Mijn kleinkeesje van bijna 3 jaar heeft 8 weken geleden haar pootje gebroken. De DA heeft het nog dezelfde avond gespalkt, deze spalk is er 7 weken aangebleven en daarna heeft de DA er nog voor 3 dagen een steunverband aangebracht. Nu blijkt dat het bot niet is aan elkaar gegroeid en zou de DA opereren en het bot met ijzeren plaatje en schroeven vastzetten. Wij kregen ook nog de optie van de DA om het pootje te amputeren maar daar denken wij niet aan gezien haar toch nog jonge leeftijd. Denken jullie dat met een operatie haar pootje nog gered zou kunnen worden zodat ze terug vrolijk op haar 4 pootjes rond kan huppelen?
Odette, heftig zeg, laat het aan de dierenarts over wat de beste keuze is, ik zou voor plaatjes en schroeven gaan, amputeren is het laatste, kijk wat je dierenarts je aanraad, zoveel sterkte en hopelijk komt het goed.
Jeetje, wat sneu. Onze hond had het radius curvus syndroom waarbij het bot is door gezaagd om meer ruimte te creëren. Ook bij onze hond groeide het bot niet aan elkaar als zou moeten. We moesten wat langer, echt rustig aan doen. Toen 3 weken complete rust ingevoerd en toen was er veel verbetering te zien.
Heeft jullie hond echt weken rust gehad of het pootje wel veel belast?
Anders zou ik inderdaad voor een operatie gaan.
Ik zou er mee naar een orthopeed gaan. Sterkte.
Wat sneu voor je hond en jou.
Hoeveel van dergelijke toch wel complexe operaties heeft je dierenarts gedaan in afgelopen jaar?
Ik zou dit liever laten doen door een veterinair orthopeed. Je kunt je dierenarts om een verwijzing vragen.
Hopelijk kan de operatie snel gepland worden.
Succes en sterkte.
Zeven weken een spalk,maar tussendoor zal de dierenarts toch wel een controle foto gemaakt hebben?
Dat wordt vaak na 2 weken al gedaan om te kijken of de boel aan elkaar gaat groeien .
Net wat hier boven al gezegd is , zou ik toch naar een orthopeed gaan ,en niet blijven tobben bij een dierenarts die de poot wil amputeren ,want dat kunnen ze allemaal wel .
Of het pootje na een operatie nog te redden is kan je met een goede orthopeed overleggen .
1 van mijn honden heeft ook een poot gebroken. Bij haar zijn er toen 2 platen en 11 pinnen in haar poot gezet om deze vast te malen. Het was een lelijke breuk.
De dierenarts zei dat als mijn hond een klein hondje was geweest de kans op genezing met spalk groot was geweest, en dan ze anders alsnog konden opereren. Helaas is het bij jouw hondje dus niet genezen.
De operatie was zwaar voor mijn hond, had veel pijn, ook wij kregen de optie om te amputeren maar dat weigerde ik. Het resultaat: het is 100 % goed gekomen. Wel 10 weken héél veel rust houden / echt alleen naar buiten voor een plas, en weer benchrust. Maar de genezing ging geweldig. De dierenarts was verbaasd hoe goed ze na 2 weken al liep bij de controle.
Na 10 weken alles weer rustig op gaan bouwen (hydrotherapie is aan te raden) en daarna merkte je er niks meer van. Heeft nog veel gesport (obedience, behendigheid etc) en rent nu, met haar 9.5 jaar, nogsteeds vrolijk mee naast de fiets.
De operatie zelf en de weken daarna waren dus een heftige periode, maar het resultaat is fantastisch.
Als het na zeven weken niet is vast gegroeid heeft er dus beweging tussen twee botdelen gezeten. Daarom is het niet vastgegroeid. Het hondje heeft nog een heel hondenleven voor zich dus ik zou voor een plaatje met schroeven gaan. Dan is het als het goed is gefixeerd. Misschien is het wel verstandig zoals hier al eerder is opgemerkt naar een orthopeed te gaan.
Ik zou opteren voor een operatie maar wel bij de orthopedist en niet bij de DA.
Tegenwoordig komen stevig operaties tot een uitstekend eindresultaat .
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?