Over dat gesproken.
Ik had de rest van dat blik voer van Dog lovers gold, wat Lola niet at, in de vriezer gegooid in siliconen vormpjes.
Nu in bevroren staat eet ze het wel raar hondje.
De Renske kvv vond ze echt niet lekker, en vond ik er ook slecht uitzien, heel grauw, leek helemaal niet op vlees.
Ik weet niet hoe het met hun gestoomde vlees is, maar dan denk ik dat ik toch een ander merk zou pakken.
Nou ik zou toch eens een klein kuipje proberen voor de gein. Ik ken geen hond die Renske gestoomd niet wil eten, je hebt er veel smaken van.
Het vlees ken ik niet.
Wel oppassen met bevroren spul, die van mij gaan er van aan de diarree.
Wel grappig dat ze t dan wel eet.
Neen, 3 keer per dag zou ik ook niet doen, iets te veel van het goede.
Bouillon, kefir of (geiten/schapen) yoghurt kan je ook zeker proberen.
Bouillon best een beetje opwarmen. Ik had ooit wegens gebrek van tijd snel wat koude bone broth aan mijn hond gegeven. Hij moest daarna overgeven. Als het lauw is, dan nooit een probleem mee gehad.
Sommige honden lusten raw eigeel maar geen eiwit.
Als Lola 6 maanden wordt, dan kan je al zeker naar 2 keer per dag voederen overschakelen.
Bij sommige webshops (medpets, zooplus, pets place) kan je proefpakketten van verschillende soorten brokken bestellen, en soms ook kleine proefworstjes. In het geval als je toch verder wil proberen of Lola andere brok / blik voeding lust.
Exact hetzelfde hier met mijn grote poedel. Ik heb ook van alles in huis gehaald om haar eten aantrekkelijker te maken: beloningsballetje, wobbler kong, puzzels, snuffelmatjes, ik doe er spelletjes mee...
In haar kommetje laat ze het gewoon de hele dag staan. 's Avond geef ik dan vers vlees (KVV van degomeat) en dat eet ze tegenwoordig ook niet altijd direct met enthousiasme op, maar eens ze er toch van begint te eten gaat ze dan ineens wel op zoek naar haar brokken als haar vlees op is.
Dan eet ze ten eerste vlees en brokken bij elkaar, wat afgeraden wordt ivm de zuurtegraad van de maag.
En ten tweede zou ik ook liever hebben dat ze meer dan 1 keer per dag eet ipv 1 keer veel, omdat grote poedels zo gevoelig zijn voor maagtorsie.
Wat wel helpt om brokjes uit het kommetje te laten eten: soms leg ik sardientjes op de brokken en sprankel ik er wat van de olie over (gewoon uit blik) of ik gooi er een eitje over uit (met de schaal erboven). Dan eet ze eerder van haar brokken.
En op haar KVV, die ik nu aantrekkelijker probeer te maken via een likmat, smeer ik soms wat van die hondenpaté uit een potje en soms een beetje vers rundsgehakt, waardoor ze heel de boel opeet. Geen idee of dat allemaal erg gezond is.
Ik heb vaak de indruk dat een poedel graag variatie heeft. Met wandelingen, activiteiten, oefeningen, maar ook voer. Alles gaat vlug vervelen. En toch durf ik ook niet gemakkelijk af te wisselen want ze heeft gemakkelijk diarree als ze andere dingen te eten krijgt. Maar soms denk ik dat ze gelukkiger zou zijn met haar eten mocht ze gewoon onze tafelrestjes mogen opeten, net zoals de honden vroeger.
Mijn hond kan ook een ontzettende pietlut zijn. Ze zit nu eindelijk op brokken die redelijk goed gaan al een tijdje, maar daarvoor ging het hoogstens 2 weken goed, en dan kon ik weer vanalles uit de kast trekken.
Dingen die ik toen deed (en nu eigenlijk nog steeds wel toepas; ze eet er wel beter door, al eet ze het (op haar ontbijt na) uiteindelijk wel zonder poespas):
- Bij opstaan krijgt ze haar brokken met zalmolie, en/of yoghurt (als ik dit voor mezelf in huis heb). Ze moet meteen eten na wakker worden, anders wordt ze misselijk(er, het wordt er dan niet makkelijker op om haar aan het eten te krijgen, en als ik het niet lekkerder maak eet ze het niet en geeft uiteindelijk over)
- Ze krijgt haar brokken ook deels tijdens/na een wandeling. Bij haar vorige brokken probeerde ik er ook echt zoveel mogelijk tijdens de wandeling te geven, want eenmaal thuis waren ze weer 'saai'.
- Ik gaf haar soms wat beloningssnoepjes voor wat oefeningen, en met eenmaal al iets in de maag, leek haar honger dan genoeg aangewakkerd dat ze ook haar brokjes wat at.
- Ik gaf minimale snoepjes/extra's. Als ze daar namelijk 'teveel' van kreeg ging ze in hongerstaking. Ik heb dit gewoon een paar keer maar laten gaan. Dan at ze maar niet. Op de derde dag begon ze elke keer dan weer te eten. Ging ik er teveel in mee, werd ze alleen nog maar erger... Ondertussen is de laatste hongerstaking alweer 3 jaar terug denk ik? Ze wordt in mei 7 jaar.
- Ik geef niet teveel tegelijk in haar bakje. Als het bleef staan, leek ze het minder lekker/leuk te vinden. Haar ontbijt houd ik wel 'groot', en boven naast mijn bed blijft het wel staan (maar daar kan ze overdag niet bij), maar voor de rest krijgt ze alleen maar kleine beetjes. Als ze om eten vraagt reageer ik daar wel altijd op, wel alleen bij brokken, niet alleen lekkers. Als ze het teveel achter elkaar blijft vragen worden het wel steeds kleinere beetjes, bijvoorbeeld maar 3 brokjes, en soms kap ik het zelfs gewoon af als ik vind dat ze genoeg gehad heeft. Als ze teveel op de vroege avond eet, eet ze anders weer niets vlak voor het slapen, wat haar dan weer misselijker maakt in de ochtend
En vast nog meer kleine dingen waarmee ik me heb aangepast in de loop der jaren Ze krijgt nu Darf Vol brok. Ik koop het in grote zakken vanwege de kosten, waardoor ik er 'te lang' mee doe, maar ze eet het ondertussen al een jaar best goed. Wel in de ochtend dus altijd met zalmolie, omdat ze anders gal gaat spugen, maar ze bietst er ook vaak genoeg uit zichzelf om. Voor mijn gevoel is het vooral dat het koudgeperst is dat het beter maakt voor haar misschien, dat ze daar beter op reageert. Maar ik durf nu niet echt iets er aan te veranderen, want dit werkt nu, en ik zit krap bij kas, dus weer veel afwisseling en kleinere zakken zoals ik dat eerst deed, is niet zo handig voor nu. Hopelijk kan ik haar vanaf 2024 weer meer afwisseling bieden. Dat mocht ze dan wel weer moeilijker gaan doen en de afwisseling blijven verwachten, dat ik deze ook kan blijven bieden
De meningen daarover zijn verdeeld.
Ik denk dat het een beetje hetzelfde is als " een pup mag maximum 1 min per levensweek wandelen" verhaal.
Mijn DA vindt dat het wel gemengd mag zijn.
Ook Meike van Voerwijzer is van mening dat brokken/kvv probleemloos samen mogen gevoerd worden.
Dus ik zou denken dat iedereen vooral zelf moet zien hoe zijn eigen hond op zulke combinaties reageert. En niet dat het per se een probleem gaat geven.
@Els:
Paardenvet geeft ook heel sterke geur als je die over brokken doet. Voor veel honden werkt het aantrekkelijk.
En wat D zegt.. Mijn hond eet ook alleen maar Darf Vol bite, haha! Geen idee waarom ze zo smakelijk zijn. Maar bv Kivo (ook koudgeperst) wilt hij zelfs niet als (beloning) snoepjes opeten . Ik had de hele zak cadeau aan mensen met minder kieskeurige eters moeten geven.
Ik zie dat sardientjes genoemd worden. Bedoelen jullie dan die kleine blikjes die voor mensen bestemd zijn?
Is dat niet véél te zout voor honden?
Neen, ik bedoel sardienen uit blik die speciaal voor honden gemaakt zijn.
"Canumi" bv.
Oei, ik leg er wel eens eentje op uit een gewoon blik voor mensen. Zou zo'n sardientje zoveel kwaad kunnen, ik geef het ook absoluut niet dagelijks?
@Lara, blij te lezen dat het geen zo'n ramp is, brokken + KVV. Ik probeerde het altijd te vermijden, maar met die rare eetgewoontes van m'n hond is dat niet altijd mogelijk.
Neen, ik denk niet dat het zo erg is. Billie eet toch niet twee-drie blikken per dag ?
Je moet natuurlijk een beetje oppassen met zout, want soms zit er te veel in (voor de hond bedoel ik).
Dan drinken ze ook meer, je zal het merken.
Maar probeer maar anders Canumi (ik koop ze bij Cool4Pets, ook makreel, zeeduivel lever, mosselen). Ze zijn echt kwalitatief (human grade) en zien er soms nog beter uit dan sardienen in blik voor mensen .
Ik lees dat er 3 keer per dag eerst brok en dan kvv gegeven wordt, brokken gaan met moeite op en daarna de kvv met smaak.
Het lijkt me, dat de hond wel weet wat lekker is!
Maar goed, dat is de vraag niet.
Is het een idee de brokken ‘s ochtends te geven, gewoon in de bak. ‘s Middags en ‘s avonds kvv en de laatste portie kvv wat groter indien de brokken niet gegeten zijn.
Dan ben je geen tijd meer kwijt met brok geven, of in ieder geval maar één keer op de dag en dat scheelt een boel.
Voor de hond ook duidelijker, die weet nu precies dat ze dadelijk toch wel kvv krijgt. Maar als je dat uit elkaar haalt weet ze snel genoeg dat dat ‘s ochtends niet het geval is en ze dan beter de brokken kan eten als ze honger heeft.
Ik geef Casper zo af en toe een sardientje uit blik van de supermarkt.
Per 40 gr zit er 0,46 gr zout in.
Heel herkenbaar.
Lola eet ook kleine beetjes.
Toen ze nog haar gewone brokjes in de bench had staan, at ze er elke keer maar een paar over de dag heen.
Ook een goede reden om niet standaard brokjes voor je hond te hebben staan , is, dat je niet kunt controleren hoeveel ze eten.
Ik kende iemand die voerde zijn hondje tafel restjes van zijn eigen bord.
En als dat bv bami was, dan zat er ook altijd behoorlijk veel sambal in, want hij hield wel van heet eten.
En de hond at het gewoon op, en is er 13 mee geworden
Was wel allemaal biologisch eten daar, misschien was dat de truck, lol
Misschien kun je iets extra's bij haar brokken geven, stukjes komkommer, fruit, rauw ei, misschien een stukje rauwe kip als je dat toevallig aan het snijden bent voor je eigen avondeten, een beetje tonijn uit blik als je zelf pizza of salade gaat maken ofzo (mijn hond is ook verwend en dat is een labrador dus qua eten totaal niet nodig, die vreet alles )
Rest niet gelezen..... maar sommige katten en honden vinden het niet fijn om geen zicht meer te hebben bij het eten. Dit kun je testen door het op een bord te serveren. Andere hebben moeite met naar beneden te eten omdat ze minder lucht krijgen door een onnatuurlijke houding in uiterlijk of grote. Dat kun je testen om de bak wat hoger te zetten te zetten. EN andere maken er een spelletjes van, dan is een antischrok bak weer leuk voor ze.
Misschien dat het nog verschil maakt of je een koud geperste brok of niet combineert met kvv?
Hier 2 poedels die praktisch niet uit hun bak eten. De avondmaaltijd, nat voer gemengd met brokken, gaat op een likmat.
verder heb ik een ander merk kei goede brokken gekocht die ik alleen maar als beloning gebruik, gemixt met andere gezonde beloningen.
ze krijgen over de dag heen dus niet 3 losse maaltijden, maar ze krijgen meer dan genoeg. Onze pup groeit erop als kool en de volwassen poedel is ook flink aangekomen sinds de pup er is.
En het belangrijkste? Ik ben gestopt met me er druk om te maken. We hadden hiervoor ook een poedel en die was net zo erg. Wat aan brokken aangeboden wordt als maaltijd dat eet je gewoon niet. Overigens at mijn vorige hond zelfs KVV niet meer na een week of twee.
Meike maakt er geen verschil tussen de twee (zolang ik het me kan herinneren). Allebei kan dus.
Maar zelf kies ik toch liefst voor geperste, indien het moet.
Even voor mijn duidelijkheid. Je geeft kvv want dat eet ze goed, het brokjes probleem is omdat ze dit op vakantie gaat krijgen en je haar hier aan wilt laten wennen toch?
Ik snap je hond wel als kvv boven de brokjes wordt verkozen, dat vind ze lekkerder.
Het zou fijn zijn als ze haar brokken net zo graag lust als de kvv maar dat is niet het geval.
Misschien is gewoon standaard kvv voeren zonder brokjes gedoe een stuk relaxter voor nu. Dan weet je dat ze goed eet en alles binnen krijgt wat ze nodig heeft.
Is het vakantie tijd dan zijn er al genoeg goede tips gegeven voor niet kvv en ga je tijdelijk daar op over.
Thuis is dan kvv
Vakantie is brokjes die je wat lekkerder maakt met alle tips die al zijn gegeven.
Dan is je 'probleem' volgens mij opgelost?
Ik bedoel dit overigens niet vervelend maar heb het idee dat je dit wel wat meer mag laten gaan. Ze eet kvv immers goed? Dan is er geen eetprobleem in het dagelijks leven en voor het x aantal weken dat je vakantie hebt maak je het eten zo aantrekkelijk mogelijk voor haar.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?