Hallo allemaal, hopelijk in de goede categorie:)
omdat Abel vlees krijgt en zijn ontlasting niet stevig genoeg is, maar er verder niet veel aan de hand is en hij volgens mij soms ook gewoon wat afwisseling wil ben ik begonnen met een halve eetlepel wortel, zoete aardappel en pompoen over zijn eten te doen (gekookt en gepureerd). Het is een voltreffer! Vind het super lekker en hele goede ontlasting.
in het kader van de afwisseling wil ik nu een andere groente gaan koken samen met de zoete aardappel en/of de pompoen, ik lees verschillende verhalen over broccoli en boontjes. Krijgen jullie honden dit? Doperwten doet ie ook een kleine moord voor ;). De ene zegt boontjes zijn heel goed de ander zegt juist van niet, zelfde lees ik over broccoli (wel met mate geven).
Ik ga meelezen. Mijn eerste hond kreeg ook gewoon gekookte sla of andijvie.
Waarom pureer je alles, heb je het al eens geprobeerd zonder te pureren?
Pepijn eet graag fruit met ons mee. Wortels eet hij niet, boontjes lust hij wel.
Omdat ik en begreep dat dat beter is, maar vooral omdat hij het dan wel eet. Ik kan het dan lekker over en tussen het vlees door doen soms in zn bak maar zoals laatst met al die regen soms wat over zn likmat. En ik kan dan meer koken tegelijk en in ijsblokjeshouders in de vriezer bewaren. Precies genoeg per portie.
Volgens mij kunnen broccoli en boontjes best met mate gevoerd worden. Wat echt giftig is zijn uien soorten, zoals ui, bieslook en prei. Ook paprika is dacht ik giftig en kolen geven gasvorming. Rauwe aardappel en de schillen/uitlopers zijn ook giftig.
Je zou ook kunnen kijken naar psylliumvezels, dan kan je eenvoudig wat extra vezels toevoegen op de dagen dat je bijvoorbeeld geen groente voert.
Ik geef gekookte krootjes, goed voor de hond...jouw hond heeft hooguit een plakje nodig in het bakje bij zijn eten, hier geef ik het bijna iedere dag, maar heb wel een hele grote hond, maar ook voor kleine hondjes is het een waardevolle aanvulling...
Die vezels heb ik ook idd, maar vind het juist fijn hem afwisseling te kunnen bieden omdat ik qua diersoorten nog wat beperkt ben (veel overgevoeligheid). Hij krijgt nu s ochtends kvv geit met wat groente en beetje schapenvet en s avonds konijn met wat groente en hij wordt heel blij van die afwisseling dus dacht ga het uitbreiden met wat andere groente :)
Jenna eet ook broccoli en boontjes, verder bietjes, wortelen, pompoen, venkel, ook wel bloemkool trouwens, koolrabi, peterseliewortel, en nog wel meer. Ik kook en pureer wel alle groentes,behalve komkommer en sla wat ik ook regelmatig door haar eten doe.
Haha, als ik Abel sla geef kijk ie me aan of ik dit serieus meen ;-).
Hier hebben ze vanmorgen toevallig peen en broccoli op, ze zijn ook gek op boerenkool. Spinazie en boontjes lusten ze ook graag. Fruit wat minder maar misschien komt dat ook omdat ik dat bijna nooit jn huis heb ivm eigen allergie...
Hopelijk heb je hier iets aan!
Oh wat fijn, dank je wel! Ik ga eens uitproberen. De gekookte opties zijn wel in de minderheid, dat is jammer omdat pureren en bewaren in ijsblokjeshouders in de vriezer echt een uitkomst is voor een klein hondje die niet veel per dag nodig heeft.
haha
voor Jenna moet ik het ook verstoppen in haar eten hoor,
Wat ook leuk is en heel gezond, is kiemen, ik doe dat veel met broccolizaadjes en mungbonen. En fermenteren, bijv witte of rode kool, dat vindt Jenna ook heel lekker, ik doe het dan zonder zout.
Nice!
Mellow is gek op courgette en komkommer, dat krijgt hij af en toe als snack
Voerwijzer geeft doorgaans wel betrouwbare informatie
https://www.voerwijzer.com/groenten/
Ik geef Teun de groenten waar rauw achter staat gekookt. En soms sommige rauw als snackje, maar dat vind ik in sommige gevallen, zoals wortel met name, later weer terug bij de verwerking .
Als je het rauw geeft, moet je het zeker pureren, anders kan de hond het niet goed verteren.
Paprika en tomaat krijgt hij een enkele keer, giftig is het niet, maar sommige of veel honden krijgen daar een allergische reactie op. Al heb ik dat bij geen van onze honden gezien. Maar als je al een gevoelige hond hebt qua voeding, dan zou ik het niet geven.
Overal waar rauw bij staat geeft aan dat ze de rauwe variant kunnen verdragen. Maar koken kan áltijd. Pureren is sowieso altijd aan te raden, ook bij rauwe groenten. Ik geef veel rauw, maar pureer wel, omdat honden er zelf niet toe in staat zijn de celwanden te verteren. Door te pureren help je ze een handje en kunnen ze de voedingsstoffen optimaal opnemen.
Ik maakte vaak een mix van groenten uit de diverse categorieen in dit lijstje:
https://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/
Dit gooide ik dan rauw in de blender en bewaarde het in de vriezer in een ijsblokjesvorm.
Dus dat kan rauw ook prima en is idd erg handig om in parties te ontdooien.
Abel vind paprika heerlijk maar heb ik snel afgeleerd. Vrij snel diarree. En dat past dus kennelijk bij een gevoelige hond qua eten. Hij wil de meeste groente die hij tot nu toe heeft gehad liever gekookt. Dus fijn te weten dat dat sowieso kan met de groente waar ook rauw achter staat.
Tommie krijgt geregeld onze restjes bij zijn vlees. Ik kook zoutloos.
Gekookte aardappel, gekookte rijst, sperziebonen, erwt, wortel, rode bietjes, rode kool (maar wel maar heel weinig). Komkommer, gewoon rauw, appel, banaan.
Goeie lijst
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?