Ja schijnzwanger is het hoogstwaarschijnlijk.
De gedragssymptomen heeft ze.
Jankend grommen, speeltjes verzamelen niet, maar wel snacks overal willen proberen te begraven.
Ze zit ook steeds met haar poten over haar gezicht te wrijven, staat er niet bij, maar misschien somber verdrietig gedrag?
Blaffen naar andere honden, soms ook gewoon zo maar, zonder dat daar voor mij een zichtbare of hoorbare reden voor is.
Kan zijn dat ze iets hoort wat ik niet hoor, maar het blijft raar.
En ze doet het alleen binnen, buiten niet.
Reuen hebben niet echt ander gedrag naar haar, of zijn meer geïnteresseerd.
Sterk genoeg vond Leo, een reu hier waar ze vaker mee speelt, haar ineens helemaal niet meer leuk.
Terwijl toen ze 10 weken oud was, hij er steeds op wou springen.
Esther hagen-Plantinga heeft een consult stop, en ik denk dat ik dat sowiezo niet kan betalen.
10 kg, en 9 maanden.
Dan zou 200 gram kvv per dag al genoeg kunnen zijn voor hond.
Hoe ouder je hond wordt, hoe minder voer in verhouding.
Mijn hond had waarschijnlijk ook last van schijndracht/hormonen. Tijdens de loopsheid at ze iets minder en had ze duidelijk last. Ze heeft daarna ongeveer 2 maanden heel beroerd gegeten. Ze begon pas weer met eten toen haar hormonen zakte, en de sterilisatie datum dichterbij kwam (die gepland wordt rond de periode dat de hormonen op z’n laagst zijn). Ze at eerder alles wat los en vast zat, ik heb in die periode van alles geprobeerd, maar als ik haar met de hand voerde en meer gaf dan wat ze uit zichzelf at, gaf ze over. Dan maar 10 brokjes ipv niets… Ze woog iets meer dan 5kg voor de sterilisatie rond 1 jaar, ze was nog steeds best mager maar had genoeg in de paar weken ervoor gegeten dat ze wel gewoon geopereerd kon worden.
Ze is nu 8kg. Ze is in de loop van de jaren nog iets uitgezwaard, maar ze was echt heel mager aan het eind van de 2 maanden, en sliep veel. Ze is wel iets verpest door die periode dat ik vanalles geprobeerd heb denk ik. Ze weigerde als ik haar te lang hetzelfde gaf uiteindelijk te eten, en eerst ging ik er heel erg in mee, en ze werd steeds erger, tot ik haar uiteindelijk gewoon maar eens een paar keer heb laten hongerstaken. Dan at ze 3 dagen niet, maar begon op dag 3 dan weer haar brokken te eten. Dit haar maar een paar keer laten doen, en beetje bij beetje aangepast hoe ik haar eten kon geven zonder dat ze er op uitgekeken raakte. Ze bleef dan nog steeds vaak misselijk worden, ik denk dat ze om de week wel bijna overgaf, en nu eet ze ondertussen volgens mij 2 jaar al dezelfde brok, koudgeperst, en ik geef er ‘s ochtends wel zalmolie overheen, maar ze geeft nu bijna nooit meer over, misschien eens in de paar maanden, ipv iets maandelijks/wekelijks op de ‘gewone’ brok. Misschien was het dus niet alleen kieskeurigheid, maar ook dat de vertering niet helemaal lekker ging op gewone brok?
Ook bij deze brok moet ik er overigens op letten dat ik haar schraal geef; ik geef haar meer als ze er om vraagt, maar als ik gewoon haar bak helemaal vul en laat staan om beetjes uit te eten, of haar ruim eten geef, eet ze er juist minder van. Ik geef haar een goed gevulde ochtendbak (ik meet niets af, doe het op gevoel (voelen aan de ribben om de zoveel tijd)), en de rest van de dag mag ze om meer vragen, en dan krijgt ze altijd wel wat, al zijn het maar 3 brokken als ik vind dat ze wat aankomt, en voor het slapen gaan krijgt ze dan weer wat. Meestal eet ze daar dan weer niets van, blijft het een paar dagen staan, en eet ze dan weer een keer ‘s nachts er wel van en eet ze het op.
Remi is ondertussen 7 jaar, heb van 1 jaar (sterilisatie) tot 5 jaar lopen puzzelen dus, en nu eindelijk iets dat lijkt te werken
Dat heeft Lola ook, als ik haar langer hetzelfde geef eet ze het niet meer op.
Lola krijgt ook koud geperste brok, Dog lovers gold, cold pressed.
Misschien helpt het als ik juist meer kleinere porties over de dag geef, dan ineens 100 gram 2 x per dag.
Wat voor ras hondje heb jij, en hoe groot?
Ze klinkt alsof ze niet weet wat ze met zichzelf aanmoet vind het wel een beetje zielig eigenlijk.
Ik snap dit niet.
Je denkt dat ze al even loops is? En verderop schrijf je dat je denkt dat ze schijnzwanger is. Schijnzwangerschap komt na de loopsheid. Een loopsheid duurt minimaal drie weken. En ik las ook iets van, de reu heeft geen aandacht voor haar, dan zou ze niet loops zijn. Missxhien heb ik er over heen gelezen, maar is ze hu loops, loops geweest en dan schijnzwanger? Heb je bloedverlies gezien?
Bij schijnzwangerschap zie je opgezet borstweefsel en zelfs kan ze melk geven,
Poten over de kop aaien heeft niets met verdrietig zijn te maken, wel met misschien zere oogjes, iets in de ogen, droge of ontstoken ogen? Of gewoon kriebel op haar,kop.
Remi is een Chinese naakthond powderpuff. Schofthoogte iig 37cm. Weet niet meer hoe lang geleden ik die gemeten heb, haha, ze komt tot mijn knie ongeveer.
Remi krijgt Darf brokken. Remi eet 's ochtends een bakje vol, en meestal vraagt ze terwijl ik kook, of tijdens/vlak na het avondeten om brokjes, en als ze de rest van de dag nog om niets gevraagd had (meestal het geval), krijgt ze dan een kwart/de helft van wat ik haar 's ochtends geef ongeveer. Maar hoeveel ze in totaal krijgt qua gram? Bij de eerste brokken als pup dit wel afgewogen, daarna de hoeveelheid op het oog ingeschat, en haar blijven voelen Als ze op nieuwe merken/smaken ging, hield ik dezelfde op het oog hoeveelheden aan, vergeleek de zakken soms om te kijken of ze achterop verschilden met wat ze aanbevolen per gewicht hond, en gaf aan de hand daarvan net iets meer/minder, maar voor de rest vooral voelen, voelen, voelen. Als hele kleine pup gaf ik haar nog wel wat werd aanbevolen en gaf de dierenarts aan dat ze op het randje van overgewicht zat, en dat dat niet goed was voor de groei ook, dus daarom de hoeveelheden op de zakken ook losgelaten.
Vervelend hè, als ze niet eten en ze kunnen ook de reden niet vertellen...
Dan is ze al loops geweest denk ik.
Loopsheid hoeft niet altijd perse bloedverlies te geven, soms zie je er niks aan.
Ik heb net weer een teek op haar gezicht gevonden, misschien is dat wat haar irriteert.
Tot nu toe werken die natuurlijke teken middeltjes helaas niet al te best.
Mijn hond heeft 2x vlooien opgelopen door egels, dus krijgt nu Bravecto pilletjes. Niet natuurlijk, en veel heisa over op het internet, maar geen teken of vlooien meer, en ik werk deels vanuit huis (pas op kinderen) en deels buitenshuis en dan gaat ze naar een hondoppas, en voor deze beide gevallen kan ik het gewoon echt niet maken om een hond met vlooien te hebben.
En mijn hond gaf dus vaak over, maar reageert niet op de Bravectopillen, en iemand op dit forum legde toen uit ook dat wat je aan de hond geef wel een soort gif is, maar niet voor de hond zelf. Alsof je als mens geen pure chocola of rozijnen meer zou kunnen eten, want het is giftig voor de hond, dus wat zal het voor ons dan wel niet doen... Dat klopt natuurlijk totaal niet; een hond is een hond, en een mens is een mens, en wat goed/slecht is voor de een, is niet perse goed/slecht voor de ander.
Dat was niet helemaal hoe zij het uitlegde, die persoon gaf een meer medisch onderlegde uitleg want ze was volgens mij werkzaam in de dierengeneeskunde dacht ik, maar dit was wat ik er als leek uit begreep, haha!
Kun je die alleen bij de dierenarts krijgen?
Want ik kom meteen op een pagina waar staat recept vereist, mag niet verkocht worden op internet.
En ze zijn stervens duur.
Hoe lang werken die dingen?
Inderdaad via de dierenarts, en duur... Ze waren al duur, en met de duurdere grondstoffen nu nog duurder... Volgens mij betaalde ik 3 maanden terug rond de 35 euro? Werking is in ieder geval 3 maanden, maar kan langer zijn. Ik heb net de brief met reminder van de dierenarts gehad dat het 3 maanden alweer terug was dat ik het kocht, dus ik ga er ergens deze maand nog weer eentje halen en geven. Volgens mij kan de werking zelfs tot 6 maanden zijn? Voorgaande jaren gaf ik het 1x aan het begin van het warme weer, ik werkte toen overigens ook nog niet buitenshuis. Ik durf dat dit jaar denk ik niet aan, ook omdat we meer natuurwandelingen gaan doen (we doen/deden normaal veel wandelingen door dorp/stad).
Ik zou overigens nog wel vlooien en teken op haar kunnen vinden, de beestjes moeten bijten voor ze doodgaan. Er zijn meerdere soorten middelen, je kan misschien de zoekfunctie van deze site gebruiken, of een nieuwe vraag plaatsen op het forum over wat anderen gebruiken qua pipetjes, pilletjes en middeltjes. Je hebt ook een pilletje met dezelfde werking als Bravecto, maar een minder hoge dosis en werking van een maand. Ik heb de naam Nexguard in mijn hoofd, maar of dat de juiste is? Ben moe en moet hoognodig naar bed, dus je kan misschien zelf nog verder googlen.
Mijn hond heeft ook wel eens pipetjes gehad, daar moest ze nog meer van krabben dan van de vlooien zelf toen, en leek ook wat lethargisch. Wat voor de ene hond werkt, werkt misschien weer niet voor de ander. Vlooien waren we toen overigens toen wel vanaf, maar pilletje preventief gaan geven ipv pipetje.
Nexgard inderdaad. Dat is hetzelfde als Bravecto, maar een veel lagere dosering.
Vorig jaar heb ik dat ook gebruikt. Heb het nu weer in huis, maar nog niet gebruikt. Slechts één teek gevonden en nog geen vlooien, dus ik wacht nog even.
Haha, en toch is dit exact mijn principe: ik gebruik geen middelen op mijn hond die ik voor mijzelf niet veilig zou vinden.
Wat gebruik jij dan Lara, iets natuurlijks? misschien heb je het gezegd.
Mijn hond draagt een kralenbandje van dierenoppas Amersfoort. Maar goed, ik ga niet beweren hoe doeltreffend (of niet) dat het is. Tis in ieder geval een mooi accessoirtje .
Waar ik wel heel tevreden mee ben, is "Stop! Animal bodyguard" middel (druppels). Ik vind die redelijk prijzig maar het werkt uitstekend op mijn hond.
Sinds kort heb ik nog een Tickless hanger aangeschaft, en ik heb het idee dat het ook heel goed werkt. Oscar is al trouwens eens in het water met dit ding gesprongen. Ik dacht dat het stuk ging zijn, want het is normaal gezien niet waterproef, maar neen, het werkt nog prima (je kan het checken, of LED lampje nog brandt).
Ja de boody guard gebruik ik ook. De druppels en de spray. Werkt perfect. En ruikt lekker, niet zo overheersend als andere natuurlijke middelen.
ik heb ook een EM kralen bandje maar dan van https://www.dekleinedierenwinkel.nl/
Omdat mijn schoonzus mij een link gaf van top 10 tekenbandjes, en dit was nummer 2, en ze rade aan in die link om hem daar te kopen.
Maar dierenoppas Amersfoort heeft tig goede reviews over hun bandje, de kleine dierenwinkel zie ik helemaal geen reviews.
Ik las ook dat er nep EM kralen te koop zijn.
Dus nu hoop ik niet dat ik een nep ding heb.
Of het werkt niet 100%, want Lola heeft weer een teek.
Ik gebruiik ook deze spray.
https://www.youtube.com/watch?v=80sS9qV0WFA&list=PLJ6C9_R4HO71G9NY6OuflVMBEQ_ObLYyD&index=5&t=34s
Maar Lola vind het verschrikkelijk, loopt steeds weg als ik het op wil doen.
En als het eenmaal er op zit, rolt ze over het tapijt of buiten over het gras als een bezetenen om het er af te krijgen.
Ik vind het tegen dierenmishandeling grenzen zo, eerlijk gezegt.
Dus ik vraag me af of ze Stop! Animal bodyguard wel prettig vind, voordat ik weer een hoop geld over de balk gooi.
Dat heb ik nu wel genoeg gedaan.
Mijn schoonzusje raden de Seresto teken vlooien band aan.
Er staat ook bij dat deze band niet alleen een teken dodend effect heeft, maar ze ook afweert.
Dat zou natuurlijk mooi zijn, want je wilt natuurlijk het liefst dat de teek helemaal niet bijt, want dan kan de schade al geschied zijn als je pech hebt.
Hebben jullie daar ervaring mee?
Ik weet niet of het nu toeval is, maar ik heb haar vandaag 4 porties van 50 gram gegeven, en ze heeft alles opgegeten.
S'morgens de eerste 50 gram at ze niet meteen, maar voor haar doen wel behoorlijk snel, en dat was kvv.
Toen gaf ik haar meteen nog 50 gram van mijn eigen prakje, en dat at ze ook gelijk op.
Rond etenstijd gaf ik haar weer 50 gram kvv, maar nu met de fenegriek erin.
En dat liet ze weer staan, maar even later met de hand er in gekregen.
En rond bed tijd de laatste 50 gram van mijn eigen prakje, en at ze weer bijna meteen op.
Als ik die fenegriek er door doe, eet ze het ook niet graag.
Iemand nog ideeën om de geur en smaak van de fenegriek te verdoezelen?
Haar rare gedrag is vandaag ook minder.
Misschien hopelijk zit ze tegen het eind van haar schijnzwangerschap.
neemolie door dr eten, ook dat weert teken af, een serestoband waar je over schrijft is chemie, dacht dat je wat natuurlijks wilde…
Hoeveel doe je er in dan? Mijn hondje van 7 kg, gaf ik een mini mini mespuntje en dat was genoeg om haar al de maggo geur te geven, zodat ik wist dat het voor vlo en teek afwerend was. Dus als jij een halve theelepel geeft bv snap ik dat ze het niet lust. Of over de dag dat mi i mespuntje verdelen! Overigens doodt het geen vlo en teek, maar weert het af, dus als je vlooien al hent gezienmop je hond, dan ook die bestrijden.
Natuurlijke middelen zijn vaak niet zo sterk als chemie, daarom gebruik ik liever een combo van 2 - 3 verschillende middelen. Ben ook redelijk perfectionistisch op dit vlak, want voor mij is alleen negatief resultaat (= helemaal geen teken) goed genoeg, haha! Met die kralenbandje alleen vond ik nog steeds teken op mijn hond. Oké, misschien maar 2 per week ipv 5 elke dag, maar toch.. Nu pas ben ik dus echt tevreden.. Met "Stop!" en ultrasone verjager daarbij.
Nou ik zit hier ook met zo'n gevoelige ziel die een hekel heeft aan gesproeid te worden met anti-teek/vlo sprays. Ik heb nog een Kivo spray staan, bijna ongebruikt, want de reactie daarop is precies hetzelfde als die van Lola.
En toch tolereert hij "Stop!" druppels redelijk goed en gedraagt zich als een "normale" hond als ik die druppels op hem doe. Zoals Ientje aangeeft, het heeft geen penetrante geur, ruikt mild en zelfs aangenaam.
Met Seresto heb ik persoonlijk geen ervaring. Daar worden dezelfde insecticiden gebruikt - flumethrine en imidacloprid - niks voor ons dus Trouwens het geeft je ook geen 100% garantie dat er geen teek op je hond komt, zeker in een tekenrijk gebied (dat zeggen de producenten zelf). En als je reviews op bv op Zooplus leest, dan zijn er heel veel negatieve reacties dat het toch niet volgens de mooie beloftes werkt
Ik kijk voor mezelf ook niet extreem op de labeltjes. Zoals ik zei wil ik 100% zeker weten dat mijn hond geen vlooien heeft. Eerst was dat een minder harde wens (werkte nog vanuit huis), en ze heeft 5 jaar lang echt helemaal niets gehad tegen vlooien/teken. Maar waar ik nu woon zijn meer katten en egels, en de eerste keer gebruikte ik nog niks voor vlooien, en de 2de keer was ik net te laat met het geven van de Bravecto in het voorjaar. Teken heeft ze bijna nooit, maar we lopen ook zo goed als nooit door de bossen.
Ik kan mezelf of mijn hond moeilijk in een glazen huisje stoppen. Door de hoeveelheid suikers die ik eet te verlagen zou ik mijn kans op kanker kunnen verlagen en langer kunnen leven... Maar ik geniet liever van het leven. Dus Remi krijgt eens in de paar maanden die pil, maar ik hoef niet moeilijk te doen met eten (Remi houdt ook niet van dingen toevoegen aan haar eten, dus ik zou weer helemaal opnieuw moeten beginnen met vinden van iets dat werkt, of het risico lopen dat mijn huidige systeem misgaat (gebeurde deels/bijna vorig jaar toen ze veel pijn had en ik supplementen kocht en die door haar voer deed in een poging haar sneller te helpen genezen, ze heeft nu nog steeds dat ze minder op haar ontbijt aanvalt als eerder, alsof ze nog steeds wat er in verstopt verwacht...)), of andere middeltjes waarmee ik haar in zou moeten wrijven of wat dan ook. Vanwege haar moeten trimmen (ik hou dit simpel) weet ik ook al dat ik haar alleen maar stress zou bezorgen elke keer. Liever mogelijk (nadruk op MOGELIJK) een beetje van het leven af gesnoept, dan haar 'pesten' met allerlei middeltjes voor de rest van haar leven. Of het risico lopen dat ze vlooien krijgt, en ik haar nergens heen kan brengen en niet zal kunnen werken tot ze weer naar de oppas mag, of dat het oppasgezin hun kinderen weer zouden willen brengen. Ik ben alleenstaand, ik ga mijn baan of inkomen niet riskeren. Ze heeft extreme verlatingsangst, dus als ik het huis uit wil moet ik haar naar een oppas brengen, of haar maar laten blaffen, janken/huilen, gillen. Dus haar dan eens alleen thuis laten tijdens werk kan ik ook niet maken.
Idealiter zou ik haar misschien zo'n middel niet geven, of iig niet preventief zoals ik nu doe, maar pas als ze ze zou hebben. Maar dat risico kan ik nu niet lopen. En ik wil dus ook 100% zekerheid. En dit middel werkt, geeft haar geen buikklachten, en ondanks al het geroeptoeter door mensen online, denk ik zelf niet dat ik haar gezondheid hiermee in gevaar breng. Als ik zeker zou weten dat dit haar levensverwachting verlaagt zou ik voor iets anders gaan. Maar niet iets met insmeren of door het eten zoals bij de meeste natuurlijke middeltjes. Stress staat ook bekend als veroorzaker van ziektes, dus daarmee lopen klooien geef ik haar ondanks dat de middeltjes natuurlijk zijn, daardoor alsnog indirect iets wat niet goed voor haar is.
Iedereen moet doen wat voor hen werkt. Dit werkt voor mij en mijn hond.
Daar ben ik dus helemaal mee eens.
Ik deel gewoon hier mijn opinie en mijn ervaring qua dit probleem. Verder is het helemaal niet mijn bedoeling om iemand aan te vallen of van mening laten veranderen.
Iedereen mag uiteraard doen wat volgens zijn visie juist en veilig is voor de hond en voor de baasje.
Wanneer was ze loops? Dan weet je ongeveer wanneer ze schijnzwanger zou kunnen zijn. Nogmaals,Schijnzwangerschap zie je door verdikte melklijsten, melk,geven, speeltjes, lapjes, schoenen verzamelen, nesteldrang en dat soort dingen. Kan weken duren. Het is niet zomaar een beetje raar gedrag.
Ja liever iets natuurlijks.
Maar als het dan niet werkt, en ze loopt kans op de ziekte van lyme?!!
Dan is het de lesser of 2 evils?!!
Je kunt nooit 100% teken tegenhouden.
Maar wat is dan een normaal aantal per weekmaand als je wel iets gebruikt.
Volgens mij heeft Lola nu ongeveer elke 2 weken wel zeker 1 teek.
Dat is niet heel veel.
Maar aangezien ik ze alleen niet verwijderd krijg, heb ik er liever geen.
Nu moet ik weer naar de dierenarts om hem er uit te laten halen.
Juist, ik heb liever ook 0 teken op Lola.
Ik dacht dat ze die ultrasone verjager ook bij Dierenoppas Amersfoort hadden, maar ik kan hem niet meer vinden, of zit ik er nu naast?
En bedoel jij het merk Tickless, of een andere?
Ze hebben ook alles bij Medpets eventueel in ieder geval, behalve de tickkey die wil ik ook nog hebben.
Die reviews daar zijn inderdaad waardeloos over de seresto band, waarschijnlijk inderdaad resistentie, zoals veel zeggen.
Dat is met natuurlijke middelen in ieder geval niet mogelijk.
Ik ga nog 1 poging wagen met een combo kralenband, want die heeft ze toch al, en ultrasone verjager, en Stop druppels.
Ik zie alleen nergens staan hoe lang die Stop druppels werken?
Ik heb hem bij Cool4Pets gekocht. Het is idd het merk Tickless. Bij medpets hebben ze het ook, maar voor mij was het voordeliger bij Cool4Pets (ik weet niet of het hetzelfde is als je vanuit NL bestelt ? ).
Druppels moet je om 2 weken op je hond doen. Hoeveel ml, dat hangt van het gewicht van hond af.
Gebruik jij deze https://www.cool4pets.be/tickless-pet-ultrasone-teek-vlo-verjager
Of deze https://www.cool4pets.be/tickless-pet-mini-oplaadbaar
Wat ik alleen een nadeel van dit vind, is dat ze er niet mee het water in kunnen.
De verzendkosten zijn ook erg laag daar, zelfs lager dan bij medpets.
En ze gebruiken DPD, ook beter dan Postnl.
Ook erg fijn.
Deze druppels zijn veel goedkoper https://www.cool4pets.be/biogance-biospotix-spot-on-kleine-hond
En ze hebben daarvan ook een band https://www.cool4pets.be/biospotix-dermocare-halsband-kleine-hond
Vind ik wel fijn, want dan hoef je niet steeds te onthouden om te druppelen, ik ben niet zo'n held in dingen onthouden.
En ik moet het alleen doen wat ook lastig is.
Maar erg interessante webshop, bedankt voor het delen.
Ik gebruik de eerste, heb een hond van 30 kg, dus geen mini, haha!
Biospotix producten heb ik er ook gezien, maar geen ervaring mee. Vroeger met mijn eerste hond heb ik geprobeerd om een of andere natuurlijke band (maar toen geen biospotix noch kralenband) te gebruiken, maar het hielp niet echt.
Reviews van biospotix klinken positief, dus hopelijk werkt het. Maar ik ben nu zo blij met Stop! dat ik momenteel geen risico wil nemen om iets anders te blijven proberen.
En ja, ik vind het ook erg leuke webshop, met super ruime keuze en competitieve prijzen. Dus graag gedaan en veel plezier ermee ! Hopelijk vind je toch iets dat perfect bij Lola werkt. Maar ik snap dat de zoektocht echt vervelend kan zijn..
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?