iedereen verklaart me voor gek. Omdat ze net 3 jaar is. Nu ga ik morgen uiteraard op zoek naar een arts die direct de milt kan onderzoeken. Maar waar zou ik na laten kijken. En waar kun je zo snel terecht want lijkt me echt verstandig dat er heel snel iets gedaan wordt. Heeft iemand ervaringen?
Hoor graag tips en adviezen. Dankjewel.
Weet je iets van de voorgeschiedenis van de hond?
Waar komt de hond vandaan, uit het buitenland?
Uit welke omgeving kom je?
Ze komt uit Roemenië. Ze heeft haar eerste jaren met haar dochter en zoon doorgebracht en uiteindelijk in een public shelter gekomen via daar kwam ze hier haar dochter is diezelfde dag ook in Nederland gekomen maar zij heeft niks. Ikzelf woon in Enschede Overijssel
Kan ze misschien een bepaalde lokale ziekte hebben meegenomen?
Zit er in de buurt van Enschede een dierenkliniek waar je meer vertrouwen in hebt, en die haar verder onderzoeken?
Als goed is niet. In het bloed is geen infectie of ontsteking etc gevonden. Ja er is er wel 1 die ga ik ook bellen.
Zo'n voorgevoel dat er iets mis is, heb je ook niet voor niets.
Ik hoop dat ze je daar verder willen helpen!
Nee klopt en baal er flink van dat niemand het geloofd alleen om haar leeftijd.
Kan je naar een gespecialistisch ziekenhuis voor dieren ? Zoals faculteit geneeskunde in utrecht…de arts kan je doorverwijzen…en daar kunnen ze met een mri constateren wat je hond heeft.
Dankjewel.
Ga ik zeker naar kijken.
Wat sneu, hoop dat ze snel iets kunnen vinden. Zelf dacht ik ook aan een meegenomen ziekte, weet je zeker dat de inentingen allemaal op orde zijn? Parvo komt daar volgens mij nog veel voor maar het kan ook zoiets als giardia zijn. Het uit zich beide eerder bij jonge honden maar als je net pech hebt zou het kunnen. Een wormen besmetting zou ook kunnen maar het lijkt me dat al deze dingen al uitgesloten zijn?
Gecontroleerd op leishmania? Giardia onderzocht via ontlasting? Je kan een echo vragen dan wordt de hele buik bekeken. Hypoallergene voeding , gehydrolyseerd, om overgevoeligheid voor dierlijk eiwit uit te sluiten?
Wist de organisatie in Roemenië dat de hond ziek was toen zij op transport naar NL ging? Zieke honden mogen nl. niet geïmporteerd worden en via andere landen reizen.
Hoe reageert de organisatie op dit ziekzijn en welk advies geven zij aan jou? Neemt de organisatie de medische kosten voor hun rekening? Ik hoop dat je gauw weet wat deze hond mankeert. Hopelijk is het niet chronisch en kan het genezen worden.
Sterkte.
Allergieën voor voer etc is uitgesloten zelfde als gardia.
De stichting neemt de kosten wel opzich maar toont weinig interesse in de hond. Vandaag belde ik samen met de dierenarts en werd er behoorlijk ongeduldig en kortaf gereageerd.of ze al ziek was in Roemenië weet ik niet. Wel weet ik dat ze met dag van aankomst al diarree had.
Ik weet niet hoe dat gaat als je een hond tijdelijk in opvang hebt.
Wie moet de dierenartskosten betalen?
Ik weet niet wie je gesproken heb bij de stichting, maar mijn ervaring is dat deze stichting altijd zeer netjes is met medische zaken ronden de opvanghonden. Als je bij de desbetreffende niet verder komt, dan zou ik zeker de voorzitter, Linda of Annette even bellen. De st heeft nl een nauw contact met de kliniek in Tilburg.
Je moet natuurlijk wel overleggen wat je gaat doen met de stichting. Zij moeten betalen, dus je kan niet op eigen houtje beslissen. En wat ik begrijp heb je al meerderen da's gesproken en die zeggen "er is niks"?
Het is overigens niet ongewoon dat btl honden diarree krijgen na de reis. En helaas is giardia best een ding, vandaar ook de panacuurbehandeling dat je meekrijgt. En giardia is best een rotziekte, wat kan blijven hangen.
Ik ben ook iemand die, als mijn hond iets heeft, ik meteen denk dat tie doodgaat aan een tumor ed. Hier wel voor waken hoor. Je hoeft de last niet alleen te dragen, dat is het fijne van opvangen. Alles in overleg en steun. Krijg je het niet van de één (gehoord dat de begeleider vd gastgezinnen momenteel door prive omstandigheden even afwezig is), dan even naar de ander.
De stichting is ook op de hoogte van de uiteraard. En als het kan overleg ik alles voor die tijd behalve die avond toen ze met spoed werd opgenomen. Maar toen heb ik in de ochtend meteen gebeld.
Welke waardes waren dan te kort in het bloed?
Welke voeding krijgt ze?
Oke. Maar het is nu net dat je de stichting een beetje in het hemd zet omdat jij je gefrustreerd en niet gehoord voelt. Zij moeten afgaan op wat de da's zeggen dat zijn de specialisten. Je moet eens weten hoeveel mensen van alles willen wb de opvanghonden op basis van een gevoel. Moet natuurlijk wel onderbouwd worden.
Dat iemand kortaf is, kan dat misschien zijn omdat er iets is wat niets te maken heeft met jullie of wel, maar dat kan je navragen. En op de vraag of de hond al ziek was in Ro, is het antwoord "nee, niet waarvan de st op de hoogte was". Honden krijgen checks en 4d test, daarom zit haar dochter nog in Ro en ondergaat een hartworm behandeling.
Vergeet dus niet dat je met de portemonnee van een ander bezig is, die uiteraard wel de verantwoordelijkheid neemt.
Waar is de hond nu? Nog in de kliniek?
Zo was die zeker niet bedoeld. Ze hebben overal toestemming voor gegeven dus dat is niet zonder overleg gegaan. Ik gaat het gewoon aan men hard dat je drie maanden een hondje verzorgd die je ook ziek aftakelen even zo gezegd.
Ja is nu nog in de kliniek. Morgen avond/vanavond haal ik haar op en dan aankijken of ze thuis weer wilt drinken. Ze heeft antibiotica voor de diarree. Die moet met 5 dagen ongeveer over zijn zo niet dan kijken voor verder onderzoek.
Oke..dat is fijn om te horen. Ik hoop dat Sterre snel beter is en bekend is wat er aan de hand is. Ze zou ook best een fikse darmontsteking of voedselintolerantie kunnen hebben.
Intussen is Sterre sinds dinsdag weer thuis.
Tot zover doet ze het goed. Hopelijk blijft het nu goed gaan
Goed nieuws Quirine .
Nadat de antibiotica was afgelopen bleef sterre diarree houden. Vandaag had ik voor zowel Sterre als Sarah een afspraak
Uitslag dieren arts Sterre: het kunnen meerdere dingen zijn. Hun advies zal toch naast een mest onderzoek. Ook een uitgebreide echo te laten maken ook is ze in die paar weken meer dan een kilo afgevallen ondanks dat ze elke dag tussen de 700 en 1 kilo brok krijgt (wel gespreid natuurlijk) maar wat de vervolgstappen exact zijn overleggen ze met de stichting wat hun ook kunnen en willen. Wordt vervolgd..
Wat naar dat ze niet iets kunnen vinden, een ontlasting onderzoek is dat nog niet gedaan ? En een kilo brokken ? Wauw. Hoeveel kilo weegt je hond nu ? En welke brok geef je nu ?
Ze krijgt jarko energie en nu weegt ze 16.3 met opname was dat 17.8. Ontlasting ben ik nu aan het opzamelen.
16 tot 17 kg hond en tot 1 kg brokjes per dag? Voer je niet veel en veel te veel? Mijn hondje van 7,5 kg krijgt 80 gram per dag..... dus iets meer dan 10 gram per kg hondengewicht. volgens de verpakking moet dat 150 gram zijn. Doe ik dat dan poept ze bagger omdat het te veel is.....
Als jonge hond gaf ik haar ook te veel, ze kwam geen gram aan, poepte erg veel tot ik hier de tip kreeg voer minder. Meteen goede ontlasting en een hond die groeide en aankwam. Omdat ze toen haar eten op kon nemen.
Oh ja mijn hondje loopt drie keer 30 a 40 minuten per dag, los vd lijn, dus beweging genoeg.
16 kilo, en dan bijna een kilo brok, dat verteert je hond dan niet , misschien daarom steeds aan de diaree….bijna een kilo brok is echt niet goed voor een hond van 16.3 kilo. Ook al verdeel je het op de dag. Ga eens drastisch minder voeren, en kijk dan of de hond het er beter op doet, kijk op de verpakking hoeveel je moet voeren, daar mag je van afwijken, maar echt een bijna kilo brok misschien is je hond daarom aan de diaree omdat het veels te veel is voor een hond van 16.3 kilo.
Als de spijsvertering niet goed werkt, kan al het voer het lichaam wel weer verlaten zonder dat de voedingstoffen zijn opgenomen.
Dan kan je voeren wat je wil, maar als het lichaam het niet goed opneemt helpt dat niet, en wordt hij alleen maar magerder.
Goed dat je het verder laat onderzoeken, hopelijk wordt er iets gevonden.
Quirine , heb je met je arts besproken wat je geeft aan voeding aan je hond en ook hoeveel ?
Ja dat heb ik twijfelde ook of het niet te veel was (en deedt het met de beste bedoelingen) maar de da gaf aan dit gewoon te blijven doen en meerdere.malen oer dag
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?